Πώς να εμφανίσετε μια ασπρόμαυρη διαφάνεια στο PowerPoint

Πώς να εμφανίσετε μια ασπρόμαυρη διαφάνεια στο PowerPoint

Όταν μιλάτε κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης, το περιεχόμενο μιας διαφάνειας μπορεί μερικές φορές να αποσπάσει την προσοχή του κοινού σας. Το να σβήσετε μια διαφάνεια μπορεί να βοηθήσει το κοινό να εστιάσει σε εσάς ή στην ομιλία/εξήγησή σας. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να σβήσετε μια διαφάνεια κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος, της αλληλεπίδρασης ερωτήσεων και απαντήσεων (Q&A) ή όταν μιλάτε για κάτι που δεν σχετίζεται με αυτό που εμφανίζεται στην οθόνη.

Σε αυτό το σεμινάριο, θα σας δείξουμε πώς να εμφανίζετε μια ασπρόμαυρη διαφάνεια σε μια παρουσίαση του Microsoft PowerPoint. Θα μάθετε επίσης να τελειώνετε την παρουσίαση του PowerPoint με μια μαύρη οθόνη/διαφάνεια.

Εμφάνιση ασπρόμαυρης διαφάνειας χρησιμοποιώντας συντομεύσεις πληκτρολογίου

Το PowerPoint σάς επιτρέπει να σβήσετε μια διαφάνεια με ένα μόνο πάτημα πλήκτρων κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης. Έχετε την επιλογή να εμφανίσετε είτε ασπρόμαυρη οθόνη χρησιμοποιώντας συντομεύσεις πληκτρολογίου.

Πατώντας το Κλειδί W ή Πλήκτρο κόμματος (,). στο πληκτρολόγιό σας εμφανίζει μια λευκή διαφάνεια στην οθόνη σας. Πάτα το Κλειδί W ή Πλήκτρο κόμματος (,). ξανά για να επιστρέψετε στη διαφάνεια από όπου σταματήσατε. Μπορείτε επίσης να απορρίψετε τη λευκή οθόνη πατώντας οποιοδήποτε πλήκτρο στο πληκτρολόγιό σας.

Εάν προτιμάτε να εμφανίζεται μια μαύρη οθόνη, πατήστε το κλειδί Β ή Πλήκτρο περιόδου (.). στο πληκτρολόγιό σας. Πάτα το κλειδί Β ή Πλήκτρο περιόδου (.). ξανά για να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε. Το πάτημα οποιουδήποτε πλήκτρου στο πληκτρολόγιό σας απορρίπτει επίσης τη μαύρη οθόνη.

Εμφάνιση μιας μαύρης διαφάνειας από το μενού παρουσίασης

Το Microsoft PowerPoint διαθέτει μια επιλογή ασπρόμαυρης οθόνης στο μενού παρουσίασης. Ξεκινήστε την παρουσίασή σας και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αποκτήσετε πρόσβαση στην επιλογή ασπρόμαυρης οθόνης.

  1. Επίλεξε το εικονίδιο μενού με τρεις κουκκίδες στην κάτω αριστερή γωνία της τρέχουσας διαφάνειας.
  2. Επιλέγω Οθόνη και επιλέξτε Μαύρη οθόνη ή Λευκή οθόνη για να μαυρίσετε ή να λευκάνετε την οθόνη της παρουσίασής σας.

Εναλλακτικά, κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στην τρέχουσα διαφάνεια, επιλέξτε Οθόνηκαι επιλέξτε Μαύρη οθόνη ή Λευκή οθόνη.

Εάν ο υπολογιστής σας διαθέτει οθόνη αφής, πατήστε οπουδήποτε στην τρέχουσα διαφάνεια και πατήστε το Εικονίδιο ασπρόμαυρης οθόνης στην κάτω αριστερή γωνία.

Αυτό θα αδειάσει την οθόνη με μια μαύρη διαφάνεια. Πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο στο πληκτρολόγιό σας ή πατήστε το Εικονίδιο ασπρόμαυρης οθόνης και πάλι για να απορρίψετε τη μαύρη οθόνη.

Εμφάνιση ασπρόμαυρης διαφάνειας με χρήση χειριστηρίων παρουσιαστή

Εάν παρουσιάζετε μια παρουσίαση στην Προβολή παρουσιαστή, μπορείτε να εμφανίσετε μια μαύρη διαφάνεια με το πάτημα ενός κουμπιού.

  1. Μεταβείτε στην Προβολή Παρουσιαστή εάν βρίσκεστε σε κανονική λειτουργία παρουσίασης. Επίλεξε το εικονίδιο μενού με τρεις κουκκίδες στην κάτω αριστερή γωνία και επιλέξτε Εμφάνιση προβολής παρουσιαστή.
  1. Επίλεξε το Μαύρο ή μη μαύρο εικονίδιο παρουσίασης για να εμφανίσετε μια μαύρη διαφάνεια.
  1. Πατήστε το Μαύρο ή μη μαύρο εικονίδιο παρουσίασης και πάλι για να απορρίψετε τη μαύρη οθόνη. Μπορείτε επίσης να πατήσετε οπουδήποτε στη μαύρη οθόνη για να επιστρέψετε στη διαφάνεια από όπου σταματήσατε.

Τερματισμός προβολής διαφανειών με μαύρη οθόνη

Το PowerPoint σάς επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε μια μαύρη οθόνη για να υποδείξετε το τέλος μιας παρουσίασης ή παρουσίασης. Εάν δεν έχετε χρόνο να σχεδιάσετε μια διαφάνεια κλεισίματος, διαμορφώστε το PowerPoint ώστε να εμφανίζει μια μαύρη οθόνη μετά την τελευταία διαφάνεια στην προβολή διαφανειών σας. Ανοίξτε το αρχείο PowerPoint και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  1. Επιλέγω Αρχείο στην επάνω αριστερή γωνία.
  1. Επιλέγω Επιλογές στο κάτω μέρος της πλαϊνής γραμμής.
  1. Ανοιξε το Προχωρημένος καρτέλα, μεταβείτε στο Παρουσίαση ενότητα και ελέγξτε το Τέλος με μαύρη διαφάνεια κουτί.
  2. Επιλέγω Εντάξει για να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου.

Το PowerPoint θα εμφανίσει μια μαύρη οθόνη με ένα μήνυμα “Τέλος προβολής διαφανειών, κάντε κλικ για έξοδο” όταν περνάτε από την τελική διαφάνεια μιας παρουσίασης.

Βελτιώστε την εστίαση του κοινού και ελαχιστοποιήστε την απόσπαση της προσοχής

Η απόκρυψη διαφανειών χρησιμοποιώντας μια ασπρόμαυρη οθόνη θα κρατήσει το κοινό σας συγκεντρωμένο και αφοσιωμένο, ειδικά κατά τη διάρκεια μιας διαδραστικής συνεδρίας. Χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε από τις παραπάνω μεθόδους για να εμφανίσετε μια λευκή ή μαύρη διαφάνεια κατά την παρουσίαση μιας παρουσίασης PowerPoint.

Διαβάστε επίσης:Είναι μαύρη η οθόνη κλειδώματος του iPhone σας; 9 Διορθώσεις για δοκιμή

 

 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *