πώς να βγάλετε χρήματα

πώς να βγάλετε χρήματα

Έτσι, μια από τις πρώτες πραγματικές δουλειές που είχα εκτός κολεγίου ήταν μια δουλειά που μου πλήρωνε 15 $ την ώρα. Δεν άργησα πολύ για να συνειδητοποιήσω ότι το να μείνω σε αυτή τη δουλειά δεν θα με βοηθούσε πραγματικά να φτάσω πουθενά στη ζωή, έτσι τα παράτησα. 

Σύντομα αφότου παράτησα αυτή τη δουλειά, ξεκίνησα μια νέα παρέα. Αυτή η νέα παράπλευρη φασαρία άλλαξε εντελώς τη ζωή μου για πάντα. Στην πραγματικότητα, τον πρώτο μου χρόνο που το έκανα, έβγαλα περίπου 80.000 δολάρια. Τον επόμενο χρόνο, έβγαλα πάνω από 100.000 $. Αυτό ήταν με μηδενική προηγούμενη εμπειρία.

Το ακόμα καλύτερο είναι ότι κατάφερα να κάνω αυτή την παρέα ουσιαστικά οπουδήποτε ήθελα – στο κρεβάτι μου, σε ένα καφέ, στην παραλία – οπουδήποτε. Θα σας καθοδηγήσω βήμα προς βήμα πώς ακριβώς μπόρεσα να το κάνω και πώς μπορείτε να το κάνετε κι εσείς.

Τώρα, αυτή η παράπλευρη φασαρία για την οποία μιλάω είναι η δημιουργία ιστοσελίδων WordPress χρησιμοποιώντας ένα εξαιρετικά εύκολο εργαλείο δημιουργίας σελίδων μεταφοράς και απόθεσης που ονομάζεται Elementor. Αυτό είναι κάτι που κυριολεκτικά ο καθένας μπορεί να μάθει πώς να το κάνει μέσα σε λίγες μέρες. Είναι μια υπηρεσία που χρειάζεται κυριολεκτικά κάθε επιχείρηση. Αφιερώνοντας χρόνο για να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο και να μάθετε, τίποτα δεν σας εμποδίζει, εκτός από τον εαυτό σας.

Τώρα, αυτό το άρθρο είναι τεχνικά το τρίτο μέρος μιας σειράς στον ιστότοπό μου.  Αλλά βασικά, έχουμε ήδη μιλήσει για τα βασικά στοιχεία της δημιουργίας του ιστότοπου του χαρτοφυλακίου σας, τα οποία θα χρησιμοποιήσετε για να στείλετε σε πιθανούς πελάτες. Μιλήσαμε για το πώς να βρίσκουμε πραγματικά πελάτες και να γράφουμε προτάσεις σε ιστότοπους όπως το Upwork. 

Ακολουθώντας τα βήματα από τα δύο προηγούμενα άρθρα, θα είστε πραγματικά σε θέση να φτάσετε σε ένα σημείο όπου θα μπορείτε να κερδίσετε από 1.000 έως 4.000 $ ανά εργασία που κάνετε. Αν έκανες, ας πούμε, τέσσερις δουλειές το μήνα, καλά, κάνεις τα μαθηματικά. Αυτά είναι ακόμα πολύ καλά χρήματα.

Ωστόσο, σήμερα θα σας μάθω πώς να βγάλετε πολλά χρήματα. Τα πολλά χρήματα δεν πρόκειται να βρεθούν από πελάτες στο Upwork. Συνήθως, οι πελάτες στο Upwork πληρώνουν μόνο 1.000 $ έως 4.000 $ το πολύ για έναν ιστότοπο, τουλάχιστον από την εμπειρία μου. Έτσι, για να βγάλουμε περισσότερα χρήματα, θα πρέπει να κοιτάξουμε έξω από το Upwork. Αλλά το πρώτο βήμα είναι να ξεκινήσετε μια πραγματική αντιπροσωπεία και να επιλέξετε μια θέση.

Τώρα, μην αφήσετε τη λέξη πρακτορείο να σας τρομάξει. Ως πρακτορείο, θα κάνετε κυριολεκτικά το ίδιο ακριβώς πράγμα που θα κάνατε ως ανεξάρτητος ελεύθερος επαγγελματίας. Η διαφορά, ωστόσο, είναι ότι αν τοποθετήσετε τον εαυτό σας ως πρακτορείο, τότε οι πιθανοί πελάτες σας θα σας πάρουν πολύ πιο σοβαρά και θα είναι πολύ πιο πρόθυμοι να σας πληρώσουν περισσότερα χρήματα.

Ας μιλήσουμε για αυτό. Πώς ακριβώς μοιάζει στην πραγματικότητα η έναρξη μιας αντιπροσωπείας; Λοιπόν, βασικά απλά επιλέγετε μια θέση για την εταιρεία σας, για την οποία θα μιλήσουμε σε ένα δευτερόλεπτο, και στη συνέχεια βρίσκετε ένα όνομα για την εταιρεία και στη συνέχεια χρησιμοποιείτε ένα πρότυπο για να δημιουργήσετε τον ιστότοπο της εταιρείας σας. Και αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να ξεκινήσετε τεχνικά την εταιρεία σας σήμερα, όπως τώρα αν το θέλατε.

 

Αλλά προτού ξεκινήσετε, θα θέλετε να επιλέξετε πρώτα μια θέση γιατί έτσι θα βγάλετε τα μεγάλα χρήματα. Αυτό που εννοώ με αυτό είναι, θέλετε να συνεργαστείτε μόνο με κατασκευαστικές εταιρείες, εταιρείες στέγης, ιατρικά σπα, γιατρούς, εστιατόρια, μεσίτες; Για παράδειγμα, ποιος είναι αυτός που θέλετε να εξυπηρετήσει η εταιρεία σας;

Ο λόγος για τον οποίο αυτό είναι τόσο σημαντικό είναι επειδή, καθορίζοντας ποιοι κατασκευάζετε ιστότοπους και σε τι ειδικεύεστε, αυτό επιτρέπει στην εταιρεία σας να δημιουργήσει πολύ πιο αποτελεσματικές διαδικασίες. Για παράδειγμα, η κατασκευή ενός ιστότοπου για μια εταιρεία στεγών θα είναι πολύ διαφορετική από την κατασκευή ενός ιστότοπου για ένα εστιατόριο, επειδή και οι δύο ιστότοποι θα απαιτούν διαφορετικούς τύπους πληροφοριών και διαφορετικές δομές.

Έτσι, με την εξειδίκευση σε μια συγκεκριμένη θέση, μπορείτε πραγματικά να βελτιώσετε και να διαμορφώσετε ακριβώς πώς θα μοιάζει η διαδικασία για τη δημιουργία αυτού του τύπου ιστότοπου. Εάν αποφασίσετε ότι η εταιρεία σας θα επικεντρωθεί στην κατασκευή ιστοτόπων για οδοντιάτρους, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ακριβές σχέδιο για το πώς θα χτίζεται αυτός ο ιστότοπος κάθε φορά. Και αυτό, φυσικά, σημαίνει ότι θα μπορείτε να φτιάχνετε ιστοσελίδες πιο γρήγορα αλλά και καλύτερα.

Ξέρετε, όταν ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας, δούλευα με πολλές διαφορετικές εταιρείες ανάπτυξης ιστού. Τα πρακτορεία που έβγαζαν τα περισσότερα χρήματα ήταν πάντα τα πρακτορεία που ειδικεύονταν σε μια συγκεκριμένη θέση. Για παράδειγμα, ήμουν συμβόλαιο δημιουργικός διευθυντής για μια πολύ μεγάλη εταιρεία ανάπτυξης ιστού. Αυτή η υπηρεσία συνεργάστηκε μόνο με κυβερνητικούς εργολάβους στον τομέα της άμυνας. 

Ξέρω ότι είναι πολύ συγκεκριμένο, αλλά επειδή κατέληξαν μέχρι στιγμής, έγιναν το βασικό πρακτορείο για κάθε μεμονωμένη αντισυμβαλλόμενη εταιρεία στον τομέα της άμυνας σε αυτήν την περιοχή. Και θα χρεώναμε $20.000, $30.000, μερικές φορές ακόμη και $40.000 για έναν μόνο ιστότοπο.

Ο λόγος που μπορέσαμε να χρεώσουμε τόσα χρήματα ήταν επειδή είχαμε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ναι, υπήρχαν πολλά άλλα πρακτορεία ανάπτυξης ιστού στην περιοχή, αλλά ούτε ένας από αυτούς τους οργανισμούς δεν ειδικευόταν σε ιστότοπους με συμβόλαια αμυντικής κυβέρνησης όπως κάναμε εμείς. Βλέπετε, οι εταιρείες είναι πολύ πιο πρόθυμες να πληρώσουν περισσότερα χρήματα για μια εξειδικευμένη αντιπροσωπεία, επειδή γνωρίζουν ότι, ακόμη και αν πληρώνουν ακριβότερη τιμή για την υπηρεσία, γνωρίζουν ότι η υπηρεσία θα είναι σε θέση να προσφέρει αποτελέσματα.

Επιπλέον, το άλλο πλεονέκτημα της εξεύρεσης θέσεων είναι ότι εάν δημιουργείτε ιστότοπους μόνο σε έναν συγκεκριμένο κλάδο, σε μία θέση, τότε θα αρχίσετε να λαμβάνετε έναν τόνο διαφορετικών ευκαιριών παραπομπής. Εάν δημιουργήσετε έναν ιστότοπο για ένα εστιατόριο, λοιπόν, ο ιδιοκτήτης αυτού του εστιατορίου είναι πιθανό να πάει και να πει σε όλους τους φίλους του ιδιοκτήτες εστιατορίου για την εταιρεία σας. Και στη συνέχεια, όταν αρχίσετε να δημιουργείτε ιστότοπους για τους φίλους των φίλων αυτού του ιδιοκτήτη εστιατορίου, θα αρχίσουν να σας παραπέμπουν ακόμη περισσότερους ιδιοκτήτες εστιατορίου και ο κύκλος θα συνεχιστεί συνεχώς.

 

Έτσι, η εξεύρεση θέσεων είναι απολύτως κρίσιμη εάν θέλετε να βγάλετε τα περισσότερα χρήματα. Τώρα μπορεί να αναρωτιέστε, “Λοιπόν, Kingsley, ποια θέση να επιλέξω; Για παράδειγμα, ποια θα μου αποφέρει τα περισσότερα χρήματα;” Και η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ότι όλες οι θέσεις κερδίζουν πραγματικά καλά χρήματα, όπως όλες. Επομένως, μην ξοδεύετε πολύ χρόνο προσπαθώντας να αποφασίσετε σε ποια θα ξεκινήσετε την εταιρεία σας. Απλώς επιλέξτε μία και τρέξτε μαζί της.

Και αφού επιλέξετε μια θέση για την εταιρεία σας, ήρθε η ώρα να βρείτε ένα πραγματικό όνομα. Για αυτό, μην σκέφτεστε πολύ για ένα όνομα. Απλώς επιλέξτε κάτι που σας ταιριάζει και μετά προχωρήστε με αυτό. Θα μπορούσε να είναι κάτι σαν το όνομά σας και μετά η λέξη «δημιουργικός», σωστά; Όπως ίσως το όνομά σας είναι Άλεν, και έτσι σε αυτήν την περίπτωση, θα ήταν ο Άλεν Δημιουργικός. Ή ίσως το επώνυμό σας και μετά η λέξη “δημιουργικός”, και έτσι Smith Creative. 

Ή μπορείτε να κάνετε το όνομά σας πολύ εξειδικευμένο, σωστά; Και έτσι, εάν η εταιρεία σας δημιουργεί ιστότοπους μόνο για μεσίτες, τότε το όνομα της εταιρείας σας θα μπορούσε να είναι κάτι που αντικατοπτρίζει αυτό. Θα μπορούσε να είναι κάτι σαν “Web Realtor Pro” ή θα μπορούσε να είναι κάτι σαν “Realtor Websites Agency”. Όπως οτιδήποτε άλλο, μην σκέφτεστε πολύ το όνομα. Απλώς διάλεξε κάτι και πήγαινε μαζί του.

Τώρα, εάν δυσκολεύεστε να βρείτε ένα όνομα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάτι σαν το ChatGPT για να σας βοηθήσει. Απλώς θα ζητούσατε από την τεχνητή νοημοσύνη να σας δώσει μια λίστα με ονόματα για ένα γραφείο ανάπτυξης ιστοσελίδων ακινήτων και, στη συνέχεια, να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο.

Μόλις καταλήξετε στο όνομα της εταιρείας σας, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε γρήγορα έναν ιστότοπο εταιρείας. Μην ανησυχείτε γιατί θα χρησιμοποιήσουμε προκατασκευασμένα πρότυπα για να μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε τον ιστότοπο της εταιρείας μας σε λιγότερο από 15 λεπτά.

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείτε είναι η φιλοξενία ιστοσελίδων, και για αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε το Hostinger. Το Hostinger είναι εξαιρετικά προσιτό και κυριολεκτικά λιγότερο από την τιμή ενός φλιτζάνι καφέ ανά μήνα, μπορείτε να ξεκινήσετε τη δική σας εταιρεία ανάπτυξης ιστοσελίδων και να αρχίσετε να προσελκύετε πελάτες με υψηλές αποδοχές. Για να ξεκινήσετε με το Hostinger, το μόνο που θα κάνετε είναι να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο μου εκεί HOSTINGER. Όταν το κάνετε αυτό, θα προσγειωθείτε σε μια σελίδα που μοιάζει με αυτήν.

Από εδώ, απλά θα κάνετε κλικ σε αυτό το κουμπί που λέει “αξίωση συμφωνίας”. Όταν το κάνετε αυτό, θα σας φέρει στον πίνακα τιμολόγησης. Απλώς θα κάνετε κλικ στη μεσαία επιλογή και, στη συνέχεια, θα μεταβείτε στην επόμενη σελίδα . 

Θα δείτε αυτήν την ενότητα που λέει “επιλέξτε μια περίοδο” και βασικά αυτό είναι ότι σας επιτρέπει να πληρώσετε προκαταβολικά 12 μήνες, 24 μήνες ή 48 μήνες. Η πληρωμή περαιτέρω εκ των προτέρων σάς επιτρέπει να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα. Έτσι, εάν επρόκειτο να επιλέξετε μία από αυτές τις μεγαλύτερες περιόδους προγράμματος, θα λάβατε την καλύτερη τιμή ανά μήνα και θα εξοικονομήσετε εκατοντάδες δολάρια.

Αλλά τελικά, θα είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε ποια περίοδο θέλετε να πάτε. Είτε έτσι είτε αλλιώς, δεν πειράζει γιατί, όπως έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ, μόνο με την πρώτη σας δουλειά ανάπτυξης ιστού, θα μπορείτε να πληρώσετε το κόστος της φιλοξενίας ιστοσελίδων 50 φορές. Είναι ένα πραγματικά μικρό τίμημα για ένα τεράστιο δυναμικό ανόδου. 

Επίσης, αν κάνετε κλικ ακριβώς εκεί που λέει “έχετε έναν κωδικό κουπονιού” και στη συνέχεια εισαγάγετε τον κωδικό εάν έχετε, θα λάβετε επιπλέον έκπτωση 10% σε ολόκληρη την αγορά σας. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον κωδικό για να εξοικονομήσετε επιπλέον χρήματα.

Επιπλέον, η Hostinger προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών. Έτσι, μπορείτε να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων εντός 30 ημερών, χωρίς ερωτήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι κυριολεκτικά δεν υπάρχει κίνδυνος για εσάς.

Μόλις συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Hostinger, θα πρέπει να ρυθμίσετε τον πρώτο σας ιστότοπο, ο οποίος θα λειτουργεί ως ιστότοπος της εταιρείας σας. Εάν έχετε ήδη διαβάσει ένα και δύο από τα προηγούμενα άρθρα αυτής της σειράς, τότε είναι πιθανό να έχετε ήδη δημιουργήσει έναν ιστότοπο χαρτοφυλακίου. Ωστόσο, θα εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε εάν θέλετε να μετατρέψετε αυτόν τον ιστότοπο χαρτοφυλακίου σε έναν πλήρη ιστότοπο πρακτορείου.

Ξέρετε, ίσως απλώς δημιουργείτε ιστότοπους ως μεμονωμένος ελεύθερος επαγγελματίας για λίγο, ώστε να αποκτήσετε κάποιες δεξιότητες και εμπειρία, και μετά από μερικούς μήνες, μόλις είστε έτοιμοι, μπορείτε να ξεκινήσετε τη δική σας εταιρεία. Αλλά θυμηθείτε, όπως είπα στην αρχή του άρθρου, οι επιχειρήσεις τείνουν να πληρώνουν πολύ περισσότερα χρήματα σε πρακτορεία από ό,τι σε μεμονωμένους ελεύθερους επαγγελματίες. Και έτσι, προσωπικά δεν θα περίμενα πολύ για να κάνω το άλμα και να ξεκινήσω την εταιρεία σας.

Όταν ξεκίνησα το πρακτορείο μου, ουσιαστικά ήμουν σε θέση να 4 φορές το εισόδημά μου μέσα σε μια νύχτα. Διαχειριζόμουν την επιχείρηση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ήμουν ως ελεύθερος επαγγελματίας, αλλά η διαφορά, ωστόσο, είναι ότι είχα μια αντιπροσωπεία και κάτι σχετικά με το να έχω μια αντιπροσωπεία ήταν πολύ πιο ελκυστικό και αξιόπιστο για τις επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργαζόμουν . Για αυτόν τον λόγο, θα συνιστούσα να δημιουργήσετε ένα πρακτορείο, παρόλο που πιθανότατα θα είστε μόνοι σας για λίγο.

Λοιπόν, ας επιστρέψουμε στο Hostinger τώρα και ας συνεχίσουμε να χτίζουμε τον ιστότοπο της εταιρείας σας. Από τον πίνακα ελέγχου του Hostinger, απλώς θα κάνετε κλικ εδώ στο “ρυθμίστε την premium φιλοξενία ιστοτόπου σας”. Στη συνέχεια, θα κάνετε απλώς κλικ εδώ στο “start now” και μετά κάντε κλικ εδώ στο “create a new website.” Μόλις φτάσετε σε αυτήν την οθόνη, θα επιλέξετε την επιλογή WordPress.

Μετά από αυτό, θα σας μεταφέρει σε μια σελίδα που σας ζητά να ονομάσετε τον ιστότοπό σας. Εάν χρησιμοποιήσατε την επιλογή μεσαίας τιμολόγησης, τότε θα δείτε αυτό το πλαίσιο που λέει “διεκδίκηση δωρεάν τομέα”. Θα κάνετε κλικ στο “επιλογή” σε αυτό και εδώ θα εισαγάγετε το όνομα της εταιρείας σας. Αφού εισαγάγετε το όνομά σας, θα κάνετε κλικ στο “συνέχεια” και στη συνέχεια στο “ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση”.

Στη συνέχεια, θα εκτελέσετε γρήγορα μερικές ακόμη ερωτήσεις και θα μεταβείτε σε αυτήν τη σελίδα όπου θα κάνετε κλικ στο “επεξεργασία του ιστότοπού σας”. Όταν το κάνετε αυτό, θα σας μεταφέρει στο backend του ιστότοπού σας, όπου μπορείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε τον ιστότοπο της εταιρείας σας.

Πολύ παρόμοιο με το τελευταίο άρθρο αυτής της σειράς, όπου μιλήσαμε για το πώς να δημιουργήσουμε έναν ιστότοπο χαρτοφυλακίου χρησιμοποιώντας προκατασκευασμένα πρότυπα, λοιπόν, θα κάνουμε ακριβώς το ίδιο πράγμα, εκτός από αυτή τη φορά που θα χρησιμοποιήσουμε ένα πρακτορείο προ – ενσωματωμένο πρότυπο. 

Μπορείτε είτε να μεταβείτε σε έναν ιστότοπο όπως το ThemeForest και, στη συνέχεια, να πληκτρολογήσετε “ιστότοπο του πρακτορείου WordPress” και θα εμφανιστούν πολλές υπέροχες επιλογές. Μπορείτε να κατεβάσετε γρήγορα και εύκολα ένα από αυτά τα θέματα, να εγκαταστήσετε την επίδειξη και, στη συνέχεια, να αλλάξετε το περιεχόμενο ώστε να ταιριάζει με την εταιρεία σας.

Υπάρχει επίσης ένας τόνος διαφορετικών θεμάτων δωρεάν πρακτορείων εκεί έξω, επομένως από το backend του ιστότοπού σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο όπως το Envato Elements και στη συνέχεια να κατεβάσετε οποιοδήποτε από τα πρότυπα ιστότοπου δωρεάν πρακτορείων. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κάτι σαν τους ιστοτόπους εκκίνησης του Astra, οι οποίοι έχουν και πάλι έναν τόνο πραγματικά υψηλής ποιότητας και επαγγελματικών επιλογών ιστότοπου πρακτορείων.

Εάν δεν θέλατε να χρησιμοποιήσετε ένα πρότυπο και προτιμούσατε κάτι που ήταν λίγο πιο προσαρμοσμένο και υποθέτοντας ότι ήσασταν ήδη άνετα να δημιουργείτε ιστότοπους χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο δημιουργίας σελίδων μεταφοράς και απόθεσης όπως το Elementor, σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να μεταβείτε στο έναν ιστότοπο όπως το Dribbble, πληκτρολογήστε “ιστοτόπους πρακτορείων” και, στη συνέχεια, πραγματοποιήστε κύλιση στις χιλιάδες διαφορετικές ιδέες για ιστότοπους πρακτορείων, όλες τις οποίες θα μπορούσατε να αντιγράψετε για τον δικό σας ιστότοπο πρακτορείου.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα ολοκληρωμένου ιστότοπου πρακτορείου που μου πήρε ίσως 15 λεπτά για να φτιάξω. Έχουμε την αρχική σελίδα, τη σελίδα σχετικά με, μια σελίδα χαρτοφυλακίου όλων των ιστότοπων που δημιουργήσαμε και, τέλος, μια σελίδα επικοινωνίας. Και ολόκληρος αυτός ο ιστότοπος δημιουργήθηκε από ένα μόνο πρότυπο, και απλώς μπήκα, άλλαξα τις λέξεις για να ταιριάζουν με το παράδειγμα της εταιρείας μου και ίσως άλλαξα μερικές από τις εικόνες χρησιμοποιώντας δωρεάν ιστότοπους όπως το Unsplash και το Pexels.

 

 

Μόλις δημιουργηθεί ο ιστότοπος της εταιρείας σας, είναι καιρός να αρχίσετε να κάνετε κάποια προσέγγιση. Η πρώτη ερώτηση που θα πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας αφού έχετε βρει μια εξειδικευμένη εταιρεία, καταλήξετε στο όνομά σας, δημιουργήσετε τον ιστότοπο του πρακτορείου, είναι πού ακριβώς μπορώ να βρω πελάτες; Θυμηθείτε, δεν είστε πλέον απλώς ένας ελεύθερος επαγγελματίας, σωστά; Η μετάβαση στο Upwork και η εύρεση πελατών με αυτόν τον τρόπο δεν θα λειτουργήσει. Υπάρχουν πελάτες σε αυτούς τους ιστότοπους; Ναι, πολλοί από αυτούς. Αλλά θυμηθείτε, αυτοί είναι οι χαμηλοπληρωμένοι πελάτες και εμείς θέλουμε τους πελάτες με υψηλές αποδοχές.

Λοιπόν, πού ακριβώς μπορούμε να τα βρούμε; Ευτυχώς, ζούμε στην εποχή του Διαδικτύου και στην εποχή του Διαδικτύου, έχουμε πράγματα όπως μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φόρουμ και άλλα μέρη όπου μπορούμε να πάμε για να βρούμε υποψήφιους πελάτες.

Ας πούμε, για παράδειγμα, ότι ο πελάτης σας ήταν μεσίτες και ανακαλύπτετε ότι οι ομάδες μεσιτών στο Facebook είναι εκεί όπου κάνουν παρέα οι ιδιοκτήτες εταιρειών μεσιτών. Αυτό που θα κάνατε είναι να κάνετε κάποια έρευνα αγοράς για να καταλάβετε πού κάνουν συνήθως οι μεσίτες στο διαδίκτυο. Κάνοντας μόνο μερικά λεπτά έρευνας, μπορείτε να ανακαλύψετε ότι πολλοί μεσίτες είναι ενεργοί σε ομάδες στο Facebook που σχετίζονται με ακίνητα. Κάθε ένα από αυτά τα μέλη της ομάδας αντιπροσωπεύει έναν πιθανό πελάτη.

Δημιουργήστε ένα έγγραφο Φύλλων Google για να οργανώσετε αυτές τις πληροφορίες. Μπορείτε να προσθέσετε τα ονόματα των ομάδων, συνδέσμους προς την ομάδα, τον αριθμό μελών και οποιεσδήποτε άλλες σημειώσεις. Στη συνέχεια, ξεκινάτε να στέλνετε DM τα μέλη αυτών των ομάδων ένα προς ένα. Θα χρησιμοποιήσετε μια απόκριση προτύπου, ώστε να μπορείτε να την αντιγράψετε και να την επικολλήσετε χωρίς να την ξαναγράψετε εντελώς για κάθε μήνυμα. Το κλειδί είναι να βρεθείτε μπροστά σε όσο το δυνατόν περισσότερους πιθανούς πελάτες.

Τώρα, ας πούμε, για παράδειγμα, η θέση της εταιρείας σας δεν έχει πολλές ομάδες στο Facebook. Ίσως η θέση σας είναι εταιρείες HVAC και δεν μπορείτε να βρείτε ομάδες HVAC στο Facebook. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να διεξαγάγετε περισσότερη έρευνα για να βρείτε πού κάνουν παρέα οι ιδιοκτήτες εταιρειών HVAC στο διαδίκτυο. Μπορεί να ανακαλύψετε ότι οι εταιρείες HVAC είναι ενεργές στο Instagram, το LinkedIn, το Twitter ή το Reddit. Πρέπει να καταλάβετε πού βρίσκονται οι υποψήφιοι πελάτες σας και να οργανώσετε αυτές τις πληροφορίες στα Φύλλα Google ή στο Excel.

Αφού προσδιορίσετε πού κάνουν παρέα, ήρθε η ώρα να τους προσεγγίσετε. Εάν οι υποψήφιοι πελάτες σας είναι εταιρείες στέγης, για παράδειγμα, δημιουργήστε ένα επαγγελματικό και επώνυμο προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αντιπροσωπεύει εσάς και την εταιρεία σας. Δημιουργήστε ένα καθαρό και επαγγελματικό προφίλ στο Facebook ή στο Instagram που παρουσιάζει παραδείγματα ιστότοπων για στέγες που έχετε δημιουργήσει, μαρτυρίες, έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπο της εταιρείας σας και άλλες σχετικές πληροφορίες.

Εάν δεν έχετε ακόμη μαρτυρίες ή παραδείγματα ιστότοπου, μπορείτε να δημιουργήσετε κάποια προσωρινά. Χρησιμοποιήστε δοκιμαστικούς ιστότοπους από θεματικές αγορές και αλλάξτε το περιεχόμενο για να μοιάζουν με παραδείγματα ιστότοπων για στέγες που έχετε δημιουργήσει. Μόλις αρχίσετε να λαμβάνετε πραγματικούς πελάτες με πραγματικά σχόλια, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα προσωρινά στοιχεία με πραγματικά.

Αφού δημιουργήσετε ένα επαγγελματικό προφίλ, θα αρχίσετε να προσεγγίζετε υποψήφιους πελάτες. Θέλετε να ξεκινήσετε μια συνομιλία χωρίς να αποκαλύψετε αμέσως την τιμολόγηση, καθώς ο πελάτης θα πρέπει να καταλάβει την αξία του τι πληρώνει πριν δει την τιμή.

Μετά τα αρχικά μηνύματα, θα στοχεύσετε να καλέσετε τον πελάτη σε μια κλήση, κατά προτίμηση μια κλήση Zoom, όπου μπορείτε να παρουσιάσετε τις υπηρεσίες σας και να αποκαλύψετε την τιμολόγηση στο τέλος. Μέχρι αυτή τη στιγμή, ο πελάτης θα έχει σαφή κατανόηση της αξίας που θα προσφέρει η υπηρεσία σας στην επιχείρησή του.

Μετά από 3-6 μήνες συνεχούς προσπάθειας, θα αρχίσετε να αναπτύσσετε τα δικά σας σενάρια και διαδικασίες. Αλλά στην αρχή του ταξιδιού σας, το να ακολουθήσετε ένα σχέδιο όπως αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο. Είναι το ίδιο σχέδιο που χρησιμοποιούσα όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά το πρακτορείο μου.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα για συζήτηση, αλλά αυτό το άρθρο μακραίνει αρκετά. Εάν έχετε περισσότερες ερωτήσεις που θα θέλατε να απαντήσω στο επόμενο άρθρο, αφήστε ένα σχόλιο και θα προσπαθήσω να απαντήσω όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές τις ερωτήσεις στο επόμενο άρθρο της σειράς.

Θυμηθείτε, μπορείτε να πετύχετε ό,τι θέλετε σε αυτή τη ζωή. Πιστεύω σε εσάς και είμαι εδώ για να σας στηρίξω στο ταξίδι σας. Φροντίστε και μείνετε καταπληκτικοί!

τεμπέληδες τρόποι για να κερδίσετε χρήματα

Κερδίστε χρήματα online

Πώς να γίνετε πλούσιοι με την τεχνητή νοημοσύνη

Πως να βγάλετε χρηματα online

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *