Πώς να προσθέσετε μια συνολική σειρά σε ένα φύλλο εργασίας του Microsoft Excel

Πώς να προσθέσετε μια συνολική σειρά σε ένα φύλλο εργασίας του Microsoft Excel

Είτε είστε έμπειρος χρήστης του Excel είτε μόλις αρχίζετε να εξερευνάτε τον πανίσχυρο κόσμο των υπολογιστικών φύλλων, η γνώση του πώς να υπολογίζετε αποτελεσματικά τα σύνολα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ανάλυση δεδομένων και τις αναφορές σας. Σε αυτό το άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε βήμα προς βήμα στη διαδικασία προσθήκης συνολικής σειράς στο φύλλο εργασίας του Excel.

Η συνολική σειρά εμφανίζεται με έντονα γράμματα, ώστε να μπορείτε εύκολα να τη διαφοροποιήσετε από τις υπόλοιπες σειρές στο φύλλο εργασίας του Excel. Τα δεδομένα που εμφανίζονται σε αυτήν τη σειρά δημιουργούνται αυτόματα και θα σας γλιτώσουν από την κουραστική δουλειά της μη αυτόματης προσθήκης αριθμών. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι για να προσθέσετε τη συνολική σειρά και η κατανόηση του πώς να το κάνετε θα σας βοηθήσει να γίνετε πιο αποτελεσματικοί στο Microsoft Excel.

1. Προσθέστε μια συνολική σειρά στο φύλλο εργασίας του Excel με την καρτέλα Σχεδίαση πίνακα

Πριν χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για να προσθέσετε μια συνολική σειρά στο φύλλο εργασίας του Excel, θα πρέπει να μετατρέψετε τα δεδομένα του Excel σε πίνακα. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να το κάνετε:

 1. Χρησιμοποιήστε τον κέρσορα για να επιλέξετε όλα τα δεδομένα που θέλετε να μετατρέψετε στον πίνακα.
 2. μεταβείτε στο Εισάγετε καρτέλα στην κορδέλα του Excel και κάντε κλικ σε αυτήν. Θα πρέπει να βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στην καρτέλα Αρχική σελίδα και στην καρτέλα Διάταξη σελίδας.
 1. Επιλέξτε το εικονίδιο με το όνομα Τραπέζι.
 1. Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο στο οποίο μπορείτε να επιλέξετε τη διάταξη του τραπεζιού σας και να επιλέξετε εάν ο πίνακας έχει κεφαλίδες. Πάτα το Εντάξει κουμπί όταν τελειώσετε.

Τα δεδομένα στο φύλλο εργασίας του Excel μετατρέπονται τώρα σε πίνακα. Θα παρατηρήσετε ότι μια νέα καρτέλα εμφανίστηκε στην κορδέλα με το όνομα Σχεδιασμός τραπεζιού. Αυτή είναι η καρτέλα που θα χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε τη συνολική σειρά στον πίνακά σας. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι πιθανό να μην μπορείτε να δείτε αυτήν την καρτέλα επειδή είναι απενεργοποιημένη στο Microsoft Excel. Μην ανησυχείτε, μπορείτε εύκολα να το ενεργοποιήσετε. Δείτε πώς:

 1. Παω σε Αρχείοκαι επιλέξτε Επιλογές στο κάτω μέρος του αριστερού μενού.
 1. Ενα Επιλογές Excel θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο. Επιλέγω Προσαρμογή κορδέλας από το αριστερό μενού.
 1. Κάντε κλικ στην επιλογή εντολών από την ενότητα για να ανοίξετε ένα αναπτυσσόμενο μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε Καρτέλες εργαλείων.
 1. Στη λίστα ακριβώς κάτω από το Επιλέξτε εντολές από ενότητα, εύρεση Εργαλεία πίνακα και επιλέξτε Σχεδιασμός τραπεζιού ακριβώς από κάτω.
 1. Κάντε κλικ στο Προσθήκη κουμπί στη μέση για να προσθέσετε σχέδια πίνακα στην κορδέλα.
 1. Όταν τελειώσετε, ολοκληρώστε τη διαδικασία κάνοντας κλικ στο Εντάξει κουμπί.

Τώρα θα μπορείτε να δείτε την καρτέλα Σχεδίαση πίνακα στην κορδέλα του φύλλου εργασίας του Microsoft Excel.

Για να προσθέσετε τη συνολική σειρά:

 1. μεταβείτε στο Σχεδιασμός τραπεζιού αυτί.
 1. Επίλεξε το Συνολική σειρά πλαίσιο ελέγχου ακριβώς κάτω από το όνομα της καρτέλας.

Μόλις ελέγξετε τη Συνολική γραμμή στην καρτέλα Σχεδίαση πίνακα, ο πίνακας Excel θα προσθέσει αυτόματα μια νέα σειρά στο κάτω μέρος όπου ένας συνολικός αριθμός θα εμφανίζεται με έντονη γραφή.

Η νέα τελευταία σειρά στο κάτω μέρος του πίνακα σας, η συνολική σειρά περιέχει τη λέξη Σύνολο στην αριστερή στήλη και ο τύπος του υποσυνόλου εμφανίζεται μόνο για την τελευταία στήλη. Αλλά μπορείτε απλά να κάνετε κλικ στο κενό κελί κάτω από μια άλλη στήλη. Αυτό θα αποκαλύψει ένα αναπτυσσόμενο μενού από το οποίο μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο του συνόλου που θέλετε να δημιουργήσετε.

2. Προσθέστε μια συνολική σειρά στο φύλλο εργασίας του Excel με συντόμευση πληκτρολογίου

Δεδομένου ότι η συνολική σειρά είναι πολύ χρήσιμη, είναι πιθανό να τη χρησιμοποιείτε συχνά. Για να επιταχύνετε τη ροή εργασίας σας και να παραλείψετε τη μετάβαση σε διαφορετικές καρτέλες για να την ενεργοποιήσετε, μπορείτε χρησιμοποιήστε μια συντόμευση πληκτρολογίου για να προσθέσετε σύνολα στο τραπέζι σας. Δείτε πώς:

 1. Επιλέξτε οποιοδήποτε κελί μέσα στον πίνακα Excel.
 2. Πατήστε στο πληκτρολόγιό σας Ctrl + Βάρδια + Τ για εναλλαγή στη συνολική σειρά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια συντόμευση πληκτρολογίου για να απενεργοποιήσετε τη συνολική σειρά.

Μια άλλη εύχρηστη συντόμευση πληκτρολογίου θα σας επιτρέψει να επιλέξετε διαφορετικούς τύπους συνάθροισης στον πίνακά σας. Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τύπων Excel εύκολα. Τύπος Alt + Κάτω βελάκι για να ενεργοποιήσετε το αναπτυσσόμενο μενού του κελιού για να επιλέξετε ένα άθροισμα. Μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Πάνω και Κάτω βέλη για πλοήγηση στην αναπτυσσόμενη λίστα. Για να επιλέξετε την επιθυμητή συγκέντρωση και να την εφαρμόσετε στον πίνακα, πατήστε Εισαγω στο πληκτρολόγιό σας.

3. Προσθέστε μια συνολική σειρά στο φύλλο εργασίας του Excel με τη συνάρτηση Sum

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τη σειρά Σύνολο με μη αυτόματο τρόπο. Δείτε πώς:

 1. Επιλέξτε το τελευταίο κελί της πρώτης στήλης στον πίνακα Excel και πληκτρολογήστε Σύνολο μέσα σε αυτό. Τύπος Εισαγω στο πληκτρολόγιό σας.
 1. Επιλέξτε το τελευταίο κελί στην επόμενη σειρά πίνακα, στο κάτω μέρος του πίνακα και μεταβείτε στο Σπίτι αυτί.
 1. Στην ενότητα Επεξεργασία της καρτέλας Αρχική σελίδα, βρείτε το Αθροισμα συνάρτηση, που επίσης ονομάστηκε Είμαι ο εαυτός μου ανάλογα με την έκδοση της εφαρμογής Excel.
 1. Κάντε κλικ στο βέλος δίπλα στην Αυτόματη άθροιση για να ανοίξετε το μενού συγκέντρωσης για να επιλέξετε τον τύπο συγκεντρωτικών στοιχείων. Ο προεπιλεγμένος τύπος είναι ο τύπος Sum.
 1. Αυτό θα υπολογίσει αυτόματα το σύνολο για την επιλεγμένη στήλη. Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία για κάθε στήλη χειροκίνητα.

4. Προσθέστε μια συνολική σειρά στο φύλλο εργασίας του Excel από το Μενού με το δεξί κλικ

Ένας άλλος τρόπος προσθήκης μιας σειράς Σύνολο είναι από το μενού με το δεξί κλικ. Πολλοί χρήστες του Excel θεωρούν ότι αυτή είναι η απλούστερη μέθοδος.

 1. Κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στον πίνακα του Excel.
 2. Επίλεξε το Τραπέζι επιλογή από το μενού.
 1. Επίλεξε το Συνολική σειρά επιλογή από το υπομενού Table.

Αυτή η ενέργεια θα προσθέσει τη σειρά Σύνολο στον πίνακά σας.

5. Προσθέστε μια συνολική σειρά στο φύλλο εργασίας του Excel με VBA

Εάν εργάζεστε με πίνακες σε πολλά φύλλα εργασίας, θα απογοητευτείτε όταν ακούτε ότι δεν υπάρχει τρόπος να προσθέσετε μια σειρά Σύνολο σε όλους τους πίνακες ενός βιβλίου εργασίας. Το Excel δεν έχει επίσης την επιλογή να ορίσει μια σειρά Σύνολο από προεπιλογή όταν δημιουργείτε έναν πίνακα. Ωστόσο, υπάρχει μια λύση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το VBA (Visual Basic για εφαρμογές) για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τις συνολικές σειρές σε όλους τους πίνακες του βιβλίου εργασίας σας.

Για να χρησιμοποιήσετε το VBA, θα χρειαστείτε πρόσβαση στην καρτέλα προγραμματιστή στο Excel. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε στην κορδέλα, πατήστε Alt + F11 στο πληκτρολόγιό σας για να εμφανιστεί το παράθυρο VBA στο οποίο μπορείτε να εργαστείτε.

Μόλις ανοίξετε το παράθυρο VBA, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Στο οπτικό βασικό πρόγραμμα επεξεργασίας, μεταβείτε στο Εισάγετε μενού και επιλέξτε Μονάδα μέτρησης.
 1. Θα δημιουργηθεί η νέα ενότητα στην οποία μπορείτε να πληκτρολογήσετε μια εντολή.
 2. Αντιγράψτε τον παρακάτω κώδικα:

Sub AddTotalRow()

Dim ws ως φύλλο εργασίας

Dim tbl ως ListObject

Για κάθε ws Στο ActiveWorkbook.Workbook

Για κάθε tbl Σε ws.ListObjects

tbl.ShowTotals = Αληθές

Επόμενη τραπεζαρία

Επόμενα ws

End Sub

 1. Επικολλήστε τον κώδικα στο Module που μόλις άνοιξε.
 1. Κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί αναπαραγωγής στην κορδέλα VBA για να εφαρμόσετε αυτόν τον κώδικα.

Αυτός ο κώδικας VBA θα κάνει βρόχο σε όλα τα φύλλα εργασίας στο βιβλίο εργασίας του Excel και σε όλους τους πίνακες σε κάθε φύλλο. Θα ορίσει την ιδιότητα ShowTotals σε True, η οποία με τη σειρά της προσθέτει τη σειρά Σύνολο για κάθε πίνακα.

Αυτός ο κωδικός μπορεί επίσης να απενεργοποιήσει τη σειρά Σύνολο, αλλά θα πρέπει να την αλλάξετεtbl.ShowTotals = True” στη γραμμή κώδικα “tbl.ShowTotals = False”.

Τώρα που ξέρετε πώς να προσθέσετε μια συνολική σειρά σε ένα φύλλο εργασίας του Microsoft Excel, μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε πιο σύνθετους υπολογισμούς και να οργανώνετε τα δεδομένα σας πιο αποτελεσματικά. Συνεχίστε να εξερευνάτε την τεράστια γκάμα συναρτήσεων, τύπων και εργαλείων οπτικοποίησης που έχετε στη διάθεσή σας και αφήστε το Excel να κάνει όλη τη δουλειά για εσάς όταν πρέπει να υπολογίσετε ένα δάνειο.

Διαβάστε επίσης :Πώς να μετακινήσω σειρές στο Microsoft Excel

Τρόπος εισαγωγής στηλών και γραμμών στο Microsoft Excel

Το Excel δεν μπορεί να εισαχθεί στήλη

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *