Πώς να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο στο eBay

Πώς να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο στο eBay με ασφάλεια, με ασφάλεια και χωρίς να χάσετε χρήματα

Βασικά

  • Η eBay Motors προσφέρει μια μεγάλη γκάμα οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων καινούργιων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και εξειδικευμένων οχημάτων, παρέχοντας στους αγοραστές περισσότερες επιλογές από τους παραδοσιακούς εκθεσιακούς χώρους.
  • Η τιμή και η επιλογή αποτελούν κινητήριους παράγοντες για τη χρήση του eBay, με τους αγοραστές να μπορούν να βρουν ανταγωνιστικές τιμές και να εισάγουν οχήματα από άλλες χώρες, αποφεύγοντας το υψηλότερο κόστος στη χώρα τους.
  • Όταν αγοράζετε ένα αυτοκίνητο στο eBay, είναι σημαντικό να ερευνήσετε διεξοδικά την καταχώριση, να ελέγξετε την περιγραφή του οχήματος, να δείτε φωτογραφίες, να ελέγξετε την Αναφορά Ιστορικού Οχήματος και να κατανοήσετε τις επιλογές αποστολής και πληρωμής πριν λάβετε την τελική απόφαση. Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία μεσεγγύησης για πρόσθετη προστασία.

Πάνω από 1.000 αυτοκίνητα πωλούνται καθημερινά στο eBay.com, κάτι που οι έμποροι αυτοκινήτων μπορούν μόνο να ονειρεύονται. Μπορείτε να βρείτε σχεδόν οποιοδήποτε όχημα θέλετε, από μηχανοκίνητα σκούτερ μέχρι υπεραυτοκίνητα. Αλλά πρέπει να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο από το eBay; Ποιους κινδύνους και τα οφέλη έχει αυτή η προσέγγιση; Και μπορείτε πραγματικά να εμπιστευτείτε το eBay αυτές τις μέρες;

Έχω αγοράσει και πουλήσει πολλά αυτοκίνητα στο eBay και θα σας δείξω πώς να αγοράσετε το νέο σας αυτοκίνητο με ασφάλεια, ασφάλεια και χωρίς να χάσετε χρήματα, όλα από την άνεση του σπιτιού σας.

Γιατί να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο στο eBay;

Εάν σχεδιάζετε να αγοράσετε ένα νέο αυτοκίνητο, ίσως προτιμήσετε να το κάνετε σε έναν εκθεσιακό χώρο. Αλλά είναι πραγματικά αυτό το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε; Εξάλλου, οι εκθεσιακοί χώροι τείνουν να προμηθεύουν μόνο τα νεότερα αυτοκίνητα από έναν συγκεκριμένο κατασκευαστή, χάρη στις ρυθμίσεις αντιπροσωπείας. Αυτό μπορεί να σας περιορίσει όσον αφορά τον προϋπολογισμό και την ευελιξία στην επιλογή.

Γυναίκα που κοιτάζει ένα αυτοκίνητο

Εν τω μεταξύ, οι εκθέσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων προσφέρουν μια πολύ πιο εκλεκτική επιλογή οχημάτων, αλλά αυτά μπορεί να έχουν μακροχρόνια μηχανικά προβλήματα. Ειδικά αυτοκίνητα, ποδήλατα, φορτηγά και κατασκηνωτές είναι επίσης σπάνια σε αυτά τα μέρη.

Το eBay ενοποιεί τόσο την αγορά μεταχειρισμένων όσο και των νέων αυτοκινήτων κάτω από μια εικονική στέγη, με εξειδικευμένα οχήματα που περιλαμβάνονται επίσης. Εν ολίγοις, κάθε επιλογή αυτοκινήτου που θα μπορούσατε να αναζητήσετε μπορεί να βρεθεί στο eBay.

Αλλά η επιλογή δεν είναι ο μόνος λόγος. Η τιμή είναι επίσης μια ισχυρή κινητήρια δύναμη. Πάρτε το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου τα αυτοκίνητα είναι πιο ακριβά από την ηπειρωτική Ευρώπη. Εδώ, πολλοί αγοραστές αυτοκινήτων αγοράζουν νέα οχήματα από την ηπειρωτική Ευρώπη και τα αποστέλλουν με πλοίο.

Έτσι, η τιμή και η επιλογή είναι παράγοντες για τη χρήση του eBay. Θέματα κινητικότητας, επίσης, μπορεί να απαιτήσουν την αγορά του νέου σας αυτοκινήτου στον πιο δημοφιλή ιστότοπο δημοπρασιών του Διαδικτύου. Ανεξάρτητα από τον λόγο που επιθυμείτε μια εναλλακτική λύση στην κανονική διαδικασία αγοράς αυτοκινήτου, το eBay μπορεί να σας βοηθήσει.

Βρείτε το αυτοκίνητο που ψάχνετε στο eBay

Το εργαλείο αναζήτησης του eBay θα σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Κατευθύνομαι προς eBay Motors για να ξεκινήσετε και μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα Εύρεση οχήματος. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε τα αναπτυσσόμενα μενού για να αναζητήσετε το όχημα που ψάχνετε είτε να κάνετε αγορές ανά κατηγορία. Το πρώτο είναι καλύτερο για όταν έχετε στο μυαλό σας μια μάρκα και ένα μοντέλο.

Βρείτε ένα όχημα στο eBay

Μόλις χτυπήσετε το Βρείτε όχημα κουμπί, θα δείτε μια αρχική σελίδα αποτελεσμάτων. Χρησιμοποιήστε αυτό ή τροποποιήστε την αναζήτησή σας χρησιμοποιώντας τα πεδία Έτος Από/Προς και Απόσταση (το τελευταίο θα σας βοηθήσει να βρείτε οχήματα κοντά).

Μόλις βρείτε το αυτοκίνητο που ψάχνετε, ελέγξτε την περιγραφή του, όπως θα κάνατε για οποιαδήποτε καταχώριση eBay, προσέχοντας ιδιαίτερα την τιμή, τον τύπο πώλησης (δημοπρασία ή Αγορά τώρα), την κατάσταση, εάν υπάρχει κάποιο έργο απαιτείται, και ούτω καθεξής. Αφιερώστε χρόνο για να δείτε τις φωτογραφίες στην πλήρη τους ανάλυση και ελέγξτε τις ιδιαιτερότητες του προϊόντος που παρέχονται από το eBay για να βεβαιωθείτε ότι το όχημα είναι αυτό που περιμένετε και ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Με τόσα πολλά μοντέλα αυτοκινήτων και παραλλαγές, αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα!

Αφού εξετάσετε τις λεπτομέρειες της ανάρτησης, ελέγξτε την Αναφορά Ιστορικού Οχήματος για να πάρετε μια ιδέα για το πόσους ιδιοκτήτες είχε και τις επισκευές που έχουν γίνει. Τέλος, προβάλετε την καρτέλα Αποστολή και πληρωμές για να παρατηρήσετε ποιες επιλογές είναι διαθέσιμες για πληρωμή, πώς μπορεί να αποσταλεί το όχημα ή πού πρέπει να παραληφθεί.

Αναφορά ιστορικού οχήματος eBay

Εάν δυσκολεύεστε να αποφασίσετε τι να αγοράσετε, υπάρχουν αρκετοί ιστότοποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να αγοράσετε το επόμενο όχημά σας.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ανταλλακτικά

Έχουμε μιλήσει κυρίως για οχήματα μέχρι στιγμής, αλλά η eBay Motors προσφέρει επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο αναζήτησης ανταλλακτικών και αξεσουάρ, που διατίθεται επίσης μέσω του eBay Motors. Στην ενότητα Αγορά ανά κατηγορία, κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε διάφορα ανταλλακτικά και αξεσουάρ προς πώληση.

Μπορείτε να βρείτε όλα τα είδη ανταλλακτικών εδώ, από ανταλλακτικούς καθρέφτες μέχρι σερβομηχανισμούς, αισθητήρες και πεντάλ—σχεδόν τα πάντα. Ακόμη και νέες μονάδες ελέγχου κινητήρα, οι υπολογιστές που λειτουργούν το αυτοκίνητό σας (για παράδειγμα, η θύρα OBD-II για τη διάγνωση προβλημάτων αυτοκινήτου), είναι διαθέσιμες.

Αγορά ανταλλακτικών οχημάτων στο eBay

Ωστόσο, η αγορά ανταλλακτικών δεν είναι όπως η αγορά ενός αυτοκινήτου. Αντίθετα, πρόκειται για μια πιο παραδοσιακή αγορά μέσω eBay, που σπάνια απαιτεί από εσάς να προβάλετε ή να αξιολογήσετε φυσικά το αντικείμενο πριν αγοράσετε. Εάν αυτό δεν σας ταιριάζει, είναι καλύτερο να επισκεφτείτε ένα τοπικό κατάστημα προμηθειών αυτοκινήτων σε κοντινή απόσταση για να βρείτε αυτό που χρειάζεστε.

Είναι πάντα καλύτερο να βλέπετε τα εμπορεύματα

Η αγορά ενός αυτοκινήτου μέσω Διαδικτύου μπορεί να είναι επικίνδυνη. Εάν έχετε επιλέξει ένα αυτοκίνητο σε απόσταση που ταξιδεύετε, μπορεί να σας φανεί χρήσιμο να το κάνετε μία φορά και ένα test drive, ειδικά αν με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε προβλήματα αργότερα.

Ανάλογα με τον πωλητή, ίσως χρειαστεί να δεσμευτείτε να αγοράσετε για να δείτε το όχημα. Εναλλακτικά, μπορεί να σας αφήσουν να ρίξετε μια ματιά σε αυτό πριν τελειώσει η καταχώριση. Ωστόσο, ενώ θα πρέπει να ελέγξετε το αυτοκίνητο όπως θα κάνατε οποιοδήποτε άλλο, μην προτείνετε να τερματίσετε τη δημοπρασία νωρίτερα στον πωλητή ή να αγοράσετε ιδιωτικά, καθώς αυτό τερματίζει κάθε προστασία που προσφέρεται και στα δύο μέρη από το eBay, το PayPal και την επιλεγμένη υπηρεσία μεσεγγύησης .

Εάν είναι απαραίτητο να δείτε το αυτοκίνητο, αλλά δεν μπορείτε να ταξιδέψετε, εξετάστε το ενδεχόμενο να επικοινωνήσετε με τον πωλητή για να κανονίσετε μια βιντεοδιάσκεψη Skype ή Google Hangouts, όπου μπορεί να σας δείξει τι θέλετε να δείτε μέσω της κάμερας του smartphone. Επιπλέον, εξετάστε το ενδεχόμενο να εξερευνήσετε οδηγούς αγοράς αυτοκινήτων για πολύτιμες πληροφορίες για να εξοικονομήσετε χρήματα και να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Μην πληρώνετε μέχρι να είστε ευτυχισμένοι

Άτομο που πληρώνει μέσω μιας χρεωστικής κάρτας

Όταν αγοράζετε ένα αυτοκίνητο, ξεκινάτε μια σημαντική οικονομική επένδυση, επομένως είναι καλή ιδέα να πληρώνετε μόνο όταν είστε ευχαριστημένοι με τη συμφωνία. Όπως και με κάθε άλλη αγορά eBay, ενδέχεται να μην λάβετε αυτό που περιμένατε. ίσως το αυτοκίνητο που έχετε παρατηρήσει να μην ταιριάζει με την περιγραφή στην καταχώριση, για παράδειγμα.

Ο τρόπος διαχείρισης αυτού του είδους σεναρίου είναι να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία μεσεγγύησης, η οποία θα αποδεσμεύσει κεφάλαια μόνο όταν και τα δύο μέρη είναι ευχαριστημένα με τη συναλλαγή. Το eBay συνιστά να χρησιμοποιείτε μόνο το Escrow.com και η δική μας εμπειρία από την υπηρεσία θα το υποστηρίζει.

Δεν συμβουλεύουμε τη χρήση μεσεγγύησης τρίτων. Αυτά μπορεί να είναι αναξιόπιστα, ή ακόμα και εντελώς ψεύτικα, και να σας αφήσουν με άδεια τσέπη και άδειο δρόμο. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση Escrow.com στο Σελίδα βοήθειας του eBay για την αγορά μηχανοκίνητων οχημάτων στον ιστότοπο.

Drive Away ή Auto Transport Broker;

Πώς θα πάρετε το αυτοκίνητό σας σπίτι; Εάν το έχετε δει από κοντά, αυτό πιθανότατα δεν θα είναι πρόβλημα (εκτός αν έχετε αγοράσει ένα ναυάγιο για ανταλλακτικά και επισκευές), αλλά εάν αγοράζετε ένα όχημα που δεν έχετε δει μόνοι σας, Θα χρειαστεί να κανονίσετε έναν μεσίτη μεταφοράς αυτοκινήτων για να το παραδώσει.

Αυτό είναι συχνά ευθύνη του αγοραστή — σχεδόν πάντα θα βρείτε τις λέξεις “Ο αγοραστής είναι υπεύθυνος για την παραλαβή ή την αποστολή του οχήματος” σε μια καταχώριση.

Με απλά λόγια, ένας Μεσίτης Auto Transport προσφέρει μια υπηρεσία στους αγοραστές αυτοκινήτων στο eBay.com. Αυτοί οι αγοραστές θα χρησιμοποιούσαν την υπηρεσία διαμεσολάβησης για να στείλουν το αυτοκίνητό τους, το φορτηγό, τη μοτοσικλέτα, το τετράτροχο ή οποιοδήποτε άλλο όχημα από, για παράδειγμα, την Τάμπα, Φλόριντα στο Ντάλας, Τέξας. Θα πλήρωναν στον μεσίτη μια αμοιβή που κάνει κράτηση για τη νέα τους αγορά σε ένα μεταφορέα αυτοκινήτων και θα την παραδώσει στην κατάσταση στην οποία πουλήθηκε.

Ενώ μπορείτε να κανονίσετε τη δική σας μεταφορά ή ο πωλητής μπορεί (σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις) να παρέχει μεταφορά για τη νέα σας αγορά, υπάρχει πιθανότητα η καταχώριση να διαθέτει μια προεπιλεγμένη επιλογή eBay για μεσιτεία μεταφορών. Εάν όχι, θα βρείτε σχεδόν σίγουρα έναν σύνδεσμο προς uShip, μια αγορά για ανεξάρτητους μεταφορείς αυτοκινήτων και μεσίτες μεταφορών, όπου μπορείτε γρήγορα να ταιριάξετε με έναν κατάλληλο πάροχο μεταφοράς αυτοκινήτων. Αξίζει να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μεταφοράς, καθώς προσφέρουν χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας, όπως μια διαδικτυακή υπηρεσία παρακολούθησης που επιτρέπει την παρακολούθηση του αυτόματου μεταφορέα μέσω δορυφόρου.

Αγοράστε με ασφάλεια και μην καταλήξετε με ένα Banger!

Η αγορά αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας είναι δύσκολη στις καλύτερες στιγμές. Το eBay μπορεί να το κάνει πιο απλό, αλλά αν δεν προσέξεις, τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα πιο περίπλοκα.

Όπως με κάθε ακριβή αγορά, σας προτείνουμε να κάνετε την έρευνά σας, να εξετάσετε το όχημα που σκοπεύετε να αγοράσετε και να τηρήσετε την εγκεκριμένη υπηρεσία μεσεγγύησης. Αν ψάχνετε για μια συμφωνία στο eBay, αγοράστε μέσω eBay για να επωφεληθείτε από την προστασία των αγοραστών και να βεβαιωθείτε ότι είστε ενημερωμένοι και ρεαλιστές σχετικά με την αγορά καθ’ όλη τη διάρκεια.

Διαβάστε επίσης:5 καλύτεροι ασύρματοι προσαρμογείς CarPlay για αγορά

Πώς να γίνετε πλούσιοι: 5 επενδύσεις που θα σας κάνουν εκατομμυριούχο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *