Τι είναι το σύστημα κρατήσεων Wix; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

You are currently viewing Τι είναι το σύστημα κρατήσεων Wix;  Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Λοιπόν, τι είναι οι κρατήσεις Wix; Το Wix App Market το περιγράφει ως μια πλατφόρμα προγραμματισμού με ημερολόγιο και διαδικτυακές εγκαταστάσεις κρατήσεων, αλλά αυτό μόλις και μετά βίας αγγίζει την επιφάνεια του τι μπορεί να κάνει η εφαρμογή. Τι μπορεί να κάνει λοιπόν; Θα εξετάσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά του και θα αποκαλύψουμε τι θα φέρει στον ιστότοπό σας.

Για αρχή, το Wix Bookings σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε το πρόγραμμά σας με μια λύση κρατήσεων all-in-one, όπου μπορείτε να συλλέγετε πληροφορίες πελατών χρησιμοποιώντας προσαρμοσμένες φόρμες κρατήσεων, να προσφέρετε λίστες αναμονής και να στέλνετε υπενθυμίσεις κρατήσεων μέσω SMS και email.

Εάν πουλάτε υπηρεσίες απευθείας από τον ιστότοπό σας, μπορείτε να επιτρέψετε στους πελάτες να κλείσουν ραντεβού για ατομικές συναντήσεις, μπορείτε να πουλάτε επαναλαμβανόμενες υπηρεσίες και μπορείτε να πουλάτε ολοκληρωμένα σετ διαδικτυακών και προηχογραφημένων υπηρεσιών. Στη συνέχεια, υπάρχει η διαχείριση ημερολογίου, όπου μπορείτε να διαχειριστείτε όλα τα ημερολόγιά σας από έναν ενιαίο πίνακα ελέγχου, να συγχρονίσετε τα ημερολόγια της ομάδας σας, να προσαρμόσετε αυτόματα τις κρατήσεις εάν οι πελάτες βρίσκονται σε διαφορετικές ζώνες ώρας και να δημιουργήσετε κανόνες κράτησης.

Εάν διευθύνετε μια επιχείρηση, μπορείτε να αναλάβετε τον έλεγχο του προσωπικού και της διαχείρισης πελατών. Μπορείτε να ορίσετε ρόλους και δικαιώματα για διαφορετικά επίπεδα προσωπικού και να τους επιτρέψετε να κάνουν κράτηση σε πελάτες και να διαχειρίζονται συνεδρίες, ενώ παρακολουθείτε την απόδοση. Και μπορείτε να κρατάτε τους πελάτες σας ενήμερους και χαρούμενους και να χτίζετε σχέσεις, στέλνοντας αυτοματοποιημένες επιβεβαιώσεις, ενημερώσεις και υπενθυμίσεις.

Μπορείτε να εισαγάγετε διαδικτυακές πληρωμές συνδέοντας έναν πάροχο πληρωμών, όπως το Wix Payments, το PayPal ή το Stripe. Επιπλέον, μπορείτε να στέλνετε προσφορές και τιμολόγια στους πελάτες και να ενσωματώνεστε με λογιστικό λογισμικό όπως το QuickBooks. Για να ενθαρρύνετε τους επισκέπτες να επενδύσουν στις υπηρεσίες σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εισάγετε διαφορετικά πακέτα με δωρεάν δοκιμές ή συνδρομές και να προσφέρετε κουπόνια και εκπτώσεις.

Οι κρατήσεις Wix είναι ένα ισχυρό εργαλείο που θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας εάν – ή σκέφτεστε – να διευθύνετε τη δική σας διαδικτυακή επιχείρηση. Είναι δωρεάν για προσθήκη στον ιστότοπό σας και το μόνο που χρειάζεται για να το χρησιμοποιήσετε είναι ένα πρόγραμμα Wix Premium.

Δείτε προσφορές στο Wix


Πώς να προσθέσετε τις κρατήσεις Wix στον ιστότοπό σας

Οι κρατήσεις Wix είναι μια εφαρμογή που μπορεί να βρεθεί στην αγορά εφαρμογών Wix και η προσθήκη της στον ιστότοπό σας είναι αρκετά απλή. Μπορείτε να επισκεφθείτε το App Market απευθείας, αναζητήστε την εφαρμογή και πατήστε το κουμπί Προσθήκη στον ιστότοπο. Αυτό θα ανακατευθύνει στον ιστότοπό σας – με την προϋπόθεση ότι έχετε συνδεθεί – και θα εγκαταστήσει την εφαρμογή αυτόματα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να το προσθέσετε μέσω του πίνακα ελέγχου Wix: απλώς επιλέξτε Εφαρμογές | Διαχειριστείτε εφαρμογές, αναζητήστε κρατήσεις Wix και επιλέξτε Προσθήκη στον ιστότοπο. Ή, εάν εργάζεστε στο Wix Editor, επιλέξτε το εικονίδιο Προσθήκη εφαρμογών από το μενού στα αριστερά, αναζητήστε την εφαρμογή και προσθέστε την.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΟΜΕΝΟ: Αναθεώρηση Wix

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στις κρατήσεις Wix

Μόλις εγκατασταθεί το Wix Bookings, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό μέσω μερικών σημείων εισόδου. Από τον Πίνακα ελέγχου Wix, επιλέξτε Εφαρμογές | Διαχειριστείτε εφαρμογές και εδώ θα δείτε τις κρατήσεις Wix στην ενότητα Εγκατεστημένες επιχειρηματικές λύσεις Wix. Στη συνέχεια, μπορείτε να ανοίξετε την εφαρμογή για να προβάλετε μια επιλογή προκαθορισμένων υπηρεσιών, καθώς και την επιλογή “Έναρξη από το μηδέν” για να δημιουργήσετε τη δική σας υπηρεσία κατά παραγγελία.

Εάν χρησιμοποιείτε το Wix Editor, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις κρατήσεις Wix μέσω του εικονιδίου My Business από το μενού στα αριστερά. Επιλέξτε Wix Bookings από τη λίστα για να δείτε τις επιλογές σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΟΜΕΝΟ: Οι καλύτεροι κατασκευαστές ιστοτόπων

Πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Wix Bookings

Για να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στις προκαθορισμένες υπηρεσίες που προσφέρει η Wix Bookings, επιλέξτε μια επιλογή – για παράδειγμα, Online Meeting – κάτω από το banner Προσθήκη νέας υπηρεσίας. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τον Τύπο υπηρεσίας και να τροποποιήσετε τα στοιχεία της υπηρεσίας προσθέτοντας μια περιγραφή και αλλάζοντας τη διάρκεια. Εάν χρεώνετε για μια υπηρεσία, μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο πληρωμής των πελατών και να ορίσετε την τιμή ανά περίοδο σύνδεσης. Η τοποθεσία σάς επιτρέπει να προσθέσετε το όνομα της τοποθεσίας, καθώς και να εισάγετε τηλεδιάσκεψη, εάν θέλετε να παρέχετε την υπηρεσία στο διαδίκτυο.

Στην περιοχή Προσωπικό μπορείτε να προσδιορίσετε ποιος διαχειρίζεται την υπηρεσία και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενότητα Εικόνες για να προσθέσετε τις δικές σας εικόνες. Τέλος, μπορείτε να επεξεργαστείτε τις Προτιμήσεις κράτησης, όπως να επιλέξετε μια συγκεκριμένη πολιτική κρατήσεων, να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις online κρατήσεις και να εισάγετε μια προσαρμοσμένη φόρμα κράτησης. Αφού τροποποιηθούν όλα, επιλέξτε τις Ρυθμίσεις Οθόνης – η υπηρεσία θα εμφανίζεται αρχικά σε μια προεπιλεγμένη κατηγορία, επομένως εισάγετε μια νέα κατηγορία εάν απαιτείται – και κάντε κλικ στην Αποθήκευση.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια υπηρεσία κατά παραγγελία, επιλέξτε Έναρξη από το μηδέν. Αυτό θα σας παρουσιάσει το ίδιο σύνολο επιλογών, αλλά χωρίς προκαθορισμένους τίτλους ή εικόνες, επιτρέποντάς σας να προσθέσετε τις δικές σας λεπτομέρειες και να προσαρμόσετε οποιαδήποτε από τις προεπιλεγμένες επιλογές για να δημιουργήσετε την προσαρμοσμένη υπηρεσία σας.

Δείτε προσφορές στο Wix


Πώς να δέχεστε διαδικτυακές πληρωμές

Εάν προσφέρετε διαδικτυακές υπηρεσίες, πρέπει να είστε σε θέση να αποδεχτείτε ηλεκτρονικές πληρωμές. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να κάνετε δύο πράγματα: να κάνετε αναβάθμιση σε ένα πρόγραμμα Wix Premium και να συνδεθείτε με παρόχους πληρωμών.

Για να κάνετε αναβάθμιση από ένα δωρεάν πρόγραμμα, απλώς πατήστε το μωβ κουμπί Αναβάθμιση στον πίνακα εργαλείων Wix.

Για να συνδεθείτε με έναν πάροχο πληρωμών, επιλέξτε Ρυθμίσεις | Αποδοχή πληρωμών. Οι μη αυτόματες πληρωμές είναι επιλεγμένες από προεπιλογή, επομένως, για να αποσυνδέσετε αυτήν την επιλογή, επιλέξτε Διαχείριση | Αποσυνδέστε τις μη αυτόματες πληρωμές. Στη συνέχεια, για να συνδέσετε έναν πάροχο πληρωμών, επιλέξτε το κουμπί Σύνδεση δίπλα στον πάροχο πληρωμών. Οι δύο προεπιλεγμένες επιλογές – Αποδοχή πιστωτικών/χρεωστικών καρτών με Wix και PayPal – καλύπτουν τους πιο δημοφιλείς παρόχους. Εάν θέλετε να συμπεριλάβετε πρόσθετους παρόχους πληρωμών, επιλέξτε Περισσότεροι πάροχοι πληρωμών στο κάτω μέρος της σελίδας και συνδεθείτε με τον κατάλληλο πάροχο.

Διαβάστε επίσης:Πώς να αλλάξετε τη διεύθυνση URL στο Wix: Προσθέστε προσαρμοσμένα ονόματα τομέα και σελίδων

Πώς να αφαιρέσετε την κεφαλίδα και το υποσέλιδο από μια σελίδα Wix

Πώς να προσθέσετε μια εφαρμογή στην αρχική οθόνη του iPhone

Αφήστε μια απάντηση