Πώς να δημιουργήσετε συμπληρωμένες φόρμες στο Microsoft Word (macOS)

Πώς να δημιουργήσετε συμπληρωμένες φόρμες στο Microsoft Word (macOS)

Θέλετε να δημιουργήσετε ένα διαδραστικό έγγραφο του Word ή μια φόρμα με δυνατότητα συμπλήρωσης για άλλους; Χρησιμοποιώντας το Microsoft Word σε Mac, μπορείτε να δημιουργήσετε μια απλή φόρμα συμπλήρωσης του κενού, χωρίς πρότυπο, μέσα σε λίγα λεπτά.

Ενεργοποιήστε την καρτέλα προγραμματιστή στο Word

Για να προσθέσετε τα πεδία που χρειάζεστε δημιουργήστε τη φόρμα στο Word, θα χρησιμοποιήσετε την καρτέλα Προγραμματιστής. Εάν δεν βλέπετε αυτήν την καρτέλα στο επάνω μέρος του παραθύρου του Word, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να την εισαγάγετε.

 1. Επιλέγω Λέξη > Προτιμήσεις στη γραμμή μενού.
 2. Επιλέγω Κορδέλα & Γραμμή εργαλείων.
 1. Βεβαιωθείτε ότι είστε στο Ταινία καρτέλα και επιλέξτε Κύριες καρτέλες στην αναπτυσσόμενη λίστα Προσαρμογή της κορδέλας στα δεξιά.
 2. Επιλέξτε το πλαίσιο για Προγραμματιστής στη λίστα Κύριων καρτελών.
 1. Επιλέγω Αποθηκεύσετε.

Διαβάστε επίσης: Πώς να φτιάξετε flashcards στο Microsoft Word

Στη συνέχεια θα πρέπει να δείτε το Προγραμματιστής καρτέλα με τα Στοιχεία ελέγχου παλαιού τύπου που θα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε τη φόρμα με δυνατότητα συμπλήρωσης.

Δημιουργήστε μια συμπληρωμένη φόρμα στο Word

Το Word σε Mac έχει ένα πιο περιορισμένο σύνολο στοιχείων ελέγχου πεδίων φόρμας που κάνει στα Windows. Ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια φόρμα με δυνατότητα συμπλήρωσης χρησιμοποιώντας πλαίσια κειμένου, ελέγχου και σύνθετων πλαισίων.

Προσθέστε ένα πλαίσιο κειμένου

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλαίσιο κειμένου για περισσότερα από λέξεις στη φόρμα σας. Μπορείτε να το διαμορφώσετε για έναν αριθμό, ημερομηνία, υπολογισμό, την τρέχουσα ημερομηνία ή την τρέχουσα ώρα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τη μορφή για τον τύπο πεδίου.

 1. Τοποθετήστε τον κέρσορα στο σημείο που θέλετε το πεδίο, μεταβείτε στο Προγραμματιστής καρτέλα και επιλέξτε Πλαίσιο κειμένου στην ομάδα Στοιχεία ελέγχου παλαιού τύπου.
 1. Θα δείτε το πλαίσιο να προστίθεται ως σκιασμένο πεδίο. Είτε κάντε διπλό κλικ στο πεδίο είτε επιλέξτε το και επιλέξτε Επιλογές στην κορδέλα.
 1. Ολοκληρώστε τις ακόλουθες ρυθμίσεις για το πλαίσιο κειμένου:
 2. Τύπος: Επιλέξτε κανονικό κείμενο, αριθμό, ημερομηνία, τρέχουσα ημερομηνία, τρέχουσα ώρα ή υπολογισμό. Οι τύποι της τρέχουσας ημερομηνίας και της τρέχουσας ώρας προστίθενται αυτόματα στη φόρμα για εσάς.
 3. Προκαθορισμένο: Εισαγάγετε προαιρετικά το προεπιλεγμένο κείμενο, έναν αριθμό ή μια ημερομηνία. Για τις τρέχουσες ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας, το πλαίσιο είναι γκριζαρισμένο και για τον τύπο υπολογισμού, εισαγάγετε την Έκφραση για αυτό που θέλετε να υπολογίσετε.
 4. Μέγιστο μήκος: Περιορίστε προαιρετικά τον αριθμό των χαρακτήρων για την εισαγωγή.
 5. Μορφή: Επιλέξτε τη μορφή για το κείμενο, τον αριθμό, την ημερομηνία, την ώρα ή τον υπολογισμό.
 6. Επιλέξτε Μακροεντολή για εκτέλεση: Εάν θέλετε το πεδίο να ενεργοποιεί μια μακροεντολή κατά την είσοδο ή την έξοδο, επιλέξτε τη μακροεντολή στο αντίστοιχο αναπτυσσόμενο πλαίσιο.
 7. Ρυθμίσεις πεδίου: Θα δείτε μια προεπιλογή Σελιδοδείκτης όνομα που μπορείτε να επεξεργαστείτε εάν χρειάζεται. Εάν χρησιμοποιείτε τον τύπο υπολογισμού, επιλέξτε το πλαίσιο για να Υπολογίστε κατά την έξοδο. Για όλους τους τύπους πεδίων, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το πλαίσιο για Η συμπλήρωση ενεργοποιήθηκε ώστε οι χρήστες να μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα.
 1. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Προσθήκη κειμένου βοήθειας κουμπί για να συμπεριλάβετε κείμενο βοήθειας για το συμπλήρωμα φόρμας.
 1. Όταν ολοκληρώσετε τη διαμόρφωση του πεδίου, επιλέξτε Εντάξει για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις του πλαισίου κειμένου.

Προσθέστε ένα πλαίσιο ελέγχου

Εάν θέλετε να προσθέσετε ένα πλαίσιο ελέγχου στη φόρμα σας, αυτός είναι ένας εύχρηστος τρόπος για άλλους να απαντήσουν σε μια ερώτηση ναι/όχι, να επισημάνουν ολοκληρωμένα στοιχεία ή να επιβεβαιώσουν μια δήλωση.

 1. Τοποθετήστε τον κέρσορα στο σημείο που θέλετε το πλαίσιο ελέγχου, μεταβείτε στο Προγραμματιστής καρτέλα και επιλέξτε Πλαίσιο ελέγχου.
 1. Όταν δείτε το πλαίσιο ελέγχου που προστέθηκε, κάντε διπλό κλικ ή επιλέξτε το και επιλέξτε Επιλογές στην κορδέλα.
 1. Ορίστε την Προεπιλεγμένη τιμή σε οποιοδήποτε από τα δύο Δεν εχει ελεγχθει ή Τετραγωνισμένος ανάλογα με το πώς θέλετε να εμφανίζεται πριν συμπληρωθεί.
 2. Επιλέξτε το Μέγεθος πλαισίου ελέγχου ως Αυτο για το προεπιλεγμένο μέγεθος ή Ακριβώς για συγκεκριμένο αριθμό σημείων.
 3. Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις είναι ίδιες με αυτές για το πλαίσιο κειμένου παραπάνω και είναι προαιρετικές.
 4. Φροντίστε να επισημάνετε την επιλογή για Το πλαίσιο ελέγχου ενεργοποιήθηκε και επιλέξτε Εντάξει για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις.

Προσθέστε ένα σύνθετο πλαίσιο

Ίσως θέλετε να παρέχετε σε άλλους ένα αναπτυσσόμενη λίστα των αντικειμένων από τα οποία μπορούν να επιλέξουν. Αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να χρησιμοποιήσετε ένα πεδίο φόρμας σύνθετου πλαισίου.

 1. Τοποθετήστε τον κέρσορα στο σημείο που θέλετε το σύνθετο πλαίσιο, μεταβείτε στο Προγραμματιστής καρτέλα και επιλέξτε Combo Box.
 1. Όταν εμφανιστεί το σύνθετο πλαίσιο, κάντε διπλό κλικ ή επιλέξτε το και επιλέξτε Επιλογές στην κορδέλα.
 1. Εισαγάγετε το πρώτο στοιχείο λίστας στο Αναπτυσσόμενο στοιχείο κουτί. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το σύμβολο συν κουμπί για να το προσθέσετε στη λίστα από κάτω. Συνεχίστε αυτή τη διαδικασία για να προσθέσετε όλα τα στοιχεία της λίστας σας. Προαιρετικά χρησιμοποιήστε το βέλη στη δεξιά πλευρά για να αναδιατάξουν την παραγγελία τους.
 2. Και πάλι, οι άλλες προαιρετικές ρυθμίσεις είναι οι ίδιες όπως παραπάνω για το πλαίσιο κειμένου. Συμπληρώστε τα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
 3. Επισημάνετε την επιλογή για Το αναπτυσσόμενο μενού ενεργοποιήθηκε και επιλέξτε Εντάξει για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις.

Υπόδειξη: Χρησιμοποιήστε το Σκίαση κουμπί για να αφαιρέσετε το φόντο από τα πεδία ή το Πλαίσιο κουμπί για να δημιουργήσετε ένα περίγραμμα γύρω από τα τμήματα.

Προστατέψτε και δοκιμάστε τη φόρμα

Μόλις προσθέσετε τα πεδία στη φόρμα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν και φαίνονται όπως περιμένετε.

 1. Στο Προγραμματιστής καρτέλα, επιλέξτε Φόρμα προστασίας στην κορδέλα. Αυτό βγάζει τη φόρμα εκτός λειτουργίας επεξεργασίας, ώστε να μπορείτε να συμπληρώσετε τα πεδία.
 1. Εισαγάγετε μια τιμή στο πλαίσιο κειμένου, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου και επιλέξτε ένα στοιχείο λίστας στο σύνθετο πλαίσιο. Κάθε πεδίο πρέπει να λειτουργεί όπως αναμένεται.
 1. Εάν αντιμετωπίσετε πρόβλημα, αποεπιλέξτε Φόρμα προστασίας στην κορδέλα για να επιστρέψετε στη λειτουργία επεξεργασίας και να κάνετε τις διορθώσεις σας.

Υπόδειξη: Χρησιμοποίησε το δικό σου Αυτί κλειδί για γρήγορη μετακίνηση σε κάθε πεδίο φόρμας.

Η δημιουργία ενός συμπληρωμένου κενού εγγράφου Word σε Mac είναι αρκετά εύκολη ώστε να μπορείτε να το κάνετε σε λίγα μόνο λεπτά. Επιπλέον, μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο για τα συμπληρώματα φόρμας και να βοηθήσει στην εξάλειψη των λαθών.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να διορθώσετε το Excel που δεν αναγνωρίζει ημερομηνίες

Πώς να χρησιμοποιήσετε το πλαίσιο εκτέλεσης για να εκτελέσετε εντολές ως διαχειριστής στα Windows

Πώς να δημιουργήσετε επιστολόχαρτα στο Word

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *