Πως να κάνετε αντιγραφή και επικόλληση κειμένου στο Android

Πως να κάνετε αντιγραφή και επικόλληση κειμένου στο Android

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε πώς να αντιγράψουμε και να επικολλήσουμε κείμενο σε έναν υπολογιστή. Αλλά όταν πρόκειται για τηλέφωνα Android, τα πράγματα γίνονται δύσκολα καθώς δεν υπάρχουν συντομεύσεις πληκτρολογίου ή μενού με δεξί κλικ. Αλλά μην ανησυχείς. Η αντιγραφή και επικόλληση κειμένου σε τηλέφωνα Android είναι τόσο εύκολη όσο το ABC. Ας μάθουμε πώς να το κάνουμε.

Μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε ένα μήνυμα κειμένου, έναν σύνδεσμο ή οποιοδήποτε άλλο κείμενο στο Android. Μπορείτε ακόμη και να αντιγράψετε μη επιλέξιμο κείμενο σε τηλέφωνα Android. Ας σας δείξουμε πώς.

4 Μέθοδοι για τον εντοπισμό και τον αποκλεισμό της παρακολούθησης εφαρμογών στο Android

1. Αντιγράψτε κείμενο στο Android στο πρόγραμμα περιήγησης και σε άλλες εφαρμογές

Για να αντιγράψετε ένα κείμενο σε τηλέφωνα Android, επιλέξτε το κείμενο, επιλέξτε Αντιγραφή από το μενού και χρησιμοποιήστε το κουμπί Επικόλληση για να το επικολλήσετε στην προτιμώμενη εφαρμογή. Ακολουθούν τα λεπτομερή βήματα για την αντιγραφή κειμένου από προγράμματα περιήγησης, εφαρμογές συνομιλίας κ.λπ.

Βήμα 1: Πατήστε παρατεταμένα την πρώτη λέξη του κειμένου που θέλετε να αντιγράψετε για να την επιλέξετε.

Βήμα 2: Θα εμφανιστούν δύο εικονίδια φυσαλίδων επιλογής. Σύρετε το συννεφάκι επιλογής για να επιλέξετε το κείμενο. Το επιλεγμένο κείμενο θα αρχίσει να επισημαίνεται. Στη συνέχεια, πατήστε Αντιγραφή από το αναδυόμενο μενού. Το αντιγραμμένο κείμενο θα αποθηκευτεί στο πρόχειρο του τηλεφώνου σας.

Android αντίγραφο του προγράμματος περιήγησης κειμένου

Στα τηλέφωνα Samsung Galaxy, ενδέχεται να δείτε Λεξικό και κάτι άλλο στο αναδυόμενο μενού αντί για Αντιγραφή. Πατήστε στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες ακολουθούμενο από Αντιγραφή. Μπορείτε επίσης να πατήσετε Επιλογή όλων ακολουθούμενο από Αντιγραφή για να αντιγράψετε όλο το κείμενο που εμφανίζεται στη σελίδα.

Μενού κειμένου αντιγραφής Samsung

Βήμα 3: Για να επικολλήσετε το επιλεγμένο κείμενο, ανοίξτε την προτιμώμενη εφαρμογή και κρατήστε πατημένο το δάχτυλο στο χώρο κειμένου. Επιλέξτε Επικόλληση από το μενού.

Android Επικόλληση κειμένου

Υπόδειξη: Αν εσύ χρησιμοποιήστε το Gboard, θα δείτε το αντιγραμμένο κείμενο στην επάνω γραμμή του πληκτρολογίου. Η εφαρμογή Gboard θα εξάγει επίσης χρήσιμες πληροφορίες όπως αριθμό, διεύθυνση και αναγνωριστικό email από το αντιγραμμένο κείμενο, τις οποίες μπορείτε να επικολλήσετε απευθείας χωρίς να επικολλήσετε όλο το αντιγραμμένο κείμενο.

2. Αντιγράψτε και επικολλήστε ένα μήνυμα κειμένου στο Android

Δεν μπορείτε να επιλέξετε μηνύματα κειμένου σε τηλέφωνο Android χρησιμοποιώντας την παραπάνω μέθοδο. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να αντιγράψετε μηνύματα κειμένου σε τηλέφωνα Android.

Αντιγράψτε ένα μήνυμα κειμένου στην εφαρμογή Google Messages

Βήμα 1: Στην εφαρμογή Google Messages, ανοίξτε τη συνομιλία μηνύματος της οποίας το κείμενο θέλετε να αντιγράψετε.

Βήμα 2: Πατήστε παρατεταμένα (παρατεταμένο πάτημα) το κείμενο του μηνύματος και πατήστε το εικονίδιο Αντιγραφή στην επάνω γραμμή για να αντιγράψετε ολόκληρο το μήνυμα στο πρόχειρο του τηλεφώνου σας.

Βήμα 3: Ανοίξτε οποιαδήποτε εφαρμογή και πατήστε παρατεταμένα το πλαίσιο κειμένου. Επιλέξτε Επικόλληση από το μενού.

Τα μηνύματα Android αντιγράφουν κείμενο

Υπόδειξη: Πατήστε το εικονίδιο Ρολόι αφού επιλέξετε ένα μήνυμα στην εφαρμογή Μηνύματα Google για να ορίσετε μια υπενθύμιση για το επιλεγμένο μήνυμα.

Δυστυχώς, το Google Messages δεν σας επιτρέπει να επιλέξετε μόνο ένα μέρος ενός μηνύματος κειμένου. Μπορείτε να το κάνετε μη αυτόματα αντιγράφοντας πρώτα ολόκληρο το μήνυμα και, στη συνέχεια, πρέπει να το επικολλήσετε σε οποιαδήποτε εφαρμογή, όπως μια εφαρμογή λήψης σημειώσεων. Αφού επικολλήσετε, διαγράψτε το κείμενο που δεν θέλετε να κρατήσετε. Στη συνέχεια, αντιγράψτε το υπόλοιπο μέρος και επικολλήστε το όπου απαιτείται.

Υπόδειξη: Μπορείτε επίσης να προωθήστε ένα μήνυμα απευθείας στην εφαρμογή Μηνύματα σε οποιοδήποτε τηλέφωνο Android αντί να την επικολλήσετε. Για αυτό, πατήστε παρατεταμένα το μήνυμα και επιλέξτε Προώθηση. Εάν δεν το βλέπετε, πατήστε στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες και στη συνέχεια Εμπρός.

Αντιγράψτε ένα μήνυμα κειμένου σε τηλέφωνα Samsung

Εάν χρησιμοποιείτε το Εφαρμογή Samsung Messages αντί για Μηνύματα Googleακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αντιγράψετε μηνύματα σε αυτό:

Βήμα 1: Εκκινήστε την εφαρμογή Samsung Messages στο τηλέφωνό σας και ανοίξτε το μήνυμα που θέλετε να αντιγράψετε.

Βήμα 2: Πατήστε παρατεταμένα το μήνυμα. Επιλέξτε Αντιγραφή κειμένου από το μενού. Ολόκληρο το μήνυμα θα αντιγραφεί στο πρόχειρό σας.

Τα μηνύματα της Samsung αντιγράφουν κείμενο

Εάν θέλετε να αντιγράψετε ένα μέρος ενός μηνύματος κειμένου, επιλέξτε Επιλογή κειμένου από το μενού αντί για Αντιγραφή κειμένου. Στη συνέχεια, σύρετε το μπλε συννεφάκι επιλογής από κάθε άκρο για να διατηρήσετε το τμήμα που θέλετε να αντιγράψετε. Επιλέξτε Αντιγραφή από το αναδυόμενο μενού.

Τα μηνύματα της Samsung αντιγράφουν μέρος του κειμένου

Υπόδειξη: Εάν δεν βλέπετε Αντιγραφή στο μενού, πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες και στη συνέχεια Αντιγραφή.

Βήμα 3: Μόλις αντιγραφεί το επιθυμητό μήνυμα, ανοίξτε το διαφορετικό νήμα μηνυμάτων ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή όπου θέλετε να το επικολλήσετε. Στη συνέχεια, πατήστε παρατεταμένα στο πλαίσιο κειμένου και επιλέξτε Επικόλληση από το μενού.

Υπόδειξη: Μάθε πως να χρησιμοποιήστε το πρόχειρο σε τηλέφωνα Samsung Galaxy.

Για να αντιγράψετε τον σύνδεσμο ιστότοπου από τη γραμμή διευθύνσεων σε προγράμματα περιήγησης όπως το Chrome, το Samsung Internet κ.λπ., πατήστε στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε το εικονίδιο Αντιγραφή. Αυτό θα αντιγράψει τον σύνδεσμο στο πρόχειρο του τηλεφώνου σας.

Αντιγραφή συνδέσμου Android από τη γραμμή διευθύνσεων

Για να αντιγράψετε άλλους συνδέσμους, πατήστε παρατεταμένα το σύνδεσμο και επιλέξτε Αντιγραφή διεύθυνσης συνδέσμου από το μενού. Εάν θέλετε να αντιγράψετε το κείμενο του συνδέσμου, επιλέξτε Αντιγραφή κειμένου συνδέσμου. Αυτό θα αντιγράψει μόνο το κείμενο του συνδέσμου και όχι τον πραγματικό σύνδεσμο.

Αντιγραφή κειμένου συνδέσμου Android

4. Αντιγράψτε κείμενο από εφαρμογές που δεν σας επιτρέπουν να αντιγράψετε

Δυστυχώς, πολλές εφαρμογές όπως το YouTube, το Instagram κ.λπ., δεν σας επιτρέπουν να αντιγράψετε κείμενο από πράγματα όπως σχόλια, περιγραφές κ.λπ. Ομοίως, ακόμη και ορισμένα PDF δεν σας επιτρέπουν να αντιγράψετε κείμενο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε το Google Photos ή το Google Lens για να αντιγράψετε κείμενο από την εικόνα.

Υπόδειξη: Μάθε πως να αντιγραφή κειμένου από ιστοσελίδες που δεν επιτρέπουν την αντιγραφή.

Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες βήμα προς βήμα για να αντιγράψετε μη επιλέξιμο κείμενο σε τηλέφωνα Android:

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή που δεν σας επιτρέπει να αντιγράψετε κείμενο.

Βήμα 2: Τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης της οθόνης με το κείμενο.

Βήμα 3: Ανοίξτε την προεγκατεστημένη εφαρμογή Google στο τηλέφωνό σας.

Βήμα 4: Πατήστε στο εικονίδιο του φακού στη γραμμή αναζήτησης και επιλέξτε το στιγμιότυπο οθόνης.

Βήμα 5: Πατήστε παρατεταμένα το κείμενο στο στιγμιότυπο οθόνης που θέλετε να αντιγράψετε. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα συννεφάκια επιλογής για να επισημάνετε το κείμενο που θέλετε να επιλέξετε. Τέλος, πατήστε Αντιγραφή στο μενού.

Αντιγραφή κειμένου Android από μη επιλέξιμες εφαρμογές

Υπόδειξη: Μάθε πως να χρησιμοποιήστε το Google Photos για εξαγωγή κειμένου από εικόνες. Επίσης, ελέγξτε άλλους τρόπους για να αντιγράψτε κείμενο από αναρτήσεις στο Instagram.

Συμβουλή μπόνους: Αντιγράψτε μη επιλέξιμο κείμενο σε τηλέφωνα Google Pixel

Στα τηλέφωνα Google Pixel, λαμβάνετε ένα ειδική δυνατότητα αντιγραφής κειμένου από εφαρμογές που δεν επιτρέπουν την αντιγραφή, ακόμη και από εικόνες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι:

Βήμα 1: Ανοίξτε την επιθυμητή οθόνη στην εφαρμογή από όπου θέλετε να αντιγράψετε κείμενο. Στη συνέχεια, ανοίξτε την οθόνη Πρόσφατες εφαρμογές.

Βήμα 2: Τώρα, πατήστε παρατεταμένα το κείμενο από τις Πρόσφατες εφαρμογές και χρησιμοποιήστε τη γραμμή επιλογής για να επιλέξετε το προτιμώμενο κείμενο.

Βήμα 3: Στη συνέχεια, πατήστε Αντιγραφή από το μενού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία για να αντιγράψετε εικόνες ή συνδέσμους και σε τηλέφωνα Google Pixel.

Pixel Αντιγραφή κειμένου στην οθόνη πρόσφατων εφαρμογών

Υπόδειξη: Σε τηλέφωνα Samsung Galaxy, χρησιμοποιήστε Smart Select για αντιγραφή και εξαγωγή κειμένου.

Συγχρονίστε το Πρόχειρο Android

Αυτοί ήταν μερικοί χρήσιμοι τρόποι αντιγραφής και επικόλλησης κειμένου σε τηλέφωνα Android. Πριν πάτε, να ξέρετε μοιραστείτε και συγχρονίστε το πληκτρολόγιο του τηλεφώνου σας Android με τον υπολογιστή. Επίσης, ελέγξτε το καλύτερες εφαρμογές πληκτρολογίου με ενσωματωμένο πρόχειρο.

Διαβάστε επίσης :6 καλύτερες εφαρμογές μετρητή θερμίδων για Android

Είναι ασφαλές να ενεργοποιήσετε τις επιλογές προγραμματιστή Android;

4 τρόποι εγγραφής ήχου στη συσκευή σας Android

 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *