οδηγιες ChatGPT

Οι 5 καλύτεροι τρόποι χρήσης προσαρμοσμένων οδηγιών ChatGPT

Βασικά Takeaways

 • Εξατομικεύστε τις απαντήσεις του ChatGPT για να διασφαλίσετε την ασφάλεια και την καταλληλότητα για τα παιδιά. Καθορίστε τους ηλικιακούς περιορισμούς και τα όρια περιεχομένου.
 • Παρέχετε οδηγίες μορφοποίησης για συνεπείς απαντήσεις. Καθορίστε μονάδες, σειρά ταξινόμησης και άλλες λεπτομέρειες μορφοποίησης.
 • Προγραμματίστε το ChatGPT για απάντηση σε συγκεκριμένα συμβάντα ή ανάκτηση δεδομένων από ιστότοπους. Προσαρμόστε τις ενέργειες με βάση τις συνθήκες ή τις συγκεκριμένες ανάγκες.

Το ChatGPT παραδοσιακά παλεύει με την εξατομίκευση και τη συνέπεια της μνήμης. Για να το διορθώσει αυτό, το OpenAI εισήγαγε Προσαρμοσμένες Οδηγίες για κάθε χρήστη, δωρεάν ή επί πληρωμή.

Οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα προσαρμοσμένων οδηγιών του ChatGPT για να εξατομικεύσει τις απαντήσεις που λαμβάνει από το ChatGPT, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι οι οδηγίες χρησιμοποιούνται σε όλες τις περιόδους συνομιλίας και ότι υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε.

1. Καθορίστε τους κανόνες ασφαλείας και περιορισμού ηλικίας

Μια γυναίκα και μια πινακίδα περιορισμένης πρόσβασης

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία προσαρμοσμένων οδηγιών ChatGPT για να καθορίσετε κανόνες ασφαλείας για τον λογαριασμό σας στο ChatGPT ή αυτούς που χρησιμοποιούνται από ανηλίκους. Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας είναι ασφαλές όταν χρησιμοποιεί το ChatGPT, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προσαρμοσμένες οδηγίες για να δημιουργήσετε απαντήσεις κατάλληλες για παιδιά κάτω των Χ ετών, όπου το Χ είναι η ηλικία του παιδιού σας. Μπορείτε επίσης να γίνετε πιο συγκεκριμένοι εάν υπάρχουν ορισμένα θέματα που θέλετε να αποφύγει το ChatGPT, τα οποία μπορεί να μην είναι απαραίτητα ακατάλληλα για αυτήν την ηλικία.

Για παράδειγμα, εάν προσπαθείτε να απογαλακτίσετε το παιδί σας από τον εθισμό στα βιντεοπαιχνίδια, μπορείτε να ζητήσετε από το ChatGPT να αποφύγει την παροχή οδηγιών ή συμβουλών για βιντεοπαιχνίδια. Το κλειδί είναι να είστε πολύ σαφείς και συγκεκριμένοι στη λεπτομέρεια των τύπων περιεχομένου που πρέπει να αποφεύγονται ή να περιορίζονται. Υπενθυμίστε στο ChatGPT να ανταποκρίνεται βοηθητικά εντός αυτών των καθορισμένων ορίων. Η δοκιμή των οδηγιών με εισόδους δειγμάτων διασφαλίζει ότι το ChatGPT συμμορφώνεται όπως προβλέπεται.

Ακολουθεί ένα δείγμα προτροπής που μπορείτε να προσθέσετε στο πεδίο εισαγωγής προσαρμοσμένων οδηγιών.

Please ensure that all responses generated by ChatGPT are appropriate for a child under the age of [10]. Avoid providing any content related to video games or video game instructions. My primary goal is to create a positive and enriching environment for my child, so emphasize promoting positive values and behaviors. Be very strict in adhering to these boundaries. If any input may lead to content that is not suitable for that age or goes against these guidelines, refrain from generating such responses.

2. Καθορίστε κανόνες μορφοποίησης

Ένας άλλος εύχρηστος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τις προσαρμοσμένες οδηγίες του ChatGPT είναι να παρέχετε οδηγίες μορφοποίησης για τις απαντήσεις του. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ζεύγος κλειδιού-τιμής ή ένα βασικό πρότυπο μορφοποίησης που πρέπει να ακολουθήσει το ChatGPT για να διασφαλιστεί ότι οι απαντήσεις μορφοποιούνται με συνέπεια σε όλες τις περιόδους συνομιλίας σας και να εξαλείψει την ανάγκη για επαναλαμβανόμενες οδηγίες μορφοποίησης σε κάθε μήνυμα. Είναι επίσης μια τέλεια ευκαιρία να καθορίσετε την προτίμησή σας σε μονάδες μέτρησης, νόμισμα, σειρά ταξινόμησης, μορφή ημερομηνίας ή οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες μορφοποίησης που θα θέλατε να τηρεί το ChatGPT.

Θα το βρείτε ιδιαίτερα χρήσιμο εάν χρησιμοποιείτε το ChatGPT σε έναν συγκεκριμένο κλάδο ή εξειδικευμένο κλάδο όπου χρησιμοποιούνται συγκεκριμένοι κανόνες μορφοποίησης. Ακολουθεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς χρησιμοποιείται αυτό:

Please use the key=>value pair provided to determine how to structure your responses. For instance, when your response relates to history, use the timeline format. history => timeline format, ideas => mindmap format, References => AP, programming steps => flowchart, article => markdown format, measurement => metric units, Names => Last First Middle, Money => USD $0.00, sort => Z-A, Temperature => Fahrenheit

3. Προγραμματίστε το ChatGPT για να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένα συμβάντα

Το πεδίο προσαρμοσμένων οδηγιών είναι ένα καλό μέρος για να προγραμματίσετε το ChatGPT ώστε να ανταποκρίνεται σε ορισμένα συμβάντα με συγκεκριμένους τρόπους. Χρησιμοποιώντας φυσική γλώσσα, μπορείτε να καθορίσετε μια ενέργεια που θέλετε να εκτελεί το ChatGPT όταν συμβαίνει ένα συγκεκριμένο συμβάν ενώ ζητείται από το chatbot AI.

Για παράδειγμα, σε μια από τις δοκιμές μας, προγραμματίσαμε το ChatGPT να αντλεί τα δεδομένα από ένα από τα άρθρα μας σχετικά με τη σύνταξη βιογραφικού για μια εργασία τεχνολογίας κάθε φορά που ζητάμε από το chatbot να ετοιμάσει ένα βιογραφικό που σχετίζεται με έναν ρόλο τεχνολογίας. Έτσι, αν δημοσιεύαμε μια περιγραφή θέσης εργασίας για έναν τεχνικό ρόλο στο ChatGPT και του ζητούσαμε να βοηθήσει στη σύνταξη ενός βιογραφικού, θα αντλήσει δεδομένα σχετικά με τον καλύτερο τρόπο σύνταξης βιογραφικού από αυτό το άρθρο και θα θέσει μια σειρά ερωτήσεων με βάση αυτά τα δεδομένα . Εδώ είναι ένα demo του σε δράση:

Επίσης, εάν έχετε έναν ιστότοπο με τα προσωπικά ή επαγγελματικά σας στοιχεία, θα μπορούσατε να ζητήσετε από το ChatGPT να ανακτήσει δεδομένα από αυτήν τη διεύθυνση URL κατά την επεξεργασία μιας απάντησης που απαιτεί προσωπικά ή επαγγελματικά στοιχεία.

Ένα καλό παράδειγμα θα ήταν ένα βιογραφικό. Αντί να παρέχετε στο ChatGPT τα επαγγελματικά σας στοιχεία κάθε φορά που θέλετε να γράψετε ένα βιογραφικό, το ChatGPT θα αντλήσει αυτόματα τα επαγγελματικά σας στοιχεία και θα συμπληρώσει το βιογραφικό σας. Φυσικά, δεν χρειάζεται πάντα να είναι βιογραφικό. θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, όπως συνοδευτική επιστολή, email, πρόταση κ.λπ. Επίσης, δεν χρειάζεται να είναι πάντα σύνδεσμος, καθώς μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί με τις προσαρμοσμένες ενέργειες σας.

Ακολουθεί ένα δείγμα προτροπής που μπορείτε να τροποποιήσετε για να δημιουργήσετε μια διαδραστική προσαρμοσμένη ενέργεια που ενεργοποιείται μόνο όταν πληρούται μια συνθήκη:

Whenever I reach out for help regarding a resume, I need you to refer to the information provided at "https://www.makeuseof.com/how-to-write-cv-for-tech-job/" to guide our interaction. Based on the insights from that page, you should pose a series of eight targeted questions to me. My responses to these questions will be the foundation upon which you will construct a professional and effective resume tailored to a technology role. This specific procedure should be activated only when I'm seeking assistance with a tech-related resume. Moreover, I would like our exchange to be sequential, where you will present each subsequent question only after I have provided a thorough answer to the one preceding it.

4. Καθορίστε το στυλ γραφής σας

Αν και είναι ικανές να παράγουν ποιοτική γραφή, τα γραπτά του ChatGPT συχνά δεν έχουν σταθερή προσωπική φωνή και στυλ. Εάν χρησιμοποιείτε το ChatGPT κυρίως ή συχνά για τη δημιουργία εγγραφών και χρειάζεστε το chatbot για να διατηρεί ένα σταθερό στυλ σε όλες τις περιόδους σύνδεσης, οι προσαρμοσμένες οδηγίες μπορεί να είναι η διέξοδος σας.

Μπορείτε να παρέχετε απλές οδηγίες μέσα στο πεδίο προσαρμοσμένων οδηγιών για να κάνετε το ChatGPT να υιοθετήσει το στυλ γραφής σας, συμπεριλαμβανομένων του ρυθμού, των επιλογών λέξεων και του τόνου. Πως? Ξεκινήστε επικολλώντας ένα αντίγραφο μιας ή περισσότερων εγγραφών που αντικατοπτρίζουν στενά το στυλ γραφής που προτιμάτε και ζητήστε από το ChatGPT να εξαγάγει έναν προσωπικό χάρτη προτιμήσεων. Ακολουθεί μια προτροπή που θα σας βοηθήσει να το πετύχετε:

I want you to extract a Personal Preference Map (PPM) from the write-up I provide in the next prompt. Now, a PPM is a key => value pair of conditions mapped to preferences. Below are examples of key => value pairs:Tone => sarcastic, sassy, and loving. Word choice => formal, complex. Sentence structure => mixed of short and long, mostly short. Explanation style => imagery, vivid, relatable. Reply affirmatively if you understand the task. When I provide the next prompt, extract the PPM using the same logic and formatting used above. The key => value pairs should be separated using "=>" Apart from the tone, word choice, and explanation style, I want you to include 10 other stylistic elements that better capture a writing style. Print the PPM after extraction.

Δείτε πώς πρέπει να φαίνονται τα αποτελέσματα. Διαβάστε αναλυτικά, αντιγράψτε τα αποτελέσματα και επικολλήστε τα στο δεύτερο πεδίο της δυνατότητας προσαρμοσμένων οδηγιών.

Χάρτης προσωπικής προτίμησης στο ChatGPT

5. Παρέχετε δεδομένα για εξατομικευμένες απαντήσεις

Ενώ οι προσαρμοσμένες οδηγίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη πολύπλοκων στόχων, σχεδιάστηκαν κυρίως για να μάθουν περισσότερα για εσάς και να προσαρμόσουν τις απαντήσεις στις ανάγκες σας. Μπορείτε να ορίσετε συγκεκριμένες παραμέτρους όπως το επάγγελμά σας, οι αλλεργίες ή το επίπεδο εκπαίδευσης και εξειδίκευσης σε έναν συγκεκριμένο τομέα. Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε προσαρμοσμένες απαντήσεις που ευθυγραμμίζονται με το επάγγελμά σας, τους διατροφικούς περιορισμούς (εξαιρουμένων των αλλεργιογόνων από τις συνταγές) ή το εκπαιδευτικό υπόβαθρο για να διασφαλίσετε ότι οι εξηγήσεις είναι προσαρμοσμένες στο επίπεδο κατανόησής σας κάθε φορά που αναζητάτε πληροφορίες ή καθοδήγηση.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Προσαρμοσμένες οδηγίες για να προσαρμόσετε τις απαντήσεις του ChatGPT ώστε να ευθυγραμμίζονται με τις συγκεκριμένες προσωπικές ανάγκες και το επαγγελματικό τους υπόβαθρο.

 1. Μπορείτε να κάνετε το ChatGPT να ανταποκρίνεται έχοντας κατά νου τις ανάγκες της οικογένειάς σας.
  Ορισμός προτιμώμενων τρόπων απόκρισης χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα προσαρμοσμένων οδηγιών του ChatGPT
 2. Μπορείτε να το κάνετε να ανταποκρίνεται με τρόπο που να ευθυγραμμίζεται με το επάγγελμά σας.
  Ορισμός προτιμώμενων τρόπων απόκρισης στις προσαρμοσμένες οδηγίες ChatGPT
 3. Μπορείτε επίσης να το κάνετε να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες επαγγελματικές απαιτήσεις.
  Ορισμός προτιμώμενων τρόπων απόκρισης χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα προσαρμοσμένων οδηγιών ChatGPT

Αυτά είναι μόνο τρία γρήγορα παραδείγματα για να κάνετε την μπάλα να κυλήσει, αλλά υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσαρμόσετε τις προσαρμοσμένες οδηγίες ChatGPT στις ανάγκες σας.

Αξιοποιήστε τις καλύτερες προσαρμοσμένες οδηγίες

Από προεπιλογή, οι απαντήσεις του ChatGPT είναι πραγματικά εντυπωσιακές, ανεξάρτητα από το θέμα. Ωστόσο, οι ήπιες, γενικευμένες απαντήσεις του μπορεί να μην ταιριάζουν πάντα στις μοναδικές ανάγκες σας. Με λίγη δημιουργικότητα και προσπάθεια, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις Προσαρμοσμένες Οδηγίες για να εξασφαλίσετε συνεπείς, εξατομικευμένες αλληλεπιδράσεις ευθυγραμμισμένες με τις μοναδικές ανάγκες και προτιμήσεις τους. Μην συμβιβάζεστε με τη γενική εμπειρία ChatGPT. Πάρτε τον έλεγχο και προσαρμόστε το για να σας εξυπηρετεί καλύτερα.

Διαβάστε επίσης:Πως να κερδίσετε χρήματα με το ChatGPΤ

Πώς να κατεβάσετε το ChatGPT στο iPhone

4 τρόποι χρήσης του ChatGPT σε Mac

 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *