Πώς να εφαρμόσετε μικρά κεφαλαία στο Microsoft Word

Εάν θέλετε να τονίσετε διακριτικά μια λέξη ή φράση στο έγγραφο του Microsoft Word, μπορείτε να εφαρμόσετε “μικρά κεφαλαία” στο κείμενο. Αυτό μορφοποιεί τη γραμματοσειρά με όλα τα κεφαλαία γράμματα ενώ μειώνει ελαφρώς το μέγεθος.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά κεφαλαία στο Word σε Windows και Mac εύκολα. Η λειτουργία δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμη στο Word για τον Ιστό ή στην εφαρμογή Word για κινητά. Ωστόσο, υπάρχει μια λύση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν θέλετε. Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

Εφαρμογή Small Caps στο Word στα Windows

Για να μορφοποιήσετε μια λέξη, φράση, πρόταση ή παράγραφο ως πεζά στο Word στα Windows, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα.

 1. Επιλέξτε το κείμενο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κάνοντας διπλό κλικ σε μια λέξη, κάνοντας τριπλό κλικ σε μια παράγραφο ή σύροντας τον κέρσορα σε ολόκληρη τη συμβολοσειρά.
 2. Κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Γραμματοσειρά ή ανοίξτε το πρόγραμμα εκκίνησης γραμματοσειράς κάνοντας κλικ στο βέλος στην κάτω δεξιά γωνία της ομάδας Γραμματοσειρά στην καρτέλα Αρχική σελίδα.
 3. Στο παράθυρο διαλόγου Γραμματοσειρά που εμφανίζεται, βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένη η καρτέλα Γραμματοσειρά . Στη συνέχεια, επιλέξτε το πλαίσιο για Μικρά κεφαλαία στην ενότητα Εφέ. Επιλέξτε OK για να εφαρμόσετε τη μορφοποίηση.

Στη συνέχεια, θα δείτε την υπάρχουσα ενημέρωση κειμένου σε μικρά κεφαλαία.

Συμβουλή : Για έναν γρήγορο τρόπο εφαρμογής μικρών κεφαλαίων, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + Shift + K .

Εφαρμογή Small Caps στο Word σε Mac

Μπορείτε να μορφοποιήσετε το κείμενό σας με μικρά κεφαλαία στο Word για Mac τόσο εύκολα όσο το Word στα Windows, απλώς ελαφρώς διαφορετικά.

 1. Επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να μορφοποιήσετε κάνοντας διπλό ή τριπλό κλικ ή σύροντας τον κέρσορα μέσα σε αυτό.
 2. Κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Γραμματοσειρά ή επιλέξτε Μορφή > Γραμματοσειρά από τη γραμμή μενού.
 3. Στο παράθυρο Γραμματοσειρά, επιβεβαιώστε ότι βρίσκεστε στην καρτέλα Γραμματοσειρά και σημειώστε το πλαίσιο ελέγχου Μικρά κεφαλαία στην ενότητα Εφέ. Επιλέξτε το κουμπί OK για να εφαρμόσετε τη μορφοποίηση.

Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε ότι το επιλεγμένο κείμενο εμφανίζεται με μικρά κεφαλαία.

Συμβουλή : Για γρήγορο τρόπο να κάνετε μικρά κεφαλαία, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Command + Shift + K .

Εφαρμόστε μικρά κεφαλαία στο Word στον Ιστό

Όπως αναφέρθηκε, το εφέ με μικρά κεφαλαία δεν είναι διαθέσιμο στο Word στον ιστό. Ένας τρόπος για να το μιμηθείτε αυτό είναι αλλάζοντας τα πεζά γράμματα και στη συνέχεια μειώνοντας το μέγεθος της γραμματοσειράς.

 1. Επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να μορφοποιήσετε κάνοντας διπλό ή τριπλό κλικ ή σύροντας τον κέρσορα μέσα σε αυτό.
 2. Μεταβείτε στην καρτέλα Αρχική σελίδα και ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού Change Case στην ενότητα Γραμματοσειρά. Επιλέξτε ΚΕΦΑΛΑΙΑ .
 3. Με το κείμενό σας ακόμα επιλεγμένο, χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο πλαίσιο Μέγεθος γραμματοσειράς στην ίδια ενότητα Γραμματοσειρά για να επιλέξετε μικρότερο μέγεθος.

Στη συνέχεια, θα δείτε το κείμενό σας να εμφανίζεται σε μορφή μικρών κεφαλαίων. Αν και ίσως δεν είναι η ιδανική λύση, λειτουργεί.

Εφαρμόστε μικρά κεφαλαία στο Word στο κινητό

Όπως το Word στον ιστό, η εφαρμογή για κινητά για Android και iPhone δεν προσφέρει την επιλογή με μικρά κεφαλαία. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια λύση για να εφαρμόσετε όλα τα κεφαλαία και να μειώσετε το μέγεθος της γραμματοσειράς.

 1. Επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να μορφοποιήσετε πατώντας για να επισημάνετε μια λέξη και, στη συνέχεια, σύροντας τον μπλε κύκλο ή την ένδειξη για να επιλέξετε τυχόν λέξεις που απομένουν.
 2. Στο Android, πατήστε Επεξεργασία στη γραμμή εργαλείων ή στο iPhone, πατήστε το κουμπί Μορφοποίηση στο επάνω μέρος.
 3. Όταν εμφανιστεί το μενού στο κάτω μέρος, επιβεβαιώστε ότι βρίσκεστε στην ενότητα Αρχική σελίδα και επιλέξτε Περισσότερα Μορφοποίηση .
 4. Επιλέξτε Αλλαγή πεζών-κεφαλαίων και επιλέξτε ΚΕΦΑΛΑΙΑ . Χρησιμοποιήστε το βέλος στην επάνω αριστερή γωνία της κάτω αναδυόμενης οθόνης για να επιστρέψετε.
 5. Πατήστε την επιλογή Μέγεθος γραμματοσειράς και χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό, το κουμπί μείον ή τη λίστα για να επιλέξετε μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς.

Σύρετε για να κλείσετε την κάτω οθόνη και το κείμενό σας θα ενημερωθεί ώστε να μοιάζει με τη μορφοποίηση με μικρά κεφαλαία.

Σταματήστε να φωνάζετε, δώστε έμφαση διακριτικά

Μορφοποιώντας το κείμενό σας με μια γραμματοσειρά με μικρά κεφαλαία στο Word, μπορείτε να δώσετε έμφαση σε λέξεις ή άλλο κείμενο χωρίς να κάνετε αυτές τις λέξεις να πηδούν από τη σελίδα σαν να φωνάζετε στον αναγνώστη.

Με κάθε τύχη, η Microsoft θα φέρει την επίσημη λειτουργία μικρών κεφαλαίων στο Word στον Ιστό και στην εφαρμογή για κινητά. Μέχρι τότε, ελπίζουμε ότι η λύση που περιγράφεται εδώ θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε αυτό που χρειάζεστε.

Πώς να αλλάξετε τη γραμματοσειρά και το χρώμα της ώρας στην οθόνη κλειδώματος του iPhone

ρυθμίσεις πολιτικής ομάδας σε συγκεκριμένους χρήστες

Πώς να δημιουργήσετε έναν πίνακα στο Microsoft Word

 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *