Πώς να αγκυρώσετε κελιά στο Microsoft Excel

Πώς να αγκυρώσετε κελιά στο Microsoft Excel

Ένα χαρακτηριστικό που είναι εύκολο να παραβλεφθεί, αλλά είναι απίστευτα σημαντικό για ακριβείς υπολογισμούς είναι η «αγκύρωση». Εάν έχετε αντιγράψει ποτέ έναν τύπο του Excel, τον έχετε επικολλήσει σε διαφορετικό κελί και έχετε δει απροσδόκητα αποτελέσματα, η αγκύρωση μπορεί να είναι το κομμάτι του παζλ που λείπει.

Ας μάθουμε τη διαφορά μεταξύ σχετικών και απόλυτων αναφορών κελιών και πώς να τις χρησιμοποιήσουμε για αγκύρωση κελιών στο Microsoft Excel.

Τι είναι η αγκύρωση κελιών στο Excel;

Η αγκυροβόληση στο Excel είναι σαν να ρίχνεις μια άγκυρα από ένα πλοίο. Όταν ρίχνετε μια άγκυρα, το σκάφος σας παραμένει στη θέση του ανεξάρτητα από το πώς κινείται το νερό. Ομοίως, όταν αγκυρώνετε ένα κελί στο Excel, διασφαλίζετε ότι η αναφορά κελιού παραμένει “σταθερή” ακόμη και όταν μετακινείτε και αντιγράφετε τους τύπους σας σε διαφορετικά μέρη του υπολογιστικού φύλλου σας.

Η αγκύρωση κυψελών μπορεί να είναι χρήσιμη σε πολλά σενάρια. Για παράδειγμα, εργάζεστε σε έναν προϋπολογισμό και έχετε ένα κελί που περιέχει τον φορολογικό συντελεστή. Καθώς υπολογίζετε τους φόρους για διάφορα στοιχεία στο υπολογιστικό φύλλο σας, θα θέλετε αυτός ο φορολογικός συντελεστής να παραμείνει σταθερός — να μην αλλάζει καθώς σύρετε τον τύπο σας προς τα κάτω σε μια στήλη ή σε μια σειρά.

Η αγκύρωση κελιών στο Excel μπορεί να σας εξοικονομήσει από πιθανά σφάλματα και να απλοποιήσει τη διαδικασία χρήσης επαναλαμβανόμενων τιμών σε υπολογιστικά φύλλα με πολλά δεδομένα.

Κατανόηση Σχετικών και Απόλυτων Αναφορών Κυττάρου

Η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των κυψελών αγκύρωσης απαιτεί γνώση σχετικά με τη σχετική αναφορά και την απόλυτη αναφορά.

Σκεφτείτε τις σχετικές αναφορές ως τον τρόπο προσαρμογής του Excel. Όταν αντιγράφετε μια σχετική αναφορά σε έναν τύπο σε άλλο κελί, η αναφορά αλλάζει με βάση τη νέα της θέση. Λέτε στο Excel να προσαρμόσει τον τύπο με βάση το πού τον μετακινείτε. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι στο Α1 χρησιμοποιείτε το =A2+10 τύπος, και μετά το αντιγράψετε στο B1, θα γίνει =Β2+10 αντι αυτου.

Μια απόλυτη αναφορά είναι το αντίθετο. Ανεξάρτητα από το πού αντιγράφετε τον τύπο σας, μια απόλυτη αναφορά διασφαλίζει ότι μέρος (ή όλος) του τύπου παραμένει σταθερό στο συγκεκριμένο κελί. Χρησιμοποιώντας τη φορολογική αναφορά μας από παλαιότερα, εάν έχετε τον φορολογικό συντελεστή στο Α1 και θέλετε να τον χρησιμοποιήσετε σε διάφορους υπολογισμούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε $1 $A στις φόρμουλες σας. Αυτό λέει στο Excel ότι ανεξάρτητα από το πού σύρετε ή αντιγράψετε τον τύπο, χρησιμοποιείτε πάντα την τιμή στο A1 για αυτό το τμήμα του υπολογισμού.

Έτσι, όπως ίσως έχετε μαντέψει, θα πρέπει να αγκυρώνετε κελιά όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια απόλυτη αναφορά.

Πώς να αγκυρώσετε κελιά στο Excel

Τώρα που καταλαβαίνετε τις περιπλοκές της αγκύρωσης ενός κελιού, δείτε πώς να το κάνετε.

  1. Επιλέξτε το κελί που περιέχει τον τύπο που θέλετε να αγκυρώσετε. Αυτό το κελί θα πρέπει να έχει την ειδική τιμή ή αναφορά που δεν θέλετε να αλλάξετε, ανεξάρτητα από το πού θα χρησιμοποιήσετε τον τύπο στη συνέχεια.
  2. Στη γραμμή τύπων στο επάνω μέρος, προσθέστε a $ (σύμβολο δολλαρίου) ακριβώς πριν από το γράμμα της στήλης, τον αριθμό σειράς ή και τα δύο, ανάλογα με το τι θέλετε να διατηρήσετε σταθερό. Εναλλακτικά, μπορείτε να επισημάνετε τα μέρη που θέλετε να αγκυρώσετε και πατήστε F4 (η συντόμευση πληκτρολογίου). Αυτό θα προσθέσει αυτόματα τα σημάδια του δολαρίου.
  1. Τύπος Εισαγω.

Το κελί σας είναι πλέον αγκυρωμένο. Η αγκυρωμένη αναφορά θα παραμείνει ίδια κατά την αντιγραφή ή τη μετακίνηση αυτού του τύπου αλλού.

Οργανώστε τα δεδομένα σας με τις κατάλληλες αγκυρώσεις

Η αγκύρωση κελιών στο Excel είναι μια θεμελιώδης δεξιότητα που απαιτείται για τη διατήρηση των υπολογιστικών φύλλων ακριβή και συνεπή. Κατανοώντας τη διαφορά μεταξύ σχετικών και απόλυτων αναφορών, μπορείτε να ελέγξετε πώς συμπεριφέρονται οι τύποι όταν μετακινούνται ή αντιγράφονται σε διαφορετικά μέρη του φύλλου εργασίας.

Διαβάστε επίσης :Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Microsoft Excel δεν μπορεί να εισαγάγει νέα κελιά

Πώς να ονομάσετε μια περιοχή στο Excel

Πώς να διορθώσετε το Excel που δεν επισημαίνει κελιά

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *