Εγκαταστήστε το Ombi στο Docker

Αναζητάτε έναν τρόπο να διαχειριστείτε απρόσκοπτα τα αιτήματα του διακομιστή πολυμέσων σας; Το Ombi είναι η τέλεια λύση! Σε αυτό το βήμα προς βήμα σεμινάριο, θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία εγκατάστασης του Ombi στο Docker, διευκολύνοντάς σας να διαχειρίζεστε τη βιβλιοθήκη πολυμέσων σας αποτελεσματικά. Με το Ombi, μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε και να αυτοματοποιείτε αιτήματα για νέες ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και μουσική. Ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό, θα έχετε το Ombi σε λειτουργία σε χρόνο μηδέν!

Βήμα 1: Εγκαταστήστε το Docker και το Docker Compose

Πριν ξεκινήσουμε την εγκατάσταση του Ombi, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει το Docker και το Docker Compose στο σύστημά σας. Εάν δεν το έχετε κάνει, ακολουθήστε τους επίσημους οδηγούς εγκατάστασης για το Docker (https://docs.docker.com/get-docker/) και Docker Compose (https://docs.docker.com/compose/install/).

Βήμα 2: Δημιουργήστε ένα αρχείο Docker Compose

Δημιουργήστε έναν νέο κατάλογο για την εγκατάσταση του Ombi και πλοηγηθείτε σε αυτόν χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών. Σε αυτόν τον κατάλογο, δημιουργήστε ένα νέο αρχείο με το όνομα “docker-compose.yml” χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου της επιλογής σας.

Βήμα 3: Διαμορφώστε το αρχείο Docker Compose

Ανοίξτε το αρχείο “docker-compose.yml” και επικολλήστε την ακόλουθη διαμόρφωση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αντικαταστήσει τα “YOUR_PUID” και “YOUR_PGID” με τις αντίστοιχες τιμές του χρήστη σας. Μπορείτε να τα βρείτε τρέχοντας id στη γραμμή εντολών.

version: '3'
services:
ombi:
image: linuxserver/ombi
container_name: ombi
environment:
- PUID=YOUR_PUID
- PGID=YOUR_PGID
- TZ=Your_Timezone
volumes:
- ./config:/config
ports:
- 3579:3579
restart: unless-stopped

Βήμα 4: Ξεκινήστε το κοντέινερ Ombi

Με το αρχείο Docker Compose διαμορφωμένο, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε το κοντέινερ Ombi. Στη γραμμή εντολών, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στον κατάλογο που περιέχει το αρχείο “docker-compose.yml” και εκτελέστε την ακόλουθη εντολή:

docker-compose up -d

Αυτή η εντολή θα κατεβάσει την εικόνα Ombi και θα δημιουργήσει ένα νέο κοντέινερ με τις καθορισμένες ρυθμίσεις. ο -d Η σημαία διασφαλίζει ότι το κοντέινερ εκτελείται στο παρασκήνιο.

Βήμα 5: Πρόσβαση στη διεπαφή ιστού Ombi

Μόλις εκτελεστεί το κοντέινερ, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη διεπαφή ιστού Ombi μεταβαίνοντας σε http://your-server-ip:3579 στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Αντικαταστήστε το “your-server-ip” με τη διεύθυνση IP του μηχανήματος που εκτελεί το Docker.

Βήμα 6: Διαμορφώστε το Ombi

Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να διαμορφώσετε το Ombi με τον διακομιστή πολυμέσων σας, όπως το Plex ή το Emby. Μόλις ολοκληρωθεί, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαχείριση των αιτημάτων και την αυτοματοποίηση της βιβλιοθήκης πολυμέσων σας.

Συγχαρητήρια! Εγκαταστήσατε με επιτυχία το Ombi στο Docker, καθιστώντας ευκολότερη από ποτέ τη διαχείριση των αιτημάτων διακομιστή πολυμέσων σας. Αυτό το βήμα προς βήμα σεμινάριο σάς καθοδηγεί σε όλη τη διαδικασία εγκατάστασης, διασφαλίζοντας ότι ακόμη και οι αρχάριοι μπορούν να ρυθμίσουν και να χρησιμοποιήσουν με επιτυχία το Ombi. Τώρα, καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε τη βελτιωμένη εμπειρία βιβλιοθήκης πολυμέσων!

Διαβάστε επίσης:Πώς να διαγράψετε αυτόματα το Ιστορικό τοποθεσίας Google από το Android

Πώς να βρείτε τη διεύθυνση MAC στα Windows 11

Πώς να κρύψετε τη γραμμή εργασιών στα Windows 11

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *