Πώληση στο Amazon: Ένας βήμα προς βήμα οδηγός για την έναρξη μιας διαδικτυακής επιχείρησης

Η μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά στον κόσμο, η Amazon δέχεται περισσότερους από 200 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες κάθε μήνα και έχει πάνω από 2,5 εκατομμύρια ενεργούς πωλητές παγκοσμίως. Στην πραγματικότητα, περίπου οι μισές από τις διαδικτυακές λιανικές πωλήσεις μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες γίνονται μέσω του Amazon, σύμφωνα με το eMarketer.

Μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτήν την τεράστια αγορά και να προσεγγίσετε πελάτες σε όλο τον κόσμο πουλώντας στο Amazon. Η Amazon παρέχει μια ισχυρή πλατφόρμα για την πώληση των προϊόντων σας στο Διαδίκτυο, ανεξάρτητα από το αν είστε ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης, επιχειρηματίας ή απλά κάποιος που προσπαθεί να βγάλει κάποια επιπλέον χρήματα.

Αλλά από πού να ξεκινήσετε; Πώς μπορείτε να αναπτύξετε επιτυχημένες λίστες προϊόντων, να δημιουργήσετε τον λογαριασμό πωλητή σας στο Amazon και να εντοπίσετε κερδοφόρα πράγματα προς πώληση; Θα εξετάσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε να πουλάτε στο Amazon και να δημιουργήσετε μια κερδοφόρα επιχείρηση στο διαδίκτυο σε αυτόν τον περιεκτικό οδηγό. Θα καλύψουμε τα πάντα, από την επιλογή των καλύτερων προϊόντων έως τη βελτίωση των καταχωρίσεων των προϊόντων σας και τον έλεγχο του αποθέματός σας. Ας βουτήξουμε λοιπόν και ας μάθουμε περισσότερα για τον κόσμο των πωλήσεων της Amazon .

Διαβάστε επίσης:10 τρόποι για να κερδίσετε χρήματα με το Amazon

2. Πώληση στο Amazon: Ένας βήμα προς βήμα οδηγός για την έναρξη μιας διαδικτυακής επιχείρησης

Λογότυπο Amazon

Μπορεί να φαίνεται τρομακτικό να ξεκινήσετε μια διαδικτυακή επιχείρηση, ειδικά αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το ηλεκτρονικό εμπόριο. Αλλά αν θέλετε να βουτήξετε τα δάχτυλά σας στο νερό, η πώληση στο Amazon είναι μια αρκετά απλή και χαμηλού κινδύνου επιλογή. Μπορείτε να ξεκινήσετε να πουλάτε στο Amazon και να δημιουργήσετε γρήγορα μια επιτυχημένη διαδικτυακή επιχείρηση με ένα εύκολο στην παρακολούθηση σχέδιο και λίγο προσεκτικό σχεδιασμό.

Θα σας καθοδηγήσουμε σε κάθε βήμα της διαδικασίας σε αυτόν τον οδηγό, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας του λογαριασμού πωλητή Amazon, της εύρεσης κερδοφόρων προϊόντων προς πώληση, της δημιουργίας καταχωρίσεων προϊόντων premium, της διαχείρισης του αποθέματός σας και των παραγγελιών σας, της προσφοράς κορυφαίας εξυπηρέτησης πελατών και της προώθησης προϊόντα για την ενίσχυση των πωλήσεων. Εκτός από την παροχή συμβουλών και βέλτιστων πρακτικών που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε, θα απαντήσουμε επίσης σε ορισμένες συχνές ερωτήσεις σχετικά με τις πωλήσεις στο Amazon.

Οι πωλήσεις στο Amazon μπορεί επομένως να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πετύχετε τους στόχους σας, είτε θέλετε να συμπληρώσετε το εισόδημά σας είτε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση πλήρους απασχόλησης. Ας προχωρήσουμε και να δούμε πώς μπορείτε να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα.

3. Γιατί να πουλήσετε στο Amazon;

Εάν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι για το εάν η πώληση στο Amazon είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς, λάβετε υπόψη αυτά τα ισχυρά επιχειρήματα:

Σημαντική βάση πελατών

Με περισσότερους από 200 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες το μήνα, η Amazon είναι η μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά στον κόσμο, όπως έχουμε αναφέρει. Με εκατομμύρια μέλη Prime που είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα για αγορές, έχετε πλέον πρόσβαση σε μια αρκετά μεγάλη βάση καταναλωτών. Μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτήν την τεράστια αγορά και να προσεγγίσετε πελάτες σε όλο τον κόσμο πουλώντας στο Amazon.

Υφιστάμενη Υποδομή

Το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να ασχολείστε με την ανάπτυξη ενός ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου ή τη διαχείριση της επεξεργασίας και της παράδοσης πληρωμών μόνοι σας είναι ένα από τα κύρια οφέλη της πώλησης στο Amazon. Όλες αυτές οι ευθύνες, συμπεριλαμβανομένης της διεκπεραίωσης πληρωμών, της εκτέλεσης παραγγελιών και της εξυπηρέτησης πελατών, αναλαμβάνονται ήδη από την Amazon χάρη σε μια σταθερή υποδομή που έχει δημιουργήσει προηγουμένως. Κάνοντας αυτό, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα ενώ συγκεντρώνεστε σε αυτό που κάνετε καλύτερα: να βρείτε και να πουλάτε πράγματα.

Χαμηλό κόστος εκκίνησης

Η πώληση στο Amazon προσφέρει σχετικά μέτρια αρχικά έξοδα σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, παρά το γεγονός ότι η έναρξη μιας διαδικτυακής επιχείρησης μπορεί να είναι ακριβή. Πληρώνετε κόστος μόνο όταν πραγματοποιείται μια συναλλαγή και ο βασικός λογαριασμός πωλητή Amazon είναι δωρεάν. Επιπλέον, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για την πληρωμή για τη διαφήμιση.

Αναγνώριση Μάρκας

Έχετε την ευκαιρία να επεκτείνετε την επωνυμία σας και να προσελκύσετε νέους πελάτες όταν πουλάτε στο Amazon. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια βιτρίνα και καταχωρίσεις προϊόντων στο Amazon που αναδεικνύουν την επωνυμία και τα προϊόντα σας και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ενσωματωμένα εργαλεία μάρκετινγκ της πλατφόρμας για να διαδώσετε τη λέξη για τις προσφορές σας και να προσελκύσετε επιπλέον πελάτες. Επιπλέον, η θέση της Amazon ως αξιόπιστος διαδικτυακός έμπορος μπορεί να υποστηρίξει τη νομιμότητα και την αξιοπιστία της επιχείρησής σας.

Συνοπτικά, η πώληση στο Amazon έχει πολλά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε μια αρκετά μεγάλη βάση πελατών, του φθηνού κόστους έναρξης και μιας καλά εδραιωμένης υποδομής. Η πώληση στο Amazon είναι μια σοφή απόφαση εάν προσπαθείτε να ξεκινήσετε μια διαδικτυακή επιχείρηση ή να αναπτύξετε τις τρέχουσες δραστηριότητές σας στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

4. Κατανόηση της Αγοράς του Amazon

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε πώς λειτουργεί η αγορά και τις δυνατότητές σας προτού αρχίσετε να πουλάτε στο Amazon. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι το εξής:

Επιλογές για λογαριασμό πωλητή Amazon

Οι ατομικοί και οι επαγγελματικοί λογαριασμοί πωλητών είναι οι δύο βασικές κατηγορίες λογαριασμών πωλητών Amazon. Ενώ οι επαγγελματικοί λογαριασμοί απαιτούν μηνιαίο κόστος συνδρομής αλλά έχουν χαμηλότερες χρεώσεις πώλησης, οι μεμονωμένοι λογαριασμοί είναι δωρεάν αλλά έχουν υψηλότερες τιμές πώλησης ανά είδος. Ένας επαγγελματικός λογαριασμός είναι συνήθως μια καλύτερη επιλογή εάν σκοπεύετε να πουλάτε περισσότερα από 40 αντικείμενα το μήνα.

Μέθοδοι Εκπλήρωσης

Το Fulfilled by Amazon (FBA) και το Fulfilled by Merchant (FBM) είναι οι δύο κύριες εναλλακτικές λύσεις εκπλήρωσης που παρέχονται από την Amazon. Παραδίδετε τα εμπορεύματά σας στις αποθήκες της Amazon μέσω του FBA και αυτές φροντίζουν για την αποστολή, την υποστήριξη πελατών και τις επιστροφές. Με το FBM, είστε υπεύθυνοι για κάθε ένα από αυτά τα καθήκοντα. Εάν δεν θέλετε να ασχοληθείτε με τα logistics, το FBA μπορεί να είναι μια κατάλληλη εναλλακτική λύση, ωστόσο το FBM σας επιτρέπει μεγαλύτερο έλεγχο στην εμπειρία των καταναλωτών.

Τέλη Amazon

Για την πώληση στην αγορά της Amazon, υπάρχουν ορισμένα έξοδα που πρέπει να πληρωθούν, συμπεριλαμβανομένων των τελών παραπομπής, των τελών παράδοσης και των τελών αποθήκευσης. Αυτά τα κόστη ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος, την κατηγορία και την επιλογή εκπλήρωσης του αντικειμένου που πουλάτε. Πριν ξεκινήσετε να πουλάτε στο Amazon, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε το πρόγραμμα τελών τους.

Κατάλογοι προϊόντων

Πρέπει να δημιουργήσετε λίστες προϊόντων που να προσδιορίζουν με ακρίβεια τα προϊόντα σας και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της Amazon για να πουλήσετε στον ιστότοπο. Οι σαφείς τίτλοι προϊόντων, οι περιγραφές, οι φωτογραφίες και οι λεπτομέρειες τιμών αποτελούν μέρος αυτού. Επιπλέον, πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη κατηγορία για τα προϊόντα σας και να τηρείτε τυχόν πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας που ορίζονται από την Amazon.

Επίσης, η αποτελεσματική πλοήγηση στην αγορά του Amazon είναι απαραίτητη για την επιτυχία σας ως πωλητής. Μπορείτε να κάνετε σωστές επιλογές και να τοποθετήσετε τον εαυτό σας για επιτυχία στην αγορά εξοικειωθείτε με τις επιλογές λογαριασμού πωλητή, τις επιλογές εκπλήρωσης, το κόστος και τις απαιτήσεις καταχώρισης προϊόντων της Amazon.

 [Ενδιαφέρεστε για Blogging; Δείτε αυτόν τον περιεκτικό οδηγό !]

5. Ρύθμιση του λογαριασμού πωλητή Amazon

δημιουργία λογαριασμού Amazon

Πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό πωλητή για να ξεκινήσετε τις πωλήσεις στο Amazon. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι το εξής:

Άνοιγμα λογαριασμού πωλητή στο Amazon

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Amazon Seller Central και κάντε κλικ στο κουμπί “Εγγραφή τώρα” για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό πωλητή. Πρέπει να παρέχονται βασικές λεπτομέρειες σχετικά με εσάς και την εταιρεία σας, όπως το όνομα, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου σας. Επιπλέον, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα ειδικό αναγνωριστικό πωλητή που θα εμφανίζεται στις καταχωρίσεις προϊόντων σας.

Επιλέγοντας μια στρατηγική πώλησης

Οι δύο κύριες κατηγορίες λογαριασμών πωλητών Amazon είναι οι Ατομικοί και οι Επαγγελματίες, όπως αναφέρθηκε ήδη. Για να αποφύγετε τη μηνιαία τιμή συνδρομής εάν μόλις ξεκινάτε, ίσως θέλετε να επιλέξετε έναν Ατομικό λογαριασμό. Ωστόσο, ένας Professional λογαριασμός μπορεί να είναι πιο οικονομικός εάν σκοπεύετε να πουλάτε περισσότερα από 40 προϊόντα το μήνα λόγω των χαμηλότερων τελών πώλησης ανά είδος.

Παροχή Φορολογικών Στοιχείων

Πρέπει να δώσετε στην Amazon τα φορολογικά σας στοιχεία προκειμένου να συμμορφωθείτε με τους φορολογικούς κανονισμούς. Αυτό περιέχει τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισής σας, τον αριθμό αναγνώρισης εργοδότη (EIN) και, εάν έχετε ρυθμιστεί να εισπράττετε φόρο επί των πωλήσεων, τον αριθμό φορολογικού μητρώου του κράτους. Πρέπει επίσης να αποκαλύψετε τη φύση της εταιρείας σας, συμπεριλαμβανομένου του εάν δραστηριοποιείτε ως εταιρεία ή ως ατομική επιχείρηση.

Με λίγα λόγια, η δημιουργία του λογαριασμού πωλητή στο Amazon είναι ένα ουσιαστικό πρώτο βήμα για την έναρξη της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο. Μπορείτε να ξεκινήσετε να πουλάτε στο Amazon με σιγουριά, δημιουργώντας έναν λογαριασμό πωλητή, επιλέγοντας ένα σχέδιο πώλησης που ταιριάζει στις απαιτήσεις σας και δίνοντας τα απαιτούμενα φορολογικά στοιχεία.

6. Έρευνα κερδοφόρων προϊόντων για πώληση στο Amazon

Είναι σημαντικό να επιλέξετε τα καλύτερα προϊόντα για να πουλήσετε στο Amazon εάν θέλετε να γίνετε επιτυχημένοι πωλητές. Για να σας βοηθήσουμε στη διεξαγωγή έρευνας κερδοφόρων προϊόντων, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

Εύρεση εξειδικευμένων αγορών

Η εύρεση εξειδικευμένων θέσεων που δεν έχουν ήδη ξεπεραστεί από ανταγωνιστές είναι μια στρατηγική για να ξεχωρίσετε στο Amazon. Αναζητήστε προϊόντα που καλύπτουν μια συγκεκριμένη αγορά ή σκοπό, όπως φιλικά προς το περιβάλλον παιχνίδια για κατοικίδια ή βιολογικά προϊόντα περιποίησης δέρματος για άνδρες.

Εξέταση της προσφοράς και της ζήτησης

Αφού ανακαλύψετε μια βιώσιμη εξειδικευμένη αγορά, είναι σημαντικό να ερευνήσετε τον ανταγωνισμό και τη ζήτηση της αγοράς για τα εν λόγω προϊόντα. Αναλύστε την ποσότητα των πωλητών, τη μέση τιμή πώλησης και τον όγκο πωλήσεων για προϊόντα στην κατηγορία σας χρησιμοποιώντας λογισμικό όπως το Helium 10 ή το Jungle Scout . Αυτό θα σας επιτρέψει να αξιολογήσετε εάν υπάρχει επαρκής ζήτηση για να καταστήσετε βιώσιμη την πώληση αυτών των προϊόντων και θα σας επιτρέψει να αξιολογήσετε την ικανότητά σας να ανταγωνίζεστε άλλους προμηθευτές.

Επιλέγοντας τα καλύτερα είδη προς πώληση

Επιλέξτε προϊόντα που έχουν μεγάλη ζήτηση και αντιμετωπίζουν μικρό ανταγωνισμό με βάση την έρευνα που πραγματοποιήσατε. Να είστε σε επιφυλακή για προϊόντα με υγιή περιθώρια κέρδους, ιδανικά με κόστος πωληθέντων αγαθών (COGS) που είναι μικρότερο από το 25% της τιμής πώλησης. Μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη άλλους παράγοντες, όπως το μέγεθος και το βάρος του προϊόντος, καθώς αυτά μπορεί να επηρεάσουν τα έξοδα αποστολής και αποθήκευσης.

Συμπερασματικά, η διεξαγωγή έρευνας αγοράς είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία μιας επικερδούς επιχείρησης της Amazon. Μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας και να ξεχωρίσετε σε μια πολυσύχναστη αγορά εντοπίζοντας εξειδικευμένες αγορές, αξιολογώντας τον ανταγωνισμό και τη ζήτηση και επιλέγοντας τα κατάλληλα προϊόντα προς πώληση.

7. Δημιουργία καταχωρίσεων προϊόντων υψηλής ποιότητας

Πρέπει να δημιουργήσετε λίστες προϊόντων ανώτερης ποιότητας που ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό, εάν θέλετε να προσελκύσετε πελάτες στο κατάστημά σας στο Amazon και να δημιουργήσετε πωλήσεις. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε επιτυχημένες λίστες προϊόντων:

Έρχεται με ισχυρά ονόματα και περιγραφές προϊόντων

Δύο από τα πιο σημαντικά στοιχεία της καταχώρισης των προϊόντων σας είναι ο τίτλος και η περιγραφή του προϊόντος σας. Αν και η περιγραφή σας πρέπει να είναι σε βάθος και να τονίζει τα κύρια χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα του προϊόντος σας, ο τίτλος σας θα πρέπει να είναι σύντομος και να περιέχει σχετικές λέξεις-κλειδιά. Συμπεριλάβετε επίσης τυχόν σχετικές τεχνικές λεπτομέρειες ή μετρήσεις.

Βελτίωση εικόνων προϊόντων

Οι φωτογραφίες των καταχωρίσεων προϊόντων σας είναι απαραίτητες για την προσέλκυση πελατών και τη δημιουργία εσόδων. Χρησιμοποιήστε ευκρινείς εικόνες που απεικονίζουν τα προϊόντα σας από διάφορες οπτικές γωνίες και σε διάφορα περιβάλλοντα. Χρησιμοποιήστε λευκό φόντο και καθαρές, καλά φωτισμένες φωτογραφίες για να τραβήξετε την προσοχή στο προϊόν σας.

Καθορισμός Τιμών Αγοράς

Ο καθορισμός της κατάλληλης τιμής για τα προϊόντα σας είναι απαραίτητος εάν θέλετε να δημιουργήσετε πωλήσεις στο Amazon. Ερευνήστε το κόστος συγκρίσιμων προϊόντων χρησιμοποιώντας λογισμικό όπως το Helium 10 ή το Jungle Scout και προσπαθήστε να ορίσετε μια τιμολόγηση που να είναι ανταγωνιστική και να αποφέρει κέρδος. Κατά τον καθορισμό των τιμών σας, μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη τα έξοδα παράδοσης και τα τέλη Amazon.

Συμπερασματικά, η παραγωγή κορυφαίων καταχωρίσεων προϊόντων είναι ζωτικής σημασίας για την πραγματοποίηση πωλήσεων στο Amazon. Μπορείτε να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να προσελκύσετε πελάτες και να κλείσετε τις πωλήσεις δημιουργώντας συναρπαστικούς τίτλους και περιγραφές προϊόντων, βελτιστοποιώντας τις φωτογραφίες των προϊόντων σας και ορίζοντας λογικές τιμές.

8. Διαχείριση του αποθέματος και των παραγγελιών σας στο Amazon

δύο καφέ κουτιά και θήκες DVD στο ράφι

Βασικό στοιχείο της διαχείρισης του αποθέματος και των παραγγελιών σας στο Amazon είναι η λειτουργία μιας κερδοφόρας διαδικτυακής επιχείρησης. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε αποτελεσματικά το απόθεμα και τις παραγγελίες σας:

FBA εναντίον MFN: Επιλογές εκπλήρωσης

Έχετε δύο σημαντικές εναλλακτικές λύσεις όταν πρόκειται για την ολοκλήρωση παραγγελιών στο Amazon: Merchant Fulfillment Network (MFN) ή Fulfillment by Amazon (FBA). Σε αντίθεση με το MFN, το οποίο απαιτεί από εσάς να αποθηκεύετε και να αποστέλλετε τα προϊόντα σας μόνοι σας, το FBA σάς δίνει τη δυνατότητα να διατηρείτε τα προϊόντα σας στις αποθήκες της Amazon και να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες εκπλήρωσής τους. Επιλέξτε την επιλογή που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας αφού σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός.

Διαχείριση Αποστολών και Παραγγελιών

Είναι σημαντικό να ανταποκρίνεστε γρήγορα και επαγγελματικά στις παραγγελίες που λαμβάνετε στο Amazon. Διατηρήστε ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας με τους πελάτες σας σε κάθε στάδιο της διαδικασίας και δώστε αμέσως λεπτομέρειες παρακολούθησης. Για να διασφαλίσετε ότι τα προϊόντα σας αποστέλλονται γρήγορα και αποτελεσματικά, χρησιμοποιήστε τα εργαλεία αποστολής της Amazon.

 Έλεγχος αποθεμάτων και ανανέωση αποθεμάτων

Για να αποτρέψετε τις εξαντλήσεις και να διασφαλίσετε μια συνεπή ροή πωλήσεων, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τα επίπεδα αποθέματός σας και να ξαναγεμίζετε εάν χρειάζεται. Παρακολουθήστε τα επίπεδα αποθέματός σας χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες διαχείρισης αποθέματος της Amazon και ρυθμίστε ειδοποιήσεις για όταν η προσφορά σας μειώνεται. Για να αποτρέψετε τις χαμένες πωλήσεις, φροντίστε να αναπληρώσετε το απόθεμά σας πριν εξαντληθεί.

Επομένως, η διατήρηση του ελέγχου των παραγγελιών και του αποθέματός σας στο Amazon είναι απαραίτητη για τη λειτουργία μιας κερδοφόρας διαδικτυακής επιχείρησης. Μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι η επιχείρησή σας στο Amazon λειτουργεί εύκολα και επιτυχώς, επιλέγοντας τον καλύτερο πάροχο εκπλήρωσης, διαχειρίζεστε παραγγελίες και αποστολές γρήγορα και με τεχνογνωσία, ελέγχοντας τα επίπεδα αποθέματός σας και αναπληρώνοντας όπως απαιτείται.

[Ρίξτε μια ματιά στο Dropshipping: Πώς να δημιουργήσετε μια κερδοφόρα επιχείρηση στο Διαδίκτυο ]

9. Παροχή άριστης εξυπηρέτησης πελατών στο Amazon

Η άριστη εξυπηρέτηση πελατών θα πρέπει να είναι ένας από τους κύριους στόχους σας μόλις αρχίσετε να πουλάτε στο Amazon. Οι ευχαριστημένοι πελάτες θα είναι πιο πιθανό να αφήσουν ευνοϊκές κριτικές, να κάνουν περαιτέρω αγορές και να παραπέμψουν άλλα άτομα σε αυτό που πουλάτε.

Συνδέσεις με Πελάτες

Οι πελάτες μπορούν να έρθουν σε επαφή με εμπόρους στο Amazon μέσω email, τηλεφώνου και ζωντανής συνομιλίας, μεταξύ άλλων καναλιών. Οι επικοινωνίες και τα ερωτήματα των πελατών θα πρέπει να απαντώνται γρήγορα, ιδανικά εντός 24 ωρών. Ρυθμίστε ένα μήνυμα αυτόματης απάντησης που ενημερώνει τους πελάτες πότε μπορούν να αναμένουν απάντηση εάν δεν μπορείτε να το κάνετε εντός αυτού του χρονικού εύρους.

Να είστε ευγενικοί και επαγγελματίες όταν μιλάτε με πελάτες. Παρέχετε οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορεί να ζητήσουν και απαντήστε διεξοδικά και με σαφήνεια στα ερωτήματά τους. Εξηγήστε τους λόγους για τους οποίους δεν μπορείτε να εκπληρώσετε ένα αίτημα και, εάν μπορείτε, δώστε μια εναλλακτική λύση.

Αντιμετώπιση προβλημάτων και επιστροφών

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά διευθύνετε την επιχείρησή σας στο Amazon, αναπόφευκτα θα προκύψουν επιστροφές και προβλήματα. Όταν ένας καταναλωτής παραπονιέται για την παραγγελία του, είναι σημαντικό να ανταποκριθεί γρήγορα και ευγενικά.

Τηρήστε τους κανόνες και τα πρότυπα της Amazon εάν ένας καταναλωτής ζητήσει επιστροφή ή επιστροφή χρημάτων. Ενημερώστε τον πελάτη για την πρόοδο του αιτήματός του και φροντίστε να επικοινωνείτε μαζί του συχνά. Φροντίστε να ζητήσετε σχόλια από τον πελάτη εάν το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε ικανοποιητικά.

Διατήρηση καλών βαθμολογιών ανατροφοδότησης

Οι αξιολογήσεις από τα σχόλια είναι ζωτικής σημασίας κατά τις πωλήσεις στο Amazon. Τα αρνητικά σχόλια μπορεί να βλάψουν τη φήμη και τις πωλήσεις σας, ενώ τα θετικά σχόλια μπορούν να σας κάνουν πιο ορατούς και αξιόπιστους.

Εστιάστε στην προσφορά εξαιρετικής εξυπηρέτησης πελατών, στην αποστολή παραγγελιών γρήγορα και στην ακριβή περιγραφή των προϊόντων σας για να διατηρήσετε υψηλές αξιολογήσεις σχολίων. Η αποστολή ευχαριστητικών επιστολών σε ευχαριστημένους καταναλωτές μετά τις αγορές τους και η ενσωμάτωση ενός αιτήματος για σχόλια στα δελτία συσκευασίας θα τους πείσει να προσφέρουν σχόλια.

Μην ανησυχείτε εάν λάβετε δυσμενή σχόλια. Επικοινωνήστε με τον πελάτη για να προσπαθήσετε και να διορθώσετε το πρόβλημα και, εάν απαιτείται, απαντήστε ευγενικά και επαγγελματικά στα σχόλιά του όταν αυτά δημοσιοποιηθούν.

10. Προώθηση των προϊόντων σας και αύξηση των πωλήσεων στο Amazon

Πωλήσεις Amazon

Η προώθηση προϊόντων στο Amazon είναι ένα κρίσιμο στοιχείο του συνολικού σας σχεδίου για την ενίσχυση των πωλήσεων και την επέκταση της εταιρείας σας. Για να σας βοηθήσει να δείξετε τα προϊόντα σας μπροστά σε περισσότερους πιθανούς πελάτες, η Amazon προσφέρει μια σειρά από διαφημιστικά εργαλεία και πρωτοβουλίες. Ακολουθούν ορισμένες στρατηγικές για την προώθηση των προϊόντων σας και την ενίσχυση των πωλήσεων στο Amazon:

Αξιοποίηση των πόρων μάρκετινγκ της Amazon

Πολλά διαφημιστικά εργαλεία είναι διαθέσιμα στο Amazon που μπορούν να σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε περισσότερα άτομα και να ενισχύσετε τις πωλήσεις. Οι επωνυμίες διαφημιζόμενων, τα προϊόντα διαφημιζόμενων και η προβολή διαφημιζόμενων είναι μερικά παραδείγματα. Μπορείτε να διαφημίσετε συγκεκριμένα προϊόντα χρησιμοποιώντας τα Διαφημιζόμενα προϊόντα στα αποτελέσματα αναζήτησης και στις σελίδες λεπτομερειών προϊόντων. Μπορείτε να σχεδιάσετε μοναδικές διαφημίσεις με επωνυμίες διαφημιζόμενων που περιλαμβάνουν το λογότυπο της επωνυμίας σας, μια επικεφαλίδα και έως τρία από τα στοιχεία σας. Μπορείτε να στοχεύσετε πελάτες που έχουν κοιτάξει τα προϊόντα σας ή συγκρίσιμα προϊόντα στο Amazon με το Sponsored Display. Μπορείτε να βελτιώσετε τις πωλήσεις σας χρησιμοποιώντας σωστά αυτές τις μεθόδους για να δημιουργήσετε επισκεψιμότητα στις καταχωρίσεις σας.

Παροχή εκπτώσεων και προσφορών

Η προσφορά εκπτώσεων και προσφορών είναι μια άλλη προσέγγιση για τη διαφήμιση των προϊόντων σας στο Amazon. Μπορείτε να δημιουργήσετε ad hoc περικοπές τιμών, να διανείμετε κουπόνια και να λάβετε μέρος στο πρόγραμμα Lightning Deals της Amazon. Μπορείτε να βελτιώσετε τις πωλήσεις και να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες με τη βοήθεια αυτών των καμπανιών. Σκεφτείτε πώς η προσφορά εκπτώσεων μπορεί να επηρεάσει τα περιθώρια κέρδους σας πριν ξεκινήσετε οποιεσδήποτε προσφορές και φροντίστε να υπολογίσετε το κόστος προτού το κάνετε.

Ανάπτυξη της επωνυμίας σας στο Amazon

Η οικοδόμηση της επωνυμίας σας στο Amazon μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση των πωλήσεών σας εκτός από τη διαφήμιση και τις εκπτώσεις. Αυτό συνεπάγεται τη βελτίωση των καταχωρίσεων των προϊόντων σας με εντυπωσιακές εικόνες και περιγραφικά αντίγραφα, καθώς και την παροχή κορυφαίας υποστήριξης πελατών. Για να προωθήσετε όλα τα προϊόντα σας και να ενισχύσετε την αφοσίωση της επωνυμίας των πελατών, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια επώνυμη βιτρίνα στο Amazon.

Μπορείτε να διαφημίσετε με επιτυχία τα προϊόντα σας και να ενισχύσετε τις πωλήσεις στο Amazon εφαρμόζοντας αυτές τις μεθόδους στην πράξη. Για να επιτύχετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους, είναι σημαντικό να αξιολογείτε συνεχώς την απόδοσή σας και να τροποποιείτε το σχέδιό σας όπως απαιτείται.

[Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε 10 αποδεδειγμένους τρόπους για να κερδίσετε χρήματα online το 2023] 

11. Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που κάνουν συχνά οι νέοι πωλητές της Amazon:

Πόσο θα μου κοστίσει να πουλήσω στο Amazon;

Ένα τέλος παραπομπής και ένα μεταβλητό τέλος κλεισίματος είναι τα δύο είδη τελών που χρεώνει η Amazon στους πωλητές της. Η χρέωση κλεισίματος είναι ένα σταθερό ποσό ανά είδος, ενώ το τέλος παραπομπής είναι ένα ποσοστό της τιμής πώλησης κάθε στοιχείου που πωλείται. Θα μπορούσαν επίσης να υπάρχουν πρόσθετες χρεώσεις για συγκεκριμένα αγαθά ή υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποθήκευσης FBA. Πριν αποφασίσετε για μια στρατηγική πώλησης και καθορίσετε τις τιμές, είναι σημαντικό να σταθμίσετε διεξοδικά όλες τις προμήθειες.

Πώς πρέπει να διαχειρίζεται τους φόρους ένας πωλητής στο Amazon;

Είστε υπεύθυνοι για τη συλλογή και την απόδοση του φόρου επί των πωλήσεων στις συναλλαγές σας ως πωλητής της Amazon, εάν είναι απαραίτητο. Μπορεί επίσης να απαιτείται άδεια φόρου επί των πωλήσεων, την οποία μπορείτε να λάβετε από την πολιτεία ή την τοπική κυβέρνηση. Η Amazon παρέχει εργαλεία και πληροφορίες για να σας βοηθήσει στη διαχείριση της συμμόρφωσης με τον φόρο επί των πωλήσεων, αλλά είναι σημαντικό να μιλήσετε με έναν φορολογικό ειδικό για να βεβαιωθείτε ότι συμμορφώνεστε με όλες τις φορολογικές απαιτήσεις.

Χρειάζομαι μια εγγεγραμμένη επιχείρηση για να πουλήσω στο Amazon;

Ενώ η πώληση στο Amazon ως άτομο είναι βιώσιμη, η κατοχύρωση μιας εγγεγραμμένης επιχείρησης μπορεί να προσφέρει περισσότερη νομική προστασία και φορολογικά πλεονεκτήματα. Πρέπει να καταχωρήσετε την επιχείρησή σας και να αποκτήσετε όλες τις σχετικές άδειες και άδειες εάν σκοπεύετε να πουλήσετε στο Amazon ως επιχείρηση.

Μπορώ να πουλήσω στο Amazon διεθνώς;

Ναι, η Amazon παρέχει μια σειρά από υπηρεσίες και εργαλεία για να βοηθήσει τους πωλητές να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους διεθνώς. Για πωλήσεις στο εξωτερικό, ενδέχεται να υπάρχουν επιπλέον κόστη και απαιτήσεις, όπως οι τελωνειακοί νόμοι και οι νόμοι για τις εισαγωγές/εξαγωγές.

Πώς διαχειρίζομαι τις επιστροφές και τις επιστροφές χρημάτων του Amazon;

Ανάλογα με το είδος του προϊόντος που πουλάτε και την αιτία της επιστροφής, η Amazon προσφέρει ένα σύνολο κανονισμών και διαδικασιών για τη διαχείριση επιστροφών και επιστροφών χρημάτων. Είστε υπεύθυνοι για τη διαχείριση των επιστροφών πελατών και την έκδοση επιστροφών χρημάτων σύμφωνα με τις οδηγίες της Amazon ως πωλητής.

Πώς μπορώ να ενισχύσω τις πωλήσεις μου στο Amazon;

Οι πωλήσεις της Amazon μπορούν να αυξηθούν μέσω μιας ποικιλίας τακτικών, συμπεριλαμβανομένης της βελτιστοποίησης της λίστας προϊόντων, των εκπτώσεων και των προωθήσεων και της χρήσης των διαφημιστικών δυνατοτήτων της Amazon. Οι πελάτες μπορούν να προσελκυστούν και να κρατηθούν εάν έχει καθιερωθεί μια ισχυρή επωνυμία και παρέχεται καλή εξυπηρέτηση πελατών. Για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας στο Amazon, είναι ζωτικής σημασίας να ελέγχετε συνεχώς τα στατιστικά στοιχεία των πωλήσεών σας και να τροποποιείτε τις μεθόδους σας όπως απαιτείται.

Εν κατακλείδι, η πώληση στο Amazon είναι ένας ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσετε μια διαδικτυακή επιχείρηση και να συνδεθείτε με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να δημιουργήσετε τον λογαριασμό πωλητή Amazon, να επιλέξετε κερδοφόρα προϊόντα, να κάνετε εξαιρετικές καταχωρίσεις προϊόντων, να διαχειριστείτε το απόθεμα και τις παραγγελίες σας, να παρέχετε κορυφαία υποστήριξη πελατών και να διαφημίσετε τα προϊόντα σας για να αυξήσετε τις πωλήσεις ακολουθώντας τις οδηγίες βήμα προς βήμα που παρέχονται σε αυτό άρθρο.

Πάντα να στοχεύετε να προσφέρετε στους πελάτες σας την καλύτερη δυνατή εμπειρία, έχοντας κατά νου τις ανάγκες και τα γούστα τους. Για να μείνετε μπροστά από τον ανταγωνισμό, διατηρήστε τις καταχωρίσεις των προϊόντων σας ενημερωμένες, απαντήστε γρήγορα σε ερωτήσεις και σχόλια των καταναλωτών και αξιολογείτε και βελτιώνετε συνεχώς τις μεθόδους σας.

Αν και η πώληση στο Amazon απαιτεί δουλειά και δέσμευση, τα οφέλη μπορεί να είναι μεγάλα. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση και να επιτύχετε τους οικονομικούς και επαγγελματικούς σας στόχους με την κατάλληλη στρατηγική. Επομένως, εάν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την καριέρα σας ως πωλητής της Amazon, χρησιμοποιήστε τις παραπάνω οδηγίες για να συνεχίσετε, έχοντας διαρκώς τους στόχους σας κατά νου, να είστε υπομονετικοί και επίμονοι.

Ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση και καλή τύχη με τις προσπάθειές σας για πωλήσεις στο Amazon!

Διαβάστε επίσης:Πώς να κερδίσετε χρηματα

Κερδίστε χρήματα δουλεύοντας από το σπίτι με AI

Οδηγίες για αγορές μέσω Amazon και Amazon UK

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *