Εγγραφείτε στο Προηγμένο Πρόγραμμα Ασφάλειας της Google με χρήση κλειδιών πρόσβασης

Εγγραφείτε στο Προηγμένο Πρόγραμμα Ασφάλειας της Google με χρήση κλειδιών πρόσβασης

Δεδομένου ότι η Google πρόσθεσε υποστήριξη με κωδικό πρόσβασης στους χρήστες των Λογαριασμών Google πέρυσι, επέκτεινε επίσης το ψηφιακό εργαλείο σε περισσότερα μέσα. Σήμερα, η Google διευκολύνει ακόμη και τους χρήστες υψηλού κινδύνου να εγγραφούν στο Πρόγραμμα Προηγμένης Προστασίας (APP) επιτρέποντας τη χρήση κλειδιού πρόσβασης, προσθέτοντας νέες επιλογές εκτός από τη χρήση φυσικών κλειδιών ασφαλείας.

Τι είναι ένας κωδικός πρόσβασης;

Βασικά, οι κωδικοί πρόσβασης είναι νέα τεχνολογία χωρίς κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείται κατά τη σύνδεση σε εφαρμογές και υπηρεσίες σε διαφορετικές συσκευές, προγράμματα περιήγησης και λειτουργικά συστήματα. Οι κωδικοί πρόσβασης είναι πιο ασφαλείς και ευκολότερες εναλλακτικές για τους κωδικούς πρόσβασης και δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα να ελέγχουν την ταυτότητα χρησιμοποιώντας τον βιομετρικό αισθητήρα μιας συσκευής, όπως το δακτυλικό αποτύπωμα ή το αναγνωριστικό προσώπου, χωρίς να πληκτρολογούν το όνομα χρήστη ή τον λογαριασμό τους.

Το πιο σημαντικό είναι ότι οι κωδικοί πρόσβασης προσθέτουν καλύτερες διασφαλίσεις σε επιθέσεις όπως το phishing σε σύγκριση με τη χρήση κωδικών πρόσβασης ή ακόμα και με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, ενώ ταυτόχρονα κάνουν τη συνολική εμπειρία πιο γρήγορη.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TechVortex⁩ στο Viber

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 2 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Πώς να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης για τον Λογαριασμό σας Google

Πώς να εγγραφείτε στο Πρόγραμμα Προηγμένης Προστασίας της Google

Όσον αφορά την APP της Google, είναι μια πρωτοβουλία που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά χρήστες υψηλού κινδύνου, όπως δημοσιογράφους, εργαζόμενους στα ανθρώπινα δικαιώματα και πολιτικούς, προσθέτοντας επιπλέον μέτρα ασφαλείας για την προστασία των δεδομένων και των συσκευών τους κατά τη διάρκεια πιθανών επιθέσεων.

Προηγουμένως απαιτούνταν τουλάχιστον ένα κλειδί ασφαλείας για να εγγραφείτε στο πρόγραμμα. Αυτό εμποδίζει ορισμένους χρήστες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ειδικά εάν βρίσκονται σε περιοχές χωρίς διαθέσιμα φυσικά κλειδιά ασφαλείας άμεσα διαθέσιμα. Η Google ανακοίνωσε τον Μάιο του τρέχοντος έτους ότι σχεδιάζει να διαθέσει τους κωδικούς πρόσβασης στους χρήστες του APP, καταργώντας τελικά ένα από τα εμπόδια του προγράμματος.

Προς το παρόν, οι ενδιαφερόμενοι χρήστες μπορούν να εγγραφούν μεταβαίνοντας στο Ο ιστότοπος APP της Google, όπου θα τους δοθεί η επιλογή να εγγραφούν χρησιμοποιώντας κωδικό πρόσβασης ή κλειδί ασφαλείας ή συνδυασμό και των δύο. Ταυτόχρονα, η χρήση κλειδιού πρόσβασης κατά την εγγραφή απαιτεί από εσάς να εισαγάγετε μεθόδους ανάκτησης, όπως έναν αριθμό τηλεφώνου ή ένα email.

Πώς να ξεκλειδώσετε τις σημειώσεις όταν ξεχαστεί ο κωδικός πρόσβασης σε Mac και iPhone

Το πρόγραμμα υποστηρίζει επίσης ένα ευρύ φάσμα συσκευών και οικοσυστημάτων. Αυτά περιλαμβάνουν τηλέφωνα που εκτελούνται τουλάχιστον με Android 9.0 ή iPhone σε iOS 16. Ομοίως, είναι διαθέσιμο σε επιτραπέζιους υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές που εκτελούνται σε Windows 10 ή μεταγενέστερη έκδοση ή macOS Ventura ή νεότερη έκδοση.

Ποια είναι η γνώμη σας για τους κωδικούς πρόσβασης; Πιστεύετε ότι οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να απαιτούνται σε περισσότερες εφαρμογές και υπηρεσίες; Ας ακούσουμε τη γνώμη σας.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *