smartphone κάτω από €200

Κορυφαία smartphone κάτω από €200 για το 2024

 

Το καλύτερο τηλέφωνο κάτω από €200 σε σύγκριση

Προσιτά τηλέφωνα κάτω των 200 € για το 2024

Ενώ πήραμε στα χέρια μας μόνο μία από τις προτεινόμενες επιλογές για άμεσες δοκιμές, αξιοποιούμε την εκτεταμένη εμπειρία μας με άλλα μοντέλα από τις ίδιες μάρκες. Αυτό μας επιτρέπει να παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με την υποστήριξη λογισμικού, τις λειτουργίες της κάμερας και τις έγκαιρες ενημερώσεις.

Από την αρχή του έτους, η αγορά των smartphone εισαγωγικού επιπέδου έχει δει κάποιες σημαντικές αλλαγές, ειδικά με την αύξηση των μοντέλων 5G. Σημαίνει ότι τουλάχιστον δύο από τα τέσσερα μοντέλα της λίστας μας διαθέτουν υποστήριξη 5G και κατά τη διάρκεια των πωλήσεων, μερικές φορές μπορείτε να αγοράσετε μια έκδοση 5G του δεύτερου τηλεφώνου για κάτω από 200 €.

Μια άλλη ενθαρρυντική τάση είναι η αυξανόμενη εστίαση στη μακροπρόθεσμη υποστήριξη λογισμικού. Πολλά τηλέφωνα παρέχουν πλέον όχι μόνο αναβαθμίσεις Android, αλλά και ζωτικής σημασίας ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας, διατηρώντας τη συσκευή σας ασφαλή και ενημερωμένη.

Samsung Galaxy A15: Ανώτερη υποστήριξη λογισμικού (+ 5G)

Το Galaxy A15 5G είναι η τελευταία προσθήκη της Samsung στην αγορά βασικού επιπέδου 5G το 2024, μετά τον προκάτοχό του, το Galaxy A14 5G. Με τιμή κάτω των 200 $, το A15 ξεχωρίζει για την ισχυρή πολιτική ενημέρωσης λογισμικού του, υποσχόμενος έως και πέντε χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας, κάτι που είναι εξαιρετικό για αυτό το εύρος τιμών.

Από πλευράς υλικού, το Galaxy A15 5G διαθέτει οθόνη AMOLED 6,5 ιντσών με ανάλυση FHD+ και ρυθμό ανανέωσης 90 Hz, προσφέροντας σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με την οθόνη LCD του προηγούμενου μοντέλου. Η συσκευή τροφοδοτείται από το MediaTek Dimensity 6100+ SoC, εξασφαλίζοντας αξιοπρεπή απόδοση για καθημερινές εργασίες και μέτριο gaming.

Η Samsung έχει αναδιαρθρώσει τη ρύθμιση της κάμερας στο A15 5G, αντικαθιστώντας τον λιγότερο χρήσιμο αισθητήρα βάθους 2 MP με έναν πιο πρακτικό φακό 5 MP εξαιρετικά ευρυγώνιο, μαζί με μια κύρια κάμερα 50 MP και μια κάμερα macro 2 MP. Ωστόσο, η απόδοση της κάμερας, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, παραμένει ένας τομέας όπου είναι εμφανείς οι συμβιβασμοί.

Συνολικά, το Galaxy A15 5G προσφέρει ένα συναρπαστικό πακέτο για όσους αναζητούν ένα προσιτό smartphone 5G με σταθερή υποστήριξη λογισμικού και αξιοπρεπή οθόνη, παρά τους ορισμένους συμβιβασμούς στην ποιότητα και την απόδοση της κάμερας.

Καλό

  • Οθόνη AMOLED υψηλής ποιότητας με 90 Hz
  • Στερεή κατασκευή
  • Αξιοπρεπείς επιδόσεις που επαρκούν για παιχνίδια για κινητά
  • Έως και πέντε χρόνια ενημερώσεων

Κακό

  • Κάμερα αρκετά άκαμπτη συνολικά
  • Το μονοφωνικό ηχείο ακούγεται πολύ μικροσκοπικό
  • Μάλλον χαμηλά αποθέματα ισχύος για τα επόμενα 5 χρόνια

Motorola Moto G 5G (2024): 5G

Εικόνα τύπου Motorola Moto G 5G (2024).
Το Motorola Moto G 5G (2024) είναι ένα ιδανικό τηλέφωνο 5G για οικονομικούς χρήστες. / © Motorola

Το Motorola Moto G 5G (2024) φέρνει σημαντική αξία στην αγορά των οικονομικών smartphone. Διαθέτοντας οθόνη IPS LCD 6,6 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, εξασφαλίζει ομαλή απεικόνιση για καθημερινές εργασίες και κατανάλωση πολυμέσων. Με το chipset Qualcomm Snapdragon 4 Gen 1, η συσκευή προσφέρει σταθερή απόδοση, που υποστηρίζεται από 4 GB μνήμης RAM και 128 GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου.

Η ρύθμιση της κάμερας του Moto G 5G περιλαμβάνει έναν κύριο αισθητήρα 50MP και έναν αισθητήρα macro 2MP. Ενώ η κύρια κάμερα αποδίδει καλά σε καλό φωτισμό, η απόδοσή της σε χαμηλό φωτισμό και η έλλειψη οπτικού σταθεροποιητή εικόνας (OIS) είναι αξιοσημείωτα μειονεκτήματα. Η μπροστινή κάμερα διαθέτει αισθητήρα 8MP, επαρκής για βασικές selfies και βιντεοκλήσεις.

Λειτουργώντας σε Android 14 με το My UX της Motorola, το Moto G 5G προσφέρει μια σχεδόν στοκ εμπειρία Android με χρήσιμες προσαρμογές όπως το Moto Actions. Η συσκευή υπόσχεται μια σημαντική αναβάθμιση λειτουργικού συστήματος και τρία χρόνια διμηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας​.

Η μπαταρία των 5000 mAh παρέχει ολοήμερη χρήση, αν και η ταχύτητα φόρτισης των 18 W είναι πιο αργή σε σύγκριση με ορισμένους ανταγωνιστές. Τα πρόσθετα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν υποδοχή ακουστικών 3,5 mm, στερεοφωνικά ηχεία και υποστήριξη για συνδεσιμότητα 5G, γεγονός που το καθιστά μια ολοκληρωμένη επιλογή για καταναλωτές που γνωρίζουν τον προϋπολογισμό.

Motorola Moto G Stylus (2023)

Προωθητική εικόνα Motorola Moto G Stylus (2023) με το στυλό γραφίδας
Το Moto G Stylus συσκευάζει ένα στυλό γραφίδας για εργασίες παραγωγικότητας. / © Motorola

Το Moto G Stylus (2023) προσφέρει πολλά χαρακτηριστικά, παρά το περίπλοκο όνομά του. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις, μία με 5G και ένα πιο οικονομικό μοντέλο 4G κάτω των 200$, διαθέτει μεγάλη οθόνη 90 Hz και ενσωματωμένη γραφίδα, καθιστώντας το ιδανικό για εργασίες παραγωγικότητας​.

Ιστορικά, τα μοντέλα Stylus του 2021 και του 2022 είδαν σημαντικές μειώσεις τιμών λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία τους, συχνά πέφτοντας κάτω από τα 200 $. Αυτή η τάση προτείνει να παρακολουθείτε τις πωλήσεις εάν θέλετε να προστατέψετε τη συσκευή σας στο μέλλον. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το ιστορικό της Motorola για ενημερώσεις λογισμικού δεν είναι τόσο ισχυρό όσο της Samsung, προσφέροντας λιγότερα χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας και πιο αργές αναβαθμίσεις Android σε σύγκριση με κορυφαίους ανταγωνιστές​.

Nokia C210

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=12004&idPhone2=12250&idPhone3=12472
Δεν είναι το πιο όμορφο, αλλά το Nokia C210 υπόσχεται καλή αντίσταση. / © HMD Global

Το Nokia C210 είναι ένα νοσταλγικό νεύμα στα παλιά πλαστικά smartphone, με χοντρά πλαίσια και βασικές προδιαγραφές. Έρχεται με τον επεξεργαστή Snapdragon 662, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι ήταν ξεπερασμένος, τροφοδοτούσε πολλά τηλέφωνα μεσαίας κατηγορίας πριν από λίγο καιρό​.

Ένα βασικό πλεονέκτημα του Nokia C210 είναι η πρόσφατη δέσμευση της Nokia για ενημερώσεις λογισμικού, παρέχοντας συνήθως ενημερώσεις ασφαλείας τριών ετών, παρόμοιες με τη Samsung. Ωστόσο, μην περιμένετε εξαιρετική απόδοση της κάμερας. Το C210 είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες χαμηλής ανάλυσης, επαρκείς για βασικές οικογενειακές φωτογραφίες αλλά όχι πολύ περισσότερο​.

Διαβάστε επίσης :6 καλύτερες οθόνες υπολογιστών για φοιτητές

Εναλλακτικές λύσεις για την αγορά νέου smartphone

Ανακαινισμένα, μονάδες πώλησης και μεταχειρισμένα/ανακαινισμένα τηλέφωνα

Εάν η αφαίρεση της προστατευτικής μεμβράνης από τη νέα συσκευή σας για πρώτη φορά δεν προκαλεί χαρά, μπορείτε να αγοράσετε πιο ακριβά smartphone από την αγορά μεταχειρισμένων ή ανακαινισμένων. Συνιστάται ιδιαίτερα να χρησιμοποιείτε συσκευές που φέρουν ανανεωμένη εγγύηση. Πρόκειται για μεταχειρισμένα smartphone που έχουν ελεγχθεί και ανακαινιστεί από αξιόπιστες εταιρείες για να διασφαλιστεί ότι βρίσκονται σε άριστη κατάσταση.

Οι ανακαινισμένες συσκευές είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες να τις ελέγξετε όταν συνοδεύονται από εκτεταμένη εγγύηση. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο προστατεύεστε όταν παίρνετε ένα μόνο σε περίπτωση που το ακουστικό αφήσει το φάντασμα μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα.

Φυσικά, δεν έχετε αυτό το πλεονέκτημα όταν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο smartphone από ιδιώτες ιδιοκτήτες σε πλατφόρμες όπως το eBay, το Craigslist ή άλλες πύλες. Ωστόσο, μεταχειρισμένες συσκευές μπορούν να βρεθούν σε σημαντικά μειωμένες τιμές εκεί, καθώς δεν υπάρχει επιπλέον κόστος επειδή ο μεσάζων έχει κοπεί. Με το λεγόμενο «πώληση’εξασφαλίζετε επίσης παλαιότερα μοντέλα που τα ηλεκτρονικά καταστήματα εξακολουθούν να φέρουν σε νέα κατάσταση, αλλά δεν είναι πλέον σε παραγωγή.

Προσφορές και πωλήσεις

Προς το τέλος του έτους, κάθε ηλεκτρονική συσκευή ευρείας κατανάλωσης που αγοράζετε συνοδεύεται από ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο να βρεθείτε σε μια φθηνότερη προσφορά μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα. Αυτό μπορεί να αποδοθεί σε πωλήσεις όπως η Black Friday και η σχετική Black Week, Amazon Prime Day, Singles Day και Cyber ​​​​Monday, που είναι όλες ημέρες έκπτωσης τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Τα περισσότερα από αυτά συμβαίνουν ακριβώς πριν ξεκινήσει η φρενίτιδα των Χριστουγέννων για τα ψώνια. Δεδομένου ότι τα smartphone είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ηλεκτρονικές συσκευές ευρείας κατανάλωσης στην αγορά, θα πρέπει να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για εξαιρετικές προσφορές. Μπορείτε να δείτε τις ημερομηνίες για τις φετινές εκπτώσεις και τις προσφορές στον παρακάτω πίνακα:

Εγγραφείτε για μια σύμβαση με έναν πάροχο υπηρεσιών ή ένα πρόγραμμα δόσεων

Εάν το smartphone σας είναι εντελώς χαλασμένο και χρειάζεστε γρήγορη αντικατάσταση, σκεφτείτε ένα πρόγραμμα δόσεων. Αυτά τα σχέδια, που συνήθως συνδέονται με ένα τηλεφωνικό συμβόλαιο, σας επιτρέπουν να αποκτήσετε ένα νέο τηλέφωνο με μηνιαίες πληρωμές. Ωστόσο, μπορεί να καταλήξετε να πληρώσετε περισσότερα με την πάροδο του χρόνου από το να αγοράσετε το τηλέφωνο.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα μηνιαίο πρόγραμμα χρηματοδότησης με επιτόκιο 0%, κατανέμοντας το κόστος σε αρκετούς μήνες χωρίς σύμβαση. Αν και είναι δημοφιλή, αυτά τα σχέδια έχουν κινδύνους. Εάν το νέο σας τηλέφωνο χαθεί ή χαλάσει, θα πρέπει να πληρώσετε τις υπόλοιπες δόσεις για μια συσκευή που δεν μπορείτε πλέον να χρησιμοποιήσετε.

Δεν είστε ικανοποιημένοι με την επιλογή της λίστας μας με smartphone κάτω των 200$; Μοιραστείτε τις προτάσεις σας μαζί μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *