Καλύτερο λογισμικό διαχείρισης έργων για ελεύθερους επαγγελματίες 2023: Παρακολουθήστε όλες τις συμβάσεις και τις προθεσμίες σας

You are currently viewing Καλύτερο λογισμικό διαχείρισης έργων για ελεύθερους επαγγελματίες 2023: Παρακολουθήστε όλες τις συμβάσεις και τις προθεσμίες σας

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, είναι σημαντικό να έχετε το καλύτερο λογισμικό διαχείρισης έργου για να παρακολουθείτε τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνετε και πότε. Εξάλλου, σε αντίθεση με τους ομολόγους σας στο γραφείο, δεν έχετε κανέναν να σας βοηθήσει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι ή να δώσετε προτεραιότητα στις εργασίες σας, και οι περισσότερες συναυλίες δεν θα σας υπενθυμίζουν μια προθεσμία μέχρι να παρέλθει ήδη. Η χρήση λογισμικού για να σας βοηθήσει δεν συνιστάται απλώς, είναι πρακτικά μια απαίτηση.

Δοκιμάσαμε ήδη δεκάδες προγράμματα για να συγκεντρώσουμε το καλύτερο λογισμικό διαχείρισης έργων μας και τώρα χρησιμοποιήσαμε την εμπειρία μας ως ελεύθεροι επαγγελματίες για να περιορίσουμε περαιτέρω τη λίστα. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά με πολλές ενδιαφέρουσες καταχωρήσεις, από απλές λίστες ελέγχου έως πιο περίπλοκες λειτουργίες, αν και το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ότι είναι αποτελεσματικές, εύχρηστες και – συνήθως, τουλάχιστον – δωρεάν για τους περισσότερους χρήστες.


Το καλύτερο λογισμικό διαχείρισης έργων για ελεύθερους επαγγελματίες: Με μια ματιά


Πώς να επιλέξετε το καλύτερο λογισμικό διαχείρισης έργων για ελεύθερους επαγγελματίες

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, η επιλογή του καλύτερου λογισμικού διαχείρισης έργων μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, καθώς οι περισσότεροι πάροχοι προσφέρουν έναν σχεδόν συντριπτικό αριθμό χαρακτηριστικών και ικανοτήτων, που συχνά κατανέμονται σε πολλαπλά σχέδια τιμολόγησης. Έτσι, εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτόν τον τύπο λογισμικού και τις υποκείμενες μεθοδολογίες του, μπορεί να σας φαίνεται τρομακτικό. Ωστόσο, μόλις κοιτάξετε πιο προσεκτικά – και με λίγη βοήθεια από εμάς – μπορεί πραγματικά να είναι πολύ απλό να καθορίσετε τι χρειάζεστε και ποια λύση διαχείρισης έργου θα είναι η κατάλληλη για εσάς.

Το Price είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα και, ως ελεύθερος επαγγελματίας, μπορείτε γενικά να παραλείψετε τα προγράμματα επί πληρωμή – με όλα τα κουδούνια και σφυρίχτρες τους – και να εστιάσετε στα δωρεάν επίπεδα που προσφέρουν σχεδόν όλοι οι πάροχοι. Αν και οι εταιρείες με πολλούς υπαλλήλους δεν είναι πιθανό να εξυπηρετηθούν καλά από αυτές τις δωρεάν εκδόσεις – παρόλο που, όπως εξηγήσαμε στο καλύτερο άρθρο μας για το καλύτερο δωρεάν λογισμικό διαχείρισης έργων, μπορείτε να τις παρατείνετε πολύ – μπορεί να είναι εντάξει για τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι συχνά χρειάζονται απλώς κάποιες βασικές λειτουργίες παρακολούθησης και αυτό είναι όλο.

Ως μονομελής μπάντα δεν χρειάζεται να ενημερώνεται για τα μακροπρόθεσμα ορόσημα, τουλάχιστον με καμία έννοια ότι θα χρειαστεί να πληρώσει για λογισμικό διαχείρισης έργου, ούτε χρειάζεται παρακολούθηση εργαζομένων, προηγμένους ελέγχους ασφαλείας ή λειτουργίες υψηλού επιπέδου. πιθανότατα θα είστε εντάξει με μια λίστα, έναν πίνακα kanban, ένα ημερολόγιο και ίσως ένα απλό γράφημα Gantt.

Τούτου λεχθέντος, δεν δημιουργούνται όλα τα εργαλεία διαχείρισης έργου ίσα και ορισμένα θα είναι καλύτερα σε ορισμένες εργασίες από άλλα. Για παράδειγμα, εάν οι πίνακες kanban είναι η προτιμώμενη μέθοδος παρακολούθησης εργασιών, είναι πιθανώς καλύτερα να χρησιμοποιήσετε το Trello παρά το ClickUp. Επομένως, είναι σημαντικό να προσδιορίσουμε ποιο λογισμικό χειρίζεται καλύτερα ποια εργασία.

Πώς δοκιμάζουμε λογισμικό διαχείρισης έργων για ελεύθερους επαγγελματίες

Η δοκιμή λογισμικού διαχείρισης έργων για να προσδιοριστεί ποιο είναι το καλύτερο για ελεύθερους επαγγελματίες ήταν μια αρκετά περιεκτική διαδικασία. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, η τιμή δεν παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει διαφορά στην αξία. Σε μια αγορά με δεκάδες παρόχους, κάποιοι ξεχωρίζουν περισσότερο από άλλους.

Καθώς οι περισσότεροι από εμάς ήμασταν ελεύθεροι επαγγελματίες κάποιου ή άλλου είδους, το θέμα ήταν να βρούμε ποια προγράμματα ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες μας. Για παράδειγμα, για πολλούς ανθρώπους η χρήση ενός πίνακα kanban είναι υπεραρκετή. Αυτό το εύχρηστο εργαλείο είναι εξαιρετικό στο να σας δίνει πληροφορίες με μια ματιά και μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για ελεύθερους επαγγελματίες που κάνουν ταχυδακτυλουργίες με πολλές μικρές, διαφορετικές εργασίες, αλλά αν χρειάζεται να παρακολουθείτε μόνο μια χούφτα εργασιών σε μια δεδομένη εβδομάδα, η χρήση μιας απλής λίστας μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή. Ειδικά καθώς, για κάποιο περίεργο λόγο, οι πίνακες kanban μπορεί να δημιουργήσουν σύγχυση αν τους αφήσετε πολύ άδειους.

Μπορεί επίσης να χρειαστείτε κάποιον τρόπο για να παρακολουθείτε τις εργασίες στο πέρασμα του χρόνου – είτε μετράτε το χρόνο που αφιερώνεται σε μια εργασία είτε μετράτε αντίστροφα για μια προθεσμία, είτε χρησιμοποιώντας ένα ημερολόγιο είτε κάποιο άλλο τρόπο καταχωρίσεων γνωριμιών – εκτός αν σας αρέσει πραγματικά να εξηγείτε στους πελάτες γιατί το έργο τους καθυστερεί… πάλι.

Τέλος, καταλάβαμε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα ήθελαν ένα πρόγραμμα που να είναι εύκολο στη χρήση ή τουλάχιστον εύκολο στην κατανόηση. Σε τελική ανάλυση, θέλετε να ξοδέψετε το χρόνο σας κερδίζοντας χρήματα, χωρίς να ασχολείστε με κάποιο επιπόλαιο λογισμικό που δεν μπορείτε να κάνετε αυτό που χρειάζεστε.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, έχουμε συγκεντρώσει αυτήν τη λίστα με πέντε παρόχους. Καθένα από αυτά έχει τα διαφορετικά πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του, και έτσι, σε γενικές γραμμές, κανένα λογισμικό δεν είναι πραγματικά καλύτερο από τα άλλα, ή τουλάχιστον δεν είναι αρκετό για να έχει σημασία.

Το καλύτερο λογισμικό διαχείρισης έργων για ελεύθερους επαγγελματίες το 2023

1. Asana: Το καλύτερο εργαλείο διαχείρισης έργων για ελεύθερους επαγγελματίες συνολικά

Τιμή: Από 0 £/μήνα | Ελέγξτε τις τιμές στο Asana

 

Το Asana είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο διαχείρισης έργου, ανεξάρτητα από το πώς το βλέπετε. Διαθέτει πληθώρα δυνατοτήτων για επιχειρήσεις οποιουδήποτε μεγέθους, από τα πιο απλά βασικά έως τη μακροπρόθεσμη παρακολούθηση, τη δυνατότητα μέτρησης του φόρτου εργασίας διαφορετικών μελών της ομάδας και μια σειρά από άλλες λειτουργίες υψηλής τεχνολογίας.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, πιθανότατα θα χρειαστείτε μόνο τα βασικά και η Asana λάμπει και εδώ, με μια υπέροχη προβολή λίστας που μπορείτε να χειριστείτε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, προσθέτοντας στήλες για να συμπεριλάβετε όποια λεπτομέρεια θέλετε, από την ημερομηνία που πρέπει να κάνετε μια εργασία, σε ποιον απευθύνεται ή ποιες άλλες εργασίες εξαρτώνται από αυτήν. Υπάρχει επίσης ένας συμπαγής πίνακας που συγχρονίζεται εξαιρετικά καλά με τη λίστα, ώστε να μπορείτε εύκολα να αλλάξετε τις προβολές αμέσως.

Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότερες βασικές λειτουργίες του Asana είναι δωρεάν. Ο πίνακας και η λίστα, καθώς και μερικά άλλα κομμάτια, περιλαμβάνονται όλα στο δωρεάν πρόγραμμα, πράγμα που σημαίνει ότι, ως ελεύθερος επαγγελματίας, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς να ξοδέψετε δεκάρα. Ο μόνος πραγματικός περιορισμός – εκτός από αυτόν που αφορά τις premium χαρακτηριστικά – είναι ότι μπορείτε να έχετε μόνο έως 15 χρήστες, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί πρόβλημα για τους περισσότερους ελεύθερους επαγγελματίες.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας Asana για λεπτομέρειες

Βασικά χαρακτηριστικά – Δωρεάν πίνακας kanban: Ναί; Δωρεάν προβολή λίστας: Ναί; Δωρεάν διάγραμμα Gantt: Οχι; Δωρεάν ενσωματώσεις: Ναί; Δωρεάν αυτοματισμοί: Ναί

Ελέγξτε τις τιμές στο Asana


2. Trello: Καλύτερος πίνακας kanban για ελεύθερους επαγγελματίες

Τιμή: Από 0 £/μήνα | Ελέγξτε τις τιμές στο Trello

 

Η επόμενη καταχώρισή μας είναι το Trello, ένα εργαλείο διαχείρισης έργου που δεν έχει καθόλου την ευελιξία του Asana, αλλά κατά κάποιο τρόπο το κάνει καλό γιατί σας προσφέρει την καλύτερη κάρτα kanban εκεί έξω. Έτσι, αν είστε ελεύθερος επαγγελματίας που του αρέσει να απεικονίζει τον φόρτο εργασίας του αποκλειστικά χρησιμοποιώντας σανίδες, είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Η πλακέτα του Trello είναι εύκολη στη χρήση, ακόμα πιο εύκολη στην προσαρμογή και εντελώς δωρεάν, ανεξάρτητα από το αν είστε μόνοι σας ή αν έχετε εκατοντάδες συναδέλφους. Αν και θα μπορούσατε να κάνετε αναβάθμιση, δεν υπάρχει πραγματικός λόγος να είστε ελεύθερος επαγγελματίας, καθώς προσθέτει κυρίως λειτουργίες που μπορείτε να αποκτήσετε αλλού δωρεάν.

Το μειονέκτημα του Trello είναι ότι έχει μόνο πίνακα, οπότε αν προτιμάτε λίστες και παρόμοια δεν θα είναι για εσάς. Ωστόσο, για τους θιασώτες των στηλών και των καρτών, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το Trello για λεπτομέρειες

Βασικά χαρακτηριστικά – Δωρεάν πίνακας kanban: Ναί; Δωρεάν προβολή λίστας: Οχι; Δωρεάν διάγραμμα Gantt: Οχι; Δωρεάν ενσωματώσεις: Ναί; Δωρεάν αυτοματισμοί: Έως 250 το μήνα

Ελέγξτε τις τιμές στο Trello


3. ClickUp: Το πιο ευέλικτο λογισμικό διαχείρισης έργων για ελεύθερους επαγγελματίες

Τιμή: Από 0 £/μήνα | Ελέγξτε τις τιμές στο ClickUp

Το ClickUp είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή για ελεύθερους επαγγελματίες. Το δωρεάν σχέδιό του – στο οποίο πιστεύουμε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες πιθανότατα θα τηρήσουν – έχει περισσότερες δυνατότητες από οποιαδήποτε άλλη καταχώριση σε αυτήν τη λίστα. Εκτός από τη δυνατότητα χρήσης λιστών και πινάκων, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε γραφήματα Gantt και μια σειρά από άλλες προηγμένες λειτουργίες.

Αυτό είναι υπέροχο γιατί πολύ λίγα δωρεάν επίπεδα θα προσφέρουν προηγμένες λειτουργίες όπως αυτή. Ωστόσο, το ClickUp περιορίζει πόσο συχνά μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε: το γράφημα Gantt μπορεί να έχει μόνο 100 λεγόμενες “ενέργειες” ανά μήνα. Για μεγαλύτερες εταιρείες, αυτό πιθανότατα θα απέκλειε το δωρεάν πρόγραμμα, αλλά οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει εύκολα να μπορούν να εργαστούν εντός αυτών των περιορισμών.

Εάν είστε ελεύθερος επαγγελματίας που χρειάζεται περισσότερα από μια λίστα και έναν πίνακα – ειδικά αν χρειάζεται να χαρτογραφήσετε εξαρτήσεις και άλλα παρόμοια – τότε το ClickUp είναι μια εξαιρετική επιλογή. Εκτός από αυτό που μπορεί να κάνει, το κάνει επίσης πολύ εύκολο, με μια σταθερή διεπαφή και ένα υπέροχο σεμινάριο.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το ClickUp για λεπτομέρειες

Βασικά χαρακτηριστικά – Δωρεάν πίνακας kanban: Ναί; Δωρεάν προβολή λίστας: Ναί; Δωρεάν διάγραμμα Gantt: Ναι, 100 χρήσεις? Δωρεάν ενσωματώσεις: Ναί; Δωρεάν αυτοματισμοί: Ναί

Ελέγξτε τις τιμές στο ClickUp


4. Jira: Το καλύτερο λογισμικό διαχείρισης έργων Agile για ελεύθερους επαγγελματίες

Τιμή: Από 0 £/μήνα | Ελέγξτε τις τιμές στο Jira

Η επόμενη καταχώρισή μας είναι η Jira, η οποία φαίνεται να προκαλεί μία από τις δύο απαντήσεις από ανθρώπους που τη γνωρίζουν: είτε χαίρεστε που ακούτε το όνομά της είτε αισθάνεστε έναν ξαφνικό πονοκέφαλο που σφύζει πίσω από τα μάτια σας. Η Jira είναι από καιρό το αγαπημένο και ο τρόμος της ανάπτυξης λογισμικού ταυτόχρονα χάρη στην έντονη εστίασή της στη μεθοδολογία Agile. Ως αποτέλεσμα, είναι ένας ισχυρός διεκδικητής για οποιονδήποτε ανεξάρτητο προγραμματιστή λογισμικού ή οποιονδήποτε του αρέσει να χρησιμοποιεί το Agile, με τα τρελά του σπριντ και τις αποθαρρυντικές καθυστερήσεις.

Ή τουλάχιστον, έτσι ήταν παλιά. Σε μια πρόσφατη ενημέρωση, ο Jira πρόσθεσε έναν μεγάλο αριθμό λειτουργιών εκτός του Agile, που σημαίνει ότι σχεδόν οποιοσδήποτε μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

Αυτό που κάνει το Jira να ξεχωρίζει είναι ότι το δωρεάν πρόγραμμά του προσφέρει πλήρη λειτουργικότητα, με όλα τα χαρακτηριστικά του. Έτσι, εάν είστε ελεύθερος επαγγελματίας που πιστεύει ότι θα χρειαστεί να σχεδιάσουν τα πράγματα προσεκτικά, η Jira μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Βασικά χαρακτηριστικά – Δωρεάν πίνακας kanban: Ναί; Δωρεάν προβολή λίστας: Ναί; Δωρεάν διάγραμμα Gantt: Οχι; Δωρεάν ενσωματώσεις: Ναί; Δωρεάν αυτοματισμοί: Ναί

Τιμολόγηση Trello: Ποιο πρόγραμμα να επιλέξετε;

Τιμολόγηση ClickUp: Ποιο πακέτο ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της επιχείρησής σας;

Χρειάζεται ο υπολογιστής σας Windows 11 Antivirus;

Αφήστε μια απάντηση