Ο πλήρης οδηγός για την Umbrella στο Kodi [2023]

Το Umbrella είναι ένα πρόσθετο Kodi που σας επιτρέπει να μεταδίδετε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές χρησιμοποιώντας κορυφαίες πηγές . Βασισμένο στο Venom , το Umbrella έχει πολλά από τα χαρακτηριστικά του προκατόχου του και επίσης πολλά νέα χαρακτηριστικά.

Για τη χρήση του Umbrella απαιτείται ένας premium λογαριασμός από τα Real Debrid , Premiumize, All Debrid, Easynews ή Furk . Αυτές οι υπηρεσίες παρέχουν απεριόριστη πρόσβαση υψηλής ταχύτητας σε αρχεία στο cloud.

Αυτό το πρόσθετο διαθέτει υποστήριξη Trakt , ενσωμάτωση βιβλιοθήκης, λήψεις αρχείων, υπότιτλους, διαχείριση αποθήκευσης cloud, συνεχή αναπαραγωγή επεισοδίων και πολλά άλλα. Χρησιμοποιεί ένα νέο πακέτο παρόχου που ονομάζεται CocoScrapers, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης από το Fen, ένα άλλο εξαιρετικό πρόσθετο για το Kodi.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα εγκαταστήσουμε την Umbrella στο Kodi. Ας αρχίσουμε!

Πώς να εγκαταστήσετε το CocoScrapers στο Kodi

1. Επισκόπηση Umbrella

Τύπος Ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές
Δωρεάν πηγές Οχι
Πηγές Premium Real Debrid, Premiumize, All Debrid, Easynews, Furk και άλλα. 
Τυπος πηγης Αποθηκευμένα Torrents και Ιστότοποι φιλοξενίας αρχείων
Υποστήριξη Trakt.tv Ναί
Ενοποίηση βιβλιοθήκης Ναί
Περισσότερα χαρακτηριστικά Διαχείριση αποθήκευσης cloud, λήψεις αρχείων, υπότιτλοι, συνεχής αναπαραγωγή επεισοδίων, ενέργειες μενού περιβάλλοντος, ενότητα youtube.

2. Πώς να εγκαταστήσετε την Umbrella στο Kodi

Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που εγκαθιστάτε πρόσθετα στο Kodi, θα πρέπει να επιτρέψετε την εγκατάσταση ανεπίσημων πρόσθετων. Διαβάστε Πώς να επιτρέπετε πρόσθετα τρίτων στο Kodi και επιστρέψτε εδώ όταν είστε έτοιμοι.

2.1. Εγκαταστήστε το αποθετήριο Umbrella

Ας προσθέσουμε έναν σύνδεσμο στην πηγή του Umbrella στο GitHub, αυτό μας επιτρέπει να κατεβάσουμε το αρχείο zip του αποθετηρίου απευθείας με το Kodi.

1. Πατήστε το εικονίδιο γρανάζι κοντά στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.

2. Επιλέξτε Διαχείριση αρχείων .Kodi File Manager στο μενού System

3. Πατήστε Προσθήκη πηγής .προσθήκη πηγής χρησιμοποιώντας τη διαχείριση αρχείων στο kodi

4. Εισαγάγετε https://umbrellaplug.github.io/  στο επάνω πλαίσιο και umbrella στο κάτω. Πατήστε OK για να προσθέσετε την πηγή.URL πηγής ομπρέλας στο Kodi

Τώρα που προσθέσαμε τον σύνδεσμο, ας τον χρησιμοποιήσουμε για να εγκαταστήσουμε το αποθετήριο.

5. Επιστρέψτε στο μενού Ρυθμίσεις και αυτή τη φορά επιλέξτε Πρόσθετα .Πρόγραμμα περιήγησης πρόσθετου Kodi στο μενού συστήματος

6. Κάντε κλικ στο Install from zip file .εγκαταστήστε το πρόσθετο kodi από το αρχείο zip

Θα δείτε ένα μήνυμα σχετικά με τη δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης. Πατήστε Ναι για να συνεχίσετε.

7. Τώρα επιλέξτε ομπρέλα .εγκατάσταση αποθετηρίου ομπρέλας από τη διεύθυνση URL πηγής

8. Κάντε κλικ στο repository.umbrella-xxxzip για λήψη και εγκατάσταση του αποθετηρίου.Αρχείο zip αποθετηρίου ομπρέλα

2.2. Εγκαταστήστε το πρόσθετο Umbrella

Τώρα θα χρησιμοποιήσουμε το αποθετήριο για να κατεβάσουμε και να εγκαταστήσουμε το Umbrella και τις εξαρτήσεις του.

9. Επιλέξτε Install from repository .Εγκαταστήστε πρόσθετο από το αποθετήριο στο Kodi

10. Κάντε κλικ στο Umbrella Repository .Αποθετήριο ομπρέλας στο Kodi

11. Επιλέξτε Πρόσθετα βίντεο .Κατηγορία πρόσθετων βίντεο στο αποθετήριο Umbrella

12. Τώρα επιλέξτε Umbrella .Πρόσθετο Umbrella στο δικό του αποθετήριο

13. Πατήστε το κουμπί Εγκατάσταση .εγκαταστήστε την Umbrella στο Kodi

14. Πατήστε OK για να εγκαταστήσετε το Umbrella και τις εξαρτήσεις του.λίστα εξαρτήσεων για την Umbrella

Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει λήψη του πρόσθετου. Θα δείτε μια ειδοποίηση όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης.

15. Επιστρέψτε στην Αρχική οθόνη, θα δείτε μια συντόμευση για το Umbrella στην καρτέλα Πρόσθετα .Πρόσθετο Kodi Umbrella

Έχουμε εγκαταστήσει το Umbrella στο Kodi, αλλά δεν έχουμε ακόμη ρυθμίσει ένα εξωτερικό πακέτο scraper και έναν λογαριασμό Debrid.

3. Εγκατάσταση CocoScrapers

Από προεπιλογή, το Umbrella μπορεί να βρει μόνο πηγές που ανεβάσατε μη αυτόματα στο Debrid cloud.

Εάν θέλετε να αναζητήσετε πηγές premium σε υπηρεσίες όπως το Real Debrid, το Premiumize ή το All Debrid, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα εξωτερικό πακέτο ξύστρας που ονομάζεται CocoScrapers.

Διαβάστε Πώς να εγκαταστήσετε το CocoScrapers στο Kodi και επιστρέψτε εδώ αφού εγκαταστήσετε το εξωτερικό πακέτο CocoScrapers.

3.1 Ενεργοποιήστε το CocoScrapers στο Fen

Τώρα που έχει εγκατασταθεί το CocoScrapers, ας διαμορφώσουμε το Umbrella ώστε να χρησιμοποιεί το εξωτερικό πακέτο.

1. Ανοίξτε το Umbrella και επιλέξτε Εργαλεία .
Στο κύριο μενού του Umbrella, επιλέγεται η κατηγορία Εργαλεία

2. Πατήστε SETTINGS: Providers .

3. Ενεργοποιήστε το Enable External Providers .

4. Πατήστε Εξωτερικές Ξύστρες .

5. Επιλέξτε CocoScrapers Module .

Αφού επιλέξετε το CocoScrapers, θα δείτε ένα μήνυμα επιτυχίας.

4. Χρήση Real Debrid με ομπρέλα

Το CocoScrapers απαιτεί έναν premium λογαριασμό από τα Real Debrid, Premiumize, All Debrid, Easynews, Furk, FilePursuit ή PlexShare για να λειτουργήσει σωστά.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα χρησιμοποιήσουμε  το Real Debrid , μια δημοφιλή υπηρεσία που παρέχει πρόσβαση σε αποθηκευμένα torrents και διάφορες υπηρεσίες φιλοξενίας αρχείων σε πολύ χαμηλή τιμή.

1. Ανοίξτε το Umbrella και επιλέξτε Εργαλεία .Στο κύριο μενού του Umbrella, επιλέγεται η κατηγορία Εργαλεία

2. Πατήστε ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ: Λογαριασμοί .   Στο μενού εργαλείων Umbrella, ανοίξτε τους λογαριασμούς μου

3. Βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένη η καρτέλα Λογαριασμοί (Debrid) και πατήστε Εξουσιοδότηση στην περιοχή Real-Debrid .εξουσιοδοτήστε το Real Debrid με την ομπρέλα

4. Αντιγράψτε τον κωδικό εξουσιοδότησης .Κωδικός εξουσιοδότησης πραγματικού καθαρισμού

5. Χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού για να επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://real-debrid.com/device και να εισαγάγετε τον κωδικό εξουσιοδότησης . (Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας στο Real Debrid).εισαγάγετε τον κωδικό εξουσιοδότησης πραγματικών απορριμμάτων

6. Ορίστε ένα όνομα για αυτήν τη σύνδεση. Μπείτε στο Umbrella και πατήστε Ορισμός αυτού του ονόματος για να συνεχίσετε.εξουσιοδοτήστε την Umbrella with Real Debrid

7. Επιστρέψτε στο Kodi, πατήστε OK για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις.Το Real Debrid εξουσιοδοτήθηκε επιτυχώς με την Umbrella

Ολα τελείωσαν! Τώρα είστε έτοιμοι να κάνετε ροή περιεχομένου στο Kodi με Umbrella.

Χρησιμοποιήστε το κύριο μενού του πρόσθετου για να επιλέξετε μια ταινία ή τηλεοπτική εκπομπή, το Umbrella θα εμφανίσει μια επιλέξιμη λίστα διαθέσιμων πηγών.

8. Επιλέξτε μια πηγή για να ξεκινήσει η αναπαραγωγή του βίντεο.οθόνη επιλογής πηγής

Συμβουλή : Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία στο Real Debrid cloud απευθείας με το Umbrella, μεταβείτε στις Υπηρεσίες Premium > Real Debrid .

Χρησιμοποιώντας προσωρινά αποθηκευμένα torrent, η συσκευή σας δεν συνδέεται απευθείας στο δίκτυο P2P, αντίθετα, το Real Debrid θα ανακτήσει τα αρχεία στους διακομιστές του και θα τα κάνει διαθέσιμα για λήψη μέσω HTTPS.

Το Umbrella υποστηρίζει αυτόματους υπότιτλους, αλλά εάν χρειάζεστε περισσότερο έλεγχο στη διαδικασία επιλογής υποτίτλων, διαβάστε Πώς να ενεργοποιήσετε τους αυτόματους υπότιτλους στο Kodi.

5. Πρόσθετες ρυθμίσεις

Ας ρίξουμε μια ματιά σε άλλα χαρακτηριστικά του Umbrella. Αυτά είναι προαιρετικά , αλλά μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία χρήστη σας όταν χρησιμοποιείτε το πρόσθετο.

5.1. Χρήση Trakt με ομπρέλα

Το Trakt.tv είναι μια δωρεάν υπηρεσία που σας βοηθά να οργανώσετε και να παρακολουθείτε τις αγαπημένες σας ταινίες και εκπομπές. Η χρήση ενός λογαριασμού Trakt είναι προαιρετική , αλλά είναι πολύ χρήσιμη εάν θέλετε να συγχρονίσετε την κατάσταση παρακολούθησης μεταξύ συσκευών.

Το Umbrella μπορεί να ενσωματωθεί στον λογαριασμό σας Trakt, δίνοντάς σας πρόσβαση στη συλλογή, τις λίστες, τους σελιδοδείκτες και άλλες λειτουργίες του Trakt.

1. Ανοίξτε το Umbrella και επιλέξτε Εργαλεία .Στο κύριο μενού του Umbrella, επιλέγεται η κατηγορία Εργαλεία

2. Πατήστε ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ: Traktανοίξτε τις ρυθμίσεις Trakt στο Umbrella

3. Βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένη η καρτέλα Trakt και πατήστε Εξουσιοδότηση .   εξουσιοδότηση Umbrella with Trakt

4. Αντιγράψτε τον κωδικό εξουσιοδότησης .αντιγράψτε τον κωδικό εξουσιοδότησης για το Trakt

5. Χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://trakt.tv/activate και εισαγάγετε τον κωδικό εξουσιοδότησης . Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας στο Trakt.ενεργοποιήστε το addon kodi στο trakt.tv

6. Πατήστε Ναι για να συνδέσετε τον λογαριασμό σας Trakt με την Umbrella.σύνδεση του λογαριασμού Trakt με το πρόσθετο Umbrella Kodi

Ας μην ξεχάσουμε να ενεργοποιήσουμε το scrobbling στο Umbrella. Το Scrobbling είναι η αυτοματοποιημένη διαδικασία παρακολούθησης των βίντεο που παρακολουθήσατε στο Trakt. Εάν χρησιμοποιείτε το επίσημο πρόσθετο Trakt, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα .

7. Επιστρέψτε στο Kodi, κάντε κύλιση προς τα κάτω και ενεργοποιήστε το Enable Scrobbling . Θα πρέπει επίσης να ρυθμίσετε το Resume Point Source σε scrobbles Trakt για να διατηρήσετε την κατάσταση παρακολούθησης συγχρονισμένη μεταξύ των συσκευών. Πατήστε OK για να συνεχίσετε.Ενεργοποίηση scrobble στο Umbrella

Σημείωση: εάν χρησιμοποιείτε το Kodi σε μία μόνο συσκευή , μπορείτε να διατηρήσετε την πηγή Resume Point στο Local για να αποφύγετε περιττές κλήσεις στο Trakt API που ενδέχεται να επιβραδύνουν την πλοήγηση.

8. Όλα έγιναν! Χρησιμοποιήστε τις ταινίες μου και τις τηλεοπτικές εκπομπές μου στο κύριο μενού του Umbrella για πρόσβαση στη συλλογή, τις λίστες και άλλες λειτουργίες του Trakt.πρόσβαση στις λειτουργίες Trakt στο Umbrella

5.2. Συνεχής αναπαραγωγή επεισοδίων

Από προεπιλογή, το Umbrella εμφανίζει μια λίστα με τις πηγές που βρέθηκαν και πρέπει να επιλέξετε μη αυτόματα μια πηγή για να ξεκινήσετε την αναπαραγωγή του βίντεο.

Μπορείτε να κάνετε το Umbrella να παίζει αυτόματα επεισόδια και επίσης να εμφανίζεται το αναδυόμενο παράθυρο PlayNext στο τέλος κάθε επεισοδίου. Λάβετε υπόψη ότι η ενεργοποίηση της συνεχούς αναπαραγωγής επεισοδίων θα απαλλαγεί από την οθόνη επιλογής πηγής, οι πηγές θα επιλέγονται αυτόματα από το πρόσθετο.

1. Επιλέξτε Settings: General στο μενού Umbrella’s Tools .Μενού Umbrella's Tools.  Γενικά: Οι ρυθμίσεις είναι επιλεγμένες

2. Επισημάνετε την καρτέλα Τηλεοπτικές εκπομπές , κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Ρυθμίσεις αναπαραγωγής συνεχούς επεισοδίου και ενεργοποιήστε το αναδυόμενο παράθυρο Enable PlayNext .ενεργοποιήστε τη συνεχή αναπαραγωγή στο πρόσθετο Umbrella Kodi

Συμβουλή : Το PlayNext Popup Trigger αποφασίζει πότε θα εμφανιστεί το αναδυόμενο παράθυρο, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των δευτερολέπτων που απομένουν , του ποσοστού παρακολούθησης και του τέλους υποτίτλων . Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το στυλ αναδυόμενου παραθύρου με το PlayNext Popup Theme .

3. Τώρα επιλέξτε την καρτέλα Ταξινόμηση και φίλτρα . Προσαρμόστε τη μέγιστη ποιότητα και άλλες ρυθμίσεις στις προτιμήσεις σας και, στη συνέχεια, πατήστε OK για να κλείσετε τις ρυθμίσεις.προσαρμόστε τις επιλογές φιλτραρίσματος πηγής

Η αυτόματη αναπαραγωγή είναι πλέον ενεργοποιημένη και διαμορφωμένη.

Συμβουλή : Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξοικειωθείτε με τις ρυθμίσεις Ταξινόμησης και Φίλτρων , δώστε προτεραιότητα στις προτιμώμενες μορφές σας και αφαιρέστε αυτές που δεν είναι συμβατές με τη συσκευή σας. Μπορείτε να φιλτράρετε αρχεία ανάλογα με την ταχύτητά σας στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις Φιλτράρισμα επεισοδίου κατά μέγεθος και Φιλτράρισμα ταινίας κατά μέγεθος .

Κατά την αναπαραγωγή ενός επεισοδίου, το πρόσθετο θα επιλέξει αυτόματα μια πηγή σύμφωνα με τις ρυθμίσεις ταξινόμησης και φίλτρου . Τα επεισόδια θα αναπαράγονται συνεχώς και οι διάλογοι Αναπαραγωγή Επόμενου / Ακόμα Παρακολούθηση θα εμφανίζονται στο τέλος κάθε επεισοδίου.

Εάν θέλετε να επιλέξετε με μη αυτόματο τρόπο μια πηγή, θα πρέπει να ανοίξετε το μενού περιβάλλοντος στο επεισόδιο και να χρησιμοποιήσετε την επιλογή πηγής . (Μπορείτε να ανοίξετε το μενού περιβάλλοντος πατώντας παρατεταμένα στο τηλεχειριστήριο ή χρησιμοποιώντας το πλήκτρο C στο πληκτρολόγιο)

6. Σύνοψη ρυθμίσεων ομπρέλας

6.1. Γενικός

Προσαρμόστε τις γενικές ρυθμίσεις του Umbrella.

Ρυθμίσεις ομπρέλας: Γενικές

Πακέτο εικονιδίων : Αλλάξτε τα εικονίδια στο μενού του πρόσθετου.
Τύπος εικονιδίου μενού : Παραδοσιακό / Λογότυπο Meta Provider .
Προσθήκη ετικετών Meta Provider. πρώην. (IMDb) : Εμφάνιση του ονόματος του παρόχου μεταδεδομένων στα μενού.
Ενδείξεις : χρησιμοποιήστε την τοπική βάση δεδομένων ή το Trakt για να εμφανίσετε την κατάσταση παρακολούθησης και τους σελιδοδείκτες.
Χρώμα επισήμανσης : Επιλέξτε ένα χρώμα επισήμανσης.
Γλώσσα api : Αλλάξτε τη γλώσσα των τίτλων, των περιγραφών και άλλων μεταδεδομένων που εμφανίζονται στα μενού. (Δεν αλλάζει τη γλώσσα του βίντεο).
Χώρα πιστοποίησης (MPAA) : Ταινίες και προβολή χώρας αξιολόγησης πιστοποίησης.
— Πρόθεμα πιστοποίησης:
Πάροχος αναζήτησης ταινιών : Επιλέξτε έναν πάροχο για τα μεταδεδομένα της ταινίας.
Πάροχος αναζήτησης τηλεοπτικών εκπομπών : Επιλέξτε έναν πάροχο για τα μεταδεδομένα τηλεοπτικών εκπομπών.
Όριο στοιχείου σελίδας : Επιλέξτε πόσα στοιχεία θα εμφανίζονται σε μία σελίδα.
Όριο αναζήτησης τίτλου (Ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές) : Επιλέξτε πόσα στοιχεία θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Ενεργοποίηση Fanart : Λήψη αφίσας και προεπισκόπηση εικόνας για ταινίες και επεισόδια.
Ενεργοποίηση εκτεταμένων έργων τέχνης (fanart.tv) : Κατεβάστε επιπλέον έργα τέχνης, όπως λογότυπα, banner και εξώφυλλα δίσκων. (Η απενεργοποίηση αυτού μπορεί να βελτιώσει τους χρόνους φόρτωσης).
Εκκαθάριση μεταδεδομένων και κρυφής μνήμης : Χρησιμοποιήστε το εάν αλλάξατε τις ρυθμίσεις μεταδεδομένων και fanart.
Προτιμήστε τα έργα τέχνης TMDb (αφίσα, fanart): Λήψη εικόνων φόντου από το TMDb.
Αναλύσεις εικόνας TMDb : Το μέγεθος εικόνας στο παρασκήνιο, τα μεγαλύτερα μεγέθη ενδέχεται να αυξήσουν τους χρόνους φόρτωσης.
Απόκρυψη ταινιών στον κινηματογράφο και ακυκλοφόρητων : Καταργεί τις ταινίες που προβάλλονται αυτήν τη στιγμή στους κινηματογράφους.
Χρώμα ακυκλοφόρητου κινηματογράφου : Επιλέξτε ένα χρώμα για να τονίσετε τους ακυκλοφόρητους τίτλους.
Απόκρυψη παρακολούθησης σε γραφικά στοιχεία : Απόκρυψη στοιχείων που παρακολουθήθηκαν σε γραφικά στοιχεία.
Ενεργοποίηση ήχου ειδοποίησης : Ενεργοποίηση / Απενεργοποίηση .
Ειδοποίηση για τις διαθέσιμες ενημερώσεις : Εμφάνιση ειδοποίησης όταν υπάρχει διαθέσιμη νέα έκδοση Umbrella.
Εκκίνηση Umbrella στο Kodi Start : Μεταβείτε κατευθείαν στο κύριο μενού του Umbrella όταν ανοίγετε το Kodi.

Επιλογές ταξινόμησης ταινιών και λίστας μου

Ταξινόμηση λιστών IMDb : Ταξινόμηση επιλογών για ορισμένες λίστες εντός της κατηγορίας “Οι ταινίες μου”, όπως Είδη, Πιστοποίηση, Γλώσσα. Χρησιμοποιήστε την Προεπιλογή για ταξινόμηση κατά δημοτικότητα.
– Σειρά ταξινόμησης : Αύξουσα / Φθίνουσα .
Ταξινόμηση ταινιών : Ταξινόμηση επιλογών για ταινίες.
Συλλογές Ταξινόμηση : Επιλογές ταξινόμησης για συλλογές.
Ταξινόμηση λίστας παρακολούθησης : Ταξινόμηση επιλογών για λίστα παρακολούθησης.

Επαναχρησιμοποίηση Ρύθμιση Invoker Language

Τρέχουσα κατάσταση ReuseLanguageInvoker : Off / On .
Απενεργοποίηση του reuselanguageinvoker : Το ReuseLanguageInvoker είναι ένα στοιχείο που μπορεί να βελτιώσει την ταχύτητα του πρόσθετου.

6.2. Πλοήγηση

Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε διαφορετικές κατηγορίες στο Κύριο μενού του πρόσθετου. (Υπάρχει ένα μενού Anime που μπορείτε να ενεργοποιήσετε για να παρακολουθήσετε anime με Umbrella)

Ρυθμίσεις ομπρέλας: Πλοήγηση

6.3. Πλοήγηση (Ταινίες)

Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε διαφορετικές κατηγορίες στο μενού Ταινίες του πρόσθετου.

Ρυθμίσεις ομπρέλας: Πλοήγηση (Ταινίες)

6.4. Πλοήγηση (τηλεοπτικές εκπομπές)

Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε διαφορετικές κατηγορίες στο μενού τηλεοπτικών εκπομπών του πρόσθετου.

6.5. Τηλεοπτικές εκπομπές

Ρύθμιση που σχετίζεται με τηλεοπτικές εκπομπές. Περιλαμβάνει τις επιλογές play next και show list.

Ρυθμίσεις ομπρέλας: Τηλεοπτικές εκπομπές

Ισοπεδώστε τις τηλεοπτικές σεζόν : Εμφάνιση όλων των επεισοδίων σε μια ενιαία λίστα αντί να ταξινομήσετε κατά σεζόν.
Συμπερίληψη ειδικών επεισοδίων (Σεζόν 0) : Εμφάνιση ειδικών επεισοδίων.
Εμφάνιση σεζόν/επεισοδίων χωρίς προβολή : Εμφάνιση επεισοδίων που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα.
Χρώμα Σεζόν/Επεισοδίου που δεν προβάλλεται : Επισημάνετε επεισόδια που δεν έχουν κυκλοφορήσει χρησιμοποιώντας επιλεγμένο χρώμα.
Επιτρέψτε σε πολλά επεισόδια να εμφανίζουν πλήθος απαρατήρητων : On / Off .
Ενεργοποίηση Ημερολογίου (TV Maze) ανάκτηση εκτεταμένων meta : On / Off .

Ρυθμίσεις αναπαραγωγής συνεχούς επεισοδίου

Ενεργοποίηση αναδυόμενου παραθύρου PlayNext : Ενεργοποιήστε αυτήν την επιλογή για να ενεργοποιήσετε τη συνεχή αναπαραγωγή επεισοδίων.
— Αναδυόμενο θέμα Playnext : Επιλέξτε ένα στυλ για το παράθυρο PlayNext του Umbrella.
— Χρώμα φόντου Playnext : Επιλέξτε ένα χρώμα φόντου για το αναδυόμενο παράθυρο Playnext.
— Playnext Popup Trigger : Πότε να εμφανίζεται το αναδυόμενο παράθυρο PlayNext. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε Υπολείμματα δευτερολέπτων , Ποσοστό παρακολούθησης ή Τέλος υποτίτλων .
— PlayNext Προεπιλεγμένη ενέργεια : Αναπαραγωγή / Διακοπή / Παύση .
Εμφάνιση κουμπιού Κλείσιμο/Απόκρυψη : Ενεργοποίηση / Απενεργοποίηση .
Αριθμός επεισοδίων μέχρι την Παρακολούθηση : Επιλέξτε πόσα επεισόδια θα παίζετε συνεχώς πριν εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Παρακολούθηση.
Εξακολουθεί να παρακολουθεί την προεπιλεγμένη ενέργεια : Παύση / Διακοπή / Αναπαραγωγή .

Οι τηλεοπτικές μου εκπομπές και οι επιλογές ταξινόμησης λίστας

Ταξινόμηση λιστών IMDb : Ταξινόμηση επιλογών για συγκεκριμένες λίστες εντός των κατηγοριών “Οι τηλεοπτικές μου εκπομπές”. Χρησιμοποιήστε την Προεπιλογή για ταξινόμηση κατά δημοτικότητα.
– Σειρά ταξινόμησης : Αύξουσα / Φθίνουσα .
Show Sorting : Επιλέξτε τη μέθοδο ταξινόμησης για τηλεοπτικές εκπομπές.
Ταξινόμηση λίστας παρακολούθησης : Επιλέξτε μια μέθοδο ταξινόμησης για την οθόνη λίστας παρακολούθησης.
Ταξινόμηση προόδου : Επιλέξτε μια μέθοδο ταξινόμησης για την οθόνη προόδου.
Πληροφορίες εκπομπής : Εμφάνιση ημερομηνίας προβολής επεισοδίων.

6.6. Αναπαραγωγή

Ρυθμίσεις που σχετίζονται με την αναπαραγωγή βίντεο.

Ρυθμίσεις ομπρέλας: Αναπαραγωγή

Όταν ξεκινήσει η αναπαραγωγή…

Συνέχιση αναπαραγωγής : Θα ζητηθεί να συνεχιστεί το βίντεο από το τελευταίο σημείο στάσης ή να ξεκινήσει από την αρχή.
Auto Resume : Θα συνεχίσει αυτόματα την αναπαραγωγή από το τελευταίο σημείο στάσης.

Όταν τελειώσει η αναπαραγωγή…

Αναγκαστική ανανέωση κοντέινερ : Φορτώνει ξανά την οθόνη επιλογής επεισοδίου/ταινίας για να εμφανίσει τους ενημερωμένους δείκτες κατάστασης που παρακολουθήσατε, αλλά αυξάνει τον χρόνο φόρτωσης.

Ο Mark Watched

Ποσοστό προς χρήση για την επισήμανση στοιχείων που παρακολουθήθηκαν : Επισημάνετε τα στοιχεία ως παρακολουθημένα μετά την αναπαραγωγή του X%.

6.7. Ταξινόμηση και φίλτρα

Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις που σχετίζονται με την ταξινόμηση και το φιλτράρισμα των αποτελεσμάτων από πηγές, χρησιμοποιήστε αυτές τις επιλογές μαζί με την αυτόματη αναπαραγωγή.

Ρυθμίσεις ομπρέλας: Ταξινόμηση και φίλτρα

Επιλογές ταξινόμησης πηγών

Δώστε προτεραιότητα στο HDR και στο Dolby-Vision στην κορυφή : Ωθήστε τα βίντεο High Dynamic Range (HDR) και Dolby Vision στην κορυφή των αποτελεσμάτων που έχουν αφαιρεθεί.
Δώστε προτεραιότητα στο AV1 στην κορυφή : Ωθήστε τα βίντεο που είναι κωδικοποιημένα με τη νέα μορφή AV1 στην κορυφή των αποτελεσμάτων που έχουν αφαιρεθεί.
Δώστε προτεραιότητα στο HVEC στην κορυφή : Ωθήστε τα βίντεο H.265 High Efficiency Video Coding (HVEC) στην κορυφή των αποτελεσμάτων που έχουν αφαιρεθεί.

Επιλογές φιλτραρίσματος πηγής

Μέγιστη ποιότητα : Ρυθμίστε τη μέγιστη ανάλυση βίντεο για τα αποτελέσματα απόξεσης.
Απαιτείται Έτος στην πηγή για γνωστές εκπομπές επανεκκίνησης : On / Off .
Φιλτράρισμα ταινιών κατά μέγεθος : Φιλτράρετε τα αποτελέσματα των ταινιών κατά μέγεθος αρχείου ή εισαγάγετε την ταχύτητά σας στο Διαδίκτυο και το Umbrella θα φιλτράρει όλα τα αποτελέσματα που είναι πολύ μεγάλα για ροή με τη σύνδεσή σας.
Φιλτράρισμα επεισοδίων κατά μέγεθος : Ίδιο με το παραπάνω, αλλά για επεισόδια.
Κατάργηση διπλότυπων πηγών : Αφαιρεί τα διπλότυπα αποτελέσματα.
– Μην καταγραφείτε ανεπιθύμητης αλληλογραφίας με αντίγραφα που έχουν αφαιρεθεί : Ενεργό / Απενεργοποιημένο .
– Να μην εμφανίζονται τα αφαιρεμένα διπλότυπα αναδυόμενο παράθυρο : Απενεργοποίηση/ On .
Κατάργηση μη αποθηκευμένων torrents : Φιλτράρετε αποτελέσματα που δεν έχουν ακόμη αποθηκευτεί προσωρινά στο cloud του παρόχου Debrid.
– Απόκρυψη αναδυόμενων παραθύρων για μη αποθηκευμένα torrents εάν δεν υπάρχουν αποτελέσματα : Off / On .

Φιλτράρισμα πηγής (Βίντεο)

Χρησιμοποιήστε φίλτρα βίντεο για να αποκρύψετε αποτελέσματα με κωδικοποιητές βίντεο ή τύπους που δεν είναι συμβατοί με τη συσκευή σας. (Dolby Vision, HDR, HEVC, AV1, AVC, DIVX, MP4, MPEG, WMV, CAM, SD, 3D)

Φιλτράρισμα πηγής (κωδικοποιητής ήχου)

Χρησιμοποιήστε φίλτρα ήχου για να αποκρύψετε αποτελέσματα με κωδικοποιητές ήχου ή τύπους που δεν είναι συμβατοί με τη συσκευή σας. (OPUS, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby Atmos, TrueHD, DTS, DTS-HD, DTS-HDMA, DTS-X, MP3)

Φιλτράρισμα πηγής (Κανάλια ήχου)

Χρησιμοποιήστε φίλτρα καναλιών ήχου για να αποκρύψετε αποτελέσματα με συγκεκριμένο αριθμό καναλιών ήχου.

6.8. Επιλογές πηγής

Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις που σχετίζονται με τις πηγές και τον τρόπο παρουσίασης των αποτελεσμάτων από τις πηγές.

Ρυθμίσεις ομπρέλας: Επιλογές πηγής

Δράση επιλογής ταινίας : Επιλογή πηγής (επιφάνεια xml παραθύρου) / Αυτόματη αναπαραγωγή .
Ενέργεια επιλογής επεισοδίου : Επιλογή πηγής (Επιφάνεια xml παραθύρου) / Αυτόματη αναπαραγωγή .
Χρησιμοποιήστε την προεπιλεγμένη επιλογή “Rescrape” έναντι Μενού : On / Off .
Χρήση σειράς εκτέλεσης προτεραιότητας παρόχου : Ξύστε πηγές χρησιμοποιώντας το σύνολο προτεραιότητας παρόχου στο CocoScrapers. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με προληπτικό τερματισμό.
Απενεργοποίηση παρόχων που προστατεύονται από το CloudFlare : On / Off .
Έλεγχος μεταδεδομένων ταινιών IMDb : Χρησιμοποιήστε δεδομένα IMDb για να επικυρώσετε τα αποτελέσματα απόξεσης για ταινίες.
— ελέγξτε τον τίτλο :On / Off .
— έτος ελέγχου : On / Off .
Έλεγχος IMDb Show meta : Χρησιμοποιήστε δεδομένα IMDb για να επικυρώσετε τα αποτελέσματα απόξεσης για τηλεοπτικές εκπομπές.
Αναπληρωματικός τίτλος Όνομα(α) : On / Off .
— Λίστα υποκατάστατων : λίστα λέξεων προς αντικατάσταση στα ονόματα των τίτλων.

Διάλογος προόδου Scraper

Διάλογος προόδου (απόξεση και επίλυση) : Πρώτο πλάνο / Φόντο .
Timeout Scraper : Αριθμός δευτερολέπτων μέχρι το timeout.
Χρώμα επισήμανσης διαλόγου Scraper : Προσαρμόστε το χρώμα διαλόγου ξύστρας.
Terminate on Cloud Sources : Τερματίστε τη διαδικασία απόξεσης εάν βρεθεί η πηγή στο προσωπικό σας σύννεφο Debrid.
Προκαταρκτικός τερματισμός (Ταινίες) : Τερματίστε τη διαδικασία απόξεσης μόλις βρεθεί ο καθορισμένος αριθμός αποτελεσμάτων με την καθορισμένη ανάλυση.
Προληπτικός τερματισμός (Τηλεοπτικές εκπομπές) : Τερματίστε τη διαδικασία απόξεσης μόλις βρεθεί ο καθορισμένος αριθμός αποτελεσμάτων με την καθορισμένη ανάλυση.

Επιλογή πηγής

Χρήση γραφικών για φόντο : Εμφάνιση καλλιτεχνικού έργου ενώ επιλέγετε μια πηγή για επεισόδιο ή ταινία.
Μέθοδος επισήμανσης : Επιλέξτε μια μέθοδο για να επισημάνετε τις πηγές που βρέθηκαν.
Χρώμα επισήμανσης πηγών : Επιλέξτε ένα χρώμα για να επισημάνετε επιλεγμένες πηγές.
Μέθοδος ταξινόμησης Torrent/Hoster : Επιλέξτε μια μέθοδο ταξινόμησης για τα αποτελέσματα.
Ταξινόμηση κατά μέγεθος αρχείου : On / Off .
— Ανάστροφη ταξινόμηση μεγεθών (χαμηλή προς υψηλή) : Off / On .
Μη αποθηκευμένα Torrents ταξινόμηση κατά seeders : Off / On .
Αυτόματη αναπαραγωγή μόνο Ποιότητα SD : Off / On .
Δοκιμάστε μόνο μία πηγή : Off / On .
Κουμπί Προσθήκη Πίσω για οθόνες αφής : Off / On .

6.9. Εκταση

Εξουσιοδότηση και ρυθμίσεις Trakt.

Ρυθμίσεις ομπρέλας: Trakt

Εκταση

Όνομα χρήστη Trakt : Το όνομα χρήστη Trakt σας.
Πληροφορίες λογαριασμού : Πατήστε για να δείτε τα στοιχεία του λογαριασμού σας.
Ανάκληση εξουσιοδότησης : Πατήστε για αποσύνδεση Trakt και Umbrella.
Διάστημα συγχρονισμού υπηρεσίας Trakt (σε λεπτά) : Ορίστε πόσα λεπτά μεταξύ των συγχρονισμών Trakt.
Ειδοποιήσεις διακομιστή : On / Off .
Γενικές ειδοποιήσεις : On / Off .
Άμεση απόξεση προόδου : Επιτρέπει σε ένα στοιχείο στη λίστα προόδου του Trakt να ξύνει αμέσως αντί να φορτώσει μια λίστα επεισοδίων από αυτήν την τρέχουσα θέση NextUp/Progress. (Μην χρησιμοποιείτε με συνεχή αναπαραγωγή)
Αναζήτηση προόδου – φορτώστε όλα τα υπόλοιπα επεισόδια μιας σειράς: On / Off .
Βαθμολογία : Προεπιλογή / Δύναμη .
Ενεργοποίηση scrobbling : Το Scrobbling αποθηκεύει τους σελιδοδείκτες σας και την κατάσταση παρακολούθησης στο Trakt. Μην ενεργοποιήσετε το scrobble εάν χρησιμοποιείτε το επίσημο πρόσθετο Trakt.
Εμφάνιση ειδοποίησης scrobble : Off / On .
Σημείο βιογραφικού Πηγή : Local / Trakt scrobbles . Ρυθμίστε το σημείο συνέχισης στο Trakt scrobbles εάν χρησιμοποιείτε το Umbrella σε πολλές συσκευές.
Trakt Progress Εμφάνιση επεισοδίων χωρίς προβολή : Εμφάνιση επεισοδίων χωρίς προβολή στο Trakt Progress.
Ημερομηνία προγραμματισμού επερχόμενης προόδου Trakt: Προσθήκη ημερομηνίας στα επερχόμενα επεισόδια.
Σελιδοποίηση λιστών όταν είναι δυνατόν : Σπάστε τις μεγάλες λίστες σε σελίδες για ταχύτερη φόρτωση.
Εμφάνιση κατόχου λίστας : Εμφάνιση του κατόχου της λίστας.

6.10. Simcl

Το Simkl είναι μια υπηρεσία για να παρακολουθείτε τις εκπομπές και τις ταινίες που παρακολουθήσατε. Είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το Trakt. Η συμβατότητα με την Umbrella βρίσκεται υπό κατασκευή.

6.11. Λογαριασμοί (Debrid)

Ρυθμίσεις λογαριασμών και εξουσιοδοτήσεις για υπηρεσίες Debrid όπως το Real Debrid, το All Debrid και το Premiumize.

Ρυθμίσεις ομπρέλας: Λογαριασμοί

6.12. Λογαριασμοί (Μη Debrid)

Ρυθμίσεις λογαριασμού και εξουσιοδοτήσεις για άλλες υπηρεσίες cloud όπως Easy News, Furk, GDrive, PlexShare και File Pursuit.

6.13. Λογαριασμοί (Meta)

Ρυθμίσεις λογαριασμού και εξουσιοδοτήσεις για παρόχους μεταδεδομένων όπως Fanart.tv, TMDb, IMDb και MDBList.

Ρυθμίσεις ομπρέλας: Λογαριασμοί (Meta)

6.14. Βιβλιοθήκη

Ρυθμίστε την ενοποίηση της βιβλιοθήκης με το Umbrella. Πρέπει να δημιουργήσετε έναν φάκελο για ταινίες και έναν άλλο για τηλεοπτικές εκπομπές στη συσκευή σας και να τις εκχωρήσετε ως πηγές πολυμέσων στο Kodi.

Ρυθμίσεις ομπρέλας: Βιβλιοθήκη

Ταινίες : Διαδρομή στον φάκελο Ταινίες.
TV : Διαδρομή προς το φάκελο τηλεοπτικών εκπομπών.
– Προσθήκη φακέλων στο Kodi Sources Now : Πατήστε για να προσθέσετε φακέλους ως πηγή πολυμέσων για τη βιβλιοθήκη.

Εμφάνιση ειδοποιήσεων για τη βιβλιοθήκη : Off / On .
Υπηρεσία αυτόματης ενημέρωσης : Σαρώστε αυτόματα τους φακέλους της βιβλιοθήκης για νέα αρχεία.
– Εμφάνιση ειδοποιήσεων για την υπηρεσία : Off / On .

Αυτόματη ενημέρωση βιβλιοθήκης από τις λίστες Trakt : Χρησιμοποιήστε τις λίστες Trakt για να συμπληρώσετε τη βιβλιοθήκη αντί για τη συλλογή Trakt.
Επιλέξτε Λίστες για μη αυτόματη εισαγωγή τώρα (Μία φορά) : Επιλέξτε τη λίστα για εισαγωγή στη βιβλιοθήκη σας.

Ενημέρωση βιβλιοθήκης μετά την προσθήκη περιεχομένου : On / Off .
Αποφύγετε τη δημιουργία διπλού περιεχομένου : Ενεργό / Απενεργοποιημένο .

Καθυστέρηση πριν από την εισαγωγή : Οι πηγές και τα μεταδεδομένα για νέες εκδόσεις δεν είναι άμεσα διαθέσιμα. Η καθυστέρηση εισαγωγής διασφαλίζει ότι υπάρχουν διαθέσιμα μεταδεδομένα.
Συμπεριλάβετε Ειδικά Επεισόδια (Σεζόν 0) : Off / On .
Συμπεριλάβετε επεισόδια με άγνωστες ημερομηνίες προβολής : On / Off .
Συμπεριλάβετε επεισόδια που δεν προβλήθηκαν : Ανενεργό / Ενεργό .
Δημιουργία αρχείου .strm για το TMDB Helper : Χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή εάν έχετε ενεργοποιήσει την ενοποίηση βιβλιοθήκης με το TMDB Helper.

6.15. Λήψεις

Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις λήψης αρχείων στο Umbrella.

Ρυθμίσεις ομπρέλας: Λήψεις

Ενεργοποίηση λήψεων : Ενεργοποιήστε αυτήν την επιλογή για λήψη αρχείων με το Umbrella.
Ταινίες : Ορίστε έναν φάκελο για τις ταινίες που έχετε λάβει.
TV : Ορίστε έναν φάκελο για τα επεισόδια που έχετε λάβει.
– Μορφή ονόματος αρχείου : Χρησιμοποιήστε το όνομα torrent ή εφαρμόστε μια μορφή στο όνομα του αρχείου.

6.16. Υπότιτλοι

Αυτόματες ρυθμίσεις υποτίτλων. Για να χρησιμοποιήσετε άλλα πρόσθετα υπότιτλων, διαβάστε Πώς να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους στο Kodi.

Ρυθμίσεις ομπρέλας: Υπότιτλοι

Ενεργοποίηση υποτίτλων : Ενεργοποιήστε αυτήν την επιλογή για να ενεργοποιήσετε τους αυτόματους υπότιτλους στο Umbrella.
Ενεργοποίηση ειδοποίησης λήψεων υποτίτλων : Ενεργοποίηση / Απενεργοποίηση .
Μετατροπή υπότιτλων σε UTF-8 : Off / On .
Κύρια γλώσσα : Επιλέξτε τη γλώσσα των υπότιτλων.
Δευτερεύουσα γλώσσα : Επιλέξτε μια δευτερεύουσα γλώσσα για τους υπότιτλους.

6.17. Κρύπτη

Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις προσωρινής μνήμης για διαφορετικές υπηρεσίες μεταδεδομένων.

6.18. Μενού περιβάλλοντος widget

Διαχειριστείτε τις επιλογές του μενού περιβάλλοντος της Umbrella.

Ρυθμίσεις ομπρέλας: Μενού περιβάλλοντος

6.19. Εντοπισμός σφαλμάτων

Ρυθμίσεις προγραμματιστή και προηγμένων χρηστών .

Ρυθμίσεις ομπρέλας: Εντοπισμός σφαλμάτων

Ενεργοποίηση εντοπισμού σφαλμάτων : Ενεργοποίηση λειτουργίας εντοπισμού σφαλμάτων.
Προβολή αρχείου καταγραφής Kodi : Πατήστε για να προβάλετε το αρχείο καταγραφής.
Λειτουργία προγραμματιστή : Ανάπτυξη και δοκιμή επιλογών. Η ενεργοποίηση αυτού μπορεί να σπάσει το πρόσθετο.

6.20. Συντομεύσεις

Γρήγορη πρόσβαση στις επιλογές συντήρησης.

Ρυθμίσεις ομπρέλας: Συντομεύσεις

Παρακαλούμε επισκεφθείτε τη κατηγορία  Kodi Για περισσότερες πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης:Πώς να χρησιμοποιήσετε το Plex με Real Debrid

Πώς να εγκαταστήσετε το Absolution Kodi Addon

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *