Τι είναι το περιθώριο υδρορροής στο Word;

You are currently viewing Τι είναι το περιθώριο υδρορροής στο Word;

Εάν δημιουργείτε ένα έγγραφο του Word και θέλετε να προσθέσετε ένα περιθώριο υδρορροής, μπορεί να ξύνετε το κεφάλι σας. Τι είναι το περιθώριο υδρορροής; Πού είναι η θέση του περιθωρίου υδρορροής; Χρειάζομαι πραγματικά ένα περιθώριο υδρορροής; Έχετε ερωτήσεις, έχουμε απαντήσεις.

Θα σας καθοδηγήσουμε σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα περιθώρια υδρορροής στο Microsoft Word.

Τι είναι το περιθώριο υδρορροής στο Word;

Το περιθώριο υδρορροής είναι ο χώρος έξω από το περιθώριο της σελίδας στα αριστερά, στην κορυφή ή στο εσωτερικό του εγγράφου. Σκοπός του είναι να παρέχει επιπλέον χώρο για δεσμευτικά έγγραφα όπως φυσικά βιβλία, εγχειρίδια ή παρόμοιο έντυπο υλικό.

Αυτός ο πρόσθετος χώρος διασφαλίζει ότι το περιεχόμενό σας παραμένει ανέπαφο με αρκετό χώρο για το δέσιμο.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι η ευφυΐα συστήματος Android;

Μέγεθος και θέση περιθωρίου υδρορροής

Για να προσδιορίσετε το μέγεθος για το περιθώριο της υδρορροής, επικοινωνήστε με την υπηρεσία που θα δεσμεύσει το έγγραφο καθώς μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την εταιρεία ή τον αριθμό των σελίδων. Εάν το κάνετε μόνοι σας, 0,5 ίντσες είναι το μέσο περιθώριο υδρορροής.

Ενώ μπορείτε να ορίσετε το μέγεθος του περιθωρίου υδρορροής που χρειάζεστε στο Word, μπορείτε να επιλέξετε τη θέση του μόνο όταν χρησιμοποιείτε τη ρύθμιση Κανονική σελίδα. Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε το αριστερό ή το επάνω μέρος για το περιθώριο της υδρορροής.

Εάν χρησιμοποιείτε τη ρύθμιση Mirror Margins, 2 Pages per Sheet ή Book Fold, μπορείτε ακόμα να προσθέσετε το μέγεθος του περιθωρίου υδρορροής, αλλά η θέση είναι στα αριστερά ή στο εσωτερικό από προεπιλογή. Θα παρατηρήσετε επίσης ότι το Η θέση της υδρορροής Η ρύθμιση είναι γκρι για αυτούς τους τύπους εγγράφων.

Χαρακτηριστικό περιθωρίου υδρορροής

Η λειτουργία περιθωρίου υδρορροής είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή υπολογιστή του Word σε Windows και Mac. Ενώ το Word στον ιστό και οι εφαρμογές Word για κινητά υποστηρίζουν τη δυνατότητα, εάν την προσθέσετε στην επιφάνεια εργασίας, δεν παρέχουν τη δυνατότητα προσθήκης ή προσαρμογής περιθωρίων υδρορροής.

Πότε χρειάζεστε ένα περιθώριο υδρορροής;

Όπως αναφέρθηκε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα περιθώριο υδρορροής για έντυπα αντικείμενα που είναι δεμένα όπως βιβλία, εγχειρίδια, φυλλάδιακαταλόγους και σχετικό υλικό.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα περιθώριο υδρορροής εάν το κάνετε σχέδιο εκτύπωσης και συνδέστε το έγγραφο χρησιμοποιώντας δακτύλιο, σπειροειδή, χτένα ή παρόμοια μέθοδο βιβλιοδεσίας. Συνήθως βλέπετε στοιχεία όπως εκπαιδευτικό υλικό, πόρους μελέτης, χαρτοφυλάκια και νομικά έγγραφα που συνδέονται με αυτόν τον τρόπο.

Η ουσία είναι ότι για οποιοδήποτε έγγραφο σκοπεύετε να δεσμεύσετε, θα πρέπει να προσθέσετε ένα περιθώριο υδρορροής.

Πώς να προσθέσετε ένα περιθώριο υδρορροής στο Word

Μπορείτε να προσθέσετε ένα περιθώριο υδρορροής στην εφαρμογή επιφάνειας εργασίας του Word σε Windows και Mac με τον ίδιο τρόπο.

  1. Με το έγγραφό σας ανοιχτό στο Word, μεταβείτε στο Διάταξη αυτί.
  2. Επίλεξε το Περιθώρια αναπτυσσόμενο μενού στην ομάδα Διαμόρφωση σελίδας και επιλέξτε Προσαρμοσμένα περιθώρια στον πάτο.
  1. Στο πλαίσιο διαλόγου Διαμόρφωση σελίδας, επιβεβαιώστε ότι βρίσκεστε στο Περιθώρια αυτί.
  2. Χρησιμοποιήστε το Υδρορροή ρύθμιση στην ενότητα Margins για να ορίσετε το μέγεθος για το περιθώριο υδρορροής.
  1. Εάν χρησιμοποιείτε Κανονικός στο αναπτυσσόμενο μενού Πολλαπλές σελίδες, μπορείτε επίσης να επιλέξετε το Η θέση της υδρορροής. Επιλέξτε από τα αριστερά ή από πάνω.
  1. Καθώς κάνετε τις προσαρμογές σας, θα δείτε το Προεπισκόπηση κοντά στο κάτω μέρος των Windows και στη δεξιά πλευρά στο Mac. Το περιθώριο υδρορροής εμφανίζεται σε ασπρόμαυρο καρό μοτίβο.
  1. Επιλέγω Εντάξει όταν τελειώσεις.

Όταν επιστρέψετε στο έγγραφό σας, θα παρατηρήσετε την προσθήκη του περιθωρίου υδρορροής έξω από το περιθώριο.

Στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε να δείτε το έγγραφό μας πριν (αριστερά) και μετά (δεξιά) προσθέτοντας ένα επάνω περιθώριο υδρορροής. Θα παρατηρήσετε επιπλέον χώρο πάνω από την ενότητα Κεφαλίδα ή επάνω περιθώριο.

Αφαιρέστε μια λέξη περιθωρίου υδρορροής

Εάν πρέπει να αφαιρέσετε το περιθώριο υδρορροής αφού το προσθέσετε, αυτό είναι εύκολο επιστρέφοντας στις ρυθμίσεις περιθωρίου.

Επιστρέψτε στο Διάταξη καρτέλα, ανοίξτε το Περιθώρια αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε Προσαρμοσμένα περιθώρια. Στο πλαίσιο Διαμόρφωση σελίδας, ορίστε το Υδρορροή μέγεθος σε «0» και επιλέξτε Εντάξει για να αποθηκεύσετε την αλλαγή.

Για να βεβαιωθείτε ότι το τυπωμένο έγγραφό σας είναι ευανάγνωστο και ότι οι λέξεις δεν είναι πολύ κοντά στο δέσιμο, απλώς προσθέστε ένα περιθώριο υδρορροής στο Word. Για περισσότερη βοήθεια με το έγγραφό σας, δείτε πώς μπορείτε να εισαγάγετε αριθμούς σελίδων στο Word καθώς και στα Έγγραφα Google.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να απενεργοποιήσετε το VPN στο iPhone ή το iPad σας

Πώς να δημιουργήσετε και να προσαρμόσετε έναν πίνακα στο Microsoft Word

Πώς να φτιάξετε flashcards στο Microsoft Word

Αφήστε μια απάντηση