Πώς να διορθώσετε το Excel όχι τον αυτόματο υπολογισμό

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον αυτόματο υπολογισμό του Excel; Ακολουθούν μερικές διορθώσεις που θα πρέπει να κάνουν τα πράγματα να λειτουργούν ξανά.

Οι τύποι του Excel μπορεί να φαίνονται μαγικοί. Θα εισαγάγετε έναν τύπο και το Excel υπολογίζει αμέσως το αποτέλεσμα. Εάν στη συνέχεια αλλάξετε μια τιμή στην οποία αναφέρεται ο τύπος, το αποτέλεσμα του τύπου σας θα αλλάξει αυτόματα για να αντικατοπτρίζει τα νέα δεδομένα.

Τουλάχιστον, αυτό συμβαίνει συνήθως. Εάν οι τύποι του Excel δεν υπολογίζονται εκ νέου όπως περιμένετε, τότε υπάρχουν μερικές πιθανές αιτίες.

Ακολουθούν ορισμένες επιλογές που μπορείτε να δοκιμάσετε εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον αυτόματο υπολογισμό του Excel.

Ελέγξτε εάν ο Αυτόματος υπολογισμός του Excel είναι ενεργοποιημένος

Μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες μη υπολογισμού του Excel είναι ότι οι επιλογές υπολογισμού για το υπολογιστικό φύλλο σας έχουν οριστεί σε εγχειρίδιο. Σε αυτήν τη λειτουργία, τα κελιά θα υπολογίζουν μόνο όταν τα αναγκάζετε να το κάνουν. Εάν το Excel δεν κάνει αυτόματο υπολογισμό, είναι πιθανό αυτή η λειτουργία να έχει ενεργοποιηθεί.

Για να ενεργοποιήσετε τον αυτόματο υπολογισμό στο Excel:

 1. Ανοίξτε το Excel και κάντε κλικ στο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ τυποι μενού.
 2. Στο Υπολογισμός ενότητα, κάντε κλικ Επιλογές Υπολογισμού.
 3. Βεβαιωθείτε ότι Αυτόματο ελέγχεται.
 4. Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στις ίδιες επιλογές μέσω του Αρχείο μενού.
 5. Επιλέγω Επιλογές στο κάτω μέρος του αριστερού μενού.
 6. Κάντε κλικ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ τυποι.
 7. Κάτω από Επιλογές Υπολογισμού εξασφαλίζω Υπολογισμός βιβλίου εργασίας Έχει οριστεί Αυτόματο.
 8. Εάν ο Υπολογισμός είχε ήδη οριστεί σε Αυτόματος και οι τύποι σας εξακολουθούσαν να μην υπολογίζονται αυτόματα, θα πρέπει να δοκιμάσετε μία από τις παρακάτω επιδιορθώσεις.
 9. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει τον αυτόματο υπολογισμό σε Αυτόματο προτού δοκιμάσετε τις υπόλοιπες διορθώσεις σε αυτήν τη λίστα, όπως το Εγχειρίδιο η λειτουργία υπολογισμού θα τους σταματήσει να λειτουργούν.

Ελέγξτε τη Μορφοποίηση κελιών

Οι τύποι στο Excel δεν υπολογίζουν πάντα εάν το κελί που τους περιέχει έχει μορφοποιηθεί ως κείμενο. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που οι τύποι σας δεν υπολογίζονται αυτόματα στο Excel.

Εάν δημιουργήσετε έναν τύπο σε ένα κελί που δεν έχει μορφοποιηθεί ως κείμενο και στη συνέχεια τον μετατρέψετε σε κείμενο, το Excel θα εξακολουθεί να υπολογίζει αυτόματα το κελί, αλλά θα αφήνει τα περιεχόμενα σε μορφή κειμένου. Ωστόσο, εάν μια μορφή κελιού έχει οριστεί σε κείμενο πριν εισάγετε τον τύπο σας, το κελί θα εμφανίζει απλώς τον τύπο και όχι το αποτέλεσμα.

Μπορείτε εύκολα να ελέγξετε τη μορφή οποιουδήποτε κελιού και να την αλλάξετε στη σωστή μορφή, προκειμένου να λειτουργήσει ο αυτόματος υπολογισμός.

Για να ελέγξετε τη μορφοποίηση κελιών στο Excel:

 1. Κάντε κλικ στο Σπίτι μενού.
 2. Επιλέξτε ένα κελί που δεν υπολογίζεται αυτόματα.
 3. Στο Σπίτι κορδέλα, ελέγξτε το Μορφή αριθμού στο Αριθμός Ενότητα
 4. Αν το Μορφή αριθμού είναι Κείμενοκάντε κλικ στο βέλος στο τέλος του Μορφή αριθμού κουτί.

 5. Επιλέγω Γενικός
 6. Κάντε κλικ στον τύπο στο Formula Bar.
 7. Τύπος Εισαγω και το κελί σας θα πρέπει τώρα να υπολογίζει.
 8. Το κελί θα πρέπει να υπολογίσει εκ νέου όπως αναμένεται από εδώ και στο εξής.

Ελέγξτε τις φόρμουλες σας

Μια άλλη αιτία των τύπων που δεν θα επανυπολογιστούν μπορεί να είναι πολύ εύκολο να χαθεί. Εάν υπάρχει ένα κενό ή μια απόστροφη πριν από τον τύπο σας, δεν θα υπολογιστεί καθώς το Excel αντιμετωπίζει ολόκληρο τον τύπο ως κείμενο.

Αυτό μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί. Ένας κενός χώρος δεν είναι πολύ εμφανής και μια απόστροφη στην αρχή ενός τύπου δεν εμφανίζεται στο ίδιο το κελί. Μπορείτε να το δείτε μόνο στο Formula Bar.

Για να ελέγξετε τη μορφοποίηση του τύπου σας στο Excel:

 1. Κάντε κλικ σε ένα κελί που δεν υπολογίζεται αυτόματα.

 2. Κοιτάξτε στο Formula Bar για να δούμε αν το κελί ξεκινά με απόστροφο.
 3. Εάν υπάρχει, κάντε κλικ στα δεξιά της απόστροφης και πατήστε Backspace να το διαγράψετε.
 4. Εάν δεν υπάρχει απόστροφος, το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε κενό χώρο πριν από τον τύπο σας.
 5. Στο Formula Barκάντε κλικ ακριβώς στα αριστερά του = (ίσον) σημάδι.

 6. Τύπος Backspace μερικές φορές για να βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τυχόν κενά πριν από τη φόρμουλα σας.
 7. Τύπος Εισαγω και το κελί σας θα πρέπει τώρα να υπολογίσει εκ νέου όπως αναμένεται.

Απενεργοποιήστε τη ρύθμιση Εμφάνιση τύπων

Εάν τα κελιά σας εμφανίζουν τους ίδιους τους τύπους και όχι τα αποτελέσματα αυτών των τύπων, αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι το δείχνουν τύπους η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη. Αυτή η ρύθμιση σάς επιτρέπει να βλέπετε τους τύπους σε κελιά αντί για τα αποτελέσματά τους, κάτι που είναι χρήσιμο όταν δημιουργείτε το υπολογιστικό φύλλο σας ή προσπαθείτε να βρείτε την αιτία ενός σφάλματος.

Ωστόσο, όταν αυτή η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη, σημαίνει ότι οι τύποι σας δεν θα επανυπολογιστούν.

Για να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα εμφάνισης τύπων στο Excel:

 1. Κάντε κλικ στο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ τυποι μενού
 2. Στην κορδέλα, ελέγξτε το Εμφάνιση τύπων κουμπί. Εάν το κουμπί έχει πιο σκούρο φόντο, η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη.
 3. Εάν συμβαίνει αυτό, κάντε κλικ στο Εμφάνιση τύπων κουμπί για να απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση.
 4. Τα κελιά σας θα πρέπει τώρα να υπολογίζουν αυτόματα όπως αναμένεται.

Γιατί να χρησιμοποιήσω τη λειτουργία μη αυτόματης υπολογισμού στο Excel;

Ίσως αναρωτιέστε γιατί υπάρχει η λειτουργία μη αυτόματου υπολογισμού στο Excel—σίγουρα θα θέλατε οι τύποι σας να υπολογίζονται αυτόματα; Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρξουν φορές που η λειτουργία χειροκίνητου υπολογισμού μπορεί να είναι χρήσιμη.

Εάν εργάζεστε με μεγάλα υπολογιστικά φύλλα που περιέχουν τεράστιο αριθμό τύπων, ο αυτόματος υπολογισμός όλων αυτών των τύπων μπορεί να διαρκέσει πολύ και να επιβραδύνει το υπολογιστικό φύλλο σας. Εάν έχετε πολλές αλλαγές να κάνετε, αυτό μπορεί γρήγορα να γίνει λίγο πόνο.

Ενεργοποιώντας τη λειτουργία μη αυτόματου υπολογισμού, μπορείτε να κάνετε όλες τις αλλαγές που θέλετε χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε μέχρι το Excel να υπολογίσει ξανά όλους τους τύπους σας. Όταν ολοκληρώσετε τις αλλαγές σας, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά τον αυτόματο υπολογισμό, έτσι ώστε τα κελιά να χρειάζεται να υπολογίσουν ξανά μόνο μία φορά.

Πώς να εξαναγκάσετε τους τύπους να υπολογίζουν σε λειτουργία χειροκίνητου υπολογισμού

Εάν εργάζεστε σε λειτουργία χειροκίνητου υπολογισμού, υπάρχουν φορές που θα θέλετε να υπολογίζουν τα κελιά σας. Αντί να χρειάζεται να μεταβείτε στη λειτουργία αυτόματου υπολογισμού και μετά να επιστρέψετε ξανά, μπορείτε να αναγκάσετε τους τύπους σας να υπολογίσουν εκ νέου με ένα απλό κλικ.

Για να αναγκάσετε τους τύπους να υπολογίζουν σε λειτουργία χειροκίνητου υπολογισμού:

 1. Κάντε κλικ στο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ τυποι μενού
 2. Για να αναγκάσετε όλους τους τύπους σε ολόκληρο το βιβλίο εργασίας να υπολογίζουν, στο Υπολογισμός ενότητα, κάντε κλικ Υπολογίστε τώρα.
 3. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου F9.
 4. Εάν θέλετε να υπολογίζονται μόνο τύποι στο τρέχον φύλλο εργασίας, κάντε κλικ Υπολογισμός φύλλου.
 5. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Shift+F9.

Εξάλειψη σφαλμάτων του Excel

Χάρη στα παραπάνω βήματα, μπορείτε να διορθώσετε γρήγορα το Excel εάν δεν υπολογίζει αυτόματα τα αποτελέσματα από τους τύπους σας. Με πολύπλοκα υπολογιστικά φύλλα, είναι εύκολο να πάνε τα πράγματα στραβά, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες χρήσιμες επιδιορθώσεις για προβλήματα του Excel.

Μπορείτε να μάθετε πώς να διορθώσετε το σφάλμα “ανάκτηση δεδομένων” στο Excel. Ίσως θέλετε να μάθετε πώς να διορθώνετε προβλήματα με αναφορές τύπου στα υπολογιστικά φύλλα του Excel. Και αν το Excel συνεχίζει να καταρρέει, υπάρχουν αρκετές διορθώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε για να επαναφέρετε τα πράγματα στη σωστή τους τροχιά.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *