Πώς να δείτε πότε δημιουργήθηκε ή τροποποιήθηκε ένα έγγραφο του Microsoft Word στα Windows

Πώς να δείτε πότε δημιουργήθηκε ή τροποποιήθηκε ένα έγγραφο του Microsoft Word στα Windows

Το Microsoft Word καταγράφει την ημερομηνία (και την ώρα) που δημιουργείτε, επεξεργάζεστε, εκτυπώνετε ή αποθηκεύετε ένα έγγραφο του Word. Αυτά τα δεδομένα είναι ενσωματωμένα ψηφιακά στο έγγραφο και μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά στην εφαρμογή Microsoft Word ή στην Εξερεύνηση αρχείων των Windows.

Θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να δείτε πότε δημιουργήθηκε ή τροποποιήθηκε ένα έγγραφο του Word. Θα μάθετε επίσης να εισάγετε την ημερομηνία δημιουργίας ή τροποποίησης στο έγγραφο του Word.

Ελέγξτε την Ημερομηνία δημιουργίας εγγράφου του Word στο Microsoft Word

Τα παρακάτω βήματα ισχύουν για το Microsoft Office 365, το Microsoft Word 2016 και νεότερες εκδόσεις. Ανατρέξτε στην ενότητα Προβολή της ημερομηνίας τελευταίας τροποποίησης ενός εγγράφου του Word, εάν χρησιμοποιείτε παλαιότερη έκδοση του Word.

 1. Ανοίξτε το έγγραφο στο Microsoft Word και επιλέξτε το Αρχείο μενού στην επάνω αριστερή γωνία.
 1. Επιλέγω Πληροφορίες στην πλαϊνή μπάρα.
 1. Ελεγξε το Δημιουργήθηκε γραμμή στην ενότητα “Σχετικές ημερομηνίες” για να δείτε πότε δημιουργήθηκε το έγγραφο στο Microsoft Word.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την ημερομηνία δημιουργίας εγγράφου στο παράθυρο “Σύνθετες ιδιότητες”. Ανοιξε το Ιδιότητες αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε Προηγμένες ιδιότητες.

Ανοιξε το Στατιστική καρτέλα και επιλέξτε τη σειρά “Δημιουργήθηκε” για να δείτε την ημερομηνία δημιουργίας του εγγράφου. Επιλέξτε ΟΚ ή Ακύρωση για να κλείσετε το Προηγμένες ιδιότητες παράθυρο.

Ελέγξτε την Ημερομηνία δημιουργίας εγγράφου του Word μέσω της Εξερεύνησης αρχείων

Μπορείτε να ελέγξετε την ημερομηνία δημιουργίας των εγγράφων του Word χρησιμοποιώντας την Εξερεύνηση αρχείων των Windows. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη μέθοδο εάν δεν έχετε εγκατεστημένο το Microsoft Word στον υπολογιστή σας.

 1. Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων (κλειδί Windows + μι) και μεταβείτε στη διαδρομή/τοποθεσία του εγγράφου του Word.
 2. Ελεγξε το Ημερομηνία τροποποίησης στήλη για να δείτε πότε έγινε η τελευταία επεξεργασία του εγγράφου στο Microsoft Word.

Εάν δεν βλέπετε τη στήλη “Ημερομηνία τροποποίησης”, κάντε δεξί κλικ Ονομα κεφαλίδα και επιλέξτε Ημερομηνία τροποποίησης.

 1. Για να δείτε την ακριβή ημερομηνία δημιουργίας ενός εγγράφου του Word, κάντε δεξί κλικ στο έγγραφο και επιλέξτε Ιδιότητες. Εναλλακτικά, επιλέξτε το έγγραφο και πατήστε Alt + Εισαγω στο πληκτρολόγιό σας.

Μπορεί να δείτε μια στήλη Ημερομηνία δημιουργίας στο φάκελο. Οι πληροφορίες στη στήλη περιγράφουν πότε αποθηκεύτηκε/λήφθηκε το έγγραφο στον υπολογιστή σας. Προχωρήστε στο βήμα #4 για να δείτε πότε δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά έγγραφα στο Microsoft Word.

 1. Κατευθυνθείτε προς το Λεπτομέριες καρτέλα και μεταβείτε στην ενότητα “Προέλευση”. Ελεγξε το Δημιουργήθηκε περιεχόμενο γραμμή για να δείτε πότε δημιουργήθηκε το έγγραφο στο Word.

Μπορείτε επίσης να δείτε πότε το έγγραφο τροποποιήθηκε/επεξεργάστηκε τελευταία φορά στο Ημερομηνία τελευταίας αποθήκευσης σειρά. ο Συνολικός χρόνος επεξεργασίας Η σειρά δείχνει πόσο χρόνο χρειάστηκε ο συγγραφέας για να κάνει αλλαγές στο έγγραφο.

Ελέγξτε την ημερομηνία τροποποίησης εγγράφου στο Microsoft Word

Η αρχική σελίδα της εφαρμογής Microsoft Word είναι ένα άλλο μέρος για να δείτε την ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης των εγγράφων του Word. Ανοίξτε την εφαρμογή Microsoft Word στον υπολογιστή σας και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 1. Ανοιξε το Σπίτι καρτέλα στην πλαϊνή γραμμή και ελέγξτε το Ημερομηνία τροποποίησης στήλη στην ενότητα “Πρόσφατα”.
 1. Επιλέγω Περισσότερα έγγραφα στην κάτω δεξιά γωνία για να δείτε το ιστορικό τροποποιήσεων παλαιότερων εγγράφων.
 1. Ελεγξε το Παλαιότερα ενότητα για την τελευταία ημερομηνία και ώρα τροποποίησης των εγγράφων του Word.

Εισαγάγετε την ημερομηνία δημιουργίας ή τροποποίησης στα έγγραφα του Word

Το Microsoft Word σάς επιτρέπει να εισαγάγετε την ημερομηνία (και την ώρα) που δημιουργήθηκε ή επεξεργάστηκε ένα έγγραφο ως κείμενο.

 1. Ανοίξτε το έγγραφο στο Microsoft Word και τοποθετήστε τον κέρσορα στο σημείο που θέλετε να εισαγάγετε την ημερομηνία(ες).
 2. Ανοιξε το Εισαγωγή καρτέλας και επιλέξτε Γρήγορα Ανταλλακτικά στην ενότητα/ομάδα «Κείμενο».
 1. Επιλέγω Πεδίο στην αναπτυσσόμενη λίστα.
 1. Επιλέγω Ημερομηνία δημιουργίας στο πεδίο “Ονόματα πεδίων” και επιλέξτε μια προτιμώμενη μορφή στο πεδίο “Μορφές ημερομηνίας”. Επιλέγω Εντάξει για να εισαγάγετε την ημερομηνία δημιουργίας στο έγγραφο.

Αν και θα δείτε την τρέχουσα ημερομηνία στο πεδίο “Μορφές ημερομηνίας”, το Word εισάγει την πραγματική ημερομηνία δημιουργίας στο έγγραφο όταν επιλέγετε Εντάξει.

 1. Για να εισαγάγετε την ημερομηνία τελευταίας επεξεργασίας του εγγράφου, μεταβείτε στην Εισάγετε > Γρήγορα Ανταλλακτικά και επιλέξτε Πεδίο.
 1. Ανοιξε το Κατηγορίες αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε Ημερομηνία και ώρα.
 1. Επιλέγω SaveDate στο πεδίο “Ονόματα πεδίων”, επιλέξτε μια προτιμώμενη μορφή ημερομηνίας και επιλέξτε Εντάξει.

Το Word θα εισαγάγει ένα πεδίο κειμένου που θα εμφανίζει την τελευταία φορά που αποθηκεύτηκε ή τροποποιήθηκε το έγγραφο.

Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε την ημερομηνία τελευταίας εκτύπωσης του εγγράφου—ανοίξτε το παράθυρο του πεδίου κειμένου και επιλέξτε Εκτύπωση Ημερομηνία. Επιλέξτε μια προτιμώμενη μορφή ημερομηνίας και επιλέξτε Εντάξει για να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου.

Σημείωση: Το Word ενημερώνει αυτόματα την ημερομηνία εκτύπωσης και τροποποίησης κάθε φορά που επεξεργάζεστε ή εκτυπώνετε το έγγραφο.

Ελέγξτε τις ιδιότητες και το ιστορικό του εγγράφου του Word

Μπορείτε να δείτε πότε δημιουργήθηκε, τροποποιήθηκε ή εκτυπώθηκε ένα έγγραφο του Word παρακολουθήστε τις αλλαγές που έγιναν στο έγγραφο. Ενημερώστε το Microsoft Word στον υπολογιστή σας εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την προβολή ή την εισαγωγή της ημερομηνίας δημιουργίας ή τροποποίησης ενός εγγράφου.

Πώς να διορθώσετε το Excel που δεν αναγνωρίζει ημερομηνίες

Πώς να μετακινήσετε έναν πίνακα στα Έγγραφα Google

Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε το “Ιστορικό αρχείων” στα Windows

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *