Fluentalk T1 Mini

Αξίζει να αγοράσετε το Fluentalk T1 Mini;

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε καλοκαιρινές διακοπές και πιστεύετε ότι η κουκουβάγια “Duo” του Duolingo είναι πολύ ενοχλητική; Λοιπόν, αυτό είναι τέλειο, γιατί οι ειδικοί στη μετάφραση από το Timekettle μας έστειλαν το Fluentalk T1 Mini. Δοκίμασα τον υποκοριστικό μεταφραστή για λογαριασμό του nextpit και είμαι σε καλό μέρος για να σας πω αν αξίζει να το αγοράσετε!

Fluentalk T1 Mini στα 177€ απο amazon Γερμανιας

Καλό

  • Εξαιρετική μορφή σε ελαφριά μορφή
  • Απλή λειτουργία με χειρονομίες
  • Υποστηρίζονται 40 γλώσσες και 93 διάλεκτοι
  • Διατίθεται στάνταρ με δωρεάν δεδομένα 1 έτους σε 84 χώρες

Κακό

  • Χωρίς λειτουργία κλήσης
  • Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας με ενεργή χρήση διαρκεί περίπου 1 ημέρα
  • Μόνο μερικές γλώσσες εκτός σύνδεσης είναι διαθέσιμες
  • Μια υποδοχή ακουστικών θα ήταν ωραία
Fluentalk T1 Mini

Fluentalk T1 Mini στα 177€ απο amazon Γερμανιας

Με λίγα λόγια

Εξαιρετικό υλικό με πάρα πολλούς περιορισμούς λογισμικού—που συνοψίζει την εμπειρία μας με το Fluentalk T1 Mini. Ενώ η ποιότητα των μεταφράσεων και η ποικιλία γλωσσών και διαλέκτων είναι αξιοπρεπείς, η λειτουργία συνομιλίας είναι διαθέσιμη μόνο σε πολύ ακριβότερα μοντέλα. Ως αποτέλεσμα (και λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας γλωσσών εκτός σύνδεσης), το T1 Mini είναι κατάλληλο μόνο για ταξίδια σε περιορισμένο βαθμό.

Σχεδιασμός & Εμφάνιση

Ανεβάζοντας τη ζυγαριά μόλις 85 γραμμάρια και μετρώντας περίπου το μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας, το T1 Mini είναι ωραίο και συμπαγές! Η συσκευή ήταν συσκευασμένη με λουράκι λαιμού που σας επιτρέπει να κρεμάτε τη συσκευή στο λαιμό σας. Αναποδογυρίζοντάς το, μας υποδέχτηκε μια ευχάριστη έκπληξη: υπάρχει μια κάμερα!

Το T1 Mini από το Fluentalk θυμίζει κάπως ένα ρετρό smartphone που έχει γυαλιστεί πολλές φορές. Με διαστάσεις 91 × 54,8 × 13,4 mm, ο μεταφραστής είναι πραγματικά συμπαγής. Υπάρχει μια οθόνη αφής 2,8 ιντσών μπροστά, ένα κουμπί λειτουργίας στο επάνω μέρος, ένας διακόπτης έντασης στα αριστερά και μια μόνο κάμερα πίσω. Το πλαίσιο και η οθόνη είναι κατασκευασμένα από πλαστικό. Να είστε έτοιμοι να δείτε γρατσουνιές στην οθόνη και στο πλαίσιο κάποια στιγμή.

Το T1 Mini είναι ωραίο να το κρατάς.

Ο χειρισμός του γίνεται μέσω μιας σειράς κουμπιών και της οθόνης αφής 2,8 ιντσών. Η ενσωμάτωση ενός κουμπιού εγγραφής στη δεξιά πλευρά της συσκευής είναι μια πολύ καλά μελετημένη σχεδίαση. Το πατάτε όταν θέλετε να ηχογραφήσετε ομιλίες για μετάφραση. Οι λειτουργίες του διακόπτη έντασης ήχου και του κουμπιού λειτουργίας στο επάνω μέρος είναι αυτονόητες.

Έχω όμως μερικές ρόπαλες. Θα ήθελα να προστατεύσω το νερό και τη σκόνη σε έναν ταξιδιωτικό μεταφραστή. Θα ήταν επίσης πολύ πρακτικό να μπορείτε να συνδέσετε ενσύρματα ακουστικά στον μεταφραστή. Ενώ το ενσωματωμένο μεγάφωνο εξακολουθεί να είναι κατανοητό σε θορυβώδη περιβάλλοντα, η ύπαρξη ακουστικών θα πρόσφερε περισσότερη ιδιωτικότητα.

Λογισμικό

Το Fluentalk T1 Mini τρέχει σε ένα αποκλειστικό λειτουργικό σύστημα που δεν μπορεί να επεκταθεί μέσω πρόσθετων εφαρμογών. Λειτουργεί χρησιμοποιώντας χειρονομίες ολίσθησης και, δυστυχώς, υπάρχουν σφάλματα μετάφρασης στον ίδιο τον μεταφραστή Mini, πόσο ειρωνικό είναι αυτό;

Όπως αναφέρθηκε, η Fluentalk βασίζεται σε ένα αποκλειστικό λειτουργικό σύστημα για το λογισμικό της. Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε εδώ, καθώς δεν έχετε την επιλογή να εγκαταστήσετε εφαρμογές ενώ η πλοήγηση εκτελείται σε μεγάλο βαθμό μέσω χειρονομιών. Αυτό λειτουργεί καλά στην καθημερινή χρήση. Μου πήρε περίπου πέντε λεπτά για να ανακαλύψω όλες τις λειτουργίες χωρίς οδηγίες.

Είναι λίγο κρίμα που υπάρχει ένα μεταφραστικό σφάλμα και στις ρυθμίσεις της αγγλικής και της γερμανικής γλώσσας. Ας ελπίσουμε ότι οι μελλοντικές ενημερώσεις λογισμικού θα μπορέσουν να το διορθώσουν.

Fluentalk T1 Mini στα 177€ απο amazon Γερμανιας

Λειτουργίες και μεταφράσεις

Ας πάμε στην ουσία του θέματος — ποιες μεταφραστικές λειτουργίες προσφέρει το T1 Mini και πόσο καλές είναι οι μεταφράσεις; Φυσικά, με έναν μεταφραστή που κοστίζει 149,99 δολάρια, τίθεται το ερώτημα ποια είναι τα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με ένα smartphone. Τι γίνεται με τις ειδικές λειτουργίες των άλλων μοντέλων Fluentalk;

Πριν εξετάσω τις επιμέρους λειτουργίες του T1 Mini, θα ήθελα πρώτα να μιλήσω για το smartphone. Εξάλλου, υπάρχουν ισχυρές μεταφραστικές εφαρμογές όπως το Google Translate ή το DeepL, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν δωρεάν. Τα αποτελέσματα των μεταφραστικών εφαρμογών είναι πλέον πολύ καλά και το μεταφραστικό εργαλείο της Google, για παράδειγμα, επιτρέπει απεριόριστες λήψεις γλώσσας για χρήση εκτός σύνδεσης. Οι μεταφράσεις κειμένου μέσω φωτογραφιών είναι επίσης δυνατές με την κάμερα του smartphone εδώ και αρκετά χρόνια.

Ωστόσο, η αγορά ενός αποκλειστικού μεταφραστή μπορεί να εξοικονομήσει την μπαταρία του smartphone σας όταν ταξιδεύετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να κρατήσετε το smartphone σας με ασφάλεια στο σακίδιό σας εάν ταξιδεύετε σε περιοχές που είναι φημισμένες για πορτοφολάδες. Το να κρατάτε έναν μεταφραστή μπροστά σας μπορεί επίσης να φαίνεται λιγότερο ενοχλητικό από ένα smartphone, αν και το T1 Mini χάνει αυτό το πλεονέκτημα λόγω της έντονης οπτικής του ομοιότητας με ένα “κανονικό” smartphone.

Το T1 Mini σημείωσε καλή βαθμολογία όσον αφορά τον αριθμό των μεταφράσεων. 40 γλώσσες και 93 διάλεκτοι θα πρέπει να είναι αρκετές για τους περισσότερους προορισμούς. Ωστόσο, η ποιότητα της μετάφρασης διαφέρει από καιρό σε καιρό. Ενώ τα αγγλικά, τα ισπανικά και τα πορτογαλικά μεταφράστηκαν αρκετά καλά, η ποιότητα των αραβικών στην αιγυπτιακή διάλεκτο είναι πολύ φτωχότερη. Η γλώσσα πρέπει επίσης να εισάγεται απλά και καθαρά.

Είναι επίσης κάπως απογοητευτικό ότι υπάρχουν μόνο 13 ζεύγη γλωσσών διαθέσιμα για λήψη στο T1 Mini. Για Γερμανούς χρήστες, είναι διαθέσιμα μόνο τα “Γερμανικά – Αγγλικά” και “Γερμανικά – Κινέζικα”. Αυτό είναι κάπως απογοητευτικό όταν το συγκρίνετε με εφαρμογές smartphone.

Ωστόσο, το να έχετε μεταφράσεις φωτογραφιών θα πρέπει να αποδειχθεί πολύ πρακτικό όταν ταξιδεύετε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για γλώσσες που χρησιμοποιούν σενάρια όπως τα αραβικά ή τα ρωσικά. Η εκτέλεση μεταφράσεων με αυτόν τον τρόπο σάς επιτρέπει να κατανοείτε γρήγορα τα ονόματα των δρόμων. Χρειάζεστε πάντα μια ενεργή σύνδεση στο Διαδίκτυο για μεταφράσεις φωτογραφιών και ευτυχώς, το T1 Mini το προσφέρει δωρεάν για ένα χρόνο.

Το Fluentalk προσφέρει δωρεάν παγκόσμια δεδομένα σε 84 διεθνείς χώρες για ένα χρόνο. Μόλις λήξει η δωρεάν συνδρομή, θα πρέπει να πληρώνετε 44,90 $ το χρόνο ή 14,90 $ το μήνα. Ο μεγάλος του αδερφός, το T1, προσφέρει δύο χρόνια για 299,99 $ το ποπ.

Ωστόσο, αξίζει επίσης να αγοράσετε το μεγαλύτερο αδερφάκι λόγω του μεγαλύτερου εύρους λειτουργιών, το οποίο οφείλεται αποκλειστικά στο λογισμικό. Το T1 θα διαθέτει μετατροπέα νομισμάτων, παγκόσμιο ρολόι και, πάνω από όλα, λειτουργία κλήσης. Το γεγονός ότι αυτό λείπει στο T1 Mini είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα. Με άλλα λόγια, θα πρέπει πάντα να αλλάζετε μη αυτόματα γλώσσα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, κάτι που διαρκεί περίπου 20 δευτερόλεπτα για να γίνει. Εφόσον πρέπει επίσης να καταλάβετε τι λέει το άλλο μέρος μετά τη μετάφραση μιας ερώτησης, βρήκα αυτόν τον περιορισμό πραγματικά άβολο.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας και φόρτιση

Το T1 Mini διαθέτει ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία η οποία, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, έχει χρόνο αναμονής επτά ημερών. Χρησιμοποιείτε USB-C για να το φορτίσετε και ένα καλώδιο φόρτισης περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

Ας σκεφτούμε τα σενάρια χρήσης του T1 Mini όσον αφορά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή όταν ταξιδεύετε και επομένως όχι σε περιβάλλοντα όπου υπάρχουν πάντα αρκετές διαθέσιμες πρίζες. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε κατάσταση αναμονής εκτιμάται σε επτά ημέρες, καθιστώντας την αρκετά αξιοπρεπή με την πρώτη ματιά. Ωστόσο, θέλουμε επίσης να χρησιμοποιούμε μεταφραστή όταν είμαστε εν κινήσει.

Στις προσομοιωμένες δοκιμαστικές μου χρήσεις, η ένδειξη της μπαταρίας μειώθηκε αρκετά γρήγορα κατά τη χρήση. Μεταξύ ταξιδιών και τακτικών μεταφράσεων πινακίδων, check in σε ξενοδοχείο και παραγγελίας φαγητού σε εστιατόριο, καθώς και τυχαίων συζητήσεων για να ζητήσετε οδηγίες, εκτιμώ ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι πιο κοντά σε μία ημέρα. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι πρέπει να το φορτίσετε ξανά στο ξενοδοχείο το βράδυ. Φυσικά, το πλεονέκτημα εδώ είναι η εξοικονόμηση μπαταρίας του smartphone σας. Παρεμπιπτόντως, η φόρτιση πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω USB-C.

Fluentalk T1 Mini στα 177€ απο amazon Γερμανιας

συμπέρασμα

Αφού πέρασα λίγο χρόνο μαζί του, το Fluentalk T1 Mini μου άφησε αρκετά ανάμεικτα συναισθήματα. Είναι σίγουρα ελκυστικό όσον αφορά τη λειτουργία, το πλαίσιο και την ποιότητα μετάφρασης. Η παροχή δωρεάν παγκόσμιων δεδομένων σε έως και 84 χώρες για ένα χρόνο είναι επίσης πολύ καλό. Ωστόσο, δύο σημαντικές λειτουργίες αμαυρώνουν τη συνολική εντύπωση όταν σκεφτόμαστε να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό σε χώρες με ξένη γλώσσα.

Πρώτα και κύρια είναι η έλλειψη λειτουργίας κλήσης, η οποία είναι διαθέσιμη μόνο στο T1 του Fluentalk, το οποίο είναι δύο φορές πιο ακριβό. Είναι μια απολύτως τυπική λειτουργία σε εφαρμογές μετάφρασης για να μπορείτε να αλλάζετε γλώσσες με το πάτημα ενός κουμπιού. Το εύρος των λειτουργιών περιορίζεται από το λογισμικό, και αυτό αποδείχθηκε απογοητευτικό στην καθημερινή χρήση. Η περιορισμένη διαθεσιμότητα γλωσσών εκτός σύνδεσης γίνεται επίσης πρόβλημα εντός ενός έτους χρήσης το πολύ.

Συνολικά, το T1 Mini επομένως υστερεί από τις περισσότερες μεταφραστικές εφαρμογές όσον αφορά τη λειτουργικότητα. Κατά τη μετάφραση, πρέπει απλώς να υπάρχει μια απλή λειτουργία για τη διεξαγωγή συνομιλιών. Δυστυχώς, εδώ είναι που το συναρπαστικό πείραμα της ξένης γλώσσας μετατρέπεται σε μονόλογο!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *