Πώς να εκτυπώσετε έγγραφα του Microsoft Word σε ασπρόμαυρο

Πώς να εκτυπώσετε έγγραφα του Microsoft Word σε ασπρόμαυρο

Η ασπρόμαυρη εκτύπωση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε έγχρωμο μελάνι, ειδικά όταν το έγγραφο που εκτυπώνετε δεν απαιτεί έγχρωμη εκτύπωση. Ευτυχώς, είναι εύκολο να εκτυπώσετε μονόχρωμα στο Microsoft Word — το μόνο που χρειάζεστε είναι αρκετό μαύρο μελάνι.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε πώς να εκτυπώνετε ασπρόμαυρα στο Word.

Πώς να εκτυπώσετε ένα έγγραφο Word σε ασπρόμαυρο

Για να εκτυπώσετε ένα έγγραφο ασπρόμαυρο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Microsoft Word, απλά πρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις εκτύπωσης. Η διαδικασία θα πρέπει να είναι η ίδια είτε χρησιμοποιείτε υπολογιστή Windows 10, Windows 11 ή Mac, αλλά οι ρυθμίσεις θα εμφανίζονται ελαφρώς διαφορετικά ανάλογα με τον εκτυπωτή σας.

Δείτε πώς μπορείτε να εκτυπώσετε το έγγραφό σας ασπρόμαυρο:

  1. Ανοίξτε το έγγραφο του Microsoft Word που θέλετε να εκτυπώσετε ασπρόμαυρο.
  2. Επίλεξε το Αρχείο μενού.
  1. Επιλέγω Τυπώνω από το αναπτυσσόμενο μενού. Εναλλακτικά, πατήστε Ctrl + Π για να εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου εκτύπωσης.
  1. Κάτω από Εκτυπωτήςεπιλέξτε τον σωστό εκτυπωτή.
  1. Επιλέγω Ιδιότητες εκτυπωτή.
  1. Οταν ο Ιδιότητες εκτυπωτή ανοίγει, επιλέξτε το Γρήγορη εγκατάσταση καρτέλα και επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο Εκτύπωση σε κλίμακα του γκρι επιλογή χρώματος. Εάν αυτή η επιλογή εκτύπωσης δεν είναι εδώ, ελέγξτε για παρόμοιες ρυθμίσεις. Για παράδειγμα, για την Έξυπνη εκτύπωση HP, είναι κάτω Βασικός > Λειτουργία χρώματος.
  1. Επιλέγω Εντάξει.
  2. Επιλέγω Τυπώνω.

Φροντίστε να αλλάξετε τις προτιμήσεις εκτύπωσης την επόμενη φορά που θέλετε να εκτυπώσετε έγχρωμα έγγραφα. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το έγγραφό σας στο MS Word, ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα για να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού εκτύπωσης και αποεπιλέξτε το Κλίμακα του γκρι Εκτυπωτής σύνθεση. Στη συνέχεια, απλώς κάντε κλικ Τυπώνω για να εκτυπώσετε σελίδες σε έγχρωμες σελίδες.

Σημείωση: Περιστασιακά, οι εκτυπωτές αρνούνται να εκτυπώσουν μαύρο μελάνι – ή να εκτυπώσουν καθόλου. Αυτό το περίεργο σφάλμα έχει ως αποτέλεσμα όλα τα έγγραφά σας να βγαίνουν με έγχρωμο μελάνι. Εάν συμβεί αυτό σε εσάς, μάθετε τι πρέπει να κάνετε εάν ο εκτυπωτής σας δεν εκτυπώνει μαύρο.

Εκτύπωση σε κλίμακα του γκρι στο Microsoft Office

Ένα απογοητευτικό χαρακτηριστικό των σύγχρονων εκτυπωτών είναι ότι όταν εκτυπώνουν σε κλίμακα του γκρι, μερικές φορές χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό έγχρωμων μελανιών για τη σήμανση του χαρτιού, κάτι που είναι πολύ πιο ακριβό από τη χρήση της επιλογής ασπρόμαυρου. Αλλά ελπίζουμε ότι με αυτό το σεμινάριο, μπορείτε να εκτυπώσετε τα έγγραφά σας ασπρόμαυρα και να εξοικονομήσετε τα δοχεία μελάνης και τα χρήματά σας.

Διαβάστε επίσης:Πώς να μετακινήσετε έναν πίνακα στα Έγγραφα Google

Πώς να εισαγάγετε ημερομηνίες σε έγγραφα του Microsoft Word

 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *