NordVPN

Οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις NordVPN

Το NordVPN βγήκε ως το καλύτερο VPN συνολικά στην πιο πρόσφατη κριτική μου στο NordVPN, εντυπωσιάζοντας σχεδόν από κάθε άποψη. Είναι γρήγορο, προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες απορρήτου, είναι εύκολο στη χρήση και δεν είναι πολύ ακριβό. Κανένα άλλο VPN δεν μπορεί να το ταιριάξει από την άποψη της συνολικής απόδοσης

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί εναλλακτικές λύσεις NordVPN εκεί έξω και μπορεί να διαπιστώσετε ότι μία από αυτές σας ταιριάζει καλύτερα. Από αυτές, νομίζω ότι το ExpressVPN και το Surfshark είναι οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις NordVPN—Το ExpressVPN είναι τέλειο για αρχάριους, ενώ το Surfshark είναι το καλύτερο φθηνό VPN.

Σε αυτήν τη σελίδα θα πάρω μερικά από τα VPN με τις καλύτερες κριτικές και θα τα συγκρίνω με το NordVPN, εστιάζοντας σε πέντε βασικούς τομείς: απόρρητο, τιμή, ροή, ταχύτητα και ευκολία χρήσης. Στη συνέχεια, μπορείτε να σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και να χρησιμοποιήσετε το VPN που σας ταιριάζει καλύτερα.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TechVortex⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Τα αυτοδιαχειριζόμενα VPN στοχεύουν στο 58% των επιθέσεων ransomware

 το VPN δεν λειτουργεί στο σχολικό Wi-Fi

 

Οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις NordVPN εν συντομία

NordVPN εναλλακτική 1: ExpressVPN

NordVPNExpressVPN
Αριθμός διακομιστών:6.000+3.000+
Χώρες διακομιστή:140 τοποθεσίες σε 111 χώρες160 τοποθεσίες σε 105 χώρες
Μέγιστες ταυτόχρονες συνδέσεις:108
Μέγιστη ταχύτητα σύνδεσης950+ Mbps410 Mbps
Εγγύηση επιστροφής χρημάτων:30 μέρες30 μέρες
Χαμηλότερο μηνιαίο κόστος:Λιγότερο από 3,50 $ (ποικίλλει)6,67 $

Το ExpressVPN είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του NordVPN και όταν συγκρίνουμε το ExpressVPN με το NordVPN, τα δύο είναι δύσκολο να διαχωριστούν. 

Επιφανειακά, το NordVPN φαίνεται σαν η καλύτερη συμφωνία—είναι πιο γρήγορο, φθηνότερο και έχει περισσότερους διακομιστές. Ωστόσο, ενώ το NordVPN αποδίδει πολύ καλά σε όλους τους τομείς, το ExpressVPN έχει το πλεονέκτημα σε ορισμένους βασικούς τομείς.

Αξιολόγηση NordVPN

Για

 • Ξεμπλοκάρει τα Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime, Disney+
 • Ενδιαφέρουσες πρόσθετες λειτουργίες απορρήτου
 • Τόνοι διακομιστών
 • Η υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας είναι γρήγορη και χρήσιμη
 • Το Meshnet είναι καινοτόμο και πολύ χρήσιμο

Κατά

 • Οι τιμές αυξάνονται κατακόρυφα με την ανανέωση
 • Δύσκολη διεπαφή που βασίζεται σε χάρτη σε κινητά
 • Η εφαρμογή των Windows δεν επανασυνδέεται μετά την αποτυχία μιας σύνδεσης

Εφαρμογή ExpressVPN στην οθόνη ενός MacBook Pro

Για

 • Σχεδόν κάθε χαρακτηριστικό ελέγχεται ανεξάρτητα
 • Απλές αλλά ισχυρές εφαρμογές σε τόνους συσκευών
 • Το πρωτόκολλο Lightway προσφέρει εξαιρετικές ταχύτητες
 • Κορυφαία ομάδα υποστήριξης στην κατηγορία
 • Καινοτόμα πρόσθετα όπως Keys και Aircove

Κατά

 • Πιο ακριβό από κάποιες εναλλακτικές λύσεις
 • Εξαιρετικό VPN, αλλά δεν διατίθεται ευρύτερη σουίτα εργαλείων απορρήτου
 • Μόνο 8 ταυτόχρονες συνδέσεις

Αναλυτική σύγκριση

Μυστικότητα

Το NordVPN και το ExpressVPN ταιριάζουν ομοιόμορφα όσον αφορά το απόρρητο. Ως δύο από τους κορυφαίους παρόχους όσον αφορά την προστασία σας από απειλές στο διαδίκτυο, οποιοσδήποτε από τους δύο είναι μια καλή επιλογή εάν αυτό είναι το μόνο σας μέλημα. 

Αναβαθμίστε τη ζωή σας με μια καθημερινή δόση από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές ειδήσεις, τα hacks στον τρόπο ζωής και την επιμελημένη μας ανάλυση. Γίνετε ο πρώτος που θα μάθετε για τα τελευταίας τεχνολογίας gadget και τις πιο δημοφιλείς προσφορές.

Και οι δύο έχουν ελέγξει τις πολιτικές μη καταγραφής και χρησιμοποιούν ισχυρά πρωτόκολλα κρυπτογράφησης όπως το Lightway, το WireGuard και το OpenVPN. Δεν εμφανίζεστε στην κορυφή των οδηγών μου για τίποτα, και θεωρώ ότι και τα δύο είναι κορυφαία όσον αφορά το απόρρητο.

αξία

Όσον αφορά την τιμή, το NordVPN ξεπερνά εύκολα το ExpressVPN. Ξεκινώντας από λιγότερα από 3,50 $ ανά μήνα – και συχνά πέφτοντας κοντά ή κάτω από το όριο των 3 $ ανά μήνα – κοστολογείται προς το χαμηλό τέλος του μεγάλου προγράμματος.

Σε σύγκριση με τη χαμηλότερη μηνιαία τιμή του ExpressVPN των 6,67 $, η οποία περιλαμβάνει μια ειδική προσφορά που προσθέτει τρεις μήνες δωρεάν για νέους συνδρομητές, το Nord είναι μια απόλυτη ευκαιρία.

Μια βασική συνδρομή στο NordVPN θα σας προσφέρει το VPN και τις επιπλέον λειτουργίες που περιλαμβάνονται στην εφαρμογή, όπως το Onion μέσω VPN και το Meshnet—το οποίο είναι δωρεάν και για μη συνδρομητές.

Εγγραφείτε σε υψηλότερες βαθμίδες και θα λάβετε επίσης προστασία από κακόβουλο λογισμικό, σαρωτή παραβίασης δεδομένων, πρόγραμμα παρακολούθησης και αποκλεισμού διαφημίσεων, διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, ασφαλή αποθήκευση cloud και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έως και 1 εκατομμύριο $. Το πλήρες πακέτο κοστίζει 5,99 $ ανά μήνα—ακόμα λιγότερο από το ExpressVPN.

Το ExpressVPN δεν έχει υψηλότερα επίπεδα και μια συνδρομή περιλαμβάνει έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης — ο οποίος παραμένει δωρεάν ακόμη και αν ακυρώσετε — έναν αποκλεισμό διαφημίσεων και έναν αποκλεισμό παρακολούθησης εφαρμογών. Αυτό είναι το μόνο που θα πάρετε και στα 6,67 $ αρχίζει να φαίνεται αρκετά απότομο.

Streaming

Αυτό θα είναι γρήγορο—τόσο το NordVPN όσο και το ExpressVPN λειτουργούν εξαιρετικά καλά όσο και τα VPN με ροή και Netflix. Δοκιμάζω μια σειρά από βιβλιοθήκες Netflix, στις οποίες θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση και οι δύο πάροχοι, καθώς και υπηρεσίες όπως το BBC iPlayer, το Peacock, το 10Play, το ITVX, το Channel 4, το RaiPlay και πολλά άλλα. 

Δεν υπάρχει τίποτα μεταξύ των δύο VPN εδώ.

Ταχύτητα

Στις δοκιμές ταχύτητας μας, το NordVPN ήταν σταθερά ένα από, αν όχι το ταχύτερο VPN που διατίθεται. Όταν χρησιμοποιούσα τη γραμμή μας 1 Gbps, έχω δει αξιόπιστες ταχύτητες άνω των 950+ Mbps με το πρωτόκολλο NordLynx που βασίζεται σε WireGuard.

Το ExpressVPN, από την άλλη πλευρά, ξεπέρασε περίπου τα 410 Mbps όταν χρησιμοποιούσε το Lightway. Αυτό δεν είναι κακό, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις απίστευτες ταχύτητες του Nord.

Όταν χρησιμοποιούσατε το OpenVPN, το ExpressVPN προχώρησε στα 210 Mbps, κάτι που είναι πολύ καλό για το πρωτόκολλο απορρήτου της παλιάς σχολής. Το NordVPN ξεπέρασε το 110 που είναι αρκετά μέτριο.

Αν ψάχνετε για υψηλές καθημερινές ταχύτητες, το NordVPN είναι ο ξεκάθαρος νικητής εδώ, αλλά για όσους γνωρίζουν ότι θα χρησιμοποιούν OpenVPN, το ExpressVPN είναι η καλύτερη επιλογή.

Ευκολία στη χρήση

Το NordVPN δεν είναι δύσκολο στη χρήση, αλλά μερικοί άνθρωποι βρίσκουν τις εφαρμογές του λίγο δύσκολες να συνηθίσουν. Για παράδειγμα, η διεπαφή που βασίζεται σε χάρτες είναι αρκετά προσεγμένη στη μεγάλη οθόνη ενός φορητού υπολογιστή, αλλά σε μια φορητή συσκευή μπορεί να αποδειχθεί λίγο άβολη και ακατάστατη. Η αρχική οθόνη της εφαρμογής είναι επίσης αρκετά απασχολημένη, κάτι που δεν βοηθά τους αρχάριους.

Το ExpressVPN είναι το αντίθετο. Ανοίξτε την εφαρμογή σε οποιαδήποτε συσκευή και το μόνο που θα δείτε είναι το κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης. Εάν θέλετε απλώς να συνδεθείτε, μπορείτε να πατήσετε αυτό και να κλείσετε την εφαρμογή, χωρίς να χρειάζεται να σκεφτείτε τίποτα άλλο.

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες κρυμμένες στις ρυθμίσεις για όσους θέλουν να διαμορφώσουν και τη σύνδεσή τους και το ExpressVPN παίρνει εύκολα αυτό.

NordVPN ή ExpressVPN;

Αν είμαι ειλικρινής, δεν μπορείς να κάνεις λάθος με κανένα από αυτά. Ωστόσο, αν ψάχνετε για μια ολόκληρη σειρά εργαλείων απορρήτου σε πολύ λογική τιμή, θα πρέπει να πάτε για το NordVPN.

Εάν είστε εντελώς αρχάριος που δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τις ρυθμίσεις και θέλει απλώς ένα VPN να κάνει τη δουλειά του και να το κάνει αθόρυβα, προτιμήστε το ExpressVPN.

NordVPN εναλλακτική 2: Surfshark

NordVPNSurfshark
Αριθμός διακομιστών:6.000+3.200+
Χώρες διακομιστή:140 τοποθεσίες σε 111 χώρες142 τοποθεσίες σε 100 χώρες
Μέγιστες ταυτόχρονες συνδέσεις:10Απεριόριστος
Μέγιστη ταχύτητα σύνδεσης950+ Mbps950+ Mbps
Εγγύηση επιστροφής χρημάτων:30 μέρες30 μέρες
Χαμηλότερο μηνιαίο κόστος:Λιγότερο από 3,50 $ (ποικίλλει)Λιγότερο από 2,50 $ (ποικίλλει)

Το Surfshark ανήκει στη Nord Security και, ενώ είναι ξεχωριστή οντότητα, μοιράζεται πολλές ικανότητες και δυνατότητες του NordVPN—κάτι που είναι καλό.

Δεν είναι ούτε “NordVPN Lite”. Είναι μια πλήρως ανεπτυγμένη σουίτα απορρήτου που όχι μόνο ταιριάζει με το NordVPN σε πολλούς τομείς, αλλά προσφέρει περισσότερα σε ορισμένους. Είναι επίσης ένα απόλυτο παζάρι, οπότε σίγουρα αξίζει να το σκεφτείτε.

Λογότυπο NordVPN σε οθόνη φορητού υπολογιστή

Για

 • Ξεμπλοκάρει τα Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime, Disney+
 • Χρήσιμες πρόσθετες λειτουργίες απορρήτου
 • Τόνοι διακομιστών
 • Η υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας είναι γρήγορη και χρήσιμη
 • Το Meshnet είναι καινοτόμο και πολύ χρήσιμο

Κατά

 • Οι τιμές αυξάνονται κατακόρυφα με την ανανέωση
 • Η διεπαφή που βασίζεται σε χάρτη είναι λίγο άβολη για κινητά
 • Η εφαρμογή των Windows δεν επανασυνδέεται μετά την αποτυχία μιας σύνδεσης

Κριτική Surfshark VPN

Για

 • Η προσφορά γνωριμίας είναι εξαιρετικής αξίας
 • Σοβαρά γρήγορες συνδέσεις WireGuard και OpenVPN
 • Εξαιρετική απόδοση ροής
 • Τόνοι δυνατοτήτων για τις περισσότερες συσκευές
 • Απεριόριστες συνδέσεις

Κατά

 • Το έντονο stress test προκάλεσε την αποτυχία του διακόπτη kill
 • Σημαντική αύξηση των τιμών μετά την πρώτη περίοδο
 • Πολλοί εικονικοί διακομιστές φιλοξενούνται χιλιάδες μίλια μακριά από εμφανείς τοποθεσίες

Αναλυτική σύγκριση

Μυστικότητα

Το Surfshark και το NordVPN βρίσκονται σε αρκετά επίπεδα σύνδεσης όσον αφορά το απόρρητο. Και οι δύο προτιμούν τα πρωτόκολλα που βασίζονται στο WireGuard ως προεπιλεγμένες επιλογές τους, και τα δύο προσφέρουν συσκότιση (τη διαδικασία απόκρυψης του γεγονότος ότι χρησιμοποιείτε καθόλου VPN), και τα δύο προσφέρουν διακόπτες kill και επαληθευμένες πολιτικές μη καταγραφής.

Ωστόσο, στις δοκιμές μου, κατάφερα να σπάσω τον διακόπτη kill του Surfshark. Αν και είναι απίθανο να ασχολείστε με τις διαδικασίες root και να προσπαθείτε ενεργά να σπάσετε τα πράγματα μόνοι σας, είναι ενδεικτικό ότι τόσο το NordVPN όσο και το ExpressVPN άντεξαν την ίδια δοκιμασία. 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι, εάν το απόρρητο είναι το κύριο μέλημά σας, το NordVPN είναι η καλύτερη επιλογή.

αξία

Ωστόσο, εάν η τιμή είναι ο μεγαλύτερος υπεύθυνος λήψης αποφάσεων, θα πρέπει οπωσδήποτε να εξετάσετε το Surfshark. Το έχω δει τόσο χαμηλό όσο 2,05 $ το μήνα και ποτέ περισσότερο από 2,49 $ το μήνα. Είναι σημαντικά φθηνότερο από το NordVPN, το οποίο πολύ σπάνια πέφτει κάτω από 3 $ το μήνα.

Στην πραγματικότητα, αξιολογώ το Surfshark ως το καλύτερο φθηνό VPN και είναι σίγουρα η καλύτερη υπηρεσία στο εύρος τιμών του.

Streaming

Το NordVPN και το Surfshark είναι και τα δύο εξαιρετικά VPN ροής, ξεμπλοκάροντας όλα όσα τα δοκίμασα στον τελευταίο γύρο κριτικών μου. Αυτό ίσως δεν προκαλεί έκπληξη, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιοκτησία Nord Security και την κοινή χρήση τεχνολογίας του Surfshark, αλλά αν ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση NordVPN που μπορεί να κρατήσει τη δική της όταν πρόκειται για ροή, το Surfshark θα μπορούσε να είναι αυτό.

Ταχύτητα

Τόσο το NordVPN όσο και το Surfshark μεγιστοποίησαν τη δοκιμαστική σύνδεσή μου 1 Gbps όταν χρησιμοποιούσα το WireGuard ή το NordLynx και αμφότερες παρέχουν πολύ αξιόπιστες συνδέσεις που πολύ σπάνια, αν όχι ποτέ, εγκαταλείπονται.

Ωστόσο, εάν είστε χρήστης OpenVPN, το Surfshark είναι η καλύτερη επιλογή. Το NordVPN παρέδωσε περίπου 110 Mbps χρησιμοποιώντας το, ενώ το Surfshark προχώρησε με τεράστια ταχύτητα 640 Mbps. Αυτή είναι η ταχύτερη σύνδεση που έχω δει ποτέ από VPN χρησιμοποιώντας OpenVPN.

Αν σας ενδιαφέρει γιατί, αυτό συμβαίνει επειδή το Surfshark χρησιμοποιεί κάτι που ονομάζεται Data Channel Offload (DCO). Το DCO θυσιάζει μέρος της ικανότητας του OpenVPN για συσκότιση σε αντάλλαγμα για πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες. Εάν αναζητάτε συσκότιση, το Surfshark εξακολουθεί να το προσφέρει αυτό και εντοπίζει αυτόματα πότε το χρειάζεστε.

Για τον μέσο άνθρωπο, το NordVPN και το Surfshark είναι κάτι παραπάνω από αρκετά γρήγορο. Εάν γνωρίζετε ότι θα χρειαστείτε το OpenVPN—ίσως για ένα δρομολογητή VPN—το Surfshark είναι η καλύτερη επιλογή.

Ευκολία στη χρήση

Ακριβώς όπως το ExpressVPN, το Surfshark είναι προσαρμοσμένο σε όσους προτιμούν μια πιο απλή εμπειρία, ενώ το NordVPN είναι πολύ πιο περίπλοκο. Εάν η ευκολία χρήσης είναι προτεραιότητα, το Surfshark είναι καλύτερη επιλογή – αν και είναι ένα καλό περιθώριο.

NordVPN ή Surfshark;

Και πάλι, ως ολόκληρο πακέτο, το NordVPN είναι το καλύτερο VPN. Ωστόσο, αν ψάχνετε για μια απλή, φθηνή εναλλακτική λύση, το Surfshark είναι μια πολύ αξιόπιστη υπηρεσία που προσφέρει πολύ παρόμοιες επιδόσεις σε χαμηλότερη τιμή.

► Άλλες εναλλακτικές λύσεις NordVPN

Νομίζω ότι ένα από τα NordVPN, ExpressVPN ή Surfshark θα είναι η καλύτερη επιλογή για τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων—εμφανίζονται σε περίοπτη θέση σε πολλούς από τους λεπτομερείς οδηγούς VPN μου επειδή είναι όλα τόσο καλά στρογγυλεμένα προϊόντα.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά ακόμη VPN που προσφέρουν πολύ καλά προϊόντα που μπορεί να σας ταιριάζουν καλύτερα. Παρακάτω, περιέγραψα γρήγορα τα βασικά χαρακτηριστικά τους και γιατί μπορεί να είναι η σωστή εναλλακτική NordVPN για εσάς.

Δοκιμάζουμε και εξετάζουμε τις υπηρεσίες VPN στο πλαίσιο νόμιμων ψυχαγωγικών χρήσεων. Για παράδειγμα:

1. Πρόσβαση σε υπηρεσία από άλλη χώρα (με την επιφύλαξη των όρων και προϋποθέσεων αυτής της υπηρεσίας).

2. Προστασία της διαδικτυακής σας ασφάλειας και ενίσχυση του διαδικτυακού απορρήτου σας όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό.
Δεν υποστηρίζουμε ούτε επιδοκιμάζουμε την παράνομη ή κακόβουλη χρήση υπηρεσιών VPN. Η κατανάλωση πειρατικού περιεχομένου που πληρώνεται ούτε εγκρίνεται ούτε εγκρίνεται από την Future Publishing.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *