Ποια θήκη iPhone 15 πρέπει να αγοράσετε;

Βασικά Takeaways

  • Το FineWoven είναι ένα υφασμάτινο υλικό που έχει μια μοναδική αίσθηση, παρόμοια με μια διασταύρωση μεταξύ νάιλον και βελούδου. Μπορεί να χρειαστεί λίγη εξοικείωση, αλλά είναι φυσικό στην αφή.
  • Ενώ οι θήκες σιλικόνης είναι γνωστές για τις ιδιότητες απορρόφησης κραδασμών, οι θήκες FineWoven είναι πιο μαλακές και πιο ανθεκτικές στη φθορά, καθιστώντας τις ικανές να χειριστούν τη μέση πτώση.
  • Οι θήκες FineWoven έχουν λιγότερες χρωματικές επιλογές από τις θήκες σιλικόνης, αλλά αν προτιμάτε μια εκλεπτυσμένη και επαγγελματική εμφάνιση, αξίζει τα επιπλέον 10 $ σε σχέση με τις προσφορές σιλικόνης. Ωστόσο, η σιλικόνη μπορεί να είναι πιο κατάλληλη αν προτιμάτε πιο έντονα χρώματα και πρακτικότητα.

Το 2023, η Apple εγκατέλειψε τις δερμάτινες θήκες της για κάτι πιο φιλικό προς το περιβάλλον: το FineWoven. Είναι η φανταχτερή λέξη της Apple για ένα νέο στυλ υφασμάτων για θήκες iPhone και άλλα αξεσουάρ. Αξίζει όμως το premium σε σχέση με τη γνωστή θήκη σιλικόνης;

Οι καλύτεροι φορτιστές αυτοκινήτου iPhone για το 2023

Τι είναι το FineWoven και πώς είναι η αίσθηση του;

iPhone 15 Pro σε θήκη Pacific Blue FineWoven
Πίστωση εικόνας: μήλο

Το FineWoven είναι ένα υλικό υφάσματος που ανακοίνωσε η Apple στην εκδήλωση Wonderlust iPhone 15. Σύμφωνα με Περιγραφή προϊόντος FineWoven του Apple Storeείναι “φτιαγμένο από ανθεκτικό microtwill” και “έχει μια απαλή, σουέτ αίσθηση.”

Αυτή η περιγραφή είναι αληθινή. Αισθάνεται μοναδικό στο χέρι—σαν διασταύρωση νάιλον και βελούδου ή μικροσουέτ. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να το συνηθίσετε όταν το βάζετε για πρώτη φορά στο iPhone σας, αλλά με τον καιρό, γίνεται πολύ φυσικό στην αφή.

Συνολικά, το FineWoven μοιάζει πολύ περισσότερο με το ύφασμα. Αν ψάχνετε για έναν αληθινό αντικαταστάτη για τις παλιές δερμάτινες θήκες της Apple, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε τρίτους κατασκευαστές αξεσουάρ ή να δείτε τις καλύτερες θήκες iPhone 15.

Ωστόσο, το νέο υλικό προορίζεται ως επιλογή premium θήκης σε σχέση με τη σιλικόνη, με 10 $ επιπλέον – το ίδιο premium που χρέωνε η ​​Apple για τις δερμάτινες θήκες iPhone της. Είναι επίσης πιο φιλικό προς το περιβάλλον από το δέρμα, δεδομένου ότι η Apple ισχυρίζεται ότι το FineWoven είναι σημαντικά χαμηλότερο σε εκπομπές άνθρακα.

Η σιλικόνη ή το FineWoven προσφέρουν καλύτερη προστασία;

MUO iPhone 15 Pro FineWoven στο τραπέζι
Γιώργος Τινάρη/MUO

Όσον αφορά την προστασία, και τα δύο Θήκη σιλικόνης της Apple και οι θήκες FineWoven έχουν τα δυνατά τους σημεία. Οι θήκες σιλικόνης είναι γνωστές για τις ιδιότητες απορρόφησης κραδασμών. Είναι μαλακά, πιο ευέλικτα και μπορεί να προστατεύουν το iPhone αποτελεσματικά από πτώσεις και χτυπήματα. Όντας σφιχτή, η σιλικόνη θα πρέπει επίσης να βοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων στην πρώτη θέση. Ωστόσο, ένα κοινό πρόβλημα με τη σιλικόνη είναι ότι υποβαθμίζεται με την πάροδο του χρόνου.

Τούτου λεχθέντος, οι θήκες FineWoven είναι επίσης πολύ μαλακές και μετρίως εύκαμπτες. Αν και μπορεί να μην είναι τόσο απορροφητικά στους κραδασμούς όσο οι θήκες σιλικόνης, το FineWoven φαίνεται πιο ανθεκτικό στη φθορά και θα πρέπει να είναι περισσότερο από ικανό να χειριστεί τη μέση πτώση.

Πρώιμες κριτικές από Το χείλος και 9 έως 5 Mac πρότεινε ότι το υλικό γρατσουνίζεται πολύ εύκολα, και έγινε γρήγορα μια σημαντική αιτία ανησυχίας μεταξύ των πιθανών αγοραστών. Άρα, μένει να δούμε αν το FineWoven θα έχει ανώτερη μακροζωία. ,

Ευτυχώς, κατάφερα να τρίψω ελαφριές γρατσουνιές στη θήκη μου FineWoven από την καθημερινή χρήση πολύ εύκολα χωρίς σημάδια. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο μέσος χρήστης δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει μια δοκιμή γρατσουνιάς σε μια ακριβή θήκη, η όλη κατάσταση είναι δυσανάλογη.

Αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί εάν είστε ο τύπος του ατόμου που βάζει το τηλέφωνό σας στην τσέπη σας με άλλα αντικείμενα όπως κλειδιά ή μεταλλικά πορτοφόλια. Το βίντεο του ZolloTech στο YouTube δείχνει πόσο γρήγορα σημειώνεται η θήκη με κλειδιά ή καρφιά.

Επιλογές χρώματος για θήκες σιλικόνης και ψιλόυφασμα

Θήκες iPhone MagSafe
Πίστωση εικόνας: μήλο

Η χρωματική ποικιλία είναι εκεί όπου αυτοί οι δύο τύποι θηκών διαφέρουν αρκετά ουσιαστικά. Για οποιονδήποτε λόγο, η Apple τείνει να δίνει στις θήκες σιλικόνης πιο φωτεινές, ζωντανές χρωματικές επιλογές. Το FineWoven έχει λιγότερες επιλογές και τα χρώματα που προσφέρονται είναι λιγότερο κορεσμένα για να ευθυγραμμιστούν με αυτό που θεωρείται premium.

Τα χρώματα που προσφέρονται για τη σειρά θηκών σιλικόνης iPhone 15 είναι Orange Sorbet, Cypress, Winter Blue, Storm Blue, Guava, Clay, Light Pink και Black. Αντίθετα, η Apple προσφέρει θήκες FineWoven σε Mulberry, Evergreen, Taupe, Pacific Blue και Black. Αυτά τα χρώματα είναι συνεπή σε όλα τα μοντέλα iPhone 15.

Για αυτήν την κατηγορία, υπάρχει ένας εύκολος κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε. Αν σας αρέσει μια διασκεδαστική θήκη iPhone που σκάει, χρησιμοποιήστε τη σιλικόνη. Αν προτιμάτε την κομψή, επαγγελματική εμφάνιση, πηγαίνετε με το FineWoven.

Τελικά, αν η απαλή αίσθηση που μοιάζει με ύφασμα και η εκλεπτυσμένη εμφάνιση του FineWoven ευθυγραμμίζονται με το στυλ σας, τότε η επιπλέον επένδυση μπορεί να δικαιολογηθεί από τη σιλικόνη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν έχετε αγοράσει προηγουμένως τις δερμάτινες θήκες της Apple και δεν είστε παντρεμένοι με δερμάτινες προχωρώντας.

Από την άλλη πλευρά, εάν προτιμάτε πιο φωτεινές χρωματικές επιλογές και δεν σας ενδιαφέρει τόσο η μοναδική αίσθηση στο χέρι ή ανησυχείτε για τα αναφερόμενα προβλήματα με το ξύσιμο, μια θήκη σιλικόνης μπορεί να είναι πιο κατάλληλη. Η σιλικόνη είναι μια πρακτική επιλογή για καθημερινή χρήση και είναι εξίσου καλή για την τυπική προστασία. Όλα συνοψίζονται στις προσωπικές προτιμήσεις και προτεραιότητες, καθώς και οι δύο είναι εξαιρετικές επιλογές θήκης για το iPhone 15 σας.

Διαβάστε επίσης:Οι καλύτεροι φορητοί υπολογιστές παιχνιδιών 4K

Πώς να ενεργοποιήσετε το HDR στα Windows 11

Οι 5 καλύτερες δερμάτινες θήκες για iPhone

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *