εναλλακτικές λύσεις Apple Vision Pro

3 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Apple Vision Pro για υπολογιστές

Αν δεν ζείτε κάτω από έναν βράχο, είμαστε σίγουροι ότι έχετε δει τις χωρικές υπολογιστικές ικανότητες του Apple Vision Pro. Το σετ μικροφώνου-ακουστικού προβάλλει ουσιαστικά μια αιωρούμενη οθόνη μπροστά στα μάτια σας, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε ταινίες, να περιηγείστε στον Ιστό ή να εκτελείτε οποιαδήποτε εφαρμογή της επιλογής σας σε μια τεράστια εικονική οθόνη. Αλλά, για να απολαύσετε όλα αυτά, θα χρειαστεί να ξεπληρώσετε 3.500 $. Εκτός φυσικά εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε μια διαφορετική διαδρομή και να επιλέξετε κάποια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Apple Vision Pro από την παρακάτω λίστα.

Πώς να μοιραστείτε το Apple Vision Pro με φίλους ή οικογένεια (Λειτουργία επισκέπτη)

Αν και τα προϊόντα που αναφέρονται παρακάτω ενδέχεται να μην αναπαράγουν απαραίτητα την ακριβή εμπειρία με το Vision Pro, θα σας βοηθήσουν να βιώσετε την Επαυξημένη πραγματικότητα και τη Μικτή Πραγματικότητα. Μπορείτε να εκτελέσετε λίγο πολύ το ίδιο σύνολο εργασιών, όπως η περιήγηση στον Ιστό, η παρακολούθηση βίντεο και η ολοκλήρωση της εργασίας.

Το πιο σημαντικό, ακόμη και το πιο ακριβό προϊόν αυτής της λίστας έχει επτά φορές χαμηλότερη τιμή από το Vision Pro. Έτσι, αν θέλετε να βουτήξετε τα δάχτυλά σας στον κόσμο του AR/MR, αυτά τα gadget είναι ένα εξαιρετικό σημείο εισόδου. Αλλά πριν φτάσουμε σε αυτούς –

 • Εάν μια μεγάλη αιωρούμενη οθόνη για να απολαύσετε περιεχόμενο είναι το μόνο που θέλετε, ένα ζευγάρι γυαλιά AR θα ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.
 • Θέλετε να ζήσετε ένα συναρπαστικό παιχνίδι; Ένα αυτόνομο ακουστικό VR είναι ο καλύτερος τρόπος.
 • Μηδενίσατε το Quest 3; Συνδυάστε το με μερικά ωραία αξεσουάρ Meta Quest 3 για την καλύτερη εμπειρία.

1. Νερό XREAL 2

Νερό XREAL 2

Σε αντίθεση με το Apple Vision Pro, το XREAL Air 2 δεν έχει δικό του εγκέφαλο. Ούτε έχει μπαταρία. Συνδέεται με τον υπολογιστή ή το smartphone σας και χρησιμοποιεί την CPU και την μπαταρία από αυτήν τη συσκευή για να προβάλει μια μεγάλη αιωρούμενη οθόνη μπροστά στα μάτια σας.

Το XREAL Air 2 είναι ουσιαστικά μια μεγάλη φορητή οθόνη που κάθεται μπροστά στα μάτια σας. Απλώς συνδέστε τα γυαλιά AR στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο καλώδιο USB-C και μπορείτε να προβάλλετε τα πάντα στην οθόνη ακριβώς μπροστά στα μάτια σας. Είναι σαν να έχεις ένα μίνι θέατρο στην τσέπη σου.

Μόλις συνδεθείτε, μπορείτε να παίξετε τις αγαπημένες σας εκπομπές, ταινίες ή παιχνίδια στο XREAL Air 2. Από προεπιλογή, τα γυαλιά είναι ημιδιαφανή, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να βλέπετε τον πραγματικό κόσμο ακόμα και με την οθόνη μπροστά στα μάτια σας. Ωστόσο, το XREAL παρέχει ένα εξάρτημα στο κουτί για να μαυρίζει το φόντο για πλήρη βύθιση.

Σημειωτέον, το XREAL Air 2 δεν διαθέτει παρακολούθηση ματιών, παρακολούθηση χεριών ή οποιαδήποτε τέτοια φανταχτερά χαρακτηριστικά από το Vision Pro. Έτσι, θα πρέπει να εκτελέσετε όλες τις ενέργειες στη συνδεδεμένη συσκευή, π.χ. είτε στον υπολογιστή είτε στο smartphone σας. Η καλύτερη περίπτωση χρήσης για το XREAL Air 2 είναι όταν πετάτε. Συνδέστε τα γυαλιά στο τηλέφωνό σας και παρακολουθήστε το Netflix σε μια τεράστια οθόνη αποκλειστικά στα μάτια σας. Στην πραγματικότητα, η εκπληκτική δυνατότητα εικονικής τριπλής οθόνης σάς επιτρέπει να κάνετε πολλές εργασίες με ευκολία όταν συνδυάζετε τα γυαλιά με το Mac σας.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σύγκριση με το Apple Vision Pro είναι το πόσο μικρό και συμπαγές είναι το XREAL Air 2. Είναι ελαφρύ και μοιάζει σαν να φοράτε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου σε αντίθεση με το βαρύ και ογκώδες Vision Pro. Είναι επίσης πολύ πιο προσιτό — παρόλο που πρέπει να συνδεθεί σε άλλη συσκευή για να λειτουργήσει. Εάν θέλετε να ζήσετε την εμπειρία AR με χαμηλό προϋπολογισμό, το XREAL Air 2 είναι μια φανταστική επιλογή.

Αυτό που μας αρέσει

 • Εξαιρετική οθόνη OLED
 • Η ρύθμιση εικονικής τριπλής οθόνης είναι χρήσιμη
 • Ελαφρύ και φορητό
Meta Quest 3

Μια άλλη εναλλακτική του Apple Vision Pro είναι το Meta Quest 3. Και αυτό αυξάνει την εμπειρία σε πολλές εγκοπές. Το σετ μικροφώνου-ακουστικού διαθέτει ενσωματωμένη CPU και GPU, καθιστώντας το ένα αυτόνομο ακουστικό Mixed Reality — ακριβώς όπως το Vision Pro. Επιπλέον, έχετε επίσης ελεγκτές για παρακολούθηση ακριβείας.

Το Meta Quest 3 είναι κατά κύριο λόγο μια συσκευή παιχνιδιών VR με δυνατότητες MR. Λόγω αυτού, υπάρχει μια μεγάλη βιβλιοθήκη με καταπληκτικά παιχνίδια VR που δεν μπορείτε να βρείτε στο Apple Vision Pro. Εάν σκοπεύετε να παίξετε παιχνίδια με αληθινά γραφικά και κινήσεις πραγματικού κόσμου, το Meta Quest 3 θα πρέπει να είναι η προεπιλεγμένη σας επιλογή.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι μη παίκτες δεν πρέπει να επιλέξουν το Quest 3. Όταν δεν παίζετε σε VR, οι κάμερες και οι αισθητήρες στο μπροστινό μέρος των ακουστικών επιτρέπουν μια λειτουργία pass-through παρόμοια με το Vision Pro. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε τον πραγματικό κόσμο μέσα από τα ακουστικά ενώ απολαμβάνετε προβολές εικονικών οθονών μπροστά στα μάτια σας.

Αυτές οι οθόνες κάνουν ακριβώς αυτό που κάνει το Vision Pro. Μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο, να περιηγηθείτε στον ιστό ή να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας. Ενώ οι παράλογες λειτουργίες παρακολούθησης ματιών δεν υπάρχουν στο Meta Quest 3, η παρακολούθηση χεριών εξακολουθεί να υπάρχει, ώστε να μπορείτε να αφήσετε τα χειριστήρια στην άκρη και να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας για να επιλέξετε αντικείμενα και να τα μετακινήσετε.

Για επτά φορές χαμηλότερη τιμή από το Apple Vision Pro, το Meta Quest 3 προσφέρει παρόμοιο αριθμό χαρακτηριστικών — και τρελές δυνατότητες παιχνιδιού που το καθιστούν μια εκπληκτική πρόταση αξίας. Δεν είναι τόσο κομψό όσο τα ακουστικά της Apple σε ορισμένους τομείς όπως το λογισμικό, αλλά αυτό από μόνο του δεν δικαιολογεί την υπερβολική τιμή του Vision Pro. Εάν αγοράζετε ακουστικά VR/AR/MR, το Meta Quest 3 θα πρέπει να είναι η προεπιλεγμένη σας επιλογή.

Αυτό που μας αρέσει

 • Εξαιρετικές δυνατότητες παιχνιδιού
 • Η λειτουργία διέλευσης λειτουργεί καλά
 • Σχετικά προσιτό

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Το λογισμικό χρειάζεται κάποια βελτίωση
 • Χωρίς παρακολούθηση ματιών

3. Πίκο 4

Πίκο 4

Εάν δεν θέλετε να παρέχετε τα δεδομένα σας στο Meta (κατανοητά), το Pico 4 είναι το επόμενο καλύτερο στοίχημά σας. Αν και δεν διαθέτει βιβλιοθήκη εφαρμογών και παιχνιδιών τόσο μεγάλη όσο το Quest 3, εξακολουθεί να είναι ένα καλό σημείο εισόδου στον κόσμο του VR και του AR.

Ακριβώς όπως το Quest 3, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Pico 4 για να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας στην εικονική πραγματικότητα. Ωστόσο, η λειτουργία pass-through δεν είναι τόσο καλή όσο αυτή στο Quest 3 λόγω των κατώτερων καμερών στο εξωτερικό. Αυτό δεν θα πρέπει να είναι πρόβλημα εάν είστε δακτυλογράφος αφής και σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μόνο την εικονική οθόνη μέσα στα ακουστικά.

Αυτό που μοιάζει επίσης με τα ακουστικά Quest είναι το γεγονός ότι λαμβάνετε αποκλειστικά χειριστήρια για παιχνίδια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Pico 4 είναι πιο συμπαγές και κομψό από το Quest 3, ενώ έχει ένα σχέδιο στο μπροστινό μέρος παρόμοιο με το Apple Vision Pro. Έτσι, για πολύωρη χρήση, το Pico 4 μπορεί να αισθάνεται πιο άνετα από το Meta Quest 3.

Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του Pico 4 είναι ότι το λογισμικό και η επιλογή των εφαρμογών δεν είναι τόσο καλές όσο το Meta Quest 3. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τα ακουστικά μόνο για κατανάλωση περιεχομένου και εργασία, αυτό δεν θα πρέπει να σας ενδιαφέρει . Για μια τιμή που είναι άβολα κοντά με το Meta Quest 3 που προσφέρει καλύτερο υλικό και λογισμικό, το Pico 4 συνιστάται μόνο για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία της Meta ή θέλουν ένα ελαφρύτερο και κομψό ακουστικό.

Αυτό που μας αρέσει

 • Κομψή σχεδίαση
 • Ευκρινή και ζωντανή οθόνη

Αυτό που δεν μας αρέσει

 • Η βιβλιοθήκη εφαρμογών και παιχνιδιών είναι περιορισμένη

Vision Pro σε προϋπολογισμό

Ενώ το Apple Vision Pro φαίνεται σίγουρα φουτουριστικό με πολλές εξελιγμένες κάμερες και αισθητήρες, η ζητούμενη τιμή είναι ένα τεράστιο εμπόδιο για την είσοδο στον κόσμο του AR/MR. Εάν δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία με την τεχνολογία και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι πιο προσιτό πριν αγοράσετε το μεγάλο αγόρι, οποιαδήποτε από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Apple Vision Pro από την παραπάνω λίστα θα σας δώσει μια γενική ιδέα για το τι να περιμένετε.

Διαβάστε επίσης :Πώς να εγκαταστήσετε το Flix Vision APK στο Firestick- Android TV

Πώς να παρακολουθήσετε τηλεόραση Vision στο Firestick [35+ κανάλια

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *