κορυφαίες εφαρμογές και ιστότοποι μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Οι 20 κορυφαίες εφαρμογές και ιστότοποι μέσων κοινωνικής δικτύωσης για το 2023

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τις καλύτερες εφαρμογές κοινωνικών μέσων; Εξάλλου, υπάρχουν πλέον τόσα πολλά κοινωνικά δίκτυα που συναγωνίζονται για την προσοχή σας, που μπορεί να είναι δύσκολο να διαλέξετε μεταξύ όλων.

Για να σας βοηθήσουμε, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τις κορυφαίες εφαρμογές και ιστότοπους κοινωνικών μέσων που θα χρησιμοποιηθούν το 2023.

Εικονίδια στην πλαϊνή γραμμή πλοήγησης του Facebook

Ας ξεκινήσουμε με τις προφανείς επιλογές. Παρ’ όλα τα ελαττώματα του (και υπάρχουν πολλά), το Facebook εξακολουθεί να είναι άνετα το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο.

Με περισσότερους από 2,95 δισεκατομμύρια χρήστες, είναι το μέρος που πρέπει να πάτε αν θέλετε να συνδεθείτε εύκολα με τα περισσότερα άτομα από την τρέχουσα ή την προηγούμενη ζωή σας. Το Facebook Marketplace έχει γίνει επίσης ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους αγοράς και πώλησης αντικειμένων σε τοπικό επίπεδο και πλέον είναι πιο δημοφιλές από το Craigslist.

Ο λογαριασμός της Microsoft στο Instagram.

Εάν απολαμβάνετε την εξερεύνηση συναρπαστικών εικόνων και σύντομα, ζωντανά βίντεο κλιπ, τότε το Instagram είναι αναμφίβολα το ιδανικό κοινωνικό δίκτυο για εσάς. Παραδόξως, ένα επιβλητικό 57% των Αμερικανών μεταξύ 25 και 30 ετών έχουν λογαριασμό στο Instagram.

Ίσως άδικα, το δίκτυο έχει αποκτήσει τη φήμη ότι είναι επιφανειακό και γεμάτο selfies. Αν προσπεράσετε τα σκουπίδια, μπορείτε να βρείτε εκπληκτική φωτογραφία, απίστευτα έργα τέχνης και πολλά άλλα. Το Instagram διαθέτει επίσης Reels, τα οποία είναι βίντεο που παράγονται από χρήστες του Instagram σε μια ροή βίντεο.

3. Χ (Πρώην Twitter)

Ένα προφίλ Twitter που προβάλλεται μέσω Ιστού

Το X είναι ένα άλλο δίκτυο που έχει λάβει σημαντική αρνητική κάλυψη. Ωστόσο, αν θέλετε έκτακτες ειδήσεις, άμεσες αντιδράσεις και πρόσβαση στα αγαπημένα σας αστέρια του αθλητισμού, διασημότητες και δημοσιογράφους, το X είναι ένας ασυναγώνιστος πόρος.

Μπορείτε ακόμη και να αποθηκεύσετε βίντεο από το X (αν βρείτε μερικά καλά!). Αυτή η πλατφόρμα έχει επίσης αυξήσει το όριο χαρακτήρων της σε 25.000 για συνδρομητές X Premium.

Ένα σχόλιο σε μια ανάρτηση του LinkedIn στην εφαρμογή Ιστού

Το LinkedIn παρέχει κοινωνική δικτύωση για επαγγελματίες. Καθώς ο ιστότοπος μεγαλώνει, έχει γίνει ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δημιουργήσετε το βιογραφικό σας, να βρείτε μια νέα δουλειά και να δικτυωθείτε στους επαγγελματικούς σας κύκλους. Εάν θέλετε να ενισχύσετε περαιτέρω την προβολή σας και να χρησιμοποιήσετε ορισμένες προηγμένες λειτουργίες του LinkedIn, έχετε την επιλογή να εγγραφείτε και στο LinkedIn Premium.

Η πλατφόρμα διαθέτει επίσης μαθήματα LinkedIn Learning για επαγγελματική εξέλιξη, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την καριέρα σας.

Το Snapchat είναι σχεδόν αποκλειστικά το στέκι νεαρών ατόμων. Ο ιστότοπος περιστρέφεται γύρω από την κοινή χρήση εικόνων και βίντεο που αυτοκαταστρέφονται, αν και υπάρχει επίσης ένα εργαλείο ανταλλαγής μηνυμάτων και πολλές δυνατότητες παιχνιδιού.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους διαφορετικούς τύπους φίλτρων που είναι διαθέσιμα και ακόμη και να φτιάξετε το δικό σας φίλτρο Snapchat, αν αισθάνεστε δημιουργικοί!

Αρχική οθόνη φόρουμ tumblr

Το Tumblr είναι αυτό που συμβαίνει όταν ο κόσμος της κοινωνικής δικτύωσης και του blogging συγκρούονται. Μπορείτε να δημοσιεύσετε κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο και άλλο περιεχόμενο πολυμέσων στη σελίδα του ιστολογίου σας, το οποίο μπορούν να ακολουθήσουν και άλλοι χρήστες.

Το δίκτυο υποστηρίζει επίσης επεξεργασία HTML. εάν είστε αρκετά ικανοί, μπορείτε να προσαρμόσετε πλήρως την εμφάνιση και τη διάταξη της σελίδας σας. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε ένα προσαρμοσμένο όνομα τομέα.

Αποτελέσματα αναζήτησης στο Pinterest για φωτογράφους της Κοπεγχάγης

Το Pinterest είναι μια άλλη από τις καλύτερες εφαρμογές κοινωνικών μέσων. Περιγράφεται καλύτερα ως ιστότοπος σελιδοδείκτη εικόνων (αν και υποστηρίζει επίσης GIF και βίντεο). Μπορείτε να προσθέσετε εικόνες στους δημόσιους ή ιδιωτικούς πίνακες σας, να ακολουθήσετε άλλους χρήστες και πίνακες και να σχολιάσετε τις πινέζες.

Ο ιστότοπος είναι εξαιρετικός εάν αναζητάτε έμπνευση για ένα έργο DIY ή χρειάζεστε κάτι για να πυροδοτήσει μια δημιουργική ιδέα στο κεφάλι σας.

Αρχική σελίδα Sina Weibo

Το Sina Weibo είναι η απάντηση της Κίνας στο Twitter. Με περισσότερους από 593 εκατομμύρια χρήστες, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα στον κόσμο.

Η κινεζική κυβέρνηση λογοκρίνει έντονα τον ιστότοπο, αλλά αν θέλετε να κρατήσετε το δάχτυλό σας στον παλμό του τι συμβαίνει στην Ασία, αξίζει να εγγραφείτε.

Μια ανάρτηση στο Reddit στην έκδοση για υπολογιστές

Το Reddit, που τιμολογείται ως η πρώτη σελίδα του Διαδικτύου, είναι μέρος του φόρουμ συζήτησης, μέρος του ιστότοπου υποβολής περιεχομένου. Οι χρήστες μπορούν να υπερψηφίσουν και να αρνηθούν τις αναρτήσεις για να επηρεάσουν τι είναι δημοφιλές ανά πάσα στιγμή.

Ο ιστότοπος χωρίζεται σε subreddits. Καλύπτουν σχεδόν κάθε θέμα που μπορείτε να σκεφτείτε. Εάν έχετε ένα εξειδικευμένο χόμπι, το Reddit είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βρείτε ομοϊδεάτες.

Για μια καλή εικόνα του Reddit, ρίξτε μια ματιά στη λίστα μας με τα πιο αστεία subreddit που εγγυημένα θα σας κάνουν να γελάσετε.

Λογαριασμός TikTok

Σε σύγκριση με παλαιότερες εφαρμογές όπως το Twitter και το Facebook, το TikTok είναι μια νέα εφαρμογή κοινωνικών μέσων. Δημιουργήθηκε για να γεμίσει τον χώρο που άφησε πίσω του το Vine μετά το κλείσιμό του, αλλά το έχει από καιρό αντικαταστήσει.

Υπάρχει σαφώς σημαντική ζήτηση για βίντεο σύντομης μορφής. Το TikTok είναι μία από τις εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις τόσο στο App Store όσο και στο Google Play Store. Αν και είναι μια διασκεδαστική εφαρμογή, υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι ασφάλειας του TikTok που πρέπει να γνωρίζετε.

Αρχική σελίδα Ask.fm

Η επόμενη καταχώριση στη λίστα μας με τις εφαρμογές κοινωνικών μέσων είναι το Ask.fm. Είναι ένας ιστότοπος ερωτήσεων και απαντήσεων όπου οι χρήστες υποβάλλουν ερωτήματα. Ο καθένας μπορεί να πηδήξει και να προσφέρει τις σκέψεις του.

Ο ιστότοπος ήταν ανώνυμος, αλλά οι αυτοκτονίες δύο Βρετανών εφήβων, αφού φέρεται ότι υπέστησαν διαδικτυακό εκφοβισμό, ανάγκασαν μια πολύ αναγκαία επανεξέταση. Σήμερα, το Ask.fm είναι ένας από τους ιστότοπους που πρέπει να προσθέσουν οι γονείς στη λίστα αποκλεισμού τους.

στιγμιότυπο οθόνης της ανάρτησης boohoo στην εφαρμογή threads
στιγμιότυπο οθόνης της σελίδας αναζήτησης εφαρμογής νημάτων

Τον Ιούλιο του 2023, υπήρξε μεγάλος θόρυβος καθώς η Meta αποκάλυψε τη συναρπαστική νέα της πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, Threads. Από την κυκλοφορία του, το Threads γνώρισε πρωτοφανή ανάπτυξη, καθιστώντας την ταχύτερα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα στην ιστορία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με πάνω από 100 εκατομμύρια λογαριασμούς μία εβδομάδα μετά την κυκλοφορία.

Το Threads λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το X, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε νήματα που αποτελούνται από κείμενο, συνδέσμους, φωτογραφίες ή οποιονδήποτε συνδυασμό αυτών των στοιχείων. Επιπλέον, μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με άλλους απαντώντας σε αναρτήσεις και αντιδρώντας σε περιεχόμενο, όπως ακριβώς θα κάνατε στο Instagram. Μπορείτε εύκολα να αποκτήσετε πρόσβαση στα νήματα χρησιμοποιώντας τον υπάρχοντα λογαριασμό σας στο Instagram.

Σελίδα εγγραφής στο Flickr

Το Flickr είναι κατά κύριο λόγο ένας ιστότοπος φιλοξενίας φωτογραφιών. Υπάρχουν δωρεάν και επί πληρωμή επιλογές. Η δωρεάν επιλογή που χρησιμοποιήθηκε για την παροχή 1TB χώρου, αλλά στις αρχές του 2019, η εταιρεία τον μείωσε σε 1.000 εικόνες.

Οι χρήστες μπορούν να σχολιάσουν, να μοιραστούν και να τους αρέσουν φωτογραφίες που εκτιμούν. Το Flickr ανακοίνωσε επίσης ότι μόνο 50 φωτογραφίες θα μπορούν να επισημανθούν ως μη δημόσιες, επομένως σχεδόν όλες οι φωτογραφίες που ανεβάζετε θα μπορούν να προβληθούν από οποιονδήποτε. Ο οδηγός μας για το Flickr για αρχάριους μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε την καλύτερη χρήση αυτής της πλατφόρμας.

Ομάδες στον ιστότοπο του Meetup

Το Meetup ξεπερνά το χάσμα μεταξύ ενός διαδικτυακού κοινωνικού δικτύου και ενός πραγματικού κοινωνικού δικτύου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα διαδικτυακά εργαλεία για να βρείτε ομάδες και εκδηλώσεις που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντά σας και, στη συνέχεια, να εμφανιστείτε στην επόμενη συνάντηση της ομάδας.

Εάν ζείτε σε μια μεγάλη πόλη, οι διαθέσιμες συναντήσεις μπορεί να είναι τόσο διαφορετικές όσο αθλητικές ομάδες έως ομάδες εκμάθησης γλωσσών. Σε περισσότερες αγροτικές περιοχές, οι επιλογές μπορεί να είναι πιο περιορισμένες.

Ιστοσελίδα διεθνών

Εάν είστε ομογενής, θα πρέπει να έχετε λογαριασμό στο InterNations. Ο ιστότοπος σάς επιτρέπει να βρείτε άλλα άτομα στην πόλη σας που ταιριάζουν με τη γλώσσα, τα ενδιαφέροντα ή τον τομέα εργασίας σας.

Όπως το Meetup, υπάρχουν πολλές φυσικές εκδηλώσεις στις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε. Εναλλακτικά, μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο για να κάνετε ερωτήσεις και να αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με το υιοθετημένο σπίτι σας. Είναι, ωστόσο, σημαντικό να σημειωθεί ότι το δωρεάν πρόγραμμα δεν σας επιτρέπει να κάνετε πολλά, επομένως εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε πλήρως την πλατφόρμα, θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση στο πρόγραμμα Albatross.

Xing αναζήτηση εργασίας

Το XING είναι μια δημοφιλής εναλλακτική λύση στο LinkedIn στην ηπειρωτική Ευρώπη. Ο ιστότοπος προσφέρει προφίλ, ομάδες, εκδηλώσεις, φόρουμ συζήτησης και λειτουργίες κοινότητας.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα σύνθετης αναζήτησης, θα χρειαστεί να πληρώσετε ένα μηνιαίο τέλος.

Το Nextdoor είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που βασίζεται στη γειτονιά. Διαθέτει αυστηρούς ελέγχους απορρήτου, που σημαίνει ότι μόνο άτομα που ζουν στην περιοχή σας μπορούν να ενταχθούν στη συγκεκριμένη ομάδα της γειτονιάς σας.

Αν αναζητάτε έναν τρόπο να διαχειριστείτε προγράμματα παρακολούθησης γειτονιάς, οργανώστε τοπικές αγοραπωλησίες ή απλώς κρατήστε τους πάντες ενήμερους για τα νέα της τοπικής κοινότητας. Ωστόσο, ορισμένοι ανησυχούν ότι το Nextdoor μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια.

αρχική σελίδα του youtube

Το YouTube είναι η δημοφιλής πλατφόρμα για περιεχόμενο βίντεο, με κάτι για όλους. Είτε θέλετε να μαθαίνετε νέα πράγματα, να παρακολουθείτε ψυχαγωγία, να ελέγχετε κριτικές προϊόντων ή απλά να παρακολουθείτε την καθημερινή ζωή κάποιου μέσω vlog, το YouTube σας καλύπτει.

Είναι επίσης γνωστή ως η δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο μετά την Google και σας παρέχει προτάσεις περιεχομένου με βάση το ιστορικό προβολής και τις προτιμήσεις σας, παρέχοντας μια εξατομικευμένη εμπειρία προβολής.

Τετράγωνος χάρτης

Το Foursquare City Guide είναι μια εφαρμογή κοινωνικών μέσων που βασίζεται στην τοποθεσία. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βρείτε σημεία ενδιαφέροντος, εστιατόρια, εκδηλώσεις και άλλες κοντινές τοποθεσίες όταν βρίσκεστε έξω.

Φυσικά, η πτυχή που βασίζεται στην τοποθεσία σημαίνει ότι η εφαρμογή αντιμετωπίζει πολλές ερωτήσεις απορρήτου, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μην είναι κατάλληλη για εσάς.

Ναι, το Myspace είναι ακόμα ζωντανό. Σήμερα, είναι ένα κοινωνικό δίκτυο με θέμα τη μουσική. Από πολλές απόψεις, έχει καλύψει το κενό που άφησε το Spotify αφού η σουηδική εταιρεία αφαίρεσε τα καλύτερα κοινωνικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής.

Το Myspace σάς επιτρέπει να ακούτε μουσική και να συνομιλείτε γι’ αυτήν με άλλους χρήστες. Υπάρχει επίσης μια ροή ειδήσεων και άρθρων γνώμης για τον ευρύτερο κλάδο. Αυτή η πλατφόρμα, ωστόσο, δεν υποστηρίζει πλέον τις εφαρμογές Android ή iPhone.

Ακόμα περισσότερα κοινωνικά δίκτυα για εξερεύνηση

Υπάρχουν τόσες πολλές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο που αυτή η λίστα μόλις και μετά βίας έχει χαράξει την επιφάνεια. Αν κάνετε λίγο σκάψιμο, θα μπορείτε να βρείτε μια εφαρμογή κοινωνικών μέσων αφιερωμένη σε όποια θέση σας ενδιαφέρει.

Προτού μεταβείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απλώς θυμηθείτε να παραμένετε σε εγρήγορση για απάτες, τρολ και άλλο ανεπιθύμητο περιεχόμενο. Μπορεί να είναι δύναμη για κακό όσο και δύναμη για καλό.

Διαβάστε επίσης:10 τρόποι για να κερδίσετε χρήματα με το Amazon

Χτίζοντας μια επιτυχημένη διαδικτυακή επιχείρηση

6 λόγοι για τους οποίους πρέπει να έχετε έναν ιστότοπο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *