Πώς να δημοσιεύσετε εφαρμογές Android στο Play Store το 2022;

Γνωρίζεις?

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά του Google Play, υπάρχουν 3,48 εκατομμύρια εφαρμογές στο Google Play Store.

Μπορείτε να φανταστείτε πόσο κυρίαρχη έχει γίνει η αγορά ανάπτυξης εφαρμογών; Με περισσότερες από 3 χιλιάδες εφαρμογές που ανεβαίνουν καθημερινά στο Google play store, οι επιχειρήσεις κατακλύζονται από τον ανταγωνισμό αιχμής, τις δυναμικές επιλογές των καταναλωτών και τις μυριάδες ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν, υιοθετώντας λύσεις για κινητές συσκευές που έχουν κατασκευαστεί με τα πιο προηγμένα εργαλεία και τεχνολογίες που τις βοηθούν να ξεχωρίζουν την προσοδοφόρα αγορά.

Όταν πρόκειται για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής για κινητά, οι ηγέτες επιχειρήσεων συχνά συνεργάζονται με την κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά για να δημιουργήσουν τη λύση για κινητά που ταιριάζει καλύτερα στις επιχειρηματικές τους οραματισμούς. Αλλά μόλις αναπτυχθεί η εφαρμογή, το επόμενο ουσιαστικό βήμα είναι να ανεβάσετε και να δημοσιεύσετε την εφαρμογή στο play store, κάτι που γίνεται καθήκον για τους ηγέτες της τεχνολογίας.

Έχοντας γνώση των περιπλοκών της ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά και της μεταφόρτωσης εφαρμογών Google Play, έχουμε συγκεντρώσει έναν οδηγό βήμα προς βήμα για να απλοποιήσουμε τη διαδικασία μεταφόρτωσης εφαρμογών στο play store.

Είστε έτοιμοι να διαβάσετε; Ας ξεκινήσουμε!

Πώς να δημοσιεύσετε την εφαρμογή Android στο Play Store; 

Πριν εξερευνήσετε τη διαδικασία δημοσίευσης της εφαρμογής, ας δούμε μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν δημοσιεύσετε την εφαρμογή σας στο play store.

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν δημοσιεύσετε την εφαρμογή Android στο play store

 1. Διατηρήστε έτοιμα στιγμιότυπα οθόνης εφαρμογών, περιγραφές εφαρμογών και μεταγλωττισμένο apk υψηλής ποιότητας, καθώς συνεχίζετε τη μεταφόρτωση της εφαρμογής Google Play.
 1. Όπως προτείνουν οι ειδικοί, εάν σκοπεύετε να υποβάλετε ένα πακέτο εφαρμογών Android, φροντίστε να εγγραφείτε στο Play App Signing. Κυρίως η υπογραφή εφαρμογής play αποθηκεύει το κλειδί υπογραφής της εφαρμογής σας στην ασφαλή υποδομή της Google και προσφέρει πολλές επιλογές αναβάθμισης για τη βελτίωση της ασφάλειας.
 1. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπερβαίνετε το προτεινόμενο όριο μεγέθους συμπιεσμένων λήψεων, καθώς το Google Play υποστηρίζει λήψεις συμπιεσμένων εφαρμογών μόλις 150 MB και ακόμη λιγότερο. Διαφορετικά, θα πρέπει να εξαλείψετε τον αχρησιμοποίητο κώδικα και τους πόρους και να ακολουθήσετε άλλες τεχνικές ελαχιστοποίησης εφαρμογών για να μειώσετε το μέγεθος της εφαρμογής.

Προχωρώντας προς τα εμπρός, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα με χρονολογική σειρά χωρίς να χάσετε τίποτα.

Ένας οδηγός βήμα προς βήμα

Βήμα 1 – Λογαριασμός προγραμματιστή Google Play Console.

Ένα από τα κύρια βήματα για τη δημοσίευση μιας εφαρμογής Android στο play store είναι η δημιουργία ενός λογαριασμού προγραμματιστή Google στο Google Play Console. Η κονσόλα Google Play μπορεί να γίνει κατανοητή ως λειτουργικό σύστημα υποστήριξης για όλες τις εφαρμογές που δημοσιεύονται στο play store. Οι προγραμματιστές που σκοπεύουν να δημοσιεύσουν μια εφαρμογή στο Play Store πρέπει να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό προγραμματιστή στην κονσόλα και να πληρώσουν μια εφάπαξ χρέωση 25 $, η οποία καταβάλλεται με πιστωτική κάρτα ή μέσω μεθόδων ηλεκτρονικής τραπεζικής. Επίσης, να θυμάστε ότι η υποβολή ανάρτησης, ο λογαριασμός προγραμματιστή μπορεί να χρειαστεί έως και 48 ώρες για να ενεργοποιηθεί.

κονσόλα google play

Θα πρέπει να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τα αναγνωριστικά του Gmail αμέσως μόλις μπείτε στην κονσόλα. Δημοσιεύστε τη σύνδεσή σας. το Google Play Console θα ρωτήσει εάν ένας μεμονωμένος προγραμματιστής ή οργανισμός θα είναι κάτοχος του λογαριασμού εφαρμογής. Και με βάση την ιδιοκτησία, θα εισάγετε βασικές πληροφορίες για εσάς ή τον οργανισμό σας, οι οποίες θα οδηγήσουν στην ενότητα πληρωμών και στην τελική δημιουργία λογαριασμού.

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι συμπληρώσατε όλα τα διαπιστευτήρια που ζητήσατε κατά τη δημιουργία του λογαριασμού.

δημιουργία λογαριασμού προγραμματιστή google

Βήμα 2 – Δημιουργήστε έναν λογαριασμό εμπόρου Google.

Εάν η εφαρμογή σας περιλαμβάνει αγορές εντός εφαρμογής, το επόμενο ουσιαστικό βήμα είναι να συνδέσετε τον λογαριασμό προγραμματιστή με τον λογαριασμό εμπόρου σας. Εάν έχετε ήδη έναν υπάρχοντα λογαριασμό εμπόρου, μπορείτε να μεταβείτε στην επιλογή Λήψη αναφορών και να επιλέξετε Οικονομικά. Ωστόσο, για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν τη σελίδα, πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό εμπόρου Google. Και για να δημιουργήσετε έναν, κάντε κλικ στη ρύθμιση ενός λογαριασμού εμπόρου.

λογαριασμό εμπόρου google

Μόλις δημιουργήσετε τον νέο σας λογαριασμό εμπόρου, θα συνδεθεί αυτόματα με τον λογαριασμό σας στο Google Play Console και θα σας επιτρέψει να παρακολουθείτε, να διαχειρίζεστε και να αναλύετε τις πωλήσεις της εφαρμογής και να δημιουργείτε αναφορές.

Βήμα 3 – Δημιουργία εφαρμογής

Μόλις ο λογαριασμός εμπόρου συνδεθεί με την κονσόλα σας Google Play, το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσετε μια εφαρμογή. Και για τη δημιουργία μιας εφαρμογής, υπάρχουν μερικά βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

 • Κάντε κλικ στο – Μενού > Όλες οι εφαρμογές
 • Επιλέξτε την επιλογή «Δημιουργία εφαρμογής».
δημοσίευση εφαρμογής google play

Στη συνέχεια, η κονσόλα αναπαραγωγής θα σας ζητήσει να εισαγάγετε ορισμένες βασικές λεπτομέρειες εφαρμογής. Για παράδειγμα,

 • Όνομα εφαρμογής – Πρέπει να εισαγάγετε ένα όνομα 30 χαρακτήρων σε αυτό το πεδίο το οποίο θα εμφανίζεται στο Google Play Console. Ωστόσο, αυτό το όνομα εφαρμογής μπορεί να αλλάξει αργότερα.
 • Προεπιλεγμένη γλώσσα – Ένα άλλο βασικό πεδίο είναι η ρύθμιση της γλώσσας της εφαρμογής. Μπορείτε να πλοηγηθείτε στο αναπτυσσόμενο μενού και να ορίσετε μια προεπιλεγμένη γλώσσα για την εφαρμογή σας.
 • Εφαρμογή ή παιχνίδι – Το επόμενο βήμα είναι να καθορίσετε εάν θα ανεβάσετε μια εφαρμογή ή ένα παιχνίδι, αλλά αυτό μπορεί να αναθεωρηθεί ξανά στη συνέχεια από τις ρυθμίσεις του καταστήματος.
 • Δωρεάν ή επί πληρωμή – Καθορίστε εάν η εφαρμογή σας θα είναι διαθέσιμη δωρεάν ή θα απαιτεί από τον χρήστη να πληρώσει για αυτήν. Η δωρεάν ή επί πληρωμή ενότητα μπορεί να ενημερωθεί από τη σελίδα της εφαρμογής επί πληρωμή αργότερα, αλλά μόνο μέχρι να δημοσιεύσετε την εφαρμογή σας. Μόλις η εφαρμογή είναι ζωντανή, δεν μπορείτε να μετατρέψετε την εφαρμογή σας από δωρεάν σε επί πληρωμή.
δημιουργία εφαρμογής στο play console

Μόλις συμπληρωθούν και επαληθευτούν όλες οι παραπάνω πληροφορίες, το Google Play Console θα ζητήσει επιβεβαιώσεις από εσάς. Βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή σας συμφωνεί με τις πολιτικές της Google του Προγράμματος προγραμματιστών και ότι αποδέχεται τη νομοθεσία των ΗΠΑ για τις εξαγωγές. Μόλις συμφωνήσετε με τους όρους και τις προϋποθέσεις, κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία εφαρμογής .

Βήμα 4. Λεπτομέρειες καταχώρισης App Store

Το επόμενο βήμα για τη μεταφόρτωση της εφαρμογής στην κονσόλα Google Play είναι η συμπλήρωση των βασικών πληροφοριών σχετικά με την καταχώριση της εφαρμογής. Μόλις κάνετε κλικ στο “Δημιουργία εφαρμογής”, η κονσόλα αναπαραγωγής θα σας μεταφέρει αυτόματα σε έναν ενοποιημένο πίνακα ελέγχου όπου θα πρέπει να εισαγάγετε τις απαραίτητες λεπτομέρειες για να ρυθμίσετε την εφαρμογή σας.

ρυθμίστηκε η κονσόλα google play

Η κονσόλα Google Play θα ρωτήσει για τα εξής:

 • Όνομα εφαρμογής – Καθώς έχετε ήδη εισαγάγει το όνομα της εφαρμογής στο προηγούμενο βήμα, δεν χρειάζεται να εισαγάγετε ξανά το ίδιο όνομα. Ωστόσο, εάν θέλετε να αναθεωρήσετε τον τίτλο, εδώ μπορείτε να αλλάξετε το όνομα.
 • Σύντομη περιγραφή – Αυτό το πεδίο απαιτεί να εισαγάγετε μια περιγραφή 80 χαρακτήρων που περιγράφει καλύτερα την εφαρμογή σας.
 • Πλήρης περιγραφή – Το παρακάτω πεδίο στη σύντομη περιγραφή σάς δίνει τη δυνατότητα να εξηγήσετε λεπτομερώς την εφαρμογή σας. Μπορείτε να επεκτείνετε το όριο λέξεων στους 4000 χαρακτήρες και να αξιοποιήσετε τις στοχευμένες λέξεις-κλειδιά σας για να οδηγήσετε την Google να μοιραστεί την εφαρμογή σας με το σχετικό κοινό.
καταχώριση εφαρμογών android

Μόλις προστεθούν όλες αυτές οι πληροφορίες στην κονσόλα Google, το επόμενο βήμα είναι η προσθήκη των γραφικών της εφαρμογής, της κατηγορίας της εφαρμογής και της πολιτικής απορρήτου. Θυμηθείτε, σας ζητήσαμε να διατηρήσετε έτοιμες εικόνες υψηλής ποιότητας πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία δημοσίευσης της εφαρμογής. Εδώ ακριβώς θα αξιοποιηθούν όλες αυτές οι εικόνες.

Επιπλέον, εδώ είναι οι λεπτομέρειες που θα χρειαστείτε:

Λεπτομέρειες Λεπτομέριες
Στιγμιότυπα οθόνης -2 έως 8 σε αριθμό, JPG ή PNG. Η αναλογία δεν πρέπει να υπερβαίνει το 2:1
Εικόνισμα – 512 X 512– PNG– Μέγιστο μέγεθος αρχείου: 1024 KB
Εντοπισμός -Εάν η εφαρμογή σας διατίθεται σε πολλές γλώσσες, πρέπει να τις αναφέρετε και να προσθέσετε πρόσθετες μεταφράσεις των πληροφοριών της εφαρμογής σας για να προσελκύσετε τους χρήστες που έρχονται και ελέγχουν την εφαρμογή σας.
Τύπος εφαρμογής και κατηγοριοποίηση – Μεταβείτε στο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε τύπο εφαρμογής – παιχνίδι ή εφαρμογή.- Επιλέξτε μια κατηγορία κατάλληλη για την εφαρμογή σας- Βαθμολογήστε το περιεχόμενό σας μετά τη μεταφόρτωση του APK.
Στοιχεία επικοινωνίας -Δώστε τις απαραίτητες φόρμες επικοινωνίας ώστε οι χρήστες να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας.
Πολιτική Απορρήτου -Για να αποφύγετε την παραβίαση του απορρήτου της εφαρμογής, η Google επιβάλλει την προσθήκη μιας πολιτικής απορρήτου κατά τη δημοσίευση της εφαρμογής σας. -Εάν χρειάζεστε ένα διάλειμμα, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση προχείρου και ολοκληρώστε το αργότερα.

 

Μόλις ολοκληρώσετε τη μεταφόρτωση των λεπτομερειών, πατήστε το κουμπί Αποθήκευση.

Βήμα 5 – Βαθμολογία περιεχομένου

Το επόμενο πιο κρίσιμο βήμα είναι το ερωτηματολόγιο αξιολόγησης περιεχομένου. Χωρίς να αξιολογήσει το περιεχόμενο της εφαρμογής σας, η Google θα τη θεωρήσει υποτιμημένη εφαρμογή και σίγουρα θα την αφαιρέσει από το Google Play Store. Και επειδή μπορεί να μην το θέλετε, ας μάθουμε τα βήματα για την προσθήκη βαθμολογίας περιεχομένου.

Για να προσθέσετε την αξιολόγηση περιεχομένου, θα πρέπει να πλοηγηθείτε στον κύριο πίνακα ελέγχου, να ρυθμίσετε την εφαρμογή σας και να επιλέξετε την επιλογή Αξιολόγηση περιεχομένου.

βαθμολογία περιεχομένου κονσόλας αναπαραγωγής

Ο Επόμενος πίνακας εργαλείων θα εμφανιστεί και θα μπορείτε να πλοηγηθείτε στο κουμπί “Έναρξη ερωτηματολογίου”. πρέπει να κάνετε κλικ στην καρτέλα και να ξεκινήσετε.

αξιολογήσεις περιεχομένου

Θα πρέπει να εισαγάγετε βασικές πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή σας στην ενότητα αξιολόγησης περιεχομένου. Αυτή η ενότητα χωρίζεται σε τρεις υποενότητες – Κατηγορίες, Ερωτηματολόγιο και Περίληψη.

Στην ενότητα Κατηγορία, πρέπει να εισαγάγετε τη διεύθυνση email που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες για να επικοινωνήσουν μαζί σας και την κατηγορία της εφαρμογής που δημοσιεύετε στο play store.

κατηγορία εφαρμογών android

Μόλις ολοκληρώσετε τη συμπλήρωση των παραπάνω πεδίων, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο και θα ανακατευθυνθείτε στην ενότητα του ερωτηματολογίου. Η ενότητα του ερωτηματολογίου επιτρέπει στην Google να εξερευνήσει περισσότερα σχετικά με την εφαρμογή σας για να κατανοήσει καλύτερα το κοινό-στόχο σας.

ερωτηματολόγιο μεταφόρτωσης εφαρμογής google play

Αφού συμπληρώσετε όλες τις λεπτομέρειες, μπορείτε να δείτε τη σύνοψη αξιολόγησης περιεχομένου και να πατήσετε «Υποβολή» για να εφαρμόσετε τις αλλαγές.

Βήμα 6 – Δημιουργία και μεταφόρτωση εφαρμογής στο Google Play

Η μεταφόρτωση του APK στην κονσόλα Google Play είναι το πιο σημαντικό βήμα της διαδικασίας δημοσίευσης της εφαρμογής, όπου τελικά η εφαρμογή μεταφορτώνεται και υποβάλλεται ώστε η Google να την ελέγξει και να μεταδοθεί ζωντανά.

Αλλά προτού πάμε και ανεβάσουμε την εφαρμογή, μια κρίσιμη απόφαση που πρέπει να λάβετε είναι ο τύπος της κυκλοφορίας της εφαρμογής – Εσωτερική δοκιμή (διαθέσιμη για έως και 100 δοκιμαστές που θα επιλέξετε), Κλείσιμο δοκιμής (διαθέσιμο μόνο σε συγκεκριμένο αριθμό ελεγκτών), Έκδοση παραγωγής (διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες του Play store στις χώρες που έχετε επιλέξει) ή Ανοιχτή δοκιμή (διαθέσιμη για τους Google Playtesters και χρήστες για συμμετοχή σε δοκιμές από την καταχώριση καταστήματός σας).

Αφού αποφασίσετε για τη δοκιμή, μπορείτε να μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου και να επιλέξετε « Δημιουργία νέας κυκλοφορίας. 

δημοσιεύστε την εφαρμογή στο play store

Μετά την επιλογή « Δημιουργία νέας κυκλοφορίας », θα ανακατευθυνθείτε σε έναν πίνακα ελέγχου, όπου θα ανεβάσετε τα πακέτα εφαρμογών και τις λεπτομέρειες κυκλοφορίας.

ανεβάστε την εφαρμογή στο play store

Αφού εισαγάγετε όλες τις λεπτομέρειες, επιβεβαιώστε ότι όλα είναι σωστά και κάντε το τελευταίο βήμα αυτού του οδηγού για τη μεταφόρτωση της εφαρμογής Google Play και προσθέστε την εφαρμογή στην πλατφόρμα. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα “Εκδόσεις εφαρμογών” και επιλέξτε “Διαχείριση παραγωγής” ακολουθούμενη από “Επεξεργασία έκδοσης”. κάντε κλικ στην επιλογή «Έλεγχος» και μετά στην επιλογή «Έναρξη διάθεσης στην παραγωγή».

Επιλέξτε την επιλογή “Επιβεβαίωση” και αυτό είναι!

Τελειώσατε με την επιτυχή μεταφόρτωση της εφαρμογής σας στον λογαριασμό Google Play Store δωρεάν.

Μόλις ολοκληρωθεί η μεταφόρτωση της εφαρμογής google play, πρέπει να περιμένετε υπομονετικά να ελεγχθεί και να εγκριθεί η αίτησή σας από την Google. Η διαδικασία έγκρισης της εφαρμογής Google μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες ή να παραταθεί έως και 7 ημέρες, επομένως βεβαιωθείτε ότι είστε καλά προετοιμασμένοι τόσο για την επιτυχή δημοσίευση της εφαρμογής όσο και για την πραγματοποίηση τυχόν αναθεωρήσεων, εάν απαιτείται.

Τυλίγοντας το!

Μόλις εγκριθεί η εφαρμογή, θα πρέπει να έχετε ένα καλά μελετημένο σχέδιο μάρκετινγκ για να ξεκινήσετε την προώθηση και τη διανομή της εφαρμογής σας στο κοινό-στόχο σας. Μόλις δημοσιευτεί στο play store και γίνει αποδεκτή από το κοινό, μην αφήνετε την εφαρμογή να παραμείνει στατική. Αντίθετα, βεβαιωθείτε ότι αναλύετε τις πληροφορίες και τα αναλυτικά στοιχεία δεδομένων και αναζητάτε έμπνευση για να ενισχύσετε την εφαρμογή σας και να εξυπηρετήσετε καλύτερα το κοινό σας. Όπως και στη σημερινή εξαιρετικά ανταγωνιστική και προσοδοφόρα αγορά, μια επιχείρηση που οραματίζεται να ευδοκιμήσει πρέπει να συνεχίσει να εξελίσσεται και να ενισχύει την προσφορά της ώστε να ταιριάζει με τον ρυθμό της ανοδικής τεχνολογίας και τις δυναμικές προσδοκίες των πελατών.

Η ανάπτυξη μιας εφαρμογής και η δημοσίευσή της στο play store μπορεί συχνά να είναι συντριπτική. Ωστόσο, οι ηγέτες επιχειρήσεων και οι επιχειρήσεις μπορούν ανά πάσα στιγμή να απευθυνθούν στις κορυφαίες εταιρείες σχεδιασμού και ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά για να αναζητήσουν καθοδήγηση για την ανάπτυξη της εφαρμογής που ταιριάζει καλύτερα στην επιχείρησή τους.

 

Αφήστε μια απάντηση