Πώς να μετακινήσετε σειρές στο Microsoft Excel

Πώς να μετακινήσω σειρές στο Microsoft Excel

Υπάρχουν φορές που αποφασίζετε να αναδιατάξετε τα δεδομένα στο φύλλο εργασίας σας αφού τα προσθέσετε; Εάν ναι, μπορείτε να μετακινήσετε σειρές γεμάτες με δεδομένα στο Microsoft Excel χρησιμοποιώντας μερικές διαφορετικές μεθόδους.

Αντί να πληκτρολογήσετε ξανά τα δεδομένα σε διαφορετική τοποθεσία ή να αντιγράψετε, να επικολλήσετε και στη συνέχεια να διαγράψετε το αρχικό σύνολο δεδομένων, χρησιμοποιήστε έναν από αυτούς τους τρόπους για να μετακινήσετε σειρές στο Excel.

Πριν ξεκινήσετε: (Προαιρετικό) Εισαγάγετε μια νέα σειρά

Πριν χρησιμοποιήσετε μία από τις παρακάτω μεθόδους για να μετακινήσετε μια σειρά στο Excel, ίσως θελήσετε να εισαγάγετε μια κενή σειρά. Αυτό είναι χρήσιμο εάν μετακινείτε τη σειρά μεταξύ άλλων που περιέχουν ήδη δεδομένα που δεν θέλετε να αντικαταστήσετε.

Ακολουθούν δύο γρήγοροι και εύκολοι τρόποι για να εισαγάγετε μια σειρά στο Excel σε Windows, Mac και στον Ιστό:

 • Επιλέξτε τη σειρά όπου θέλετε να εισαγάγετε μία παραπάνω, μεταβείτε στο Σπίτι καρτέλα και επιλέξτε Εισαγωγή σειρών φύλλου στο Εισάγετε πτυσώμενο μενού.
 • Κάντε δεξί κλικ σε μια σειρά όπου θέλετε πάνω από αυτήν και επιλέξτε Εισάγετε στο αναδυόμενο μενού.

Εάν μετακινήσετε μια σειρά σε μια άλλη σειρά που περιέχει δεδομένα, θα λάβετε ένα αναδυόμενο μήνυμα που θα σας ρωτά εάν θέλετε να συνεχίσετε. Εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τα δεδομένα, επιλέξτε Εντάξειδιαφορετικά επιλέξτε Ματαίωση και κάντε χώρο για τη σειρά που μετακινείτε.

Ανατρέξτε στις οδηγίες μας για πρόσθετους τρόπους προσθήκης μιας μεμονωμένης σειράς ή εισαγωγής πολλών σειρών σε ένα βιβλίο εργασίας του Excel.

Μετακίνηση σειρών με την κορδέλα

Με ένα σημείο έτοιμο για τη σειρά που θέλετε να μετακινήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία στην Κορδέλα για να το μετακινήσετε.

 1. Επιλέξτε τη σειρά που θέλετε να μετακινήσετε επιλέγοντας τον αριθμό σειράς που επισημαίνει ολόκληρη τη σειρά. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια ομάδα σειρών εάν χρειάζεται.
 2. μεταβείτε στο Σπίτι καρτέλα και επιλέξτε Τομή (κουμπί ψαλίδι) στην ενότητα Πρόχειρο.
 1. Στη συνέχεια, θα δείτε την επιλεγμένη σειρά με ένα κινούμενο διάστικτο περίγραμμα.
 1. Επιλέξτε τη σειρά όπου θέλετε να μετακινήσετε την επιλεγμένη, μεταβείτε στο Σπίτι καρτέλα και επιλέξτε Επικόλληση (κουμπί πρόχειρο) στην ενότητα Πρόχειρο.

Στη συνέχεια, θα δείτε τη σειρά σας να μετακινείται στη νέα της θέση.

Υπόδειξη: Εάν επιλέξετε να μην εισαγάγετε μια κενή σειρά πρώτα, μπορείτε να επιλέξετε Εισάγετε > Εισαγάγετε Cut Cells στο Σπίτι καρτέλα αντί να χρησιμοποιήσετε το Επικόλληση κουμπί. Η κομμένη σειρά θα εισαχθεί μεταξύ των σειρών χωρίς να αντικατασταθούν τα δεδομένα.

Μετακινήστε σειρές με το ποντίκι ή το trackpad

Εάν είστε ευκίνητοι με τις χειρονομίες του ποντικιού, μπορείτε να μετακινήσετε γρήγορα μια σειρά χρησιμοποιώντας το ή το trackpad του υπολογιστή σας. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί και σε Windows, Mac και στο web.

Σύρετε και αποθέστε τη σειρά

 1. Επιλέξτε τη σειρά ή την ομάδα σειρών που θέλετε να μετακινήσετε και τοποθετήστε τον κέρσορα στην άκρη της.
 2. Όταν δείτε το τετράπλευρο βέλος ή το χέρι, ανάλογα με τον κέρσορα της πλατφόρμας, σύρετε τη σειρά στη θέση που θέλετε.
 1. Αφήστε το όταν δείτε το έντονο περίγραμμα και η σειρά σας θα μετακινηθεί.

Χρησιμοποιήστε το μενού περιβάλλοντος

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μενού περιβάλλοντος (δεξί κλικ) με το ποντίκι ή το trackpad για να αποκόψετε και να επικολλήσετε τη σειρά.

 1. Κάντε δεξί κλικ στις σειρές που θέλετε να μετακινήσετε και επιλέξτε Τομή.
 1. Κάντε δεξί κλικ στο σημείο που θέλετε να μετακινήσετε τις σειρές και επιλέξτε Επικόλληση.

Υπόδειξη: Εάν επιλέξατε να μην εισαγάγετε μια κενή σειρά πρώτα, μπορείτε να επιλέξετε Εισαγάγετε Cut Cells στο μενού περιβάλλοντος αντί για Επικόλληση και δεν θα αντικαταστήσετε τα δεδομένα σας.

Μετακίνηση σειρών με συντόμευση πληκτρολογίου

Ίσως προτιμάτε να χρησιμοποιείτε συντομεύσεις πληκτρολογίου για να ολοκληρώσετε τα πράγματα. Αυτή είναι μια άλλη επιλογή για τη μετακίνηση μιας σειράς στο Excel. Εάν χρησιμοποιείτε το Excel στον ιστό, χρησιμοποιήστε τον παρακάτω συνδυασμό πλήκτρων για την πλατφόρμα σας, Windows ή Mac.

 1. Επιλέξτε τις σειρές που θέλετε να μετακινήσετε και χρησιμοποιήστε τις Ctrl + Χ συντόμευση στα Windows ή Εντολή + Χ σε Mac για την ενέργεια περικοπής.
 2. Μεταβείτε στο σημείο όπου θέλετε να εισαγάγετε τις κομμένες σειρές και χρησιμοποιήστε Ctrl + V στα Windows ή στο Εντολή + V συντόμευση σε Mac για τη δράση πάστας.

Θα πρέπει να δείτε τη σειρά σας να αφαιρείται (κομμένο) από την πρώτη θέση και να έχει εισαχθεί (επικολληθεί) στη δεύτερη.

Μετακίνηση σειρών στην εφαρμογή Excel για κινητά

Εάν χρησιμοποιείτε το Excel σε Android ή iOS και θέλετε να μετακινήσετε μια ή δύο σειρές εκεί, μπορείτε να το κάνετε εξίσου εύκολα χρησιμοποιώντας μερικές διαφορετικές μεθόδους.

Εάν θέλετε να εισαγάγετε μια κενή σειρά πρώτα, πατήστε τη σειρά όπου θέλετε μια παραπάνω και επιλέξτε Εισάγετε στη γραμμή εργαλείων που εμφανίζεται.

Σύρετε για να μετακινήσετε μια σειρά

Επιλέξτε τη σειρά που θέλετε να μετακινήσετε πατώντας τον αριθμό της σειράς. Κρατήστε μια άκρη της σειράς καθώς τη σύρετε στη νέα της θέση και την αφήνετε. Σημειώστε ότι θα δείτε μια σκοτεινή γραμμή καθώς σύρετε τη σειρά προς τα πάνω ή προς τα κάτω και οι υπάρχουσες σειρές απομακρύνονται.

Αποκοπή και επικόλληση για να μετακινήσετε μια σειρά

Επιλέξτε τη σειρά και επιλέξτε το Τομή εικονίδιο (Android) ή Τομή (iPhone) στη γραμμή εργαλείων που εμφανίζεται. Επιλέξτε το σημείο όπου θέλετε να τοποθετήσετε τη σειρά και επιλέξτε το Επικόλληση εικονίδιο (Android) ή Επικόλληση (iPhone) στη γραμμή εργαλείων.

Είναι ωραίο να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να μετακινήσετε σειρές στο Excel. Αυτή η ευελιξία σάς επιτρέπει να επιλέξετε τη μέθοδο που λειτουργεί καλύτερα για εσάς ή για τη ρύθμιση του υπολογιστικού φύλλου σας.

Διαβάστε επίσης :Πώς να ανταλλάξετε στήλες στο Excel

Πώς να δημιουργήσετε έναν πίνακα στο Microsoft Word

Πώς να μετακινήσω έναν πίνακα στα Έγγραφα Google

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *