Πώς να γίνετε πλούσιοι στην εποχή του Διαδικτύου 2023

Ξέρετε ότι κάτι πραγματικά συναρπαστικό αλλά και πολύ τρομακτικό συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Εσύ και εγώ ζούμε σε μια από τις μεγαλύτερες εποχές στην ιστορία. Αυτή ακριβώς τη στιγμή, υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για σας να αιχμαλωτίσετε ένα κομμάτι από την πίτα και να γίνετε πλούσιοι από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία.

Αλλά είναι επίσης πραγματικά τρομακτικό το πόσοι άνθρωποι αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τις ευκαιρίες που βρίσκονται ακριβώς μπροστά τους. Και εδώ είναι το πράγμα: μπορείτε είτε να αρχίσετε να εκμεταλλεύεστε αυτές τις ευκαιρίες, είτε μπορείτε απλώς να τις αγνοήσετε και να μείνετε πίσω, συνεχίζοντας να ζείτε στον τροχό του χάμστερ που περιστρέφεται άπειρα, όπου ποτέ δεν σας αρκεί και πάντα αγωνίζεστε να υπάρξεις. Η επιλογή είναι δική σου.

Αλλά σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξω ακριβώς πώς μπορείτε να αρχίσετε να εκμεταλλεύεστε αυτές τις ευκαιρίες, ώστε και εσείς να ζήσετε μια ζωή με σκοπό, ελευθερία και οικονομική ευημερία. Τώρα, προτού το κάνετε αυτό, είναι πρώτα πολύ σημαντικό να καταλάβετε πώς φτάσαμε εδώ αρχικά.

Η ύπαρξή μας ως άνθρωποι χωρίζεται σε τρία διαφορετικά στάδια και κάθε στάδιο έφερε νέες ευκαιρίες που μόνο ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων εκμεταλλεύτηκε για να γίνει πλούσιος. Στη συντριπτική πλειονότητα της ύπαρξής μας, ζούσαμε σε μεγάλο βαθμό ανώμαλο και νομαδικό τρόπο ζωής που αποτελείται από κυνήγι και αναζήτηση τροφής.

Οι πλούσιοι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν συνήθως οι άνθρωποι που ήταν οι πιο δυνατοί σωματικά επειδή μπορούσαν να κυνηγήσουν για φαγητό και να πολεμήσουν με άλλες φυλές και να αιχμαλωτίσουν διάφορα αγαθά. Αυτό ήταν το πρώτο στάδιο που κράτησε για το μεγαλύτερο μέρος της ύπαρξής μας.

fan of 100 U.S. dollar banknotes

Το δεύτερο στάδιο γνώρισε σταδιακή αλλά πολύ μικρή ευημερία. Σε αυτό το στάδιο, υιοθετήσαμε τη γεωργία, η οποία οδήγησε σε έναν πιο ασφαλή και πολλά υποσχόμενο τρόπο παροχής τροφίμων, επιτρέποντάς μας να επικεντρωθούμε περισσότερο στην οικοδόμηση εδραιωμένων πόλεων και πόλεων.

Οι άνθρωποι έγιναν πολύ πιο πολιτισμένοι, και έτσι οι πλούσιοι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν ήταν πραγματικά οι σωματικά δυνατοί άνθρωποι όπως ήταν στο πρώτο στάδιο. Σε αυτό το στάδιο, αφορούσε περισσότερο την ψυχική δύναμη, τη δυνατότητα να διαπραγματευτείτε, να κάνετε συμφωνίες, να είστε δημιουργικοί, επίμονοι, έξυπνοι και αποφασιστικοί.

Προχωρήστε γρήγορα στο τρίτο στάδιο, όπου ζούμε όλοι αυτή τη στιγμή. Αυτό το στάδιο μπορεί να χαρακτηριστεί καλύτερα από ένα άνευ προηγουμένου σταθερό επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης. Σε αυτό το στάδιο, η ποιότητα της ζωής μας βελτιώθηκε αργά και σταδιακά σε εκθετική έκρηξη, ιδιαίτερα τα τελευταία 200 χρόνια μετά τη Βιομηχανική Επανάσταση.

Λοιπόν, αν στο πρώτο στάδιο της ύπαρξής μας, μόνο οι σωματικά ισχυροί άνθρωποι ήταν πλούσιοι, και στο δεύτερο στάδιο, τυπικά οι ψυχικά ισχυροί άνθρωποι ήταν πλούσιοι, ποιοι ακριβώς είναι οι πλούσιοι στο τρίτο στάδιο; Τι μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε από σήμερα για να συγκαταλέγεστε ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους;

Λοιπόν, η θεωρία μου είναι ότι οι πλουσιότεροι άνθρωποι σήμερα είναι άνθρωποι που είναι τεχνολογικά οι ισχυρότεροι. Σκεφτείτε όλους τους πιο πλούσιους ανθρώπους που γνωρίζετε σήμερα. Όλοι τους έχουν γίνει πλούσιοι είτε εκμεταλλευόμενοι την τεχνολογία είτε δημιουργώντας κάποιου είδους τεχνολογική πρόοδο.

Τώρα, δεν λέω ότι πρέπει να πάτε και να δημιουργήσετε το επόμενο Tesla ή Microsoft. Αλλά αυτό που λέω είναι ότι χάρη στην τεχνολογία, δεν είναι κυριολεκτικά τίποτα για έναν νεαρό 16χρονο να ξεκινήσει μια διαδικτυακή επιχείρηση όπου προμηθεύεται προϊόντα από την Κίνα για να πουλήσει στη συνέχεια αυτά τα προϊόντα σε κάποιον στη Γιούτα.

Ή για ένα 10χρονο να γίνει πολυεκατομμυριούχος παίζοντας απλά με παιχνίδια επειδή έχει εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο που μπορούν να πάνε σε έναν ιστότοπο που ονομάζεται YouTube για να παρακολουθήσουν τα βίντεό τους.

Ή για έναν 30χρονο που μπορεί να εγκαταλείψει τη δουλειά του επειδή έμαθε μια νέα δεξιότητα στο Διαδίκτυο που μπορεί να του αποφέρει πολύ περισσότερα χρήματα από όσα θα μπορούσαν ποτέ να βγάλουν στην καθημερινή τους δουλειά. Σήμερα, οι άνθρωποι που γίνονται πλούσιοι είτε δημιουργούν νέα τεχνολογία είτε εκμεταλλεύονται την υπάρχουσα τεχνολογία. Και αυτό είναι κάτι που πιστεύω ότι κάθε άτομο που διαβάζει αυτό το άρθρο μπορεί να αρχίσει να κάνει σήμερα εκμεταλλευόμενος την τεχνολογία.

Έτσι, τίθεται το ερώτημα, πώς ακριβώς μπορείτε να αρχίσετε να εκμεταλλεύεστε την τεχνολογία για να γίνετε πλούσιοι; Λοιπόν, θέλω να σας προτείνω ένα σχέδιο που πρέπει να ακολουθήσετε, μια οδηγία για να μεταφέρετε τον εαυτό σας από το σημείο που βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή στο σημείο που θέλετε να είστε, δηλαδή να γίνετε πλούσιοι.

Ουσιαστικά, με αυτό το σχέδιο, υπάρχουν τρία διαφορετικά επίπεδα που πρέπει να περάσετε, συμπεριλαμβανομένου ενός επιπέδου μπόνους, για το οποίο θα μιλήσουμε στο τέλος. Ο στόχος είναι να ξεπεράσετε όλα αυτά τα επίπεδα και μέχρι να φτάσετε στο τρίτο επίπεδο, θα θεωρείστε πλούσιοι.

Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα βήματα και πράγματα που πρέπει να ξεκινήσετε να κάνετε στη ζωή σας εάν θέλετε να προχωρήσετε σε αυτά τα επίπεδα. Και παρεμπιπτόντως, όταν λέω πλούσιος, εννοώ οικονομική ελευθερία, αλλά και ελευθερία χρόνου και ελευθερία τοποθεσίας. Μπορείτε να ζήσετε τη ζωή σας ακριβώς όπως θέλετε. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο τι μπορείτε να αγοράσετε, πού μπορείτε να πάτε και τι μπορείτε να κάνετε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν ξεκινούν για πρώτη φορά το ταξίδι τους για να γίνουν πλούσιοι, ξεκινούν από το πρώτο επίπεδο, το οποίο θα ονομάσουμε επίπεδο Ουάσιγκτον. Σε αυτό το επίπεδο, όπου βρίσκονται οι περισσότεροι, έχετε μια αξιοπρεπή πενταψήφια δουλειά, αλλά πραγματικά δεν έχετε καθόλου χρήσιμες δεξιότητες.

Βασικά δεν έχετε αποταμιευμένα χρήματα και μάλλον δεν έχετε οριστικό σχέδιο για το μέλλον σας. Οι άνθρωποι σε αυτό το επίπεδο απλώς επιπλέουν στη ζωή χωρίς πραγματικό σκοπό. Χάνουν το χρόνο τους παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, παρακολουθώντας εκπομπές στο Netflix ή απλώς κάνοντας κύλιση στο TikTok. Ποτέ δεν αφιερώνουν χρόνο για την επίτευξη των στόχων τους.

green plant in clear glass vase

Αν θέλετε να αναβαθμίσετε τη ζωή σας στο δεύτερο επίπεδο, τότε το επόμενο βήμα είναι πραγματικά πολύ απλό. Αυτό που πρόκειται να κάνετε είναι να διατηρήσετε τη δουλειά σας, αλλά αντί να σπαταλάτε τον χρόνο σας παίζοντας βιντεοπαιχνίδια ή απλώς να κάνετε κύλιση στο TikTok, θα χρησιμοποιήσετε τον ελεύθερο χρόνο σας για να μάθετε μια νέα δεξιότητα και να περιβάλλετε τον εαυτό σας με καλύτερες πληροφορίες. Μπορείτε να το κάνετε αυτό παρακολουθώντας βίντεο στο YouTube, ακούγοντας podcast ή λαμβάνοντας μια δωρεάν δοκιμή σε κάποιον τύπο πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε ή να αρχίσετε να ακούτε ηχητικά βιβλία αυτοβοήθειας.

Μιλώ πολύ για την επένδυση στον εαυτό σας και στους ιστότοπούς μου μοιράστηκα τις εμπειρίες που με βοήθησαν να βρω τελικά τον δρόμο προς την οικονομική ελευθερία. Οφείλω μέρος αυτού στον χρόνο που αφιέρωσα ακούγοντας ηχητικά βιβλία και podcast. Χάρη στο Audible, μπορείτε να αρχίσετε να επενδύετε και στον εαυτό σας. Είτε πρόκειται για ακρόαση ενώ οδηγείτε, γυμνάζεστε ή κάνετε δουλειές, η Audible προσφέρει πραγματικά μια απίστευτη επιλογή από ηχητικά βιβλία.

Συνιστώ να ξεκινήσω με ένα από τα αγαπημένα μου όλων των εποχών, το “The Richest Man in Babylon”. Βασισμένος στη Βαβυλωνιακή Αυτοκρατορία, ο συγγραφέας μοιράζεται επτά απλά μαθήματα για το πώς να διατηρείτε περισσότερα από αυτά που κερδίζετε, να ξεχρεώνετε και να βάζετε τα χρήματά σας στη δουλειά. Αυτό ήταν το πρώτο ηχητικό βιβλίο που άλλαξε πραγματικά τον τρόπο που έβλεπα τα χρήματα. Μου αρέσει επίσης ότι το Audible δεν έχει μόνο βιβλία αλλά και podcast.

Το Audible είναι το σπίτι της αφήγησης και όταν γίνετε μέλος, θα έχετε πρόσβαση στους πιο πρόσφατους τίτλους από κάθε είδος. Μπορείτε να επιλέξετε έναν τίτλο το μήνα για να τον κρατήσετε για πάντα από ολόκληρο τον κατάλογο, συμπεριλαμβανομένων των νέων κυκλοφοριών και των μπεστ σέλερ. Αυτήν τη στιγμή, τα νέα μέλη λαμβάνουν 30 ημέρες εντελώς δωρεάν.

Τώρα, ο κύριος στόχος σας σε αυτό το επίπεδο, το Επίπεδο 1, είναι απλώς να αρχίσετε να κάνετε τον εαυτό σας πιο πολύτιμο άτομο και ιδανικά, θέλετε να αρχίσετε να κερδίζετε επιπλέον χρήματα από την πλευρά σας εκτός από την κύρια εργασία σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό είτε ξεκινώντας μια νέα δευτερεύουσα δραστηριότητα, κάτι που αφορά ολόκληρο το κανάλι μου, είτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις νέες δεξιότητες που έχετε μάθει για να ξεκινήσετε κάποιο είδος νέας δευτερεύουσας επιχείρησης.

person using laptop computer holding card

Αλλά σε κάθε περίπτωση, αναλαμβάνοντας δράση, χωρίς δικαιολογίες, και απλά βγάζοντας τον εαυτό σας εκεί έξω και κάνοντας πράγματα να συμβούν στη ζωή σας, θα πρέπει να είστε σε θέση να ανεβείτε επίπεδο στο δεύτερο επίπεδο, το οποίο θα ονομάσουμε Hamilton.

Σε αυτό το επίπεδο, εξακολουθείτε να έχετε μια τυπική δουλειά 9-5, αλλά έχετε αρχίσει να κερδίζετε πρόσθετο εισόδημα μέσω μιας παράπλευρης φασαρίας ή κάποιου είδους παράπλευρης επιχείρησης. Επειδή κερδίζετε περισσότερα χρήματα, μπορείτε να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα, κατά προτίμηση κάπου μεταξύ τριών έως δέκα χιλιάδων δολαρίων.

Σε αντίθεση με το πρώτο επίπεδο όπου δεν είχατε χρήσιμες δεξιότητες, σε αυτό το επίπεδο, έχετε αρχίσει να μαθαίνετε νέες δεξιότητες. Αυτές οι δεξιότητες θα γίνουν τρελά χρήσιμες γιατί σε αυτό το επίπεδο, είναι καιρός να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτές τις δεξιότητες για να αυξήσετε το εισόδημά σας.

Έτσι, βασικά σε αυτό το επίπεδο, θα πάρετε τα χρήματα που έχετε αποταμιεύσει, καθώς και όλα τα πρόσθετα εισοδήματα που αρχίσατε να κερδίζετε από την παρενέργεια ή την παράπλευρη επιχείρησή σας, και θα πάτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα χρήματα για να αρχίσετε να δημιουργείτε νέες ευκαιρίες για τον εαυτό σας.

Η σύστασή μου είναι να εστιάσετε σε κάποιο είδος διαδικτυακής επιχείρησης. Θυμηθείτε, οι άνθρωποι που γίνονται πλούσιοι στη σημερινή εποχή είναι οι άνθρωποι που εκμεταλλεύονται την υπάρχουσα τεχνολογία.

Ολόκληρο το κανάλι μου είναι αφιερωμένο στο να μιλάμε για διαφορετικές διαδικτυακές επιχειρήσεις, αλλά για να είναι απλά τα πράγματα, θα σας προτείνω να ξεκινήσετε μία από τις τρεις διαφορετικές επιχειρήσεις.

Το πρώτο είναι μια επιχείρηση που βασίζεται σε υπηρεσίες. Αυτό θα μπορούσε να είναι η ανάπτυξη ιστού, η δημιουργία κειμένων, η επεξεργασία βίντεο ή οποιοσδήποτε αριθμός υπηρεσιών που έχουν εξαιρετικά υψηλή ζήτηση λόγω της εποχής του Διαδικτύου στην οποία ζούμε. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι αποφασίσατε να κάνετε ανάπτυξη ιστού.

Θα μπορούσατε να μεταβείτε σε ιστότοπους όπως το Upwork και το Fiverr για να αρχίσετε να βρίσκετε πελάτες που θα σας πληρώσουν για τις υπηρεσίες σας. Θα μπορούσατε επίσης να ακολουθήσετε τη διαδρομή για να ξεκινήσετε ένα πρακτορείο. Εάν ξεκινούσατε μια εταιρεία ανάπτυξης ιστού, οι εταιρείες θα έρχονταν σε εσάς για να τις βοηθήσετε να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο και να κατατάξουν τον ιστότοπό τους στο Google και θα μπορούσατε να αναθέσετε διάφορα μέρη της επιχείρησης σε άλλα άτομα.

Ο δεύτερος τύπος επιχείρησης είναι μια επιχείρηση που βασίζεται στο περιεχόμενο. Αυτό είναι ίσως το πιο προφανές. Περιλαμβάνει τη δημιουργία βίντεο από το YouTube, το TikToks, το να γίνετε ένας επηρεαστής στο Instagram ή να ξεκινήσετε ένα blog. Ο κόσμος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι τεράστιος και υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία πίσω από ακόμη και ένα απλό καρούλι Instagram που διαρκεί μόνο 20 δευτερόλεπτα.

person holding fan of U.S. dollars banknote

Οι άνθρωποι κερδίζουν δεκάδες χιλιάδες, και σε πολλές περιπτώσεις, εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια το μήνα παρέχοντας αξία μέσω περιεχομένου, είτε πρόκειται για εκπαιδευτικό είτε για ψυχαγωγικό περιεχόμενο.

Ο τρίτος τύπος επιχείρησης είναι μια επιχείρηση πωλήσεων. Αυτό περιλαμβάνει την πώληση προϊόντων, είτε φυσικών είτε ψηφιακών, μέσω Διαδικτύου. Μπορείτε να εξερευνήσετε επιλογές όπως dropshipping, άνοιγμα καταστήματος Etsy ή οποιαδήποτε επιχείρηση που βασίζεται σε πωλήσεις που σας επιτρέπει να πουλάτε προϊόντα στο διαδίκτυο. Οι ευκαιρίες σε αυτήν την εποχή του Διαδικτύου είναι ατελείωτες.

Μόλις ξεκινήσετε μια επιχείρηση και αρχίσετε να κερδίζετε περισσότερα χρήματα, θα ανεβείτε στο τρίτο επίπεδο, που ονομάζεται Jackson. Σε αυτό το επίπεδο, αρχίζετε να εφαρμόζετε αυτές τις δεξιότητες για να δημιουργήσετε νέες ευκαιρίες για τον εαυτό σας. Το εισόδημά σας αρχίζει να αυξάνεται σχετικά γρήγορα και έχετε περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα χρήματα για να ξεκινήσετε να επεκτείνετε την επιχείρησή σας, είτε επανεπενδύοντάς την είτε κλιμακώνοντας αυτό που ήδη λειτουργεί.

Εκτός από αυτό, σε αυτό το επίπεδο, συνεχίζετε να κάνετε αυτό που ήδη λειτουργεί και απλώς ανεβάζετε λίγο την εγκοπή. Κλιμακώνεστε και συνεχίζετε να επεκτείνεστε. Και όταν το κάνετε αυτό, τελικά, θα φτάσετε στο επίπεδο τέσσερα, που είναι το επίπεδο Benjamin.

Δεν θέλει ή χρειάζεται κάθε άτομο να φτάσει στο επίπεδο τέσσερα. Τεχνικά, στο επίπεδο τρία, είσαι ήδη πλούσιος. Έχετε οικονομική ελευθερία, ελευθερία χρόνου και ελευθερία τοποθεσίας. Αλλά για όσους επιθυμούν περισσότερα, το επίπεδο Benjamin είναι εκεί όπου υπάρχει μόνο το κορυφαίο ένα τοις εκατό των ανθρώπων.

Αυτά τα άτομα έχουν επταψήφιο εισόδημα, πολλαπλές ροές εισοδήματος, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών επιχειρήσεων, περιουσιακών στοιχείων και συχνά άτομα που εργάζονται για αυτά ή συνεργάζονται μαζί τους για να βγάλουν ακόμη περισσότερα χρήματα. Το επίπεδο τρία και το επίπεδο τέσσερα είναι σχεδόν τα ίδια γιατί στο επίπεδο τρία, κερδίζετε ήδη πολύ καλά χρήματα.

Μπορείτε να πάρετε αυτά τα χρήματα και να αρχίσετε να τα χρησιμοποιείτε είτε για να ξεκινήσετε νέες επιχειρήσεις είτε για να αγοράσετε περιουσιακά στοιχεία με απόδοση όπως μετοχές και ακίνητα. Αλλά στο επίπεδο τέσσερα, βγάζετε γελοία υψηλά χρηματικά ποσά και μπορείτε να κλιμακώσετε τον πλούτο σας ακόμα πιο γρήγορα.

Είσαι καταπληκτικός και σε εκτιμώ που είσαι εδώ. Μπορείτε να πετύχετε ό,τι θέλετε σε αυτή τη ζωή. Θυμηθείτε, δεν υπάρχουν περιορισμοί στο τι μπορείτε να επιτύχετε. Πιστεύω σε εσένα, και όπως πάντα, θα σε ξαναδώ πολύ σύντομα. Να προσέχεις.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *