Από 15 $/ώρα έως Κερδίζοντας 200.000 $ Μηνιαίως: Αλλαγή καριέρας που αλλάξε την ζωή μου

Η πρώτη μου πραγματική δουλειά έξω από το κολέγιο ήταν να δουλέψω ως βοηθός σε ένα γραφείο προσωπικού. Η αρχική αμοιβή αυτής της εργασίας ήταν 15 $ την ώρα, η οποία έφτανε περίπου 480 $ την εβδομάδα ή περίπου 2.000 $ το μήνα μετά από φόρους. Αυτό σημαίνει ότι το εισόδημά μου από το σπίτι ήταν μόνο περίπου 24.000 $ ετησίως.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, κερδίζω σταθερά πάνω από 200.000 $ το μήνα σε εισόδημα, ένα πολύ μεγάλο άλμα από τα 2.000 $ το μήνα που κέρδιζα στην πραγματική μου δουλειά. Και θέλω να μιλήσω μαζί σας για το πώς ακριβώς το έκανα αυτό. Πώς μπόρεσα να πάω από το να βγάζω απλώς 15 $ την ώρα στο τώρα να βγάζω εισόδημα άνω των 200.000 $ το μήνα;

Επειδή παιδιά, όχι πολύ καιρό πριν, καθόμουν στο ίδιο ακριβώς σημείο με εσάς. Και μετά, επιτέλους άνοιξα τα μάτια μου. Έτσι, δεν το είπα ποτέ σε κανέναν, εκτός από την οικογένειά μου, αλλά το 2015, αφού πέρασα τέσσερα χρόνια από τη ζωή μου στο κολέγιο, στην πραγματικότητα δεν αποφοίτησα. Βλέπετε, ποτέ δεν έκανα αίτηση στο κολέγιο γιατί πάντα μισούσα το σχολείο.

Διαβάστε επίσης:10 μυστικά για να βγαλετε τα πρώτο σας εκατομμύριο

Και έτσι, το 2015, ήμουν ένα νεαρό παιδί που μόλις τελείωσα το κολέγιο, 30.000 $ σε χρέος φοιτητικού δανείου, χωρίς πτυχίο κολεγίου για να το αποδείξω. Αυτό σημαίνει ότι είχα μηδενικές προοπτικές από το κολέγιο και γι’ αυτό, η πρώτη μου πραγματική δουλειά εκτός κολεγίου ήταν ως βοηθός σε μια υπηρεσία προσωπικού. Και ειλικρινά, αυτή η δουλειά ήταν μια χαρά. Ήταν άνετα. Είχα το δικό μου γραφείο, έπαιρνα δωρεάν καφέ, μπορούσα να πάω στη δουλειά ντυμένος όπως ήθελα. Ήταν καλά. Αλλά αφού πέρασα ένα χρόνο σε αυτή τη δουλειά, συνειδητοποίησα γρήγορα κάτι που θα άλλαζε τη ζωή μου για πάντα.

man, work, desk

Και αυτό που συνειδητοποίησα ήταν ότι ο καθένας από εμάς έχει μια επιλογή. Θα μπορούσαμε είτε να καθίσουμε αναπαυτικά και να πάμε με τη ροή, ξέρετε, να βρούμε μια αξιοπρεπή δουλειά με προνόμια, να πάμε σπίτι, να φάμε δείπνο, να μουδιάζουμε το μυαλό μας με άχρηστες τηλεοπτικές εκπομπές ή βιντεοπαιχνίδια, να κοιμόμαστε, να ξυπνάμε, να πηγαίνουμε στο δουλέψτε, λάβετε μισθό, οδηγήστε σπίτι, φάτε, τηλεόραση, κοιμηθείτε ξανά και ξανά και ξανά μέχρι να πεθάνετε. Ή, θα μπορούσατε να ξυπνήσετε, θα μπορούσατε να σταματήσετε, να γυρίσετε και μετά να αρχίσετε να περπατάτε κόντρα στο ρεύμα.

Και συνειδητοποιήστε ότι τα πάντα γύρω σας επινοήθηκαν από κάποιον που ήταν ακριβώς όπως εσείς. Όταν μεγαλώνεις, έχεις την τάση να σου λένε ότι ο κόσμος είναι όπως είναι και η ζωή σου είναι απλώς να ζεις τη ζωή σου μέσα στον κόσμο. Προσπαθήστε να μην χτυπάτε πολύ στους τοίχους. Αυτή είναι μια πολύ περιορισμένη ζωή. Η ζωή μπορεί να είναι πολύ ευρύτερη μόλις ανακαλύψετε ένα απλό γεγονός. Και δηλαδή, όλα γύρω σου που αποκαλείς ζωή φτιάχτηκαν από ανθρώπους που δεν ήταν πιο έξυπνοι από σένα.

Και μπορείτε να το αλλάξετε, μπορείτε να το επηρεάσετε, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας πράγματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλοι άνθρωποι. Και τη στιγμή που θα καταλάβεις ότι μπορείς να σπρώξεις τη ζωή και στην πραγματικότητα κάτι θα γίνει, ξέρεις, αν σπρώξεις μέσα, κάτι θα ξεσπάσει από την άλλη πλευρά. Μπορείτε να αλλάξετε, μπορείτε να το καλουπώσετε. Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα.

Βλέπετε, παιδιά, το μόνο πράγμα που σας εμποδίζει να επιτύχετε τους στόχους σας, το μόνο πράγμα που στέκεται εμπόδιο στο δρόμο σας, είναι το άτομο που βλέπετε όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη. Γιατί έχεις την επιλογή να διαλέξεις ανάμεσα στη μετριότητα ή την αριστεία. Η επιλογή, όχι η τύχη, καθορίζει τη μοίρα σας.

meeting, business, brainstorming

Και έτσι, ξόδευα 40 ώρες την εβδομάδα δουλεύοντας αυτή τη δουλειά των 15 $ την ώρα, χρησιμοποιώντας το χρόνο μου για να κάνω κάποιον άλλο πλουσιότερο. Επειδή θυμηθείτε, εργάζομαι σε άλλη εταιρεία, σωστά; Και αυτή η εταιρεία με προσέλαβε για να αξιοποιήσω τον χρόνο μου για να βοηθήσω στην οικοδόμηση του πλούτου της. Και έτσι, περνούσα τα χρόνια της περιορισμένης ζωής μου κάνοντας τα όνειρα κάποιου άλλου πραγματικότητα. Αντίθετα, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τα χρόνια της ζωής μου για να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου. Και ήταν αυτή τη στιγμή που συνειδητοποίησα αυτή την αλήθεια που τα μάτια μου άνοιξαν τελείως.

“Κέι, θα γίνεις ο πρώτος εκατομμυριούχος στην οικογένεια, γιε. Μην παίρνεις αυτή την ευθύνη ελαφρά. Πρέπει να επιλέξεις να το κάνεις πραγματικότητα.” Αυτό μου είπε ο πατέρας μου όταν ήμουν μόλις έξι ετών. Και έτσι, με αυτά τα λόγια βαθιά ριζωμένα στο ποιος είμαι, ήξερα ότι ήταν καιρός να κάνω μια επιλογή. Θα μπορούσα είτε να επιλέξω να συνεχίσω να δουλεύω αυτή τη μέτρια δουλειά και να στερεοποιήσω το πεπρωμένο μου ως ένα ακόμα μικροσκοπικό γρανάζι σε μια μεγάλη μεγάλη μηχανή. Ή, θα μπορούσα να επιλέξω το αντίθετο.

Και έτσι, έδωσα γρήγορα την ειδοποίηση δύο εβδομάδων και άφησα την ασφάλεια αυτής της δουλειάς που με πλήρωνε μόνο 15 $ την ώρα. Και έτσι, εδώ είμαι, ούτε χρήματα στον τραπεζικό μου λογαριασμό, ούτε προοπτικές, ούτε πτυχίο κολεγίου, ούτε διασυνδέσεις. Τίποτα. Αλλά υπήρχε ένα πράγμα που είχα ακόμα, κάτι που κανείς άλλος σε αυτόν τον κόσμο δεν μπορεί να μου αφαιρέσει. Και αυτό ήταν επιλογή.

Αυτή τη στιγμή, στον πάτο, θα μπορούσα να επιλέξω να τα παρατήσω. Θα μπορούσα να επιστρέψω και να προσπαθήσω να βρω άλλη δουλειά, ίσως κάποια που θα με πληρώνει λίγο περισσότερα από 15 $ την ώρα, αν σταθώ τυχερός. Και θα μπορούσα να το κάνω αυτό, και θα μπορούσα απλώς να επιλέξω να αρκεστώ στη μετριότητα. Ή, θα μπορούσα να επιλέξω να σταθώ όρθιος, και μπροστά σε όλες τις πιθανότητες εναντίον μου, θα μπορούσα να επιλέξω να επιδιώξω την αριστεία.

job, office, team

Τα επόμενα χρόνια έβαλα το κεφάλι κάτω και πήγα στη δουλειά. Άρχισα να ξεκινώ διαφορετικές επιχειρήσεις, να δοκιμάζω διαφορετικά πράγματα, να παίρνω ρίσκα και να μην φοβάμαι να αποτύχω. Και βήμα βήμα, κάθε αποτυχία, κάθε προσπάθεια, με έφερνε όλο και πιο κοντά στην επιτυχία. Και πέρυσι, κέρδισα πάνω από 613.000 $ από τους ιστότοπούς μου. Και φέτος, με τη βοήθεια άλλων επιχειρήσεων καθώς και των ιστοσελίδων μου, στόχος μου είναι να κερδίσω 2 εκατομμύρια δολάρια σε εισόδημα.

Και παιδιά, κάθε ένας από εσάς που διαβάζετε αυτό το άρθρο έχει την ίδια ακριβώς επιλογή. Συμβιβαστείτε με τη μετριότητα ή παλέψτε για την αριστεία. Ε, τι συμβαίνει Kingsley; Ήθελα απλώς να σου πω ότι σε εκτιμώ πολύ, αδερφέ. Ο τρόπος που μοιράζεσαι την ιστορία σου με παρακινεί πραγματικά. Να σου πω, αδερφέ, χρειάζομαι βοήθεια. Είμαι πραγματικά χαμένος στο από πού πρέπει να ξεκινήσω. Ποια είναι η επόμενη κίνηση που πρέπει να κάνω; Αυτό είναι δύσκολο, φίλε.

Τώρα, η ιστορία μου ακούγεται ωραία, σωστά; Αλλά τι γίνεται με εσάς; Επειδή αφού ολοκληρώσετε την ανάγνωση αυτού του άρθρου, αφού έχετε κάνει την επιλογή να αρχίσετε να επιδιώκετε τις φιλοδοξίες σας, ποιο είναι το επόμενο βήμα; Λοιπόν, το επόμενο βήμα είναι ότι πρέπει να αρχίσετε να χτίζετε κάτι για τον εαυτό σας αμέσως. Ξεκινήστε μια επιχείρηση, ξεκινήστε κάποιο είδος παρενέργειας, σωστά; Ξεκινήστε να κάνετε κάτι που θα σας βγάλει από αυτή τη μονότονη ρουτίνα στην οποία έχετε κολλήσει αυτήν τη στιγμή. Γιατί αν συνεχίσετε να κάνετε αυτό που κάνατε πάντα, τότε τα αποτελέσματά σας θα είναι πάντα τα ίδια.

Όταν άφησα τη χαμηλόμισθη δουλειά μου, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ξεκινήσω μια επιχείρηση. Απέτυχε. Και έτσι, ξεκίνησα μια άλλη επιχείρηση. Απέτυχε. Και έτσι, ξεκίνησα μια άλλη επιχείρηση. Και μάντεψε τι? Απέτυχε ξανά. Η διαφορά, όμως, είναι ότι δεν τα παράτησα ποτέ. Ήξερα ότι κάθε μία από αυτές τις αποτυχίες ήταν ένα μάθημα. Και ότι τελικά, όλα αυτά τα μαθήματα θα μετατραπούν σε εμπειρία που θα με βοηθούσε να πετύχω τους μεγαλύτερους στόχους μου.

Τώρα, πιθανότατα σκέφτεστε μόνοι σας αυτή τη στιγμή, «Μα Κίνγκσλεϊ, δεν ξέρω τι δουλειά ή ποια παράπλευρη φασαρία να ξεκινήσω». Παιδιά, ολόκληρη η ιστοσελίδα μου είναι αφιερωμένη σε αυτό ακριβώς το πράγμα. Αφού ολοκληρώσετε την ανάγνωση αυτού του άρθρου, περάστε από τον ιστότοπό μου και ξεκινήστε να διαβάζετε τα άρθρα και τα σεμινάρια μου. Έχω εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τις καλύτερες πλευρικές δραστηριότητες ή επιχειρήσεις που μπορείτε να ξεκινήσετε με βάση συγκεκριμένα φίλτρα που επιλέγετε.

Αλλά θα είναι κρίσιμο για εσάς να μάθετε πώς να αρχίσετε να είστε πολυμήχανοι. Όλα όσα χρειάζεστε για να πετύχετε ουσιαστικά σε οτιδήποτε μπορείτε να τα βρείτε στο διαδίκτυο, εντελώς δωρεάν. Για παράδειγμα, όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά αυτόν τον ιστότοπο, υπήρχαν πολλά δωρεάν εργαλεία και πόροι που χρησιμοποίησα για να φτάσω τον ιστότοπό μου στο σημείο που είναι σήμερα, έχοντας σταθερά έσοδα άνω των 200.000 $ το μήνα. Και πιστεύω πλήρως ότι το blogging είναι μια νόμιμη επιλογή για πολλούς ανθρώπους που διαβάζουν αυτό το άρθρο. Επιπλέον, είναι μια εξαιρετικά επεκτάσιμη επιχείρηση.

Τώρα, μερικοί από εσάς μπορεί να σκέφτεστε, “Ναι, αλλά ο Kingsley, δεν θέλω να ασχοληθώ με το blogging. Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω για να αρχίσω να κερδίζω χρήματα που θα αλλάξουν τη ζωή;” Η αλήθεια είναι ότι δεν θα ξέρετε πραγματικά τι θέλετε να κάνετε μέχρι να αρχίσετε να δοκιμάζετε πράγματα. Οι πρώτες τρεις με τέσσερις επιχειρήσεις που ξεκίνησα κατέληξαν να γίνουν τίποτα. Αλλά αν δεν ξεκινούσα ποτέ αυτές τις πρώτες επιχειρήσεις, δεν θα είχα ποτέ την αυτοπεποίθηση να ξεκινήσω την επόμενη και μετά την επόμενη, κάτι που τελικά με οδήγησε στο να βρίσκομαι εδώ που βρίσκομαι σήμερα.

office, notes, notepad

Και παιδιά, έχετε κατά νου ότι η έναρξη μιας επιχείρησης δεν χρειάζεται να είναι τόσο μεγάλη δοκιμασία που περιλαμβάνει τη σύνταξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου και την έναρξη μιας LLC. Το να ξεκινήσετε μια επιχείρηση θα μπορούσε κυριολεκτικά να είναι απλά να καθίσετε μια μέρα και να πείτε: “Ξέρεις τι; Θα αρχίσω να προσπαθώ να πουλάω αφίσες με κίνητρα εκτύπωσης κατά παραγγελία στο Etsy”. Και μετά πηγαίνετε στο Etsy, ανοίγετε ένα κατάστημα, πηγαίνετε στο Printify, ανοίγετε έναν δωρεάν λογαριασμό και διαβάζετε αυτό το άρθρο στον ιστότοπό μου, όπου εξετάζω λεπτομερώς πώς να ξεκινήσετε μια από αυτές τις επιχειρήσεις.

Το ξεκινάς, το δοκιμάζεις για ίσως τρεις με έξι μήνες, και αν δεν σου αρέσει, απλώς σταμάτα και δοκίμασε κάτι άλλο. Ίσως λέτε στον εαυτό σας, “Ξέρετε τι; Θέλω να ξεκινήσω ένα κανάλι στο YouTube.” Έτσι, ξεκινάτε να φτιάχνετε βίντεο, αλλά μετά από μόλις ένα μήνα, ανακαλύπτετε ότι πραγματικά δεν σας αρέσει να κάνετε βίντεο. Σταμάτα λοιπόν και δοκίμασε κάτι άλλο.

Αυτό που θα διαπιστώσετε είναι ότι θα καταλήξετε να δοκιμάσετε πολλά διαφορετικά πράγματα προτού βρείτε το μόνο πράγμα που λειτουργεί μόνο για εσάς. Και μπορεί ακόμη και να καταλήξετε να επιστρέψετε σε προηγούμενες επιχειρηματικές ιδέες που έχετε ήδη ξεκινήσει και να τις δοκιμάσετε ξανά. Λοιπόν, βλέπετε, παιδιά, εάν θέλετε ποτέ να φτάσετε σε ένα σημείο όπου βγάζετε πολλά χρήματα και μιλάω για χρήματα που αλλάζουν τη ζωή, τότε πρέπει να αρχίσετε να αναλαμβάνετε δράση. Πρέπει να αρχίσεις να δοκιμάζεις πράγματα.

Πάρτε, για παράδειγμα, 20 δευτερόλεπτα για να τελειώσετε, είστε κάτω από ένα, θέλετε την μπάλα, θέλετε να κάνετε το τελευταίο σουτ. Απολύτως! Δεν φοβάμαι να αποτύχω. Παιδιά, εδώ είναι η αλήθεια για το να βγάζετε πολλά χρήματα. Δεν πρόκειται να υπάρξει ένα σαφές, οριστικό μονοπάτι που θα ακολουθήσετε. Αυτό το μονοπάτι στο οποίο βαδίζουμε άνθρωποι σαν εσάς και εγώ δεν έχει περπατηθεί ποτέ πριν. Γιατί αυτό που κάνουμε είναι να δημιουργούμε το δικό μας μονοπάτι. Και αυτό είναι που το κάνει τόσο ριψοκίνδυνο.

Όταν πηγαίνετε και εργάζεστε σε μια δουλειά 9 προς 5, αυτή η διαδρομή έχει ήδη δημιουργηθεί για εσάς. Έχετε έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο με ένα πολύ συγκεκριμένο σύνολο εργασιών που πρέπει να ολοκληρώσετε για να διατηρήσετε τη δουλειά σας και να λάβετε μισθό. Αλλά εδώ είναι το θέμα: επειδή αυτό το μονοπάτι έχει ήδη δημιουργηθεί για εσάς, οι ανταμοιβές που έρχονται με αυτό το μονοπάτι θα είναι πολύ μικρές. Ενώ ο πιο δύσκολος δρόμος που δεν έχει δημιουργηθεί, αν και θα απαιτήσει πολύ περισσότερη δουλειά, θα έχει σημαντικά μεγαλύτερες ανταμοιβές.

Και αυτό που θα διαπιστώσετε είναι ότι όταν αρχίσετε να περπατάτε σε αυτό το σκληρότερο μονοπάτι, αν απλά δεν τα παρατήσετε, θα βρείτε τελικά την επιχείρηση ή το πράγμα που λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Και αυτή η επιχείρηση θα αρχίσει να σας βγάζει χρήματα. Και μετά, τελικά, θα αρχίσει να σου βγάζει χρήματα που θα σου αλλάξουν τη ζωή.

Ας πούμε ότι αυτή η επιχείρηση σας βγάζει τελικά 1 εκατομμύριο $ ετησίως μετά από φόρους. Ξοδεύετε το 20% αυτού, ή περίπου 200.000 $, απλώς απολαμβάνοντας τη ζωή, απολαμβάνοντας τον εαυτό σας. Στη συνέχεια, όμως, παίρνετε το υπόλοιπο 80% αυτού, ή περίπου 800.000 $, και αρχίζετε να το επενδύετε σε περιουσιακά στοιχεία που αποδίδουν — πράγματα που θα σας αποφέρουν χρήματα ακόμα και όταν δεν εργάζεστε ενεργά.

Πώς να κερδίσετε χρηματα με ένα κανάλι YouTube No Face

Και έτσι τώρα, όχι μόνο βγάζετε όλα αυτά τα χρήματα από την επιχείρησή σας, αλλά κερδίζετε και όλα αυτά τα χρήματα από τις επενδύσεις σας. Και γίνεσαι όλο και πιο πλούσιος κάθε μέρα. Τώρα, κερδίζετε περισσότερα χρήματα σε μια εβδομάδα από ό,τι βγάζουν οι περισσότεροι άνθρωποι σε ένα χρόνο. Και όλα αυτά ξεκίνησαν γιατί πριν από πέντε χρόνια, αποφασίσατε ότι παρόλο που δεν είχατε χρήματα, ούτε δεξιότητες, ούτε διασυνδέσεις, τίποτα, αποφασίσατε απλώς να κάνετε το άλμα και να ξεκινήσετε κάτι.

Παιδιά, ο λόγος που μπόρεσα να πάω από το να βγάζω 15 $ την ώρα, ή περίπου 24.000 $ ετησίως, να βγάζω 24.000 $ σε λίγες μόνο μέρες, περίπου 50.000 $ την εβδομάδα – πράγμα που ακούγεται πραγματικά τρελό να το λέω δυνατά – αλλά ο μόνος λόγος που μπόρεσα να το κάνω γιατί απλά ξεκίνησα κάτι. Δεν το πολυσκέφτηκα, δεν περίμενα την τέλεια στιγμή. Μόλις ξεκίνησα.

Τώρα, ακούστε, καταλαβαίνω ότι αυτό το μήνυμα δεν πρόκειται να είναι για όλους. Αλλά η υπόθεσή μου είναι ότι οι περισσότεροι από εσάς που διαβάζετε δεν θέλετε να ακολουθήσετε την παραδοσιακή διαδρομή. Θέλεις να είσαι πλούσιος. Θέλετε να μπορείτε να ζήσετε τη ζωή σας όπως θέλετε. Θέλετε να μπορείτε να αγοράσετε ό,τι θέλετε, κάντε διακοπές όποτε θέλετε. Δεν θέλετε η ζωή, ο χρόνος και τα χρήματά σας να ελέγχονται από κάποιον στο τμήμα HR στη δουλειά σας. Θέλετε τον έλεγχο αυτών των πραγμάτων, έχω δίκιο;

Λοιπόν, αρχίστε να παίρνετε τον έλεγχο. Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα. Αποτινάξτε αυτή τη λανθασμένη αντίληψη ότι η ζωή είναι ακριβώς εκεί και ότι απλά πρόκειται να ζήσετε σε αυτήν. Αγκαλιάστε το, αλλάξτε το, βελτιώστε το, αφήστε το σημάδι σας πάνω του. Μόλις το μάθεις, δεν θα είσαι ποτέ ξανά ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:8 Συμβουλές για να γίνετε οι επόμενοι έφηβοι εκατομμυριούχοι

Πώς να μετατρέψετε 1.000 € σε 100.000 € ανά έτος

Εργασία από το σπίτι Εργασίες που σας πληρώνουν

πώς να βγάλετε χρήματα

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *