Πώς να περιστρέψετε μια εικόνα στο Microsoft Word

Πώς να περιστρέψετε μια εικόνα στο Microsoft Word

Δεν χρειάζεστε πλέον πολύπλοκα προγράμματα επεξεργασίας εικόνων όπως το Photoshop ή το GIMP για να επεξεργαστείτε τις εικόνες σας για έγγραφα του Microsoft Word. Είναι αλήθεια ότι το Word δεν διαθέτει όλες τις επιλογές επεξεργασίας εικόνας που μπορεί να χρειαστείτε, αλλά απλά πράγματα όπως αλλαγή μεγέθους, τοποθέτηση, αναστροφή και περιστροφή μπορούν να γίνουν επί τόπου μέσα στο έγγραφο του Word.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι η διαδικασία περιστροφής μιας εικόνας στο Microsoft Word είναι απλή και παρόμοια σε όλες τις πλατφόρμες. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το κάνετε εύκολα σε Windows, macOS ή στην έκδοση web αυτής της εφαρμογής. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να περιστρέψετε οποιοδήποτε στοιχείο γραφικών, όπως σχήματα, WordArt ή ένα πλαίσιο κειμένου με τον ίδιο τρόπο που θα περιστρέφατε μια εικόνα. Είναι μια απλή ενέργεια, αλλά υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε.

1. Χρησιμοποιήστε το ποντίκι σας για να περιστρέψετε την εικόνα

Μπορείτε να περιστρέψετε χειροκίνητα μια εικόνα στο Microsoft Word στην επιθυμητή γωνία. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στην εικόνα και να σύρετε το ποντίκι σας. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να περιστρέψετε μια εικόνα στο Microsoft Word και λειτουργεί σε εκδόσεις Windows, macOS και Web της εφαρμογής.

 1. Κάντε κλικ στην εικόνα στο έγγραφο MS Word που θέλετε να περιστρέψετε. Αυτό θα επιλέξει την εικόνα .
 2. Θα παρατηρήσετε ένα βέλος περιστροφής (λαβή περιστροφής) στο επάνω μέρος της εικόνας. Ανάλογα με την έκδοση του Microsoft Word, ενδέχεται να δείτε μια πράσινη κουκκίδα αντί για ένα βέλος.
 1. Κάντε αριστερό κλικ στο βέλος (ή στην πράσινη κουκκίδα) και κρατήστε πατημένο το αριστερό κουμπί του ποντικιού ενώ σύρετε το ποντίκι σας προς όποια κατεύθυνση θέλετε. Μην αφήσετε το κουμπί του ποντικιού μέχρι να βρείτε την τέλεια γωνία για την εικόνα.
 1. Εάν αφήσετε το ποντίκι κατά λάθος, μην ανησυχείτε, απλώς επαναλάβετε τη διαδικασία όσες φορές θέλετε μέχρι η εικόνα να βρεθεί στο επιθυμητό σημείο.

Μπορείτε να πατήσετε παρατεταμένα το κουμπί Shift στο πληκτρολόγιό σας για να περιστρέψετε την εικόνα κατά 15 μοίρες ενώ σύρετε το ποντίκι.

2. Περιστρέψτε μια εικόνα σε προσαύξηση γωνίας 90 μοιρών

Εάν πρέπει να περιστρέψετε την εικόνα σας κατά 90 μοίρες, δεν χρειάζεται να το κάνετε με το χέρι (και με το μάτι). Υπάρχει μια ευκολότερη μέθοδος που θα σας επιτρέψει να περιστρέψετε την εικόνα σας προς οποιαδήποτε από τις τέσσερις κατευθύνσεις. Δείτε πώς:

 1. Επιλέξτε την εικόνα κάνοντας κλικ πάνω της.
 2. Μεταβείτε στην καρτέλα Μορφοποίηση στη γραμμή εργαλείων. Θα το βρείτε στο επάνω μέρος της εφαρμογής Microsoft Word. Μην ανησυχείτε αν δεν το δείτε στην αρχή. Θα χρειαστεί να επιλέξετε την εικόνα για να εμφανιστεί. Μπορεί επίσης να ονομάζεται καρτέλα Μορφή εικόνας σε ορισμένες εκδόσεις του Microsoft Word.
 1. Μόλις φτάσετε εκεί, επιλέξτε το χαρακτηριστικό Rotate and Flip , στην ενότητα Arrange .
 1. Από το αναπτυσσόμενο μενού επιλέξτε την επιθυμητή επιλογή περιστροφής 90 μοιρών.
 1. Μόλις επιλέξετε την επιλογή περιστροφής, θα εφαρμοστεί στην εικόνα σας.

3. Αναστρέψτε την εικόνα οριζόντια ή κάθετα

Να θυμάστε ότι το Microsoft Word σάς επιτρέπει να αναστρέψετε μια εικόνα οριζόντια ή κάθετα. Αν λοιπόν δεν χρειάζεστε ειδική θέση για την εικόνα, αυτή η επιλογή είναι καλύτερη από την περιστροφή. Αυτό μπορεί επίσης να είναι μια εξαιρετική επιλογή μορφοποίησης για τη διάταξη εγγράφων του Word.

Αν αναστρέψετε την εικόνα δημιουργείται μια απευθείας κατοπτρική εικόνα από την επιλεγμένη εικόνα. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να αναστρέψετε την εικόνα σας οριζόντια ή κάθετα:

 1. Επιλέξτε την εικόνα που θέλετε να αναστρέψετε. Μεταβείτε στην καρτέλα Μορφοποίηση και μεταβείτε στη λειτουργία Περιστροφή και αναστροφή .
 2. Επιλέξτε Αναστροφή οριζόντιας και η εικόνα σας θα αντικατοπτριστεί κατά μήκος του άξονα y. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε Flip Vertical για να αντιστρέψετε την εικόνα κατά μήκος του άξονα x.

Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να συνδυάσετε τις λειτουργίες περιστροφής και αναστροφής για να φέρετε την εικόνα στην επιθυμητή θέση.

4. Περιστρέψτε μια εικόνα στην επιθυμητή γωνία

Εάν μια αύξηση 90 μοιρών δεν σας ικανοποιεί, το Microsoft Word σάς επιτρέπει να περιστρέψετε μια εικόνα σε προσαρμοσμένο βαθμό. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε εύκολα:

 1. Κάντε κλικ στην εικόνα σας για να την επιλέξετε. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Μορφοποίηση και επιλέξτε Περιστροφή και αναστροφή .
 2. Από το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Περισσότερες επιλογές περιστροφής …, η τελευταία δυνατότητα στο μενού Περιστροφή και αναστροφή.
 1. Θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο διαλόγου Layout . Επιλέξτε την καρτέλα Μέγεθος και βρείτε την επιλογή Περιστροφή . Εδώ μπορείτε να εισαγάγετε την ακριβή γωνία στην οποία θέλετε να περιστρέψετε την εικόνα σας. Είτε πληκτρολογήστε τον αριθμό είτε χρησιμοποιήστε τα μικρά βέλη στο πλάι για να βρείτε την επιθυμητή γωνία.
 1. Μόλις τελειώσετε, πατήστε το κουμπί OK και η περιστροφή θα εφαρμοστεί στην εικόνα σας.

Σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε τα βέλη για να βρείτε την ακριβή γωνία, σημειώστε ότι το βέλος προς τα πάνω ισούται με θετικούς αριθμούς και θα περιστρέψουν την εικόνα σας προς τα δεξιά. Το βέλος προς τα κάτω κάνει το αντίθετο, οπότε η εικόνα σας θα περιστραφεί προς τα αριστερά.

5. Περιστρέψτε μια εικόνα σε τρισδιάστατο χώρο με προεπιλογές

Το Microsoft Word 2007 και οι νεότερες εκδόσεις υλοποίησαν μια νέα δυνατότητα με την οποία μπορείτε να περιστρέψετε και να παραμορφώσετε την εικόνα σας σε έναν τρισδιάστατο χώρο. Δεν περιορίζεστε πλέον στην περιστροφή μόνο προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά. Αλλά δεν χρειάζεται να ασχολείστε με την περιστροφή 3D με μη αυτόματο τρόπο, καθώς το MS Word έχει πολλές εύχρηστες προεπιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

 1. Ανοίξτε τον πίνακα επιλογών της εικόνας κάνοντας δεξί κλικ πάνω του. Επιλέξτε Μορφοποίηση εικόνας από το μενού. Βρίσκεται στο κάτω μέρος.
 1. Θα ανοίξει το πλαίσιο διαλόγου Μορφοποίηση εικόνας. Επιλέξτε Τρισδιάστατη περιστροφή από το αριστερό μενού. Σε νεότερες εκδόσεις της εφαρμογής Microsoft Word, αντί για ένα πλαίσιο διαλόγου, θα έχετε ένα αναδυόμενο μενού στη δεξιά πλευρική γραμμή.
 1. Πατήστε το εικονίδιο Presets για να ανοίξετε το μενού Preset.
 1. Ένα αναπτυσσόμενο μενού που ανοίγει περιέχει πολλές προεπιλογές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε. Χωρίζονται σε τρεις ενότητες: Παράλληλη , Προοπτική και Πλάγια .
 1. Μόλις επιλέξετε την επιθυμητή προεπιλογή, κάντε κλικ σε αυτήν για να την εφαρμόσετε στην εικόνα σας.
 2. Πατήστε το κουμπί Κλείσιμο για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

6. Περιστρέψτε μια εικόνα σε τρισδιάστατο χώρο με μη αυτόματο τρόπο

Εάν δεν βρίσκετε αυτό που θέλετε στις προεπιλογές, το Microsoft Word σάς επιτρέπει να περιστρέψετε χειροκίνητα την εικόνα σας σε χώρο 3-D. Αυτό σας επιτρέπει να χειρίζεστε ελεύθερα το αντικείμενο κατά μήκος των αξόνων X, Y και Z.

 1. Κάντε δεξί κλικ στην εικόνα σας και μεταβείτε στην επιλογή Μορφοποίηση εικόνας …Μεταβείτε στην επιλογή περιστροφής 3-D στο μενού.
 2. Κάτω από τις προεπιλογές, θα παρατηρήσετε επιλογές περιστροφής για τον άξονα X, Y και Z. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε μη αυτόματα τις τιμές βαθμών ή να χρησιμοποιήσετε τα βέλη.

Σημειώστε ότι:

 • Η περιστροφή X περιστρέφει την εικόνα πάνω-κάτω σαν να γυρίζατε την εικόνα μακριά σας.
 • Η περιστροφή Y αναστρέφει την εικόνα από τη μια πλευρά στην άλλη, σαν να αναποδογυρίζετε την εικόνα.
 • Η περιστροφή Z περιστρέφει την εικόνα δεξιόστροφα σαν να κινούσατε την εικόνα γύρω από μια επίπεδη επιφάνεια.

Καθώς αλλάζετε τις τιμές στα πλαίσια κειμένου του άξονα, μπορείτε να παρακολουθήσετε την παραμόρφωση της εικόνας σας σε πραγματικό χρόνο. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσαρμόσετε τη γωνία της εικόνας στην επιθυμητή θέση, χωρίς να χρειάζεται να επαναλάβετε τα βήματα εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.

7. Μέθοδος μπόνους: Αναδίπλωση κειμένου

Το πιο ενοχλητικό πράγμα στο MS Word, που σχετίζεται με την περιστροφή, τη μετακίνηση και την επανατοποθέτηση εικόνων, είναι να το κάνετε χωρίς να μετακινήσετε το κείμενο. Κάθε φορά που αλλάζετε μέγεθος ή μετακινείτε τη φωτογραφία στο έγγραφό σας, επηρεάζει τη διάταξη του κειμένου. Αλλά υπάρχει τρόπος να το παρακάμψετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αλλάξετε τις ρυθμίσεις αναδίπλωσης κειμένου. Υπάρχουν πολλές επιλογές, ώστε τόσο το κείμενο όσο και η εικόνα να ταιριάζουν τέλεια στη διάταξη του εγγράφου σας.

Για να αλλάξετε τη ρύθμιση αναδίπλωσης κειμένου:

 1. Επιλέξτε την εικόνα κάνοντας κλικ σε αυτήν και μεταβείτε στην καρτέλα Μορφοποίηση .
 2. Κάτω από την ομάδα Τακτοποίηση , βρείτε την επιλογή Αναδίπλωση κειμένου και κάντε κλικ σε αυτήν.
 1. Επιλέξτε την επιλογή αναδίπλωσης κειμένου από το αναπτυσσόμενο μενού.

Δείτε τι κάνει καθεμία από τις επιλογές αναδίπλωσης κειμένου:

 1. Τετράγωνο : Το κείμενο κινείται γύρω από την εικόνα και σχηματίζει ένα τετράγωνο σχήμα.
 1. Tight : Το κείμενο προσαρμόζεται στενά γύρω από το σχήμα της εικόνας.
 1. Μέσω : Το κείμενο θα γεμίσει το λευκό διάστημα μέσα και γύρω από την εικόνα.
 1. Πάνω και κάτω : Το κείμενο εμφανίζεται στο επάνω και στο κάτω μέρος της εικόνας.
 1. Πίσω από το κείμενο : Το κείμενο τοποθετείται πάνω από τη φωτογραφία.
 1. Μπροστά από το κείμενο t: Το κείμενο τοποθετείται πίσω από την εικόνα.

Σημείωση: αυτές οι ρυθμίσεις αναδίπλωσης κειμένου θα δώσουν διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με τη μορφή εικόνας με την οποία εργάζεστε (για παράδειγμα JPG ή Vector).

Και εκεί το έχετε. Είστε ένα βήμα πιο κοντά στο να κατακτήσετε τον χειρισμό εικόνων στο Microsoft Word χωρίς να αισθάνεστε την ξαφνική επιθυμία να χτυπήσετε το πληκτρολόγιό σας στον τοίχο.

Πώς να αναστρέψετε μια εικόνα στα Έγγραφα Google

Πώς να δημιουργήσετε επιστολόχαρτα στο Word

Πώς να φτιάξετε flashcards στο Microsoft Word

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *