σφάλμα #SPILL στο Microsoft Excel

Πώς να διορθώσετε ή να διορθώσετε το σφάλμα #SPILL στο Microsoft Excel

Εάν χρησιμοποιείτε το Microsoft Excel, ενδέχεται να αντιμετωπίσατε το σφάλμα #SPILL. Αυτό το σφάλμα παρουσιάζεται όταν ένας τύπος επιστρέφει πολλές τιμές, αλλά δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να εμφανιστούν στο φύλλο εργασίας.

Το σφάλμα #SPILL μπορεί να είναι απογοητευτικό στην αντιμετώπιση, ειδικά αν εργάζεστε σε ένα μεγάλο ή πολύπλοκο υπολογιστικό φύλλο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές διορθώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε για να επιλύσετε το πρόβλημα

Για να διορθώσετε το σφάλμα #SPILL στο Microsoft Excel, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

Τι είναι το σφάλμα #SPILL στο Excel;

Το σφάλμα #SPILL στο Excel παρουσιάζεται όταν ένας τύπος επιστρέφει μεγάλο αριθμό τιμών τις οποίες το Excel δεν μπορεί να εμφανίσει σε ένα μέρος — έχει φτάσει σε ένα όριο που δεν μπορεί να περάσει. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν τα διπλανά κελιά δεν είναι άδεια ή όταν ο τύπος διαχέεται σε ήδη κατειλημμένα κελιά.

Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε μια συνάρτηση Excel (όπως ένας τύπος πίνακα) που γεμίζει πολλά κελιά, αλλά ένα από τα κελιά που θέλει να γεμίσει έχει ήδη δεδομένα, θα εμφανιστεί το σφάλμα #SPILL. Αυτό συμβαίνει επειδή το κελί που προσπαθεί να γεμίσει δεν είναι κενό και δεν μπορεί να αντικαταστήσει δεδομένα που υπάρχουν ήδη.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διορθώσετε το σφάλμα #SPILL στο Excel, ανάλογα με την αιτία και την κατάσταση. Αυτά περιλαμβάνουν συνήθως το άδειασμα ή τη μετακίνηση κελιών που εμποδίζουν τα αποτελέσματα από τη λειτουργία σας.

Ωστόσο, μπορεί επίσης να χρειαστεί να μετακινήσετε τη συνάρτηση που προκαλεί το σφάλμα #SPILL σε άλλη τοποθεσία ή να χρησιμοποιήσετε μοναδικές συναρτήσεις όπως το IFERROR για να χειριστείτε (ή να αποκρύψετε) το σφάλμα από την προβολή.

Εκκαθαρίστε ή μετακινήστε τα αποφρακτικά κελιά

Η απλούστερη και πιο προφανής λύση για το σφάλμα #SPILL στο Excel είναι να διαγράψετε ή να μετακινήσετε δεδομένα από τυχόν κελιά που εμποδίζουν την περιοχή διαρροής. Για να αναγνωρίσετε τα κελιά που εμποδίζουν, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κελί του τύπου και να δείτε ένα διακεκομμένο περίγραμμα γύρω από το εύρος της προβλεπόμενης διαρροής. Οποιαδήποτε δεδομένα εντός αυτών των συνόρων είναι εμπόδιο.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο προειδοποίησης δίπλα στο κελί του τύπου και να επιλέξετε το Επιλέξτε Αποφρακτικά κύτταρα επιλογή. Αυτό θα επισημάνει τα κύτταρα που προκαλούν το πρόβλημα.

Αφού εντοπίσετε τα κελιά που εμποδίζουν, μπορείτε είτε να τα διαγράψετε είτε να τα μετακινήσετε σε άλλη τοποθεσία. Αυτό θα επιτρέψει στον τύπο να χυθεί σωστά και να εμφανίσει τα αποτελέσματα.

Αλλαγή μεγέθους ή αλλαγή θέσης της φόρμουλας

Μια άλλη επιλογή είναι να αλλάξετε το μέγεθος ή να αλλάξετε τη θέση του τύπου που προκαλεί το σφάλμα #SPILL, έτσι ώστε να μην χυθεί σε κατειλημμένα κελιά. Για παράδειγμα, εάν ο τύπος σας αναμένεται να επιστρέψει περισσότερες από μία τιμές, αλλά υπάρχει μόνο ένα διαθέσιμο κελί κάτω από αυτόν, μπορείτε είτε να το μετακινήσετε σε άλλη στήλη είτε να το σύρετε προς τα κάτω για να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο.

Για να αλλάξετε το μέγεθος ή να μετακινήσετε έναν τύπο, μπορείτε να τον επιλέξετε και να τον σύρετε από το πάνω δεξιά γωνία (όπου το βέλος δείχνει προς τα πάνω) σε άλλο κελί και τοποθεσία που δεν εμποδίζεται. Για να είμαστε σαφείς, μην σύρετε τη λαβή πλήρωσης κάτω δεξιά, καθώς αυτό θα αντιγράψει τον τύπο του κελιού σε άλλα κελιά και δεν θα τον μετακινήσει.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στο κελί και να επιλέξετε Τομή για να το τοποθετήσετε στο πρόχειρό σας, μετά κάντε δεξί κλικ σε ένα κενό κελί (που δεν εμποδίζεται) και πατήστε Επικόλληση.

Ωστόσο, προσέξτε ότι οι αναφορές στον τύπο σας δεν αλλάζουν όταν τον μετακινείτε. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε απόλυτες αναφορές (με σύμβολα δολαρίου) ή ονομασμένο εύρος κελιών για να τα διατηρήσετε συνεπή.

Μπορείτε να αποκρύψετε ή να αγνοήσετε το σφάλμα #SPILL στο Excel;

Το σφάλμα #SPILL έχει σχεδιαστεί για να σας ειδοποιεί για ένα πιθανό πρόβλημα. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να αποκρύψετε το σφάλμα από την προβολή. Συνήθως, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το IFERROR για να παρακάμψετε σφάλματα στις συναρτήσεις και να εμφανίσετε ένα προσαρμοσμένο μήνυμα σφάλματος, αλλά δυστυχώς, το IFERROR δεν λειτουργεί με σφάλμα #SPILL.

Ο μόνος τρόπος για να αποκρύψετε ή να αγνοήσετε ένα σφάλμα #SPILL στο Excel είναι να το κάνετε μέσω του αναδυόμενου παραθύρου ελέγχου σφαλμάτων που εμφανίζεται όταν επιλέγετε το κελί. Αυτό δεν θα κρύψει το ίδιο το μήνυμα, αλλά θα κρύψει το προειδοποιητικό βέλος που εμφανίζεται επάνω αριστερά, καθώς και το εικονίδιο προειδοποίησης που εμφανίζεται όταν επιλέγετε το κελί.

Για να αποκρύψετε ένα σφάλμα #SPILL στο Excel, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

  1. Ανοίξτε το αρχείο Excel και επιλέξτε το κελί που περιέχει το σφάλμα #SPILL.
  2. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω και επιλέξτε το εικονίδιο προειδοποίησης που εμφανίζεται ενώ το κελί είναι ενεργό.
  3. Από το αναδυόμενο παράθυρο, επιλέξτε Παράβλεψη σφάλματος.

Αυτό θα κρύψει τα εικονίδια προειδοποίησης μέχρι να κάνετε περαιτέρω αλλαγές στο κελί. Θα επανεμφανιστεί επίσης εάν βγείτε και φορτώσετε ξανά το υπολογιστικό φύλλο σας—θα χρειαστεί να επαναλάβετε αυτά τα βήματα για να αποκρύψετε ξανά το σφάλμα σε εκείνο το σημείο.

Διαχείριση σφαλμάτων στο Microsoft Excel

Το σφάλμα #SPILL στο Excel δεν είναι κακό — υποδηλώνει ότι ο τύπος σας επιστρέφει πολλαπλά αποτελέσματα, αλλά τον εμποδίζει να αντικαταστήσει άλλα (δυνητικά σημαντικά) δεδομένα. Ωστόσο, εάν θέλετε να αποφύγετε ή να διορθώσετε αυτό το σφάλμα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να γεμίσει σωστά ο τύπος σας.

Όλα αυτά αποτελούν μέρος της διασφάλισης ότι τα δεδομένα στο υπολογιστικό φύλλο Excel είναι σωστά. Εάν θέλετε να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά, ίσως χρειαστεί να αναζητήσετε τα φύλλα Excel για συγκεκριμένα υποσύνολα δεδομένων.

Προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε πολλά σύνολα δεδομένων σε πολλά υπολογιστικά φύλλα; Θα μπορούσατε πάντα να συγχωνεύσετε τα δεδομένα σας στο Excel για να διευκολύνετε τον χειρισμό τους. Απλώς να θυμάστε ότι όσο μεγαλύτερο είναι το υπολογιστικό φύλλο, τόσο περισσότερους πόρους θα χρειαστεί ο υπολογιστής σας για να ανοίξει και να χειριστεί το αρχείο. Διαφορετικά, το Excel ενδέχεται να σταματήσει να ανταποκρίνεται εντελώς.

Πώς να αποκρύψετε όλα τα Windows στο Mac σας

Το Excel δεν μπορεί να εισαχθεί στήλη

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *