Δεν μπορείτε να πληκτρολογήσετε στο Microsoft Excel; 6 Διορθώσεις για δοκιμή

Εάν χρησιμοποιείτε συχνά το Microsoft Excel, ενδέχεται να αντιμετωπίσατε το σφάλμα όπου δεν μπορείτε να πληκτρολογήσετε τίποτα σε ένα φύλλο Excel. Ευτυχώς, αυτό είναι ένα αρκετά κοινό πρόβλημα – μαζί με άλλα ζητήματα ανταπόκρισης του Excel – και υπάρχουν διάφοροι τρόποι επίλυσης του προβλήματος.

Εάν αναρωτιέστε, “Γιατί δεν μπορώ να πληκτρολογήσω στο Excel;” Έχουμε έξι επιδιορθώσεις να δοκιμάσουμε.

1. Ενεργοποιήστε την επεξεργασία

Εάν έχετε ανοίξει ένα υπολογιστικό φύλλο που δεν δημιουργήσατε εσείς — δηλαδή, ένα που σας έχει σταλεί από κάποιον άλλο ή έχει ληφθεί από τον ιστό — μπορεί να διαπιστώσετε ότι είναι προστατευμένο. Θα ξέρετε ότι όταν ανοίγετε το αρχείο, θα διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να εισάγετε οποιοδήποτε κείμενο σε κελιά. Λοιπόν, πώς διορθώνετε αυτό το πρόβλημα;

 1. Όταν ανοίγετε ένα προστατευμένο υπολογιστικό φύλλο, θα δείτε ένα κίτρινο αναδυόμενο παράθυρο στο επάνω μέρος του υπολογιστικού φύλλου που λέει:ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ Να είστε προσεκτικοί — τα αρχεία από το Διαδίκτυο μπορεί να περιέχουν ιούς. Αν δεν χρειαστεί να κάνετε επεξεργασία, είναι ασφαλέστερο να παραμείνετε στην Προστατευμένη προβολή.»
 2. Δίπλα σε αυτό, υπάρχει ένα γκρι κουμπί με την ένδειξη “Ενεργοποίηση επεξεργασίας.»
 3. Για να εισαγάγετε κείμενο σε ένα προστατευμένο υπολογιστικό φύλλο, απλώς κάντε κλικ Ενεργοποίηση επεξεργασίας.
 4. Στη συνέχεια, θα πρέπει να διαπιστώσετε ότι μπορείτε να πληκτρολογήσετε κείμενο και να αποθηκεύσετε το φύλλο με τις αλλαγές σας.

2. Καταργήστε την προστασία του φύλλου ή του βιβλίου εργασίας σας

Μπορεί να προστατεύεται το φύλλο ή το βιβλίο εργασίας που προσπαθείτε να πληκτρολογήσετε. Εάν συμβαίνει αυτό, το Excel δεν θα σας επιτρέψει να πληκτρολογήσετε δεδομένα στο φύλλο και θα εμφανίσει ένα μήνυμα που σας ενημερώνει. Είναι εύκολο να καταργήσετε την προστασία ενός φύλλου ή βιβλίου εργασίας, ώστε να μπορείτε να εισάγετε δεδομένα, αν και εάν το φύλλο ή το βιβλίο εργασίας προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης, θα χρειαστείτε τον κωδικό πρόσβασης από όποιον το δημιούργησε

 1. Κάντε κλικ στο Ανασκόπηση αυτί.
 2. Εάν το φύλλο ή το βιβλίο εργασίας που προσπαθείτε να πληκτρολογήσετε είναι προστατευμένο, θα πρέπει να δείτε τις επιλογές Κατάργηση προστασίας φύλλου ή Κατάργηση προστασίας του βιβλίου εργασίας.
 3. Για να εισαγάγετε κείμενο σε ένα προστατευμένο φύλλο ή βιβλίο εργασίας, απλώς επιλέξτε Κατάργηση προστασίας φύλλου ή Κατάργηση προστασίας του βιβλίου εργασίας.
 4. Εάν το έγγραφο προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης, θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα σας ζητά τον κωδικό πρόσβασης. Πληκτρολογήστε το και μετά κάντε κλικ Εντάξει.
 5. Θα πρέπει τώρα να μπορείτε να εισάγετε κείμενο στο φύλλο ή το βιβλίο εργασίας και να αποθηκεύετε τις αλλαγές σας

3. Απενεργοποιήστε το NumLock

Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά προσπαθείτε να πληκτρολογήσετε αριθμούς σε ένα φύλλο Excel ή ένα βιβλίο εργασίας χρησιμοποιώντας το ξεχωριστό αριθμητικό πληκτρολόγιο στη δεξιά πλευρά του πληκτρολογίου σας; Εάν συμβαίνει αυτό και δεν μπορείτε να εισαγάγετε αριθμούς, μπορεί να είναι ενεργοποιημένο το NumLock.

Δείτε πώς μπορείτε να το απενεργοποιήσετε.

 1. Ψάξτε για το Πλήκτρο NumLock στο πληκτρολόγιό σας. Ορισμένα πλήκτρα θα έχουν ένα LED που ανάβει για να δείξει ότι το NumLock είναι αναμμένο.
 2. Πατήστε το πλήκτρο NumLock για να απενεργοποιήσετε (ή να ενεργοποιήσετε το NumLock).

Σημείωση: Πολλά σύγχρονα πληκτρολόγια δεν έχουν ξεχωριστό αριθμητικό πληκτρολόγιο, επομένως δεν θα έχουν πλήκτρο NumLock.

4. Διαγράψτε τους κανόνες επικύρωσης δεδομένων

Οι κανόνες επικύρωσης δεδομένων μπορούν να περιορίσουν τις τιμές που μπορούν να εισαγάγουν οι χρήστες — για παράδειγμα, μπορείτε να παρέχετε ένα εύρος καθορισμένων τιμών, όπως ακέραιους αριθμούς από το 0 έως το 100. Εάν προσπαθήσετε να πληκτρολογήσετε οποιαδήποτε άλλη τιμή, αυτό θα οδηγήσει σε μήνυμα σφάλματος

Υπάρχουν δύο επιλογές εδώ: Είτε μπορείτε να τηρήσετε τους περιορισμούς επικύρωσης δεδομένων είτε να επικοινωνήσετε με τον δημιουργό του φύλλου εάν δεν είστε βέβαιοι για την τιμή εισαγωγής που απαιτείται. Ή μπορείτε να καταργήσετε τους περιορισμούς επικύρωσης δεδομένων. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό.

 1. Επιλέξτε τα κελιά όπου εφαρμόζονται οι περιορισμοί επικύρωσης δεδομένων.
 2. Κάντε κλικ στο Δεδομένα καρτέλα και μετά επιλέξτε Επικύρωση δεδομένων κάτω από Εργαλεία Δεδομένων.
 3. Επιλέγω Τα καθαρίζω όλακαι μετά κάντε κλικ Εντάξει.
 4. Θα πρέπει τώρα να μπορείτε να εισάγετε οποιαδήποτε τιμή στα κελιά.

5. Απενεργοποιήστε τα πρόσθετα

Εάν έχετε εγκαταστήσει πρόσφατα νέα πρόσθετα στο Excel, αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που δεν μπορείτε να πληκτρολογήσετε στο Excel. Με την εκκίνηση του Excel σε ασφαλή λειτουργία, μπορείτε να καταλάβετε εάν ένα πρόσθετο προκαλεί αυτό το πρόβλημα. Η εκκίνηση του Excel σε ασφαλή λειτουργία είναι επίσης μια καλή λύση εάν το Excel δεν ανταποκρίνεται.

Πώς να εκκινήσετε το Excel σε ασφαλή λειτουργία

Δείτε πώς να εκκινήσετε το Excel σε ασφαλή λειτουργία.

 1. Κλείστε το τρέχον έγγραφο Excel — φροντίστε πρώτα να αποθηκεύσετε τυχόν αλλαγές.
 2. Πατήστε το πλήκτρο Windows + R.
 3. Στο πλαίσιο Εκτέλεση, πληκτρολογήστε Excel/ασφαλές στο πεδίο Open.
 4. Κάντε κλικ Εντάξει.
 5. Το Excel θα ξεκινήσει σε ασφαλή λειτουργία.
 6. Δοκιμάστε να πληκτρολογήσετε στο φύλλο για να δείτε εάν το πρόβλημα επιλύθηκε.

Ακόμα δεν μπορείτε να πληκτρολογήσετε στο Excel; Τώρα ξέρετε ότι ένα πρόσθετο προκαλεί το πρόβλημα, το μόνο ερώτημα είναι, πώς ξέρετε ποιο πρόσθετο είναι ο ένοχος;

Απενεργοποίηση πρόσθετων

Πρώτα, θα πρέπει να προσδιορίσετε ποιο πρόσθετο είναι το πρόβλημα και, στη συνέχεια, να το αφαιρέσετε. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό.

 1. Ανοίξτε το Excel και μεταβείτε στο Καρτέλα αρχείο.
 2. Κάτω από Επιλογέςεπιλέξτε Πρόσθετα.
 3. Στο κάτω μέρος δίπλα Διαχειρίζονται επιλέξτε Πρόσθετα COM από το αναπτυσσόμενο μενού.
 4. Τύπος Πηγαίνω.
 5. Θα πρέπει να εμφανιστεί μια λίστα με εγκατεστημένα πρόσθετα.
 6. Επιλέξτε το πλαίσιο για ένα πρόσθετο και αφήστε τα άλλα μη επιλεγμένα.
 7. Επιλέγω Εντάξει.
 8. Επανεκκινήστε το Excel.
 9. Δοκιμάστε να πληκτρολογήσετε στο φύλλο σας. Εάν μπορείτε να πληκτρολογήσετε, γνωρίζετε ότι αυτό το πρόσθετο δεν ήταν το προβληματικό.
 10. Επαναλάβετε τα βήματα 1 έως 9 για να προσδιορίσετε ποιο πρόσθετο προκαλεί το πρόβλημα.
 11. Αφού καταλάβετε ποιο πρόσθετο φταίει, επαναλάβετε τα βήματα 1 έως 5 για να εμφανιστεί η λίστα με τα εγκατεστημένα πρόσθετα, αλλά αυτή τη φορά επιλέξτε το πλαίσιο για το προσβλητικό πρόσθετο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ Αφαιρώ για να το απεγκαταστήσετε.
 12. Επανεκκινήστε το Excel και δοκιμάστε να πληκτρολογήσετε — ελπίζουμε ότι τώρα δεν θα αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εισαγωγή κειμένου.

6. Προσαρμόστε τις Επιλογές Επεξεργασίας

Εάν ένας τύπος εφαρμόζεται σε ένα κελί, μπορείτε συνήθως να κάνετε διπλό κλικ σε αυτό το κελί ή να πατήσετε το πλήκτρο F2 για να προβάλετε τον τύπο — και να τον επεξεργαστείτε. Εάν πατήσετε F2 ή κάνετε διπλό κλικ σε ένα κελί και δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τον τύπο ή να πληκτρολογήσετε το κελί, πρέπει να προσαρμόσετε τις επιλογές επεξεργασίας. Δείτε πώς να το κάνετε αυτό.

 1. μεταβείτε στο Καρτέλα αρχείο και επιλέξτε Επιλογές.
 2. Στο Επιλογές Excel παράθυρο διαλόγου, επιλέξτε Προχωρημένος.
 3. Κάτω από Επιλογές επεξεργασίαςεξασφαλίστε την Να επιτρέπεται η απευθείας επεξεργασία σε κελιά το πλαίσιο είναι επιλεγμένο.
 4. Κάντε κλικ Εντάξει.
 5. Θα πρέπει τώρα να μπορείτε να πληκτρολογείτε σε οποιοδήποτε κελί για να επεξεργαστείτε τύπους.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να προκαλούν το πρόβλημα εάν δεν μπορείτε να πληκτρολογήσετε στο Excel. Ευτυχώς, υπάρχουν επίσης μια σειρά από γρήγορες και εύκολες επιδιορθώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε εάν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, επομένως θα πρέπει να ξεκινήσετε ξανά τη λειτουργία σας σε ελάχιστο χρόνο.

Τρόπος εύρεσης εξωτερικών συνδέσμων σε βιβλία εργασίας του Microsoft Excel

Το Excel δεν μπορεί να εισαχθεί στήλη

Πώς να πληκτρολογήσετε εκθέτες στο Mac σας

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *