τεχνολογία Mini LED

Επαναστατική καινοτομία της TCL στην τεχνολογία Mini LED

Τον Σεπτέμβριο του 2023, TCL ανακοίνωσε τη νέα της ναυαρχίδα, 98 ιντσών X955 QD-Mini LED TV. Με τις άνευ προηγουμένου 5.000 ζώνες τοπικού φωτισμού πλήρους συστοιχίας (5184 για την ακρίβεια) και 5.000 nits κορυφαίας φωτεινότητας, αυτό το μεγαθήριο μιας τηλεόρασης 4K ανεβάζει την τεχνολογία της τηλεόρασης σε νέα επίπεδα.

Με επίπεδα μαύρου που ανταγωνίζονται τις τηλεοράσεις OLED και μέγιστη φωτεινότητα που τις αφήνει όρθιες, το TCL X955 διαθέτει επίσης μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και μεγαλύτερη οθόνη από αυτή που προσφέρουν οι OLED. Επίσης, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για καύση. Επιπλέον, η τηλεόραση έχει πλεονεκτήματα σε σχέση με τις κανονικές τηλεοράσεις LCD. Εκτός από τους παράγοντες φωτεινότητας και αντίθεσης, αυτοί περιλαμβάνουν μια ευρύτερη χρωματική γκάμα και ένα ευρύτερο δυναμικό εύρος.

Πώς ένα Samsung Galaxy Watch μετρά το άγχος σας;

Ένα άνευ προηγουμένου μέγεθος τοπικών ζωνών εξασθένισης

Η TCL ήταν η πρώτη που ανέπτυξε μια μίνι τηλεόραση LED για μαζική παραγωγή όταν κυκλοφόρησε τη σειρά TCL 8 το 2019. Τώρα, πολλές από τις καλύτερες τηλεοράσεις κβαντικής κουκκίδας χρησιμοποιούν οπίσθιο φωτισμό Mini LED. Όμως, με το X955, η TCL ανέβασε τον πήχη για άλλη μια φορά και συνεχίζει να κρατά τη σημαία με εκπληκτικό τρόπο.

Η τεχνολογία Mini LED αυξάνει τον αριθμό των LED που μπορεί να χρησιμοποιήσει η τηλεόραση. Αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί σε αύξηση των τοπικών ζωνών εξασθένισης. Όσο περισσότερες ζώνες έχει μια τηλεόραση, τόσο πιο ακριβής είναι ο έλεγχος του φωτός. Αυτός ο έλεγχος οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα αντίθεσης, πιο ακριβή και ζωντανά χρώματα και ανώτερη φωτεινότητα, τα οποία συμβάλλουν στην απίστευτη ποιότητα εικόνας.

Η TCL έχει σχεδιάσει τους φακούς στην τεχνολογία Mini LED στο δικό της εργαστήριο PanGu της εταιρείας. Οι φακοί είναι πολύ πιο σταθεροί και αξιόπιστοι χάρη στην κατασκευή τους από σιλικόνη.

Με την ομοιόμορφη διάχυση του φωτός που εξασφαλίζεται από κάθε μεμονωμένο LED, οι φακοί δημιουργούν ομοιόμορφο φωτισμό σε ολόκληρη την οθόνη 98 ιντσών. Με τον ακριβή έλεγχο του φωτός που εκπέμπεται από κάθε ζώνη εξασθένισης, δεν υπάρχει παρεμβολή με γειτονικές ζώνες. Επομένως, τα ανεπιθύμητα φαινόμενα φωτοστέφανου και ανθοφορίας, όπου το φως χύνεται σε σκοτεινές περιοχές και τις κάνει να φαίνονται πιο φωτισμένες, αποτρέπονται αποτελεσματικά.

The Foundation of Deep Contrast

tcl x955 σε φωτεινό δωμάτιο στον τοίχο στο σαλόνι

Αποκτάτε απαράμιλλα επίπεδα αντίθεσης με απόλυτη ακρίβεια που παρέχονται από 5000 τοπικές ζώνες θαμπώματος πλήρους συστοιχίας. Βαθιά, σκούρα μαύρα εμφανίζονται όταν η τηλεόραση μειώνει τον οπίσθιο φωτισμό σε σκοτεινές σκηνές. Οι θεατές μπορούν να βιώσουν μια σκοτεινή άβυσσο με ζωηρές λεπτομέρειες όταν απολαμβάνουν ατμοσφαιρικές ταινίες και βιντεοπαιχνίδια.

Αντίθετα, οι οπίσθιοι φωτισμοί ζωντανεύουν σε φωτεινές σκηνές ή περιοχές, παράγοντας εκθαμβωτικά σημεία που φωτίζουν την οθόνη με εκπληκτική ευκρίνεια. Εν ολίγοις, το TCL X955 προσφέρει οπτικές συμφωνίες έντονης αντίθεσης.

Μπορεί να φτάσει στη μέγιστη φωτεινότητα που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ πριν από μια τηλεόραση

Με 1.000–2.000 nits να θεωρούνται επί του παρόντος κορυφαία επίπεδα για μέγιστη φωτεινότητα σε οποιαδήποτε τηλεόραση, είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι το TCL έχει ήδη κάνει το τεράστιο άλμα στα 5.000.

Ο καθένας μπορεί να δει την ομορφιά αυτής της φωτεινότητας στην καθημερινή ζωή. Ο ήλιος που αντανακλάται σε μια απογευματινή λίμνη, για παράδειγμα, χτυπά εύκολα τα 5.000 nits. Οι κινηματογραφιστές προσπάθησαν να αναπαράγουν αυτήν την ομορφιά εδώ και πολλά χρόνια. Όμως, δυστυχώς για αυτούς, οι τηλεοράσεις δεν είχαν πάντα την απαραίτητη τεχνολογία για να ζωντανέψουν τα οράματά τους. Ωστόσο, με τα 5.000 nits που μπορεί να χτυπήσει το X955, μπορούν επιτέλους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Η εκπληκτική κορυφαία φωτεινότητα οδηγεί το HDR σε νέα επίπεδα

Η μέγιστη φωτεινότητα μιας τηλεόρασης είναι το κλειδί για την απελευθέρωση όλων των δυνατοτήτων του περιεχομένου HDR. Αν σκεφτείτε τα προηγούμενα επίπεδα που θα μπορούσαν να φτάσουν άλλες τηλεοράσεις, μπορεί να είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πόσο εκπληκτικό και ρεαλιστικό είναι το περιεχόμενο HDR στο δυναμικό που είναι το TCL X955.

Η παρακολούθηση περιεχομένου HDR σε αυτήν την απίστευτη τηλεόραση δείχνει όλο το φάσμα του φάσματος φωτός, από την πιο σκοτεινή σκιά έως το πιο φωτεινό σημείο. Είναι μια εντελώς φυσική απεικόνιση του φωτός και της σκιάς, με τις πιο λαμπρές ανταύγειες που αναπαράγονται πιστά χωρίς συμβιβασμούς στις σκοτεινές σκηνές.

Το αποτέλεσμα είναι, πολύ απλά, μια συναρπαστική εμπειρία θέασης με ρεαλιστικές λεπτομέρειες και χρώματα που θεωρήθηκε αδύνατη μόλις πριν από λίγο καιρό. Το TCL X955 ξεπερνά τα όρια μιας παραδοσιακής τηλεοπτικής εμπειρίας και ανοίγει το δρόμο για μια αληθινή κινηματογραφική περιπέτεια στο σπίτι σας.

Είτε απολαμβάνετε μαγευτικά τοπία και κοπάδια εξωτικών ζώων σε ένα ντοκιμαντέρ για τη φύση είτε σε μια συγκλονιστική επική ταινία δράσης, το TCL X955 συνδυάζει άψογα το βαθύ μαύρο, τις εκθαμβωτικές ανταύγειες και το άψογο, φυσικό χρώμα σε μια μαγευτική, οπτική ταπετσαρία.

Επιτυγχάνει αυτήν την πρωτοποριακή φωτεινότητα χωρίς αύξηση της θερμοκρασίας

Η TCL σχεδίασε έξυπνα το πιο προηγμένο τσιπ Mini-LED που κατασκευάστηκε ποτέ. Εκπέμπει φως μέσω μιας σειράς έξι κρυστάλλων με λεπτό χαρτί σε απρόσκοπτη διαδοχή και ρυθμίζει σχολαστικά την τάση για αποτελεσματική λειτουργία. Η τηλεόραση μπορεί να αυξήσει τη φωτεινότητα, ενώ διατηρεί ακόμα μια ομοιόμορφη θερμοκρασία.

Ακόμη και όταν η τηλεόραση χρησιμοποιεί και τις 5184 τοπικές ζώνες μείωσης της φωτεινότητας και 5000 nits μέγιστης φωτεινότητας, η θερμοκρασία είναι ασταμάτητη και υπό έλεγχο.

Με το TCL που υποστηρίζει τόσο το HDR10+ όσο και το Dolby Vision, η εκπληκτική κορυφαία φωτεινότητα σημαίνει ότι οι θεατές θα πρέπει να προετοιμάζονται όταν παρακολουθούν περιεχόμενο HDR. Η τεράστια οθόνη ζωντανεύει σε ένα καλειδοσκόπιο λαμπρό φωτός και χρώματος, με τέλεια λεπτομέρεια τόσο σε φωτεινές όσο και σε σκοτεινές σκηνές. Εκθαμβωτικά λευκά ξεπηδούν από την οθόνη ενώ τα μελανώδη, σκούρα μαύρα εμφανίζουν εκπληκτικά πλούσια επίπεδα βάθους.

Επιπλέον, η χρωματική γκάμα παράγει πάνω από ένα δισεκατομμύριο φυσικά χρώματα για μια ζωντανή εμπειρία.

Επιπλέον, αυτό το επίπεδο φωτεινότητας θα γελάσει μπροστά σε οποιοδήποτε ανταγωνιστικό φως περιβάλλοντος. Με άλλα λόγια, η οθόνη παραμένει κάτι όμορφο ακόμα και με τις κουρτίνες φαρδιές και τον ήλιο να μπαίνει μέσα από το παράθυρο. Τα ματινέ του Σαββάτου ή το ποδόσφαιρο το απόγευμα της Κυριακής θα είναι για πάντα βελτιωμένα. Επιπλέον, η παρακολούθηση σε ένα σκοτεινό δωμάτιο θα προσφέρει την πιο συναρπαστική εμπειρία home theater που μπορείτε να φανταστείτε.

Μια έξυπνη ανακάλυψη στην τεχνολογία Mini-LED

Συνολικά, οι 98 ιντσών TCL X955 είναι μια τηλεόραση που μας πηγαίνει στο επόμενο επίπεδο στην τεχνολογία της τηλεόρασης.

Παρά το γεγονός ότι έχει φτάσει σε αυτά τα απίστευτα επίπεδα εικόνας, το X955 είναι επίσης ενεργειακά αποδοτικό και διατηρεί ομοιόμορφη θερμοκρασία. Σε αυτούς τους καιρούς της κλιματικής αλλαγής και των αυξανόμενων λογαριασμών ενέργειας, είναι καλό να γνωρίζουμε ότι η TCL έχει λάβει υπόψη αυτούς τους παράγοντες ενώ μας οδηγεί σε νέα ύψη.

Το γεγονός ότι αυτή η τηλεόραση φαίνεται απλά εντυπωσιακή τοποθετημένη σε τοίχο. Εκτός από την άψογη ποιότητα εικόνας του, είναι εξαιρετικά λεπτό και διαθέτει οθόνη χωρίς πλαίσιο. Και, με υποστήριξη για HDMI 2.1, 144Hz VRR και ένα υπέροχο σύστημα ήχου 4.2.2 καναλιών, το TCL X955 είναι πολύ περισσότερα από την επαναστατική τεχνολογία Dual 5000.

**Τα μοντέλα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την αγορά. Ανατρέξτε στο τοπικό σας γραφείο TCL για λεπτομέρειες.

Αυτή είναι μια χορηγούμενη ανάρτηση. Οι επιλογές προϊόντων και οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο προέρχονται από τον χορηγό και δεν αντικατοπτρίζουν τη συντακτική κατεύθυνση του MakeUseOf ή του προσωπικού του.

Διαβάστε επίσης:Πώς να απενεργοποιήσετε το φλας LED για ειδοποιήσεις στο iPhone

Πώς να ενεργοποιήσετε το HDR στα Windows 11

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *