Charlize Theron as Furiosa in Mad Max: Fury Road

Mad Max όλες οι ταινίες του , κατάταξη

Το 1979, ο George Miller παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό τον Max Rockatansky (Mel Gibson), έναν αστυνομικό που εργάζεται για την Main Force Patrol (MFP) σε μια δυστοπική, εγγύς μέλλον Αυστραλία. Μετά την τραγική δολοφονία της οικογένειάς του από μια συμμορία ποδηλατών, ο Μαξ σκάει και παίρνει το νόμο στα χέρια του, αναζητώντας εκδίκηση εναντίον όσων τον σταύρωσαν. Φτιαγμένο για λιγότερο από 400.000 $, το “Mad Max” απέφερε 100 εκατομμύρια δολάρια, ξεκινώντας ένα από τα καλύτερα franchise δράσης όλων των εποχών.

Ο Μίλερ επιστρέφει στη Χώρα στο «Furiosa: A Mad Max Saga», ένα πρίκουελ του «Fury Road» του 2015. Οι πρώτες κριτικές από τις Κάννες ήταν θετικές, με το “Furiosa” να εγγράφεται 85% στο Rotten Tomatoes. Όπως και οι προκάτοχοί του, το “Furiosa” έχει επαινεθεί για την τεχνική του ικανότητα, αποδεικνύοντας ότι κανείς δεν σκηνοθετεί σκηνές δράσης και κυνηγά σεκάνς όπως ο Μίλερ. Με την προσθήκη του “Furiosa”, υπήρξαν πέντε ταινίες “Mad Max”. Τους κατατάξαμε παρακάτω, από τους «χειρότερους» μέχρι τους πρώτους.

5. ‘Max Max Beyond Thunderdome’

Η ταινία “Max Max Beyond Thunderdome” είναι ανεπίσημα γνωστή ως “The One with Tina Turner” ή “The Last One with Mel Gibson”. Μετά την κλοπή του οχήματός του, ο Max (Gibson) περπατά στο Bartertown, ένα εμπορικό κέντρο που ιδρύθηκε από τον άρχοντα της πόλης, Aunty Entity (Turner). Μια συμφωνία με τη θεία καταστρέφεται, αναγκάζοντας τον Μαξ να γίνει μονομάχος και να πολεμήσει ενάντια σε έναν γιγάντιο σωματοφύλακα μέσα στο Thunderdome, τον Blaster (Paul Larsson). Μετά τον καυγά, ο Μαξ πετιέται στην Wasteland, όπου γίνεται φίλος με μια ομάδα παιδιών που τον βοηθούν να επιστρέψει στο Bartertown και να αντιμετωπίσει τη θεία.

Η Max ομαδοποίηση με την παιδική ιστορία εξακολουθεί να μην λειτουργεί αρκετά. Ωστόσο, η απόδοση του Turner αντέχει, επιλέγοντας το χάρισμα για να διαπρέψει ως ο εκκεντρικός κακός. Επιπλέον, οι ακολουθίες Thunderdome είναι εξαιρετικά διασκεδαστικές. (“Δύο άνδρες μπαίνουν, ένας άνθρωπος φεύγει.”) Το “Mad Max Beyond Thunderdome” δεν είναι κακή ταινία. Υπάρχουν απλώς καλύτερες ταινίες “Mad Max”.

Παρακολουθήστε στο Stremio 

PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN ΣτηνΕλλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨DirectVortex στο Viber  

Διαβάστε επίσης : The Fall Guy :Η υπερπαραγωγή που χάσατε στους κινηματογράφους είναι τώρα σε streaming

4. “Mad Max”

Η ταινία που ξεκίνησε το franchise ήταν το “Mad Max”. Με την κοινωνία να κρέμεται μετά βίας από μια κλωστή, ο Μαξ (Γίμπσον) είναι ένας από τους τελευταίους αστυνομικούς σε μια δυστοπική Αυστραλία. Αφού ο Μαξ σκοτώνει ένα μέλος μιας συμμορίας ποδηλατών, το απαίσιο πλήρωμα απαντά σκοτώνοντας την οικογένεια του Μαξ. Πεθαμένος στην εκδίκηση, ο Μαξ γίνεται ένας αδίστακτος επαγρύπνηση, περιπλανώμενος στην έρημη χώρα και κυνηγώντας τους ποδηλάτες που του πήραν τα πάντα.

Ενώ τα θέματα της επιβίωσης και της ελευθερίας κυριαρχούν στις πέντε ταινίες, οι σεκάνς δράσης και η κινηματογράφηση στο «Mad Max» διαφέρουν από τις μελλοντικές συμμετοχές, κυρίως λόγω των προϋπολογισμών. Ενώ τα “Fury Road” και “Furiosa” έγιναν για περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια, το “Mad Max” είχε προϋπολογισμό περίπου 350.000 $. Το «Mad Max» είναι περισσότερο ένα θρίλερ εκδίκησης παρά μια γεμάτη δράση ταινία καταδίωξης. Ωστόσο, ο Miller εξακολουθεί να καταφέρνει να σκηνοθετήσει εξαιρετικές σεκάνς καταδίωξης και τροχαία ατυχήματα στο “Mad Max”, θέτοντας τις βάσεις για μελλοντικές συμμετοχές.

3. «Furiosa: A Mad Max Saga»

Μετά το “Mad Max: Fury Road”, ο Miller θα μπορούσε να είχε φύγει από το franchise και κανείς δεν θα τον κατηγορούσε. Πώς παρακολουθείτε ένα αριστούργημα; Λοιπόν, ο Μίλερ επέλεξε να εξερευνήσει την προέλευση του Imperator Furiosa για ένα πρίκουελ. Τοποθετημένο 15 έως 20 χρόνια πριν από τα γεγονότα στο «Fury Road», η Furiosa (Anya Taylor-Joy) απάγεται από τον πολέμαρχο Dementus (Chris Hemsworth), ο οποίος στη συνέχεια σκοτώνει τη μητέρα του κοριτσιού. Καθώς ο Dementus παλεύει με τον Imortan Joe (Lachy Hulme) για την υπεροχή της Wasteland, η Furiosa αναζητά ανταπόδοση καθώς παλεύει για να φτάσει στο σπίτι στο «Green Place of Many Mothers».

Το “Furiosa: A Mad Max Saga” είναι ένα θρίλερ εκδίκησης που λέγεται εδώ και πολλά χρόνια, μια τεράστια αλλαγή από το “Fury Road”, μια ταινία συνεχούς καταδίωξης που αφηγήθηκε για τρεις ημέρες. Με τον Miller στο τιμόνι, η δράση εξακολουθεί να είναι υπέροχη στο «Furiosa», με την Taylor-Joy να γίνεται αμέσως μια εμβληματική ηρωίδα δράσης.

Το «Furiosa» έρχεται στους κινηματογράφους στις 24 Μαΐου

2. “Mad Max 2: The Road Warrior”

Μετά το «Mad Max», ο Miller ακολούθησε το sequel playbook σε ένα T στο «Mad Max 2: The Road Warrior». Χάρη σε μεγαλύτερο προϋπολογισμό, το “Mad Max 2” είναι μεγαλύτερο, πιο δυνατό και γεμάτο δράση από τον προκάτοχό του. Αυτό που είναι πιο εντυπωσιακό είναι η ποιότητα του «The Road Warrior», μια τεράστια αναβάθμιση σε σχέση με μια ήδη εξαιρετική ταινία στο «Mad Max». Στη συνέχεια, ο Μαξ (Γίμπσον) συνεχίζει να περιπλανιέται στην αυστραλιανή ερημιά αναζητώντας τροφή και βενζίνη. Όταν ο Μαξ πέφτει πάνω σε ένα διυλιστήριο πετρελαίου, κάνει μια συμφωνία με την κοινότητα των επιζώντων.

Σε αντάλλαγμα για το αυτοκίνητό του και τα καύσιμα του, ο Μαξ συμφωνεί να οδηγήσει το πετρελαιοφόρο γεμάτο βενζίνη σε ασφάλεια μακριά από μια δολοφονική συμμορία ποδηλατών με επικεφαλής τον Λόρδο Humungus (Kjell Nilsson). Κανείς δεν σκηνοθετεί μια ακολουθία καταδίωξης καλύτερα από τον Μίλερ, καθώς το “Mad Max 2” έγινε μια πρωτοποριακή στιγμή σε ακροβατικά και ειδικά εφέ. Οι σεκάνς δράσης στο «Mad Max 2» φύτεψαν τους σπόρους για αυτό που θα έκανε τελικά ο Μίλερ στην πρώτη ταινία αυτής της λίστας.

1. “Mad Max: Fury Road”

Αν το «Mad Max 2» είναι η ρηξικέλευθη στιγμή του Μίλερ ως σκηνοθέτη, το «Fury Road» είναι το αριστούργημά του. Ο Μαξ, τον οποίο υποδύεται τώρα ο Τομ Χάρντι, παραμένει ένας παρασυρόμενος στο The Wasteland, και εξακολουθεί να θρηνεί για την απώλεια της γυναίκας και του παιδιού του. Ο Μαξ βρίσκεται στη μέση μιας σύγκρουσης μεταξύ του τυραννικού ηγεμόνα της Έρημης Χώρας, Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne) και του ανώτατου υπολοχαγού του, Imperator Furiosa (Charlize Theron). Σε ένα θωρακισμένο φορτηγό γνωστό ως War Rig, η Furiosa φεύγει από την Citadel με τις πέντε γυναίκες του Joe για να ξεφύγει από την τυραννία και να βρει το σπίτι της, το “Green Place”. Ο Μαξ ενώνεται απρόθυμα με τη Φουριόζα καθώς ξεκινούν μια μακρά, γρήγορη καταδίωξη στην άγονη έρημο.

Το «Fury Road» είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά κατορθώματα της κινηματογραφικής παραγωγής που έχουν απεικονιστεί ποτέ στην οθόνη. Ολόκληρη η οδική μάχη είναι συναρπαστική, ένα λαμπρό παράδειγμα θεϊκής κασκαντέρ και τεχνικών εφέ. Ο Χάρντι λάμπει ως Μαξ, αλλά η Θερόν κλέβει την παράσταση, εδραιώνοντας τη θέση της Φουριόζα ως εμβληματικού ήρωα δράσης. Ο νικητής των έξι βραβείων Όσκαρ, το «Fury Road» βρίσκεται στη σύντομη λίστα για τη μεγαλύτερη ταινία δράσης του 21ου αιώνα.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *