τηλέφωνο με κυρτή οθόνη

Επιτέλους δοκίμασα ένα τηλέφωνο με κυρτή οθόνη

Δοκιμάζω το Motorola Edge 50 Pro πρόσφατα και με αυτή την ευκαιρία ήρθε η ευκαιρία να δοκιμάσω μια από τις μακροχρόνιες προκαταλήψεις μου – γενικά δεν μου αρέσουν οι καμπύλες οθόνες στα τηλέφωνα. Η τακτική χρήση ενός τηλεφώνου αα με κυρτή οθόνη μου επέτρεψε να επανεξετάσω αυτήν την πεποίθηση για να δω αν είχα δίκιο από τότε ή αν έκρινα πολύ σκληρά τέτοιες οθόνες.

Οι καμπύλες οθόνες δεν είναι μια νέα εξέλιξη, αφού ήταν μαζί μας για λίγο, αν και φαίνεται ότι έχουν πέσει σε δυσμένεια. Σίγουρα, η Samsung απέσυρε αυτό το στοιχείο από τη σχεδίαση της ναυαρχίδας του τηλεφώνου της με το Galaxy S24 νωρίτερα φέτος. Πριν από αυτό, ωστόσο, ήταν εξαιρετικά δημοφιλές ακόμα κι αν δεν είχα ποτέ τέτοιο τηλέφωνο. Είναι αλήθεια ότι συνήθως στρέφομαι στο iPhone και η Apple ποτέ δεν αγκάλιασε πραγματικά τις καμπύλες οθόνες, αλλά ανέπτυξα επίσης την περιφρόνησή μου για αυτόν τον τύπο οθόνης κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως μηχανικός τηλεφώνων της Samsung.

Ωστόσο, αν είμαι δίκαιος, ο χρόνος μου ως μηχανικός μου επέτρεψε να δω τα τηλέφωνα μόνο στη χειρότερη στιγμή τους, επομένως είναι άδικο να κρίνω τη σχεδίαση μιας συσκευής μόνο σε αυτό. Δεν θέλω να κρίνω το τηλέφωνο με βάση μία μόνο σχεδιαστική επιλογή.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex.gr⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : 6 καλύτερες οθόνες υπολογιστών για φοιτητές

Οι υποθέσεις μου για την κυρτή οθόνη

Οθόνες Samsung Galaxy S23 Ultra έναντι Iphone 14 pro max
τηλέφωνο με κυρτή οθόνη

Το μεγαλύτερο πρόβλημά μου με τις καμπύλες οθόνες στα τηλέφωνα συνοψίζεται στην παρακολούθηση βίντεο. Ίσως οφείλεται στο ότι έχω συνηθίσει σε επίπεδες οθόνες με εύκολα οριζόμενα περιγράμματα, αλλά όταν κοιτάζω κυρτές οθόνες, ανησυχώ ότι μέρη του βίντεο χάνονται στην καμπύλη. Ίσως θα ήταν καλύτερο να δώσουμε στις οθόνες μια καμπύλη προς τα μέσα, την ίδια που χρησιμοποιούν τώρα πολλές οθόνες υπολογιστή.

Υπάρχουν όμως και άλλα προβλήματα με τις καμπύλες οθόνες, συγκεκριμένα η κακή βελτιστοποίηση εφαρμογών για οθόνες αφής. Οι κατασκευαστές εφαρμογών τοποθετούν κουμπιά στο πλάι των εφαρμογών τους και αυτό μπορεί να δυσκολέψει τις καμπύλες οθόνες να καταγράφουν πινελιές. Μπορεί επίσης να κάνει το σάρωση πρόκληση, αν αυτό το σάρωση ξεκινά οπουδήποτε κοντά στο σημείο που αρχίζει να καμπυλώνει η οθόνη.

Επίσης, δεν μου αρέσει το πόσο εύθραυστη μια κυρτή οθόνη κάνει τα τηλέφωνα να εμφανίζονται. Επιστρέφοντας στην εμπειρία μου από τη δουλειά με τηλέφωνα Samsung, παρατήρησα ότι οι κυρτές οθόνες Galaxy είχαν μεγαλύτερη τάση να ραγίζουν ή να σπάνε όταν πέφτουν, λόγω του τρόπου σχεδιασμού της οθόνης. Και το πρόβλημα ενισχύεται από θήκες που καλύπτουν το πίσω μέρος του τηλεφώνου αλλά όχι ολόκληρη τη συσκευή.

Χρήση κυρτής οθόνης

Motorola Edge 50 Pro
τηλέφωνο με κυρτή οθόνη

Όπως πιθανότατα μαντέψατε, δεν με πούλησαν για τη σχεδίαση του Motorola Edge 50 Pro όταν άρχισα να χρησιμοποιώ αυτό το τηλέφωνο, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν σωστές όλες οι προηγούμενες αντιλήψεις μου για τις καμπύλες οθόνες. Για παράδειγμα, η σχεδίαση του Edge 50 Pro επέτρεψε στο τηλέφωνο να χωρέσει άνετα στο χέρι μου, περισσότερο από όσο θα πίστευα. Αυτό συμβαίνει διπλά με το να το έχω στην τσέπη μου, όπου ήταν πολύ λιγότερο αισθητό από τα πιο μπλοκαρισμένα τηλέφωνα που έχω συνηθίσει.

Αναβαθμίστε τη ζωή σας με μια καθημερινή δόση από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές ειδήσεις, τα hacks στον τρόπο ζωής και την επιμελημένη μας ανάλυση. Γίνετε ο πρώτος που θα μάθετε για τα τελευταίας τεχνολογίας gadget και τις πιο δημοφιλείς προσφορές.

Την εποχή που χρησιμοποιούσα το Motorola Edge 50 Pro, δεν αντιμετώπισα προβλήματα ανθεκτικότητας που πίστευα ότι θα μπορούσα, ακόμη και όταν είχα το τηλέφωνο στην τσέπη μου. Η θήκη που συνοδεύει το τηλέφωνο καλύπτει μόνο το πάνω και το κάτω μέρος της στεφάνης και δεν φαίνεται να προστατεύει την οθόνη. Έψαξα για περισσότερες επιλογές θήκης αλλά δεν βρήκα τίποτα.

Ωστόσο, εξακολουθώ να μην πωλούμαι στο σχέδιο για διάφορους λόγους. Ενώ το Motorola Edge 50 Pro ήταν πολύ πιο εύκολο στο κράτημα, βρήκα τα δάχτυλά μου επικαλύπτουν την οθόνη με τρόπους που ένα τηλέφωνο με επίπεδες άκρες θα μετριάσει. Μου φάνηκε επίσης περίεργο να παρακολουθώ βίντεο ή να διαβάζω στην εφαρμογή Kindle, ειδικά όταν το Edge 50 Pro ήταν ξαπλωμένο. Ήταν λιγότερο έντονο από όσο νόμιζα, και η καμπύλη αφαίρεσε τα όρια που θα μπορούσαν να είναι ωραία, αλλά δεν με πούλησαν.

Όπως είχα προβλέψει, τα παιχνίδια ήταν λιγότερο διασκεδαστικά στην κυρτή οθόνη και η εγγραφή αφής ήταν πολύ πάνω-κάτω. Παιχνίδια όπως το Warhammer 40.000: Taciticus δεν ήταν τόσο ευχάριστα σε μια κυρτή οθόνη, αν και για να είμαστε δίκαιοι, άλλες επιλογές όπως το Marvel Snap δεν ήταν τόσο κακές. Βασικά, αν έπρεπε να πατήσω στο πλάι, το Edge 50 Pro δεν θα κατέγραφε πάντα αυτό που έκανα.

Θα αγόραζα ένα κυρτό τηλέφωνο;

Οι κυρτές οθόνες είχαν τη στιγμή τους και μπορώ να καταλάβω γιατί άρεσαν σε κάποιους. Αλλά ταυτόχρονα, καταλαβαίνω γιατί πολλοί κατασκευαστές τηλεφώνων απομακρύνονται από αυτή την εμφάνιση. Αν και οι καμπύλες οθόνες δεν έχουν όλα τα ελαττώματα που υπέθεσα ότι θα είχαν, ο χρόνος μου με μια κυρτή οθόνη δεν με έκανε να μετατραπώ.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *