Πώς να κόψετε εικόνες στο Microsoft Word

Πώς να κόψετε εικόνες στο Microsoft Word

 

Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις—ή έτσι λέει το κλισέ. Η σωστή εικόνα, στη σωστή μορφή, μπορεί να σας βοηθήσει να αναβαθμίσετε το έγγραφο Word σας.

Ωστόσο, τι συμβαίνει εάν η εικόνα είναι σωστή, αλλά το μέγεθος δεν είναι; Ένας καλός τρόπος για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα είναι να περικόψετε εικόνες στο Word. Δεν χρειάζεστε λογισμικό τρίτων για να το κάνετε αυτό, καθώς το Word διαθέτει ορισμένα ενσωματωμένα εργαλεία που σας βοηθούν να επεξεργαστείτε εικόνες στο έγγραφό σας.

Για να περικόψετε μια εικόνα στο Word, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Τι είναι το Cropping και γιατί το χρειάζεστε;

Καλλιέργεια είναι η διαδικασία αποκοπής τμημάτων μιας εικόνας που δεν θέλετε να εμφανίσετε. Μπορεί να θέλετε να περικόψετε μια εικόνα ενός ατόμου για να εστιάσετε στο πρόσωπό του ή για να αφαιρέσετε άλλους από την προβολή, για παράδειγμα.

Η περικοπή μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη σύνθεση, τη σαφήνεια και τη συνάφεια των εικόνων σας. Στο Word, ίσως προτιμάτε να περικόψετε τις φωτογραφίες σας για να σας βοηθήσουν να εστιάσετε σε κάτι σημαντικό στην ενότητα του εγγράφου στο οποίο τοποθετείται η εικόνα.

Μπορείτε επίσης να περικόψετε εικόνες για να σας βοηθήσουν να ελευθερώσετε χώρο στο έγγραφό σας ή να μειώσετε το μέγεθος του αρχείου.

Πώς να περικόψετε από τα περιθώρια μιας εικόνας στο Word

Ο ευκολότερος τρόπος για να περικόψετε μια εικόνα στο Word είναι να κάνετε περικοπή από τα περιθώρια. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κόψετε τα εξωτερικά άκρα μιας εικόνας, διατηρώντας μόνο το τμήμα που θέλετε.

 1. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε μια εικόνα στο έγγραφο του Word και πατήστε Μορφή εικόνας > Καλλιέργεια από την κορδέλα. Μπορείτε επίσης να περικόψετε μια εικόνα κάνοντας δεξί κλικ πάνω της και επιλέγοντας Καλλιέργεια από το μενού.
 1. Θα δεις μερικά μαύρη λαβή εικονίδια γύρω από την εικόνα. Σύρετε τις λαβές προς τα μέσα ή προς τα έξω για να προσαρμόσετε την περιοχή περικοπής. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις γωνιακές λαβές για να διατηρήσετε την αναλογία διαστάσεων.
 1. Όταν είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, πατήστε Καλλιέργεια ξανά ή πατήστε Εισαγω για να εφαρμόσετε τις αλλαγές.
 1. Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν άμεσα. Για να αντιστρέψετε τις αλλαγές, πατήστε Αρχείο > Ξεκάνω πριν αποθηκεύσετε το αρχείο.

Πώς να περικόψετε μια εικόνα σε σχήμα

Μια άλλη ενσωματωμένη μέθοδος για την περικοπή εικόνων στο Word είναι η περικοπή τους σε ένα σχήμα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε την εικόνα σας να μοιάζει με κύκλο, αστέρι, καρδιά ή οποιοδήποτε άλλο σχήμα θέλετε — αρκεί να είναι ένα σχήμα που χρησιμοποιεί το Word.

 1. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το έγγραφο του Word και επιλέξτε την εικόνα σας.
 2. Από τη γραμμή κορδέλας, επιλέξτε Μορφή εικόναςμετά πατήστε το βέλος δίπλα στο Καλλιέργεια επιλογή.
 3. Αιωρούνται πάνω Περικοπή σε σχήμα από το αναπτυσσόμενο μενού. Εναλλακτικά, κάντε δεξί κλικ στην εικόνα και επιλέξτε Καλλιέργεια > Περικοπή σε σχήμα.
 1. Θα δείτε μια λίστα σχημάτων από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Επιλέξτε ένα σχήμα που ταιριάζει στην εικόνα και το έγγραφό σας. Η εικόνα θα περικοπεί αυτόματα ανάλογα με το σχήμα.
 1. Η αλλαγή θα εφαρμοστεί αμέσως στην εικόνα. Για να αλλάξετε το σχήμα, επαναλάβετε αυτά τα βήματα για να επιλέξετε ένα νέο σχήμα.

Πώς να περικόψετε μια εικόνα σε μια κοινή αναλογία διαστάσεων

Εάν έχετε κατά νου μια προτιμώμενη αναλογία διαστάσεων, μπορείτε επίσης να περικόψετε την εικόνα σας για να την υποστηρίξετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε την εικόνα σας πιο κινηματογραφική επιλέγοντας α 16:9 αναλογία διαστάσεων για την περιοχή περικοπής εικόνας.

Αυτό μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο εάν θέλετε να ταιριάξετε τις διαστάσεις της εικόνας σας με άλλα στοιχεία του εγγράφου σας. Για να περικόψετε μια εικόνα με αυτόν τον τρόπο, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

 1. Ανοίξτε το Word και επιλέξτε την εικόνα σας.
 2. Επίλεξε το Μορφή εικόνας μενού στη μπάρα κορδέλας.
 3. Πάτα το βέλος δίπλα στο Καλλιέργεια κουμπί και τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το Αναλογία απεικόνισης μενού.
 1. Θα δείτε μια λίστα με κοινές αναλογίες διαστάσεων από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε—επιλέξτε έναν λόγο διαστάσεων που λειτουργεί για την εικόνα και το έγγραφό σας. Η εικόνα θα περικοπεί αυτόματα ανάλογα με την αναλογία.
 1. Μόλις εφαρμοστεί, πατήστε το Καλλιέργεια κουμπί ξανά ή πατήστε Εισαγω για να αποθηκεύσετε την αλλαγή.

Επεξεργασία του περιεχομένου σας στο Microsoft Word

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, μπορείτε να περικόψετε γρήγορα εικόνες στο Microsoft Word χρησιμοποιώντας τα ενσωματωμένα εργαλεία περικοπής που έχετε στη διάθεσή σας. Ωστόσο, εάν τα ενσωματωμένα εργαλεία δεν είναι αρκετά καλά για αυτό που χρειάζεστε, θα χρειαστεί να επεξεργαστείτε τις εικόνες σας χρησιμοποιώντας λογισμικό τρίτων όπως Photoshop ή gimp αντι αυτου.

Είναι η εικόνα που χρησιμοποιείτε στο Word σε λάθος μορφή; Μπορείτε να μετατρέψετε τις εικόνες του Word για να σας βοηθήσουν να τις χρησιμοποιήσετε και να τις επεξεργαστείτε. Μπορείτε ακόμη και αποθηκεύστε το έγγραφο του Word ως εικόνα.

Πώς να κλειδώσετε μια εικόνα στο Microsoft Word

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα “Το Word δεν μπόρεσε να δημιουργήσει το αρχείο εργασίας” στο Microsoft Word

 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *