Πώς να αντιγράψετε τη μορφοποίηση κελιών στο Microsoft Excel

Πώς να αντιγράψετε τη μορφοποίηση κελιών στο Microsoft Excel

Μορφοποίηση σας Φύλλο εργασίας του Excel είναι ένα σημαντικό βήμα για να κάνετε τη δουλειά σας εμφανίσιμη. Το Microsoft Excel σάς προσφέρει διάφορους τρόπους για να αντιγράψετε τη μορφή ενός κελιού. Για παράδειγμα, Format Painter είναι ένας άμεσος τρόπος αντιγραφής της μορφοποίησης ενός κελιού και εφαρμογής του σε άλλο. Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι αντιγραφής μορφοποίησης και αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και τον τύπο της εργασίας σας.

1. Αντιγράψτε τη Μορφοποίηση στο Excel με Ειδική Επικόλληση

Όταν θέλετε να αντιγράψετε κελιά στο Microsoft Excel, παρατηρείτε ότι υπάρχουν πολλές επιλογές επικόλλησης στη διάθεσή σας. Η μορφοποίηση επικόλλησης σάς επιτρέπει να αντιγράψετε μόνο τη μορφοποίηση του κελιού, αλλά όχι το περιεχόμενό του.

Ας δούμε πώς λειτουργεί σε ένα παράδειγμα. Θέλετε να αντιγράψετε τη μορφοποίηση του κελιού A2 που έχει κόκκινο φόντο και λευκό χρώμα γραμματοσειράς, στο κελί B2 που έχει διαφορετική τιμή χωρίς καμία μορφοποίηση:

 1. Επιλέξτε και κάντε δεξί κλικ στο μεμονωμένο κελί από το οποίο θέλετε να αντιγράψετε τη μορφοποίηση. Στο παράδειγμά μας αυτό είναι το κελί A2.
 2. Επιλέγω αντίγραφο από το μενού ή πατήστε Ctrl + ντο στο πληκτρολόγιό σας για να αντιγράψετε.
 1. Επιλέξτε το κελί στο οποίο θέλετε να αντιγράψετε αυτήν τη μορφοποίηση. Στην περίπτωσή μας, αυτό είναι ένα κελί Β2. Κάντε δεξί κλικ στο επιλεγμένο κελί και κάντε κλικ στο βέλος δίπλα στο Ειδική επικόλληση επιλογή στο μενού.
 2. Επιλέξτε το εικονίδιο για μορφοποίηση. Είναι το εικονίδιο με μια βούρτσα πάνω από την κουρευτική μηχανή.

Ένας άλλος τρόπος για να το κάνετε είναι:

 1. Επιλέξτε και αντιγράψτε το κελί από το οποίο θέλετε να επικολλήσετε τη μορφοποίηση. Στη συνέχεια, επιλέξτε το κελί (ή μια περιοχή κελιών) στο οποίο θέλετε να εφαρμόσετε αυτήν τη μορφοποίηση.
 2. Στο Καρτέλα Αρχική σελίδα επιλέγω Επικόλληση χαρακτηριστικό και, στη συνέχεια, επιλέξτε Πασχαλινή Ειδικήl από το αναπτυσσόμενο μενού.
 1. Θα ανοίξει ένα πλαίσιο διαλόγου Ειδική επικόλληση. Επιλέγω Μορφήκαι μετά κάντε κλικ στο Εντάξει κουμπί για να εφαρμόσετε τη μορφοποίηση στο επιλεγμένο κελί.

Αυτή η μέθοδος θα λειτουργήσει επίσης εάν θέλετε να επικολλήσετε τη μορφοποίηση σε πολλά κελιά στο ίδιο φύλλο εργασίας ή σε άλλα φύλλα εργασίας σε ένα βιβλίο εργασίας. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να επιλέξετε το εύρος των κελιών στα οποία θέλετε να εφαρμόσετε την αντιγραμμένη μορφοποίηση.

2. Αντιγράψτε τη Μορφοποίηση στο Excel με το Format Painter

Το Format Painter είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο στο Microsoft Excel εάν θέλετε να αντιγράψετε τη μορφοποίηση κελιών. Μπορεί να σας βοηθήσει να αναπαράγετε όλες τις ρυθμίσεις μορφοποίησης, όπως Μορφή αριθμού, μέγεθος γραμματοσειράς, πρόσωπο και χρώμα, χρώμα φόντου κελιού, στοίχιση κειμένου και άλλα. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να αντιγράψετε τη μορφοποίηση κελιών σε άλλα κελιά στο φύλλο εργασίας σας:

 1. Επιλέξτε το κελί από το οποίο θέλετε να αντιγράψετε τη μορφοποίηση.
 2. μεταβείτε στο Σπίτι καρτέλα και βρείτε το Format Painter εργαλείο στην ομάδα Πρόχειρο. Μόλις το επιλέξετε, ο δείκτης σας θα αλλάξει σε εικονίδιο πινέλου.
 1. Κάντε κλικ στο κελί στο οποίο θέλετε να εφαρμόσετε τη μορφοποίηση.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Format Painter για να εφαρμόσετε μορφοποίηση αντιγραμμένων κελιών σε μια σειρά κελιών. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε το δείγμα κελιού, μετά να επιλέξετε το εργαλείο Format Painter και να σύρετε τον κέρσορα πάνω από το εύρος των κελιών που θέλετε να εφαρμόσετε τη μορφοποίηση.

Εάν κάνετε διπλό κλικ στο κουμπί εργαλείου Format Painter στην καρτέλα Home, αυτό θα κλειδώσει στον δρομέα σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα για να επιλέξετε και να εφαρμόσετε μορφοποίηση σε πολλά μη γειτονικά κελιά.

Εάν θέλετε να αντιγράψετε τη μορφοποίηση μιας στήλης, σε μια άλλη στήλη. Θα επιλέξετε την κεφαλίδα της στήλης δείγματος, θα επιλέξετε το εργαλείο Format Painter και, στη συνέχεια, θα κάνετε κλικ στην κεφαλίδα της στήλης προορισμού. Αυτό θα επικολλήσει τη μορφοποίηση σειρά προς σειρά.

3. Αντιγράψτε τη Μορφοποίηση κελιών με το μενού Μεταφορά και απόθεση

Το μενού Drag and Drop είναι μια προσεγμένη δυνατότητα που θα σας επιτρέψει να μετακινήσετε γρήγορα τη μορφοποίηση από το ένα κελί στο άλλο. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

 1. Επιλέξτε το δείγμα κελιού από το οποίο θέλετε να αντιγράψετε τη μορφοποίηση.
 2. Μετακινήστε τον κέρσορα στο δεξιό περίγραμμα του επιλεγμένου κελιού. Ο κέρσορας σας πρέπει να αλλάξει σε τέσσερα βέλη που δείχνουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.
 3. Κάντε δεξί κλικ στο ποντίκι σας και κρατήστε πατημένο το κουμπί. Μετακινήστε το ποντίκι σας στο κελί προορισμού όπου θέλετε να επικολλήσετε τη μορφοποίηση και αφήστε το κουμπί του ποντικιού.
 4. Μόλις ανοίξει το μενού, επιλέξτε Αντιγράψτε εδώ ως Μορφές Μόνο επιλογή.

4. Μορφοποίηση αντιγραφής με λαβή γεμίσματος

Η λαβή συμπλήρωσης είναι μια χρήσιμη δυνατότητα του Excel που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες για αυτόματη συμπλήρωση κελιών ή αντιγραφή τύπων. Αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αντιγραφή των μορφών Excel. Δείτε πώς:

 1. Επιλέξτε το κελί από το οποίο θέλετε να αντιγράψετε τη μορφή.
 2. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού σας πάνω από το λαβή πλήρωσης στην κάτω δεξιά γωνία της επιλογής. Όταν το κάνετε αυτό, ο κέρσορας σας θα αλλάξει σε μαύρο σταυρό.
 1. Κρατήστε τη λαβή και σύρετέ την πάνω από τα κελιά όπου θέλετε να εφαρμόσετε την αντιγραμμένη μορφοποίηση.
 2. Αφήστε τη λαβή πλήρωσης και επιλέξτε το Επιλογές αυτόματης συμπλήρωσης πτυσώμενο μενού.
 3. Επιλέγω Μόνο μορφοποίηση συμπλήρωσης.

Σημείωση: Εάν δεν μπορείτε να δείτε το αναπτυσσόμενο βέλος αυτόματης συμπλήρωσης, θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε. Δείτε πώς:

 1. μεταβείτε στο Αρχείο καρτέλα και επιλέξτε Excel Επιλογές από το μενού του αριστερού πίνακα.
 2. Επιλέγω Προχωρημένος στον αριστερό πίνακα και, στη συνέχεια, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα Ενεργοποιήστε τη λαβή πλήρωσηςστο Επιλογές επεξεργασίας Ενότητα.

Υπάρχει περίπτωση να μην μπορείτε ακόμα να δείτε το αναπτυσσόμενο μενού Συμπλήρωση λαβής. Αν ισχύει αυτό:

 1. μεταβείτε στο Αρχείο καρτέλα και επιλέξτε Επιλογές στο κάτω μέρος του αριστερού πίνακα.
 2. Επιλέγω Προχωρημένοςκαι, στη συνέχεια, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα Εμφάνιση κουμπιού επιλογών επικόλλησης κατά την επικόλληση του περιεχομένουστο Αποκοπή, αντιγραφή και επικόλληση Ενότητα.
 1. Κάντε κλικ στο Εντάξει κουμπί στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου Επιλογές Excel για επιβεβαίωση.

5. Συντομεύσεις Excel για Αντιγραφή Μορφοποίησης και Εφαρμογή

Δυστυχώς, δεν υπάρχει single Συντόμευση πληκτρολογίου Excel που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αντιγράψετε μορφές κελιών. Τα τυπικά Ctrl + C και Ctrl + V είναι οι εντολές για την αντιγραφή και επικόλληση του περιεχομένου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σειρά από πλήκτρα συντόμευσης που θα κάνουν την αντιγραφή μορφοποίησης πιο γρήγορη. Ακολουθεί μια λίστα με χρήσιμες συντομεύσεις αντιγραφής μορφοποίησης κελιών:

1. Για πρόσβαση στην Ειδική Επικόλληση με συντομεύσεις πληκτρολογίου πατήστε Βάρδια + F10 και μετά R ενώ κρατάτε ακόμα το κουμπί Shift. Στη συνέχεια χτυπήστε το Εισαγω κουμπί.

Το Shift + F10 εμφανίζει το μενού περιβάλλοντος.

Το Shift + R επιλέγει την επιλογή μορφοποίησης Μόνο επικόλληση.

2. Για γρήγορη πρόσβαση στο κουμπί Excel Format Painter, πατήστε ένα προς ένα τα ακόλουθα κουμπιά πληκτρολογίου: Alt, H, φά, Π.

Το Alt σάς δίνει πρόσβαση σε συντομεύσεις πληκτρολογίου για εντολές κορδέλας.

Το H επιλέγει την καρτέλα Αρχική σελίδα στην κορδέλα.

Τα F και P επιλέγουν το εργαλείο Format Painter.

Η γνώση της τέχνης της αντιγραφής μορφοποίησης κελιών στο Microsoft Excel είναι μια πολύτιμη δεξιότητα που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη ροή εργασίας σας. Είτε εργάζεστε σε περίπλοκα υπολογιστικά φύλλα είτε σε απλούς πίνακες δεδομένων, αυτές οι τεχνικές θα σας εξοικονομήσουν χρόνο και θα εξασφαλίσουν μια συνεπή και εκλεπτυσμένη εμφάνιση στα έγγραφά σας Excel.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να περιστρέψετε μια εικόνα στο Microsoft Word

Πώς να εμφανίσετε τις ημερομηνίες ως ημέρες της εβδομάδας στο Microsoft Excel

Πώς να διορθώσετε το Excel που δεν διαιρείται σωστά

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *