Πώς να αφαιρέσετε το Linux από το Chromebook σας

Πώς να απενεργοποιήσετε την επιστημονική σημειογραφία στο Excel

Από προεπιλογή, το Excel μετατρέπει μεγαλύτερους αριθμούς σε επιστημονική σημείωση για εξοικονόμηση χώρου. Μάθετε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιστημονική σημειογραφία στο Excel χρησιμοποιώντας αυτόν τον οδηγό.

Το Excel έχει πολλές δυνατότητες που μπορούν να κάνουν τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη. Αυτές περιλαμβάνουν χρήσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου καθώς και λειτουργίες όπως η αυτόματη μορφοποίηση. Για παράδειγμα, εάν πληκτρολογήσετε έναν αριθμό σε ένα κελί και ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από το πλάτος του κελιού, το μέγεθος της στήλης θα αλλάξει αυτόματα για να χωρέσει τον αριθμό μέσα σε αυτήν. Τουλάχιστον, έτσι πρέπει να λειτουργεί.

Ωστόσο, εάν ο αριθμός σας είναι 12 ψηφία ή μεγαλύτερος, το Excel κάνει κάτι άλλο—μετατρέπει τον αριθμό σας σε επιστημονική σημείωση. Ίσως να είστε απόλυτα ευχαριστημένοι με την εμφάνιση των αριθμών σας με αυτόν τον τρόπο.

Εάν δεν είστε, ωστόσο, τότε υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για αυτό. Μάθετε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιστημονική σημειογραφία στο Excel παρακάτω.

Διαβάστε επίσης : Πώς να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Outlook στο Apple Watch

Τι είναι η Επιστημονική Σημείωση;

Μερικοί κλάδοι της επιστήμης ασχολούνται με πολύ μεγάλους αριθμούς. Για παράδειγμα, η σταθερά Avogadro έχει 24 ψηφία όταν γράφεται με τυπική σημείωση.

Άλλοι κλάδοι της επιστήμης χρησιμοποιούν αριθμούς που είναι πολύ μικροί. Η μάζα ενός πρωτονίου, για παράδειγμα, είναι ένας αριθμός που έχει 26 μηδενικά μετά την υποδιαστολή. Προφανώς, η διαγραφή τόσο μεγάλων αριθμών δεν είναι πρακτική.

Η επιστημονική σημείωση είναι ένας τρόπος γραφής αριθμών ως δυνάμεων του 10. Για παράδειγμα, το 1000 είναι 10 x 10 x 10 (10 κυβικά), επομένως μπορεί να γραφτεί ως 100^3 όταν χρησιμοποιούνται εκθέτες. Το 6000 θα γίνει τότε 6 x 10^3. Το 6543 θα γίνει 6,543 x 10^3 και ούτω καθεξής. Η ισχύς του δέκα εξοικονομεί την ανάγκη να γράψετε μια τεράστια λίστα με μηδενικά, ειδικά για μεγαλύτερους αριθμούς όπως 6,02 x 10^23.

Για αριθμούς μικρότερους από 1, χρησιμοποιούνται αρνητικοί δείκτες. Το 0,001 είναι 10^-3, άρα το 0,005 θα ήταν 5 x 10^-3 και ούτω καθεξής.

Γιατί το Excel μετατρέπει τους αριθμούς σε επιστημονική σημειογραφία;

Το Excel μετατρέπει τους αριθμούς σε επιστημονική σημείωση για τον ίδιο λόγο που δημιουργήθηκαν αρχικά: για εξοικονόμηση χώρου.

Εάν ένας αριθμός είναι μεγαλύτερος από τον διαθέσιμο χώρο στο κελί, το Excel θα εμφανίσει τον αριθμό σε επιστημονική σημείωση. Οποιοσδήποτε αριθμός 12 ψηφίων ή μεγαλύτερος θα μετατραπεί αυτόματα σε επιστημονική σημείωση.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα – το Excel θα μετατρέπει πάντα μεγαλύτερους αριθμούς σε επιστημονική σημείωση. Ωστόσο, δεν έχουν χαθεί όλα. Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αναγκάσετε το Excel να δείξει ότι ο αριθμός είναι τυπικός συμβολισμός.

Πώς να αφαιρέσετε την επιστημονική σημείωση αλλάζοντας το πλάτος κελιού

Εάν το Excel έχει αλλάξει τον αριθμό σας σε επιστημονική σημείωση και ο αριθμός σας είναι 11 ψηφία ή λιγότερα, τότε μπορείτε να τον επαναφέρετε στην τυπική μορφή απλώς κάνοντας το κελί αρκετά ευρύ ώστε να εμφανίζεται ο πλήρης αριθμός.

Μόλις υπάρχει αρκετός χώρος για να εμφανιστούν όλα τα ψηφία του αριθμού σας, θα επιστρέψει στην αρχική μορφή.

Για να καταργήσετε την επιστημονική σημείωση αλλάζοντας το πλάτος κελιού:

 1. Εντοπίστε το κελί που έχει μετατραπεί σε επιστημονική σημείωση.
 2. Στο επάνω μέρος αυτής της στήλης, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στη δεξιά πλευρά της ετικέτας της στήλης έως ότου ο κέρσορας γίνει μια κατακόρυφη γραμμή με δύο βέλη και στις δύο πλευρές.
 3. Κάντε κλικ και σύρετε προς τα δεξιά έως ότου το κελί είναι αρκετά ευρύ για να εμφανιστεί ο αριθμός σε τυπική σημείωση.
 4. Αφήστε τον κέρσορα και ο αριθμός θα μετατραπεί ξανά σε τυπική σημείωση.
 5. Εάν το κελί είναι πολύ πλατύ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια μέθοδο για να αλλάξετε το μέγεθός του, με την προϋπόθεση ότι δεν το κάνετε μικρότερο από το πλάτος ολόκληρου του αριθμού σας.

Πώς να αφαιρέσετε την επιστημονική σημειογραφία αλλάζοντας τις μορφές κελιών

Εάν ο αριθμός σας είναι 12 ψηφία ή περισσότερα, ακόμα κι αν το κελί σας είναι αρκετά πλατύ ώστε να εμφανίζει ολόκληρο τον αριθμό, θα εξακολουθεί να μετατρέπεται σε επιστημονική σημείωση.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, πρέπει να αναγκάσετε το Excel να εμφανίσει τον αριθμό στη μορφή που θέλετε.

Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να αλλάξετε τη μορφή κελιού.

Για να καταργήσετε την επιστημονική σημείωση αλλάζοντας τη μορφοποίηση κελιών:

 1. Κάντε δεξί κλικ στο κελί που περιέχει τον αριθμό σας.
 2. Επιλέξτε Μορφοποίηση κελιών .
 3. Στην ενότητα Κατηγορία , επιλέξτε Αριθμός .
 4. Στο επάνω μέρος του δεξιού παραθύρου, θα δείτε ένα δείγμα της εμφάνισης του αριθμού σας χρησιμοποιώντας τις τρέχουσες ρυθμίσεις.
 5. Εάν ο αριθμός σας δεν περιλαμβάνει δεκαδικά ψηφία, χρησιμοποιήστε το κάτω βέλος για να αλλάξετε τα δεκαδικά ψηφία σε 0 . Μπορείτε να ελέγξετε ξανά το δείγμα για να βεβαιωθείτε ότι φαίνεται σωστό.
 6. Εάν ο αριθμός σας έχει πολλά δεκαδικά ψηφία, χρησιμοποιήστε το επάνω βέλος για να αυξήσετε τον αριθμό των δεκαδικών ψηφίων. Για άλλη μια φορά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δείγμα για να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τον σωστό αριθμό.
 7. Εάν ο αριθμός σας έχει αρχικά μηδενικά, όπως τον αριθμό 0012345, τότε αυτό δεν θα εμφανίζεται σωστά χρησιμοποιώντας τη μορφή Αριθμός . Αντίθετα, θα χρειαστεί να επιλέξετε την Προσαρμοσμένη  κατηγορία.
 8. Επιλέξτε 0 από τη λίστα μορφών.
 9. Κάντε κλικ στο πλαίσιο Τύπος και προσθέστε επιπλέον μηδενικά μέχρι ο αριθμός των μηδενικών να ταιριάζει με τον αριθμό των ψηφίων του αριθμού που θέλετε να εμφανίσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δείγμα για να ελέγξετε πώς θα εμφανιστεί ο τελικός αριθμός.
 10. Όταν είστε χαρούμενοι που το δείγμα μοιάζει με τον αριθμό που θέλετε να εμφανιστεί στο κελί σας, κάντε κλικ στο OK .
 11. Ο αριθμός σας θα εμφανίζεται τώρα όπως τον θέλετε.

Πώς να μετατρέψετε την επιστημονική σημειογραφία σε τυπική σημειογραφία

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ορισμένες συναρτήσεις του Excel για να αναγκάσετε το Excel να εμφανίσει τον αριθμό σας με τυπική σημείωση.

Αυτή η μέθοδος τοποθετεί τον σωστά διαμορφωμένο αριθμό σε ένα νέο κελί, κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μια μέθοδο που θα χρησιμοποιήσετε.

Για να μετατρέψετε ξανά την επιστημονική σημειογραφία σε τυπική σημειογραφία:

 1. Κάντε κλικ σε ένα κενό κελί.
 2. Τύπος =CONCAT(
 3. Κάντε κλικ στο κελί που περιέχει τον αριθμό που θέλετε να μετατρέψετε.
 4. Πληκτρολογήστε κλειστή αγκύλη και πατήστε Enter .
 5. Ο αριθμός σας θα εμφανίζεται με τυπική σημείωση.
 6. Μπορείτε επίσης να επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα αντικαθιστώντας το =CONCAT( στο βήμα 2 με =UPPER( ή =TRIM(

Πώς να αναγκάσετε το Excel να εμφανίζει τυπική σημειογραφία χρησιμοποιώντας μια απόστροφη

Μια τελευταία μέθοδος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εξαπατήσετε το Excel ώστε να εμφανίσει τη μορφή αριθμού που θέλετε είναι να χρησιμοποιήσετε μια απόστροφο πριν από τον αριθμό σας. Ο αριθμός θα εμφανίζεται χωρίς την απόστροφο και θα είναι σε τυπική μορφή ανεξάρτητα από το μήκος.

Ωστόσο, αυτό θα δημιουργήσει ένα μήνυμα σφάλματος στο κελί, το οποίο σας ενημερώνει ότι το Excel αντιμετωπίζει τον αριθμό ως κείμενο, αλλά μπορείτε ευχαρίστως να το αγνοήσετε εάν το επιθυμείτε.

Εάν αναφέρετε το κελί στους υπολογισμούς, θα εξακολουθεί να λειτουργεί σαν να είναι αριθμός.

Για να αναγκάσετε το Excel να εμφανίζει τυπική σημειογραφία χρησιμοποιώντας μια απόστροφο:

 1. Κάντε κλικ στο κελί όπου θέλετε να εμφανίζεται ο αριθμός σας.
 2. Πληκτρολογήστε μια απόστροφο ( ).
 3. Εισαγάγετε τον αριθμό σας ως συνήθως.
 4. Πατήστε Enter και η απόστροφος θα εξαφανιστεί.
 5. Εάν κάνετε κλικ στο κελί, θα δείτε το μήνυμα σφάλματος που υποδεικνύεται από το πράσινο τρίγωνο.
 6. Μη διστάσετε να αγνοήσετε το σφάλμα!

Διαχείριση του υπολογιστικού φύλλου Excel

Ενώ πολλές λειτουργίες του Excel έχουν σκοπό να κάνουν τη ζωή πιο εύκολη, μερικές φορές μπορεί να καταλήξουν να κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Η εκμάθηση του τρόπου απενεργοποίησης της επιστημονικής σημειογραφίας στο Excel διασφαλίζει ότι οι αριθμοί σας εμφανίζονται ακριβώς όπως θέλετε.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ανακτήσετε τον έλεγχο του Excel. Μπορείτε να μάθετε πώς να ανανεώνετε τα δεδομένα κελιών στο Excel, ώστε η νέα μορφοποίηση αριθμών να εφαρμόζεται στα υπάρχοντα δεδομένα. Μπορείτε να μάθετε πώς να αγνοείτε όλα τα σφάλματα στο Excel, εάν σας αποσπούν την προσοχή.

Εάν το Excel συνεχίζει να κολλάει, υπάρχουν μερικές επιδιορθώσεις που ίσως θέλετε να δοκιμάσετε.

Διαβάστε επίσης :

AirPods Pro 1ης γενιάς έναντι 2ης γενιάς

 σφάλμα chrome-error://chromewebdata/

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *