Η ζωντανή μετάφραση βίντεο έρχεται στο Microsoft Edge

Η ζωντανή μετάφραση βίντεο έρχεται στο Microsoft Edge — τι μπορείτε να κάνετε με αυτήν

Η Microsoft κάνει άλλη μια προσπάθεια για να κάνει τους χρήστες να μεταβούν στο πρόγραμμα περιήγησής της Edge προσθέτοντας μια δυνατότητα ζωντανής μετάφρασης βίντεο. Με αυτό, το πρόγραμμα περιήγησης θα μπορεί να μεταγλωττίζει και να υποτιτλίζει βίντεο σε πραγματικό χρόνο από δημοφιλείς υπηρεσίες όπως το YouTube, το LinkedIn, το Coursera και άλλες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα δυνατότητα για το πρόγραμμα περιήγησής της Edge κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Microsoft Build 2024. Όπως συμβαίνει με τόσα πολλά νέα προϊόντα της Microsoft, η νέα δυνατότητα βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη για να εκτελέσει το έργο της. Βασικά, η νέα λειτουργία με τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μεταφράσει ομιλούμενο περιεχόμενο σε ορισμένες γλώσσες καθώς παρακολουθείται.

Η δυνατότητα είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο, επομένως δεν υποστηρίζονται πολλές γλώσσες. Αυτήν τη στιγμή, λειτουργεί με Ισπανικά προς Αγγλικά, Αγγλικά προς Γερμανικά, Αγγλικά προς Χίντι, Αγγλικά προς Ιταλικά, Αγγλικά προς Ρώσικα και Αγγλικά προς Ισπανικά. Ενώ η δεξαμενή γλωσσών είναι περιορισμένη, χρησιμεύει ως πειστική απόδειξη ότι η Microsoft πιθανότατα θα επεκταθεί με περισσότερες γλώσσες στο μέλλον. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία έχει ήδη δηλώσει ότι σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερες γλώσσες όσο περνάει ο καιρός.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TechVortex⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης : Πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Μετάφραση Google στο iPhone

Τι είναι το ChatGPT Voice και πώς να το χρησιμοποιήσετε στο κινητό σας

Μετάφραση σε πραγματικό χρόνο στον Microsoft Edge.
(Πίστωση εικόνας: Microsoft)

Εκτός από τις δημοφιλείς υπηρεσίες βίντεο που αναφέρθηκαν προηγουμένως, η Microsoft θα υποστηρίζει επίσης μεταφράσεις βίντεο σε δημοφιλείς ειδησεογραφικούς ιστότοπους όπως το Reuters, το CNBC και το Bloomberg. Σύμφωνα με τη Microsoft, η λίστα των υποστηριζόμενων ιστοτόπων θα αυξηθεί συνεχώς.

Μια άλλη δυνητικά χρήσιμη πτυχή αυτής της νέας λειτουργίας τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να είναι η δυνατότητα σε όσους έχουν προβλήματα ακοής να λαμβάνουν υπότιτλους για βίντεο που δεν τους έχουν εγγενή. Πολλά προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο προσφέρουν αυτόματους υπότιτλους, αλλά για όσους δεν το κάνουν, αυτό θα μπορούσε να είναι μια δυνατότητα αλλαγής του παιχνιδιού που θα μπορούσε να πείσει μερικούς να μεταβούν στο Edge. Φυσικά, πιθανότατα δεν θα αργήσει πολύ πριν το Chrome και άλλα προγράμματα περιήγησης να παρουσιάσουν παρόμοιες δυνατότητες.

Αυτή η δυνατότητα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου AI για τη Microsoft κατά την κατασκευή φέτος. Νέες δυνατότητες AI έρχονται σε όλα τα είδη υπολογιστών με Windows το επόμενο έτος, συμπεριλαμβανομένων νέων μοντέλων Snapdragon X-toting από τις Lenovo, Asus, Acer και άλλα.

 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *