Πώς να αντιγράψετε και να επικολλήσετε εικόνες στο Android

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου στοχεύουν σε δοκιμές beta εφαρμογών και αυτό είναι τι πρέπει να προσέξετε

Βασικά Takeaways

  • Να είστε προσεκτικοί με τα ανεπιθύμητα μηνύματα που προσφέρουν πρόσβαση σε beta σε εφαρμογές. Οι απατεώνες ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές γνωριμιών για να δημιουργήσουν εμπιστοσύνη πριν σας πείσουν να κατεβάσετε μια κακόβουλη εφαρμογή.
  • Ελέγξτε το ιστορικό και τις κριτικές του προγραμματιστή. Αποφύγετε εφαρμογές με ιστορικό κακών κριτικών ή εάν δεν μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τον προγραμματιστή. Η έλλειψη κριτικών, οι κακές κριτικές ή οι ύποπτα θετικές κριτικές είναι κόκκινες σημαίες.
  • Δώστε προσοχή στα αιτήματα άδειας εφαρμογής. Εάν ένα αίτημα σας φαίνεται παράλογο ή σας κάνει να νιώθετε άβολα, αποφύγετε την εφαρμογή. Οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων, για παράδειγμα, δεν θα πρέπει να απαιτούν πρόσβαση στις επαφές ή στην κάμερά σας.

Οι εφαρμογές για κινητά που δοκιμάζουν beta μπορεί να είναι μια συναρπαστική και ικανοποιητική εμπειρία. Πριν βουτήξετε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ενέχει ορισμένους κινδύνους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι εγκληματίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν πλαστά τεστ beta για να κλέψουν τα δεδομένα ή τα χρήματά σας.

Ακολουθεί μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτά τα σχήματα και πώς να τα αποφύγετε.

Πώς λειτουργούν οι απάτες beta-testing εφαρμογών για κινητά;

Τον Αύγουστο του 2023 Ανακοίνωση του FBI προειδοποίησε τους χρήστες για μια τάση στις απάτες δοκιμών beta εφαρμογών. Τα θύματα ξεκινούν κατεβάζοντας μια φαινομενικά αθώα εφαρμογή που οι δημιουργοί θέλουν να πιστεύετε ότι είναι μια έκδοση beta μιας επερχόμενης κυκλοφορίας. Ωστόσο, είναι κάτι περισσότερο από ένα μέτωπο phishing. Τα περισσότερα θύματα παρασύρονται στην απάτη των δοκιμών beta από ψεύτικα προφίλ σε εφαρμογές γνωριμιών που εδραιώνουν εμπιστοσύνη στα θύματα προτού τα πείσουν να κατεβάσουν την εφαρμογή beta testing.

Οι κακόβουλες εφαρμογές επιτρέπουν την κλοπή στοιχείων προσωπικής ταυτοποίησης (PII), την πρόσβαση σε οικονομικό λογαριασμό ή την ανάληψη συσκευής. Οι εφαρμογές μπορεί να φαίνονται νόμιμες χρησιμοποιώντας ονόματα, εικόνες ή περιγραφές παρόμοιες με δημοφιλείς εφαρμογές.

Ο τρόπος με τον οποίο οι εφαρμογές απάτης σας κλέβουν εξαρτάται από το είδος της υπηρεσίας που προσποιείται ότι είναι. Οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων είναι μία από τις πιο συχνά κακοποιημένες απάτες με εφαρμογές beta. Μόλις γίνει λήψη, όταν το θύμα προσπαθεί να αγοράσει κρυπτογράφηση, πηγαίνει κατευθείαν στους εγκληματίες και δεν λαμβάνουν τίποτα ή ένα ψεύτικο διακριτικό χωρίς αξία σε αντάλλαγμα. Άλλες εφαρμογές απάτης εγκαθιστούν κακόβουλο λογισμικό στο παρασκήνιο, συμπεριλαμβανομένων keyloggers, spyware ή Trojans απομακρυσμένης πρόσβασης (RAT) που αντλούν ευαίσθητα δεδομένα από το τηλέφωνό σας, όπως τραπεζικά διαπιστευτήρια, κωδικούς πρόσβασης μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ούτω καθεξής.

Οι εφαρμογές beta είναι ιδανικές για εγκληματίες, επειδή τα καταστήματα εφαρμογών δεν ελέγχουν αυτά τα προγράμματα όπως κάνουν οι τελικές εκδόσεις. Ως αποτέλεσμα, είναι πολύ πιο εύκολο να ξεφύγετε από μια απάτη «beta» εφαρμογή παρά να πάρετε ένα τελικό προϊόν από ένα επίσημο κατάστημα. Ωστόσο, είπε εκπρόσωπος της Google Υπολογιστής Bleeping ότι κάθε εφαρμογή περνάει από την ίδια διαδικασία δοκιμών, beta ή όχι, επομένως δεν έχει διαφορά.

Φαίνεται πιο πιθανό να αποστέλλεται στα θύματα ένα κακόβουλο APK στο Android για εγκατάσταση εκτός του περιβάλλοντος του Play Store, αποφεύγοντας τυχόν ενσωματωμένη προστασία από το κατάστημα εφαρμογών της Google.

4 κόκκινες σημαίες επικίνδυνων εφαρμογών

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε εφαρμογές beta, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τον κίνδυνο και να μάθετε πώς να εντοπίζετε απάτες με εφαρμογές beta.

1. Κάποιος επικοινωνεί μαζί σας Προσφέροντας πρόσβαση Beta

Η μεγαλύτερη κόκκινη σημαία για να εντοπίσετε μια εφαρμογή απάτης beta είναι ότι κάποιος επικοινωνεί μαζί σας από το μπλε σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, όχι μόνο σε εφαρμογές γνωριμιών και ερωτικών. Ακόμα κι αν συνομιλείτε με κάποιον για λίγο, αν μετατρέψει ξαφνικά τη συνομιλία σε κρυπτογράφηση ή σας προτείνει να χρησιμοποιήσετε μια νέα, ακυκλοφόρητη έκδοση μιας εφαρμογής, είναι εξαιρετικά πιθανό να πρόκειται για απάτη κάποιου τύπου.

Αυτά τα μηνύματα μπορεί επίσης να συνδέονται με μια αίσθηση επείγοντος, όπως “Χρησιμοποιήστε το τώρα πριν λήξει η εφαρμογή” ή “Βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει πριν κλείσει ο λογαριασμός σας” ή κάτι παρόμοιο.

2. Ύποπτο ιστορικό προγραμματιστή και περιορισμένες κριτικές

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εντοπίσετε μια εφαρμογή απάτης είναι να κοιτάξετε τον προγραμματιστή της. Εάν η εταιρεία έχει ιστορικό κακών κριτικών, είναι καλύτερο να τις αποφύγετε. Είναι εξίσου ύποπτο αν δεν μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Επίσης, ελέγξτε τις κριτικές της εφαρμογής αν είναι δυνατόν. Οι εκδόσεις beta θα έχουν φυσικά λιγότερες κριτικές από τα τελικά προϊόντα, αλλά αν δεν υπάρχουν καθόλου, είναι κόκκινη σημαία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εφαρμογές με υψηλό αριθμό λήψεων. Οι κακές κριτικές θα πρέπει επίσης να σας απομακρύνουν, όπως και οι καλές που ακούγονται γρήγορα γραμμένες ή ρομποτικές. Μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να αφήσετε μια κριτική καθόλου, κάτι που είναι άλλο ένα κακό σημάδι.

3. Αδικαιολόγητα αιτήματα άδειας

Τα αιτήματα άδειας που δεν φαίνονται λογικά ή δεν έχουν νόημα για την υπηρεσία της εφαρμογής είναι μια άλλη κόκκινη σημαία. Δεν υπάρχει λόγος που ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων να έχει πρόσβαση στις επαφές ή στην κάμερά σας. Κατά κανόνα, αποφύγετε την εφαρμογή εάν ένα αίτημα σας φαίνεται περίεργο ή σας κάνει να νιώθετε άβολα.

4. Κακές Περιγραφές

Θα πρέπει επίσης να δείτε την περιγραφή της εφαρμογής. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου δημιουργούν συχνά περιεχόμενο γρήγορα, επειδή η ποιότητά του δεν τους έχει μεγάλη σημασία. Κατά συνέπεια, οι απάτες είναι πιο πιθανό να έχουν ορθογραφικά λάθη ή κακή γραμματική παρά κάτι από μια νόμιμη επιχείρηση, η οποία αποτελεί κόκκινη σημαία σε όλο τον κόσμο της ασφάλειας. Οι ασαφείς περιγραφές, οι υπερβολικά γενικές εικόνες και οι δηλώσεις τιμών θα πρέπει επίσης να προκαλούν συναγερμό.

Προσέξτε για απάτες δοκιμής εφαρμογών

Οι απάτες με τη δοκιμή beta εφαρμογών είναι πιο συχνές από ό,τι νομίζετε, αλλά μπορείτε να τις εντοπίσετε αν ξέρετε τι να προσέξετε. Μόλις μάθετε ότι υπάρχουν αυτές οι απειλές και πώς μοιάζουν συνήθως, μπορείτε να βρείτε γνήσιες εφαρμογές για δοκιμή χωρίς να διακινδυνεύσετε την ασφάλειά σας.

Διαβάστε επίσης:Πώς να αφαιρέσετε το Linux από το Chromebook

Πώς να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τη λειτουργία προγραμματιστή στο Chromebook

Πώς να διαγράψετε αυτόματα το Ιστορικό τοποθεσίας Google από το Android

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *