Πόσο διαρκούν τα AirTag (και Χρειάζεται Φόρτιση);

You are currently viewing Πόσο διαρκούν τα AirTag (και Χρειάζεται Φόρτιση);

Στην εποχή των ιχνηλατών Bluetooth, η παρακολούθηση των κλειδιών, των πορτοφολιών και των διαβατηρίων δεν ήταν ποτέ ευκολότερη. Μεταξύ των διαφόρων επιλογών, το Apple AirTag είναι μια προτιμώμενη επιλογή για χρήστες iPhone και προϊόντων Apple.

Αυτή η συμπαγής, ελαφριά συσκευή παρακολούθησης παρακολουθεί αποτελεσματικά τα κρίσιμα προσωπικά σας αντικείμενα. Ωστόσο, η μπαταρία του AirTag, όπως και άλλες στη σφαίρα του ιχνηλάτη Bluetooth, συνοδεύεται από ένα σύνολο περιορισμών, ένας από αυτούς είναι η κάπως μικρή διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Ας μάθουμε για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του AirTag και πώς να την αντικαταστήσετε για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον ιχνηλάτη Bluetooth.

Διαβάστε επίσης: Πώς να δημιουργήσετε μια αναφορά μπαταρίας στα Windows 11

Χρειάζεται να φορτίσετε το AirTag σας;

Τα AirTag δεν επαναφορτίζονται. Όπως παρατηρήσατε, δεν διαθέτουν θύρα φόρτισης USB-C και δεν συνοδεύονται από φόρτιση. Επομένως, η σύντομη απάντηση είναι όχι, δεν χρειάζεται να φορτίσετε τα AirTag. Λειτουργούν με μπαταρίες σε σχήμα νομίσματος 3V CR2032, οι οποίες δεν είναι επαναφορτιζόμενες. Σημαίνει ότι όταν πέσει το ρεύμα, δεν μπορείτε να το φορτίσετε. Πρέπει να το αντικαταστήσετε με μια νέα μπαταρία.

Αυτές οι μπαταρίες είναι άμεσα διαθέσιμες, πωλούνται συχνά σε συσκευασίες των δύο, τεσσάρων, έξι και δέκα. Αυτή η μπαταρία λιθίου Energizer CR2032 είναι ένα καλό παράδειγμα, με κόστος λιγότερο από 4 $ Αμαζόνα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή αντικατάσταση. Ss Η Apple προειδοποιείορισμένες κυψέλες CR2032 έχουν μια πικρή επικάλυψη, η οποία μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργικότητά τους με βάση τον τρόπο ευθυγράμμισης με τις επαφές της μπαταρίας.

Το iPhone σας θα σας ειδοποιήσει όταν έρθει η ώρα να αλλάξετε την μπαταρία AirTag στέλνοντάς σας μια ειδοποίηση. Εναλλακτικά, η καρτέλα Στοιχεία στην εφαρμογή Εύρεση μου θα εμφανίσει μια προειδοποίηση χαμηλής μπαταρίας. Ελέγχετε συχνά αυτήν την καρτέλα για να βεβαιωθείτε ότι είστε πάντα ενήμεροι και ότι γνωρίζετε τα επίπεδα διάρκειας ζωής της μπαταρίας AirTag.

Πόσο διαρκούν οι μπαταρίες AirTag;

Η Apple λέει ότι η μπαταρία ενός AirTag θα πρέπει να αντέξει “περισσότερο από ένα χρόνο”, αλλά αυτό εξαρτάται από το πόσο εντατικά τη χρησιμοποιείτε. Τα AirTag προσφέρουν ένα κύριο χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό — μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Find My για να ηχήσετε μια ειδοποίηση για ένα χαμένο αντικείμενο. Μπορείτε να συνεχίσετε να παίζετε αυτόν τον ήχο στο AirTag μέχρι να εντοπίσετε το αντικείμενο.

Τα AirTags λειτουργούν στο δίκτυο Find My της Apple, συνδέοντας τις συσκευές σας iOS και macOS μέσω Bluetooth. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον ένα AirTag βρίσκεται εντός της εμβέλειας Bluetooth μιας συσκευής Apple όπως το iPhone, το iPad ή το Mac (ακόμα και αν η συσκευή δεν είναι δική σας), επικοινωνεί παθητικά με αυτήν τη συσκευή για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τη θέση του AirTag μαζί με οποιοδήποτε gadget ή αντικείμενο είναι συνδεδεμένο.

Όταν τα AirTag βρίσκονται μακριά από το iPhone σας και έξω από τις καθορισμένες ασφαλείς ζώνες, εκπέμπουν αυτόν τον ήχο ειδοποίησης. Η διάρκεια του χρόνου που η AirTag σας παίζει αυτόν τον ήχο θα επηρεάσει το επίπεδο μπαταρίας του AirTag. Εάν ανησυχείτε μήπως εξαντληθεί η μπαταρία του AirTag, είτε επειδή είναι παλιά είτε επειδή έχετε χρησιμοποιήσει εκτενώς τη λειτουργία ειδοποίησης, προμηθευτείτε μια μπαταρία αντικατάστασης και ανανεώστε την.

Οι δοκιμές μας έδειξαν ότι μια μπαταρία Apple AirTag μπορεί να διαρκέσει πάνω από 13 μήνες πριν χρειαστεί φόρτιση. Τα AirTag που δοκιμάστηκαν τροφοδοτούνταν από την παρεχόμενη κυψέλη Panasonic. Παρεμπιπτόντως, η μάρκα μπαταρίας που θα επιλέξετε μπορεί επίσης να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής των AirTags σας.

Κατά κανόνα, εάν χρησιμοποιείτε συχνά ηχητικές ειδοποιήσεις για τον εντοπισμό αντικειμένων, μπορείτε να περιμένετε να αλλάζετε τις μπαταρίες AirTag ετησίως και λιγότερο συχνά, εάν οι ηχητικές ειδοποιήσεις δεν είναι η μέθοδος που προτιμάτε.

Πώς να ελέγξετε την κατάσταση της μπαταρίας του AirTag σας;

Όταν υποψιάζεστε ότι η μπαταρία AirTag σας εξαντλείται, μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση της μπαταρίας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Εύρεση μου. Πριν το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατεβάσει και ενημερώσει την εφαρμογή Find My στην πιο πρόσφατη έκδοση στο smartphone σας.

Για να ελέγξετε εάν η μπαταρία AirTag σας πρέπει να αντικατασταθεί, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Εύρεση μου στη συσκευή σας.
  2. Επίλεξε το Είδη αυτί.
  1. Επίλεξε το Όνομα AirTag του οποίου η μπαταρία θέλετε να ελέγξετε.
  1. ΕΝΑ εικονίδιο μπαταρίας κάτω από το όνομα του AirTag θα εμφανίζεται η κατά προσέγγιση φόρτιση που έχει απομείνει.
  1. Εάν το επίπεδο φόρτισης είναι χαμηλό, θα δείτε α Χαμηλή μπαταρία προειδοποίηση κάτω από το όνομα του AirTag σας.

Ταυτόχρονα, όταν η μπαταρία του AirTag είναι εξαιρετικά χαμηλή, θα λάβετε μια ειδοποίηση από την εφαρμογή Find My που σας ζητά να αντικαταστήσετε την μπαταρία του AirTag.

Πώς να αλλάξετε τις μπαταρίες AirTag;

Η αλλαγή της μπαταρίας AirTag δεν είναι δύσκολη, αλλά θα χρειαστείτε και τα δύο χέρια. Πριν ξεκινήσετε, αφαιρέστε το AirTag από τυχόν θήκες για μπρελόκ ή άλλες βάσεις.

  1. Ξεκλειδώστε το καπάκι. Με το λογότυπο της Apple προς το μέρος σας, πιέστε προς τα κάτω και στρίψτε το γυαλιστερό κάλυμμα της μπαταρίας από ανοξείδωτο χάλυβα αριστερόστροφα μέχρι να σταματήσει να περιστρέφεται.
  2. Ανοίγω. Μόλις ξεκλειδωθεί, αφαιρέστε το μεταλλικό καπάκι από το AirTag για να αποκαλύψετε την μπαταρία μέσα.
  3. Αντικαταστήστε την μπαταρία. Αφαιρέστε την παλιά μπαταρία και τοποθετήστε μια νέα με τη θετική πλευρά στραμμένη προς τα επάνω.
  4. Ασφαλίστε το καπάκι. Ευθυγραμμίστε τις άκρες του μεταλλικού καπακιού με το περίβλημα AirTag. Πιέστε προς τα κάτω και περιστρέψτε δεξιόστροφα μέχρι το καπάκι να ασφαλίσει στη θέση του.
  5. Ελέγξτε τα πάντα. Βεβαιωθείτε ότι το καπάκι είναι σωστά σφραγισμένο, αποτρέποντας το να ξεκολλήσει κατά λάθος.

Θυμηθείτε να ανακυκλώνετε σωστά την παλιά μπαταρία για να ελαχιστοποιήσετε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Εάν ξεχάσετε να αλλάξετε τις μπαταρίες AirTag όταν λάβετε την ειδοποίηση, η μπαταρία μπορεί να πεθάνει και το AirTag μπορεί να μην είναι προσβάσιμο. Σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να βρείτε το στοιχείο που χρησιμοποιείτε με το AirTag (εκτός εάν καταφέρετε να το βάλετε σε λειτουργία Lost πριν από αυτό, οπότε όποιος βρει το AirTag σας μπορεί να χρησιμοποιήσει τη συσκευή Android του iPhone ή NFC για επιστρέψτε το AirTag σε εσάς). Είτε έτσι είτε αλλιώς, δώστε προσοχή στις ειδοποιήσεις της εφαρμογής Find My που λαμβάνετε.

Για παράδειγμα, η εφαρμογή θα σας ειδοποιήσει εάν ένα AirTag που δεν είναι εγγεγραμμένο στο Apple ID σας αρχίσει να σας «ακολουθεί». Ορισμένα τηλέφωνα υποστηρίζουν επίσης μια πιο προηγμένη λειτουργία εύρεσης ακριβείας που βοηθά στην προβολή τυχόν άγνωστων AirTag που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για καταδίωξη ή κατασκοπεία εναντίον σας.

Εναλλακτικές λύσεις Apple AirTag που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Τα Apple AirTag έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, με το πιο σημαντικό πλεονέκτημα να είναι η ευκολία χρήσης με τα προϊόντα Apple. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AirTag με τη θήκη AirPods ή το Apple Watch για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε τα ακριβά gadget σας.

Ωστόσο, εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με το AirTag σας και αναζητάτε μια εναλλακτική με καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ρίξτε μια ματιά στον ιχνηλάτη Chipolo One. Επίσης λειτουργεί με smartphone Android και είναι αδιάβροχο, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη χρήση του στη βροχή.

Θέλετε να προχωρήσετε ακόμη περισσότερο και να αποκτήσετε μια επαναφορτιζόμενη συσκευή παρακολούθησης; Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στο Pebblebee Clip – αυτός ο ιχνηλάτης χρησιμοποιεί επίσης το Find My Network και μπορεί να επαναφορτιστεί όταν τελειώσει η μπαταρία. Και διαθέτει ήδη μια κομμένη τρύπα και ένα χαριτωμένο μπρελόκ, ώστε να μην χρειάζεται να ξοδεύετε επιπλέον χρήματα σε μια ειδική θήκη.

Διαβάστε επίσης: 

Πόσο διαρκούν τα Apple Watches;

Πώς να κάνετε ping στο Apple Watch από το iPhone

Τι είναι η “Βελτιστοποιημένη φόρτιση μπαταρίας” σε iPhone, iPad, MacBook και AirPods;

Αφήστε μια απάντηση