NordVPN εναντίον CyberGhost

NordVPN εναντίον CyberGhost: ποιος πάροχος είναι καλύτερος;

Η χρήση ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου ή ενός VPN, είναι ένας εύκολος τρόπος για να παραμείνετε ιδιωτικοί και ασφαλείς στο διαδίκτυο, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε δημόσια δίκτυα Wi-Fi. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που βλέπουμε μια τεράστια αύξηση στη δημοτικότητά τους – τα VPN μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο αποκλεισμένης περιοχής ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε.

Το NordVPN βρίσκεται στην κορυφή του οδηγού μας για τα καλύτερα VPN και στην κριτική μας για το NordVPN του δώσαμε εξαιρετική βαθμολογία 4½ αστέρων, ενώ το CyberGhost VPN έλαβε βαθμολογία 4 αστέρων. Ωστόσο, υπάρχουν περισσότεροι από λίγοι τομείς όπου το αουτσάιντερ δίνει μια σοβαρή μάχη ενάντια στον ηγέτη του κλάδου.

Συνεχίστε να διαβάζετε τη λεπτομερή μου σύγκριση NordVPN εναντίον CyberGhost, όπου θα συγκρίνω δύο εξαιρετικά VPN σε βασικές πτυχές, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας, του απορρήτου, της απόδοσης, της ροής και, φυσικά, της σχέσης ποιότητας/τιμής.

Οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις NordVPN

NordVPN εναντίον CyberGhost με μια ματιά

NordVPNCyberGhost VPN
Αριθμός διακομιστών:6.000+11.700+
Χώρες διακομιστή:140 τοποθεσίες σε 110+ χώρες126 τοποθεσίες σε 100 χώρες
Μέγιστες ταυτόχρονες συνδέσεις:107
Εγγύηση επιστροφής χρημάτων:30 μέρες45 ημέρες
Χαμηλότερο μηνιαίο κόστος:Από 3,50 $ (διαφέρει)Από 2,03 $ (ποικίλλει)

NordVPN εναντίον CyberGhost: Προδιαγραφές

Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω φύλλο προδιαγραφών, η CyberGhost, με περισσότερους από 11.700 διακομιστές, αποβάλλει το NordVPN από το νερό όσον αφορά τον αριθμό των διακομιστών, προσφέροντας σχεδόν διπλάσιο αριθμό διακομιστών από τους 6.000 της Nord.

Ωστόσο, το NordVPN προσφέρει διακομιστές σε περισσότερες τοποθεσίες (140 τοποθεσίες σε 110+ χώρες) από το CyberGhost (126 τοποθεσίες σε 100 χώρες), αν και η διαφορά δεν είναι τόσο τεράστια.

Συνολικά, όμως, ενώ το CyberGhost VPN προσφέρει ένα μεγαλύτερο δίκτυο διακομιστών, δεν δυσκολεύτηκα να βρω έναν γρήγορο διακομιστή, ανεξάρτητα από την τοποθεσία μου με το NordVPN – και οι 6.000 διακομιστές εξακολουθούν να είναι περισσότεροι από μεγάλο μέρος του ανταγωνισμού.

Το NordVPN είναι ανώτερο από το CyberGhost όταν πρόκειται για ταυτόχρονες συνδέσεις. Όπου η Nord προσφέρει τις βιομηχανικές 10 συνδέσεις, το CyberGhost σάς επιτρέπει να συνδέσετε μόνο έως και 7 συσκευές.

Αναβαθμίστε τη ζωή σας με μια καθημερινή δόση από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές ειδήσεις, τα hacks στον τρόπο ζωής και την επιμελημένη μας ανάλυση. Γίνετε ο πρώτος που θα μάθετε για τα τελευταίας τεχνολογίας gadget και τις πιο δημοφιλείς προσφορές.

Αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι ενώ το Nord σας περιορίζει από τον αριθμό των συνδέσεων (δηλαδή μπορείτε να συνδεθείτε με 10 συσκευές τη φορά), το CyberGhost περιορίζει αντ’ αυτού ανά εγκαταστάσεις, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να αφαιρέσετε μια εγγεγραμμένη συσκευή για να μπορείτε να προσθέσετε αλλο. Αυτό είναι πραγματικά πολύ ενοχλητικό και θα ήθελα να δω αυτήν την πολιτική να αλλάξει.

Ωστόσο, εκεί που και οι δύο αυτές υπηρεσίες συνδέονται είναι η συμβατότητά τους με διάφορες πλατφόρμες. Τόσο το NordVPN όσο και το CyberGhost διαθέτουν καλές εφαρμογές για Windows, Mac, Android, iOS και Linux, καθώς και το Amazon Fire TV. Επιπλέον, προσφέρουν επίσης Smart DNS, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε το VPN σε κονσόλες παιχνιδιών και έξυπνες τηλεοράσεις.

NordVPN εναντίον CyberGhost: Σχέδια, τιμολόγηση και δοκιμές

Ενώ το NordVPN προσφέρει εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής, το CyberGhost είναι ομολογουμένως η καλύτερη επιλογή αν ψάχνετε για ένα φτηνό VPN. Το Nord ξεκινά από περίπου 3,50 $ το μήνα για το πιο βασικό του πρόγραμμα σε 2ετή συνδρομή (λιγότερο αν βρείτε μια καλή συμφωνία), ενώ το CyberGhost κοστίζει μεταξύ 2,03 $ και 2,19 $ το μήνα, αν επιλέξετε το 2ετές του πρόγραμμα.

Ακόμα καλύτερα, και οι δύο αυτές υπηρεσίες προσφέρουν επιπλέον μήνες δωρεάν. Το Nord είναι ελαφρώς καλύτερο σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, καθώς προσφέρει 3 μήνες επιπλέον σε όλα τα σχέδιά του, ανεξάρτητα από το αν θα πάτε για δέσμευση 1 ή 2 ετών. Το CyberGhost, από την άλλη πλευρά, δεν προσφέρει ετήσιο πρόγραμμα, συν το ότι διατηρεί τους επιπλέον 2 μήνες δωρεάν προστασίας μόνο για το 2ετές του πρόγραμμα.

Είναι ενδιαφέρον ότι τόσο το Nord (το βασικό σχέδιο) όσο και το CyberGhost έχουν την ίδια ακριβή τιμολόγηση (12,99 $) όσον αφορά τις μηνιαίες συνδρομές τους. Μόνο όταν αυξήσετε τη διάρκεια της συνδρομής, το CyberGhost αναδεικνύεται ως το φθηνότερο από τα δύο.

Αξίζει να συζητήσουμε τα τρία σχέδια που προσφέρει η Nord. Το Βασικό σχέδιο, όπως υποδηλώνει το όνομα, σας παρέχει το γρήγορο και ασφαλές VPN της Nord και ορισμένες πρόσθετες λειτουργίες που βρίσκονται σε αυτήν την εφαρμογή. Κάντε αναβάθμιση στο σχέδιο Plus για να αποκτήσετε ενσωματωμένη προστασία από κακόβουλο λογισμικό και αποκλεισμό διαφημίσεων, καθώς και τον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης της Nord και έναν σαρωτή παραβίασης δεδομένων. Αυτό είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο σχέδιο NordVPN. Τέλος, το σχέδιο Ultimate ενισχύει περαιτέρω την ψηφιακή σας ασφάλεια, προσφέροντας κρυπτογραφημένη αποθήκευση cloud και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Το CyberGhost προσφέρει επίσης μερικά (με πληρωμή) πρόσθετα. Μπορείτε να αποκτήσετε τη σουίτα ασφαλείας CyberGhost για Windows με ενσωματωμένο πρόγραμμα προστασίας από ιούς και ενημέρωση ασφαλείας με μόλις 1 $ το μήνα. Στη συνέχεια, μια αποκλειστική διεύθυνση IP είναι διαθέσιμη στα 2,50 $ ανά μήνα.

Ενώ το CyberGhost είναι ομολογουμένως φθηνότερο από το NordVPN, και επομένως μια καλύτερη επιλογή για κυνηγούς ευκαιριών, το Nord σας δίνει την επιλογή να αποκτήσετε μια σουίτα ασφαλείας all-in-one (καλύτερη από αυτή του CyberGhost), και αυτό επίσης, σε τιμές φιλικές προς τον προϋπολογισμό.

Εάν χρειάζεστε μια πολύ μεγάλη περίοδο επιστροφής χρημάτων για να μπορέσετε να δοκιμάσετε το εργαλείο χωρίς κίνδυνο πριν δεσμευτείτε, το CyberGhost είναι μια πιο δελεαστική επιλογή. Το βγάζει από το πάρκο με μια κορυφαία στον κλάδο εγγύηση επιστροφής χρημάτων 45 ημερών, σε αντίθεση με την εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών της Nord, η οποία παρεμπιπτόντως θα πρέπει να είναι υπεραρκετή για μια ενδελεχή δοκιμή.

NordVPN εναντίον CyberGhost: Ασφάλεια και απόρρητο

Το NordVPN είναι ένα από τα πιο ασφαλή διαθέσιμα VPN. Προσφέρει ενσωματωμένη προστασία κακόβουλου λογισμικού και αποκλεισμό διαφημίσεων, καθώς και διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, σαρωτή παραβίασης δεδομένων, ασφαλή αποθήκευση στο cloud, ακόμη και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Ενώ το CyberGhost δεν ταιριάζει με το NordVPN από αυτή την άποψη, σίγουρα δεν είναι φτωχό όσον αφορά την ασφάλεια. Προσφέρει έναν αυτόματο διακόπτη kill, προστασία από διαρροές DNS και έναν αποκλεισμό περιεχομένου για να κρατήσετε μακριά τις κακόβουλες διαφημίσεις και τους ανιχνευτές.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το CyberGhost VPN αφαίρεσε τον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τους χρήστες. Επιπλέον, η εφαρμογή Windows δεν στέλνει ειδοποιήσεις όταν συνδέεται ή αποσυνδέεται.

Τόσο το NordVPN όσο και το CyberGhost προσφέρουν βιομηχανικά πρότυπα κρυπτογράφησης AES-256 και έχουν υποβληθεί σε ανεξάρτητο έλεγχο των πολιτικών τους περί μη καταγραφής από την κορυφαία εταιρεία ελέγχου Deloitte. Επιπλέον, οι πολιτικές τους για μη καταγραφή είναι επίσης σαφείς και κατανοητές, κάτι που είναι πάντα καλό σημάδι.

Ωστόσο, το NordVPN διαθέτει μερικές επιπλέον δυνατότητες στο μέτωπο απορρήτου, χάρη σε λειτουργίες όπως το Double VPN και το Onion over VPN. Το Double VPN, το οποίο είναι διαθέσιμο σε Windows, Mac και Android, κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας δύο φορές στέλνοντάς τα μέσω δύο διακομιστών αντί για έναν. Το Onion μέσω VPN δρομολογεί τη σύνδεσή σας μέσω του κρυπτογραφημένου δικτύου Tor, θυσιάζοντας την ταχύτητα για απόλυτη προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Η CyberGhost, από την άλλη πλευρά, εντυπωσιάζει με το πρόγραμμα επιβράβευσης σφαλμάτων, όπου πληρώνει τους ειδικούς έως και 1.250 $ εάν μπορούν να βρουν και να αναφέρουν τυχόν ευπάθειες στην υπηρεσία.

Συνολικά, το NordVPN κερδίζει εδώ.

NordVPN

NordVPN εναντίον CyberGhost: Απόδοση

Αφού χρησιμοποιήσαμε διάφορους ιστότοπους και υπηρεσίες δοκιμών ταχύτητας και πραγματοποιήσαμε πολλαπλούς γύρους δοκιμών, διαπιστώσαμε ότι το NordVPN είναι ένα από τα ταχύτερα VPN στην αγορά αυτή τη στιγμή χάρη σε ταχύτητες αιχμής άνω των 950 Mbps. Αυτό συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε το ιδιόκτητο και προεπιλεγμένο πρωτόκολλο NordLynx.

Το CyberGhost, από την άλλη πλευρά, προσφέρει πολύ αξιοπρεπείς ταχύτητες περίπου 760 Mbps. Αν και σίγουρα δεν είναι τόσο γρήγορο όσο το Nord, εξακολουθεί να είναι υπεραρκετό για όλα όσα θα το χρειαστείτε, είτε πρόκειται για streaming, gaming ή torrenting.

Ωστόσο, είναι μια διαφορετική ιστορία όταν χρησιμοποιείτε το OpenVPN, όπου το CyberGhost, με ταχύτητες 360 Mbps, είναι ταχύτερο από τα 110 Mbps του NordVPN.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι εάν εκτελείτε μια κανονική εσωτερική σύνδεση περίπου 100 Mbps, δύσκολα θα κάνει διαφορά εάν χρησιμοποιείτε NordVPN ή CyberGhost.

NordVPN εναντίον CyberGhost: Streaming

Το NordVPN έχει το πάνω χέρι εδώ. Ως το καλύτερο Netflix VPN στις δοκιμές μας, το Nord μπορεί να ξεμπλοκάρει σχεδόν κάθε τοποθεσία του Netflix και είναι εξίσου καλό όταν πρόκειται να παρακάμψετε τους γεωγραφικούς περιορισμούς σε άλλους ιστότοπους ροής, όπως το Amazon Prime Video, το Disney Plus, το BBC iPlayer, 9Τώρα, 10 παίζουν και φορτώνουν άλλα. Επιπλέον, οι κορυφαίες ταχύτητες στην κατηγορία του διασφαλίζουν ότι δεν θα συναντήσετε κανένα buffer.

Το CyberGhost δεν είναι πολύ μακριά από το NordVPN, ξεμπλοκάροντας αβίαστα όλες τις δοκιμαστικές βιβλιοθήκες Netflix και οτιδήποτε άλλο στις τελευταίες δοκιμές μας. Ωστόσο, δεν εκτελεί καθαρή σάρωση ιστοτόπων ροής, καθώς απέτυχε να ξεμπλοκάρει ορισμένους μικρότερους ιστότοπους ροής, όπως το Aussie 10 Play. Ωστόσο, με αποκλειστικούς διακομιστές ροής, εξαιρετικές ταχύτητες και δυνατότητα ξεμπλοκαρίσματος ενός ευρέος φάσματος περιεχομένου, το CyberGhost είναι ένα σταθερό VPN ροής.

NordVPN εναντίον CyberGhost: Torrenting

Το NordVPN δεν διαφημίζει ανοιχτά την ικανότητά του ως torrenting VPN, αλλά είναι πολύ ικανό. Προσφέρει εκατοντάδες διακομιστές φιλικούς προς τα torrent σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Ενώ μια εύχρηστη λίστα διακομιστών P2P στον υπολογιστή-πελάτη Windows του είναι σίγουρα εντυπωσιακή, η ξεχωριστή δυνατότητα torrenting του NordVPN είναι η ικανότητά του να σας επαναδρομολογεί αυτόματα σε έναν διακομιστή φιλικό προς τα torrent, εάν ανιχνεύσει κίνηση P2P.

Αυτό έρχεται σε συμπλέκτη και σε συνδυασμό με την πολιτική μη καταγραφής της Nord, την εξαιρετική προστασία DNS και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως το Double VPN και το Onion over VPN, διασφαλίζει ότι απολαμβάνετε σταθερή προστασία όποτε κάνετε torrent.

Το CyberGhost, ωστόσο, είναι εξίσου καλό για torrenting, αν όχι καλύτερο. Αν και δεν είναι όλοι οι διακομιστές του βελτιστοποιημένοι για επισκεψιμότητα P2P, θα διαπιστώσετε ότι προσφέρει 70 φιλικές προς το P2P χώρες, κάτι περισσότερο από αυτό που προσφέρει το NordVPN. Έχει ακόμη και ένα μεγάλο κουμπί «Torrent Anonymous» για να απλοποιήσει την όλη διαδικασία.

Επιπλέον, όπως και για τη ροή και τα παιχνίδια, το CyberGhost διαθέτει επίσης μια λίστα διακομιστών “For Torrenting”, επιτρέποντάς σας να βρείτε απρόσκοπτα έναν κατάλληλο διακομιστή για torrenting κοντά στην τοποθεσία σας. Αυτό που πραγματικά με εντυπωσίασε, ωστόσο, είναι η ικανότητά του να συνδέεται αυτόματα με τον προτιμώμενο διακομιστή CyberGhost κάθε φορά που εκκινείτε τον πελάτη torrent.

NordVPN εναντίον CyberGhost: Εφαρμογές για κινητά

Τόσο το NordVPN όσο και το CyberGhost VPN προσφέρουν μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές Android VPN στην αγορά. Το NordVPN συνοδεύεται από εξαιρετική κρυπτογράφηση, διαίρεση σήραγγας για απενεργοποίηση του VPN για συγκεκριμένες εφαρμογές και μπόνους λειτουργίες ασφαλείας, όπως Double VPN και Onion over VPN. Οι επιλογές πρωτοκόλλου περιλαμβάνουν το NordLynx του NordVPN και το TCP ή UDP του OpenVPN.

Η εφαρμογή Android της CyberGhost είναι εύκολη στη χρήση και δεν τσιγκουνεύεται τις δυνατότητες. Περιλαμβάνει τη δυνατότητα χρήσης μιας τυχαίας θύρας κατά τη σύνδεση στο VPN, η οποία θα σας βοηθήσει να παρακάμψετε μπλοκ VPN. Υπάρχει επίσης split tunneling και αποκλεισμός περιεχομένου για κακόβουλο λογισμικό, διαφημίσεις και ιχνηλάτες – παρόμοια με το NordVPN – και η υποστήριξη πρωτοκόλλου περιλαμβάνει το OpenVPN και το WireGuard.

Ενώ οι εφαρμογές VPN για iPhone δεν θα είναι ποτέ τόσο ισχυρές όσο οι αντίστοιχες Android, λόγω των περιορισμών της Apple, το NordVPN κάνει εξαιρετική δουλειά προσφέροντας μια ευρύτερη επιλογή πρωτοκόλλων (NordLynx, IKEv2 και OpenVPN) από το CyberGhost (χωρίς OpenVPN).

Επιπλέον, η έκδοση iOS του NordVPN προσφέρει επίσης παρακολούθηση σκοτεινού ιστού, ενώ το καλύτερο που έχετε με το CyberGhost είναι η δυνατότητα ρύθμισης της εφαρμογής ώστε να συνδέεται αυτόματα όταν αποκτάτε πρόσβαση σε μη ασφαλή ή συγκεκριμένα δίκτυα – η οποία παρεμπιπτόντως είναι διαθέσιμη και με το NordVPN. Ωστόσο, οι εφαρμογές VPN για κινητά της CyberGhost συνοδεύονται από μια δοκιμή 7 ημερών, επιτρέποντάς σας να τις δοκιμάσετε εντελώς ακίνδυνα πριν δεσμευτείτε.

Ένα άλλο μικρό μειονέκτημα των εφαρμογών για κινητές συσκευές του NordVPN είναι ο σχεδιασμός. Έρχονται με την ίδια διεπαφή βασισμένη σε χάρτες με τα αδέρφια τους για επιτραπέζιους υπολογιστές, η οποία λειτουργεί τέλεια στις μεγαλύτερες οθόνες επιτραπέζιων υπολογιστών και tablet, αλλά είναι λίγο περιορισμένη και δύσκολη στη χρήση στις μικρότερες οθόνες των smartphone.

NordVPN εναντίον CyberGhost: Υποστήριξη

Τόσο το NordVPN όσο και το CyberGhost είναι καλές όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση ερωτημάτων πελατών. Πολλά από αυτά είναι σε μεγάλο βαθμό επειδή και τα δύο προσφέρουν υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας 24/7 από πραγματικούς ανθρώπινους πράκτορες, που είναι πολύ πιθανό να είναι το πρώτο και μοναδικό λιμάνι κλήσης σας.

Εάν θέλετε να βοηθήσετε τον εαυτό σας, θα χαρείτε να μάθετε ότι το NordVPN συνοδεύεται από μια εις βάθος βάση γνώσεων με πολλά χρήσιμα άρθρα. Ακόμα καλύτερα, αν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που χρειάζεστε, ένα προσεγμένο μικρό chatbot θα σας βοηθήσει. Υπάρχει επίσης υποστήριξη μέσω email εάν δεν σας πειράζει να περιμένετε μερικές ώρες.

Το CyberGhost είναι σχεδόν το ίδιο, με υποστήριξη email και μια καλή βάση γνώσεων που έχει πολλούς οδηγούς για διαφορετικά λειτουργικά συστήματα και πολλά κοινά προβλήματα που έχουν οι άνθρωποι. Όπως το Nord, η βάση γνώσεων του CyberGhost διαθέτει επίσης ένα πλαίσιο αναζήτησης όπου μπορείτε να αναζητήσετε συγκεκριμένες λέξεις. Ωστόσο, βρήκα ότι αυτό ήταν λιγότερο διαισθητικό από αυτό του Nord.

Επιπλέον, τα πράγματα διατυπώνονται ελαφρώς περίεργα στον επίσημο ιστότοπο της CyberGhost, κάτι που είναι πιθανό επειδή πολλοί υπάλληλοι της CyberGhost είναι Ρουμάνοι που μιλούν αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα. Αν και τίποτα σημαντικό, μερικές ελλείψεις εδώ και εκεί σημαίνουν ότι το NordVPN παίρνει αυτό.

NordVPN εναντίον CyberGhost: Ποιο είναι καλύτερο;

Για να ολοκληρώσουμε τα πράγματα, το NordVPN είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη υπηρεσία VPN συνολικά και κατέχει το πλεονέκτημα έναντι του CyberGhost σε ορισμένες πολύ σημαντικές παραμέτρους, όπως οι ταχύτητες σύνδεσης, οι δυνατότητες ξεμπλοκαρίσματος και η συνολική ασφάλεια.

Ωστόσο, το CyberGhost είναι σημαντικά φθηνότερο (αν και οι μηνιαίες συνδρομές VPN κοστίζουν το ίδιο), έχει ευρύτερο δίκτυο διακομιστών και είναι ελαφρώς καλύτερο για torrenting από το NordVPN.

Το κατάλληλο VPN για εσάς εξαρτάται τελικά από τις δυνατότητες που θέλετε, τις περιπτώσεις χρήσης που προορίζονται και τον προϋπολογισμό σας. Το καλύτερο μέρος, ωστόσο, είναι ότι μπορείτε να δοκιμάσετε οποιοδήποτε από αυτά τα παγκόσμιας κλάσης VPN χωρίς να βάλετε χρήματα στη γραμμή. Το NordVPN έρχεται με εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών και το CyberGhost έχει τις καλύτερες 45 ημέρες στον κλάδο.

Πώς δοκιμάζουμε τα VPN

Η δοκιμή VPN είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και καταλαμβάνει σημαντικό μέρος του χρόνου της ομάδας VPN εδώ στο Tom’s Guide. Έχουμε μια πλήρη εξήγηση σχετικά με τον τρόπο δοκιμής των VPN, αλλά εδώ είναι μια γρήγορη επισκόπηση εάν βιάζεστε.

Συνεργαζόμαστε πάντα με τα VPN που εξετάζουμε και δεν λαμβάνουμε ποτέ τις αξιώσεις μάρκετινγκ στην ονομαστική τους αξία. Δοκιμάζουμε σε Windows, Mac, Android, iOS και Linux και ψάχνουμε τις ρυθμίσεις και τον κώδικα για να βρούμε τυχόν σφάλματα που θα μπορούσαν να σας θέσουν σε κίνδυνο.

Δοκιμάζουμε επίσης ταχύτητες σύνδεσης τουλάχιστον 120 φορές ανά πάροχο και δοκιμάζουμε την απόδοση ροής με δεκάδες ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένων των Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, BBC iPlayer, Peacock, 10 Play και πολλών άλλων.

Βεβαιωνόμαστε ότι το σύστημα υποστήριξης είναι επίσης χρήσιμο και, στη συνέχεια, λαμβάνουμε υπόψη τυχόν πρόσθετες λειτουργίες εκτός του βασικού προϊόντος VPN που μπορεί να μας ενδιαφέρουν.

Δοκιμάζουμε και εξετάζουμε τις υπηρεσίες VPN στο πλαίσιο νόμιμων ψυχαγωγικών χρήσεων. Για παράδειγμα:

1. Πρόσβαση σε υπηρεσία από άλλη χώρα (με την επιφύλαξη των όρων και προϋποθέσεων αυτής της υπηρεσίας).

2. Προστασία της διαδικτυακής σας ασφάλειας και ενίσχυση του διαδικτυακού απορρήτου σας όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό.
Δεν υποστηρίζουμε ούτε επιδοκιμάζουμε την παράνομη ή κακόβουλη χρήση υπηρεσιών VPN. Η κατανάλωση πειρατικού περιεχομένου που πληρώνεται ούτε εγκρίνεται ούτε εγκρίνεται από την Future Publishing.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *