σκοτεινή λειτουργία στα Φύλλα Google

Πώς να αποκτήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στα Φύλλα Google (Η/Υ και κινητά)

Τα Φύλλα Google έχουν διευκολύνει την παρουσίαση και την ανάλυση των δεδομένων σας για τη λήψη πληροφοριών από αυτά. Ωστόσο, τα Υπολογιστικά φύλλα Google βρίσκονται σε λειτουργία φωτισμού από προεπιλογή και οι μεγαλύτερες περίοδοι σύνδεσης σε λειτουργία φωτός μπορεί να βλάψουν τα μάτια σας. Έτσι, μπορείτε να αποκτήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στα Φύλλα Google.

Με αυτόν τον οδηγό, θα σας βοηθήσουμε να αλλάξετε τα Φύλλα Google σε σκοτεινή λειτουργία και να βεβαιωθείτε ότι θα απαντήσετε σε όλα τα ερωτήματά σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα Φύλλα Google σε σκοτεινή λειτουργία στην επιφάνεια εργασίας

Μπορείτε να αποκτήσετε ένα σκοτεινό θέμα στα Φύλλα Google με πολλούς τρόπους. Ας τους δούμε όλους.

Διαβάστε επίσης: Η εφαρμογή Google δεν λειτουργεί στο iPhone σας

1. Χρήση επέκτασης

Οι επεκτάσεις διευκολύνουν τη λήψη της σκοτεινής λειτουργίας στα Φύλλα Google. Ενώ πολλές επεκτάσεις υπόσχονται το ίδιο, συνεχίζουμε με το Dark Mode – Night Eye. Μπορείτε να εγκαταστήσετε την επέκταση χρησιμοποιώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Προσθήκη επέκτασης σκοτεινής λειτουργίας στο Chrome

Μόλις εγκαταστήσετε την επέκταση, μεταβείτε στα Φύλλα Google. Θα δείτε τη ροή να μετατρέπεται σε σκοτεινή λειτουργία. Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία, ανοίξτε την και απενεργοποιήστε την επέκταση.

2. Χρησιμοποιήστε πειραματικές σημαίες Chrome

Οι πειραματικές σημαίες του Chrome είναι λειτουργίες σε ενεργές δοκιμές, αλλά δεν έχουν προστεθεί απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησης λόγω προβλημάτων σταθερότητας εφαρμογής. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε την επιλογή πειραματικής σκοτεινής λειτουργίας. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

Βήμα 1: Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome και πληκτρολογήστε τα παρακάτω.

chrome://flags/

Βήμα 2: Αναζητήστε τη σκοτεινή λειτουργία και επιλέξτε Ενεργοποιημένη από το αναπτυσσόμενο μενού μπροστά της.

ενεργοποιήστε τη σκοτεινή λειτουργία στο Chrome

Βήμα 3: Επανεκκινήστε το Chrome για να τεθούν σε ισχύ αυτές οι αλλαγές.

Μπορείτε να φορτώσετε τα Φύλλα Google για να δείτε τις αλλαγές που πραγματοποιούνται. Για να επιστρέψετε, ακολουθήστε τα ίδια βήματα και επιλέξτε Προεπιλογή από το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στη σκοτεινή λειτουργία.

3. Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησης με σκοτεινή λειτουργία

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα περιήγησης με υποστήριξη σκοτεινής λειτουργίας, η οποία θα επιβάλει το ίδιο σε όλες τις ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων των Φύλλων Google. Εδώ, θα χρησιμοποιήσουμε το πρόγραμμα περιήγησης Opera, αλλά μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης που προσφέρει υποστήριξη σκοτεινής λειτουργίας. Μπορείτε να κάνετε λήψη του προγράμματος περιήγησης Opera για το σύστημά σας χρησιμοποιώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Βήμα 1: Επισκεφτείτε τα Φύλλα Google στο πρόγραμμα περιήγησής σας και κάντε κλικ στο εικονίδιο εύκολης ρύθμισης.

Βήμα 2: Ενεργοποιήστε την επιλογή “Επιβολή σκοτεινής λειτουργίας στις σελίδες”.

επιβολή σκοτεινής λειτουργίας στο πρόγραμμα περιήγησης Opera

Αυτό θα επιβάλει τη σκοτεινή λειτουργία σε κάθε σελίδα, συμπεριλαμβανομένων των Υπολογιστικών φύλλων Google, και εάν θέλετε να επιστρέψετε, ακολουθήστε τα ΠΑΡΑΠΑΝΩ βήματα και επιλέξτε Light από τις επιλογές.

Αλλάξτε τα Φύλλα Google σε Σκοτεινή λειτουργία στο κινητό

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τα Φύλλα Google σε σκοτεινή λειτουργία στο κινητό χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες μεθόδους.

1. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Φύλλα Google

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Φύλλα Google στο smartphone σας και ανοίξτε το φύλλο που θέλετε να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία.

Βήμα 2: Πατήστε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε “Προβολή σε σκούρο θέμα”.

Εάν δεν βλέπετε την επιλογή, μπορεί να σας ζητηθεί να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στη συσκευή σας για να μετατρέψετε τα Φύλλα σε σκοτεινή λειτουργία και επίσης να βρείτε την επιλογή για εναλλαγή.

2. Ενεργοποιήστε τη σκοτεινή λειτουργία σε όλο το σύστημα

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία σε όλο το σύστημα και, επομένως, να κάνετε τα Φύλλα Google να εμφανίζονται ίδια.

Για να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο Android: Ανοίξτε τις ρυθμίσεις > πατήστε Οθόνη και φωτεινότητα και επιλέξτε Dark mode.

Σημείωση: Τα βήματα ενδέχεται να αλλάξουν ανάλογα με το smartphone Android που χρησιμοποιείτε. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να αναζητήσετε τη Σκοτεινή λειτουργία στις ρυθμίσεις για να βρείτε την επιλογή.

Για να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο iPhone: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις > επιλέξτε Οθόνη & Φωτεινότητα > επιλέξτε Σκούρο.

Συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με την ενεργοποίηση της σκοτεινής λειτουργίας στα Φύλλα Google

1. Είναι ασφαλές το night eye dark mode;

Ενώ έχει αποδειχθεί ευρέως ότι η σκοτεινή λειτουργία συμβάλλει στη μείωση της καταπόνησης των ματιών, μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στην ανάγνωση για μερικούς. Ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε είναι να προσπαθήσετε μόνοι σας.

2. Πώς μπορώ να κάνω μαύρα κελιά στα Φύλλα Google;

Εάν δεν θέλετε να κάνετε τα Φύλλα Google εντελώς σκούρα, αλλά θέλετε να μετατρέψετε τα κελιά, χρησιμοποιήστε την επιλογή χρώματος γεμίσματος. Επιλέξτε τα κελιά και επιλέξτε το εργαλείο χρώματος συμπλήρωσης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το μαύρο χρώμα. Εάν προσθέσετε το κείμενο, αλλάξτε το χρώμα του κειμένου.

Εργαστείτε περισσότερο

Τώρα που ξέρετε πώς να αποκτήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στα Φύλλα Google, μπορείτε να εργάζεστε περισσότερο χωρίς καταπόνηση των ματιών. Εάν έχετε συσκευές με οθόνες OLED, θα συμβάλει επίσης στη μείωση της κατανάλωσης μπαταρίας. Ωστόσο, φροντίστε να ξεκουράζεστε σε συχνά διαστήματα. Ακόμη και με αυτά τα μέτρα, η ανάπαυση σε συγκεκριμένα διαστήματα βοηθά στην απόκτηση καλύτερης ενέργειας και αποδοτικότητας.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Google Chrome στο Mac σας

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *