Βασικά Takeaways

 • Προσδιορίστε το μοντέλο του iPhone σας για να μάθετε ποιο καλώδιο φόρτισης και μετασχηματιστή ρεύματος να αγοράσετε. Διαφορετικά μοντέλα iPhone έχουν διαφορετικές θύρες φόρτισης.
 • Τα καλώδια USB-C είναι νεότερα και πιο καθολικά, επιτρέποντάς σας να φορτίζετε πολλές συσκευές με ένα καλώδιο. Τα καλώδια Lightning σε USB-C φορτίζουν τα iPhone πιο γρήγορα από τα καλώδια Lightning σε USB-A.
 • Αγοράστε επίσημα αξεσουάρ Apple ή πιστοποιημένα από MFi για να διασφαλίσετε την ασφάλεια και να αποφύγετε πιθανή ζημιά στο iPhone σας που θα μπορούσε να ακυρώσει την εγγύησή του. Αποφύγετε φθηνά αξεσουάρ τρίτων.

Υπάρχουν μερικοί τύποι καλωδίων φόρτισης και προσαρμογείς τροφοδοσίας για iPhone. Έτσι, αν σας μπερδεύουν τα διαφορετικά ονόματα και αναρωτιέστε ποιο είναι το σωστό για το iPhone σας, αυτός είναι ο οδηγός για εσάς.

Γενικά, χρειάζεστε και καλώδιο φόρτισης και τροφοδοτικό για να φορτίσετε το iPhone σας. Το ένα άκρο του καλωδίου συνδέεται στη θύρα φόρτισης του iPhone σας, το άλλο άκρο συνδέεται με το τροφοδοτικό και το τροφοδοτικό πρέπει να συνδεθεί σε μια πρίζα. Λοιπόν, ας δούμε το σωστό καλώδιο και το σωστό τροφοδοτικό που πρέπει να αγοράσετε για το iPhone σας.


Τι καλώδιο χρειάζομαι για να φορτίσω το iPhone μου;

τέσσερα πορτοκαλί καλώδια που δείχνουν καλώδιο lightning, usb c και usb a καλώδιο

Υπάρχουν κυρίως τέσσερις τύποι καλωδίων φόρτισης iPhone:

 • USB-C σε USB-C
 • Lightning σε USB-C
 • Lightning σε USB-A
 • 30 ακίδων σε USB-A

Για να προσδιορίσετε τον τύπο καλωδίου που χρειάζεστε, πρέπει πρώτα να μάθετε ποιο μοντέλο iPhone έχετε. Αυτό συμβαίνει επειδή διαφορετικά μοντέλα iPhone μπορεί να έχουν διαφορετικές θύρες φόρτισης.

Παρακάτω, εξετάζουμε κάθε τύπο καλωδίου και παρέχουμε μια λίστα με τα μοντέλα iPhone που το χρησιμοποιούν. Αφού προσδιορίσετε τον τύπο του καλωδίου, μπορείτε αργότερα να προχωρήσετε στην αντιστοίχιση του με το σωστό τροφοδοτικό.

Καλώδιο USB-C σε USB-C

apple λευκό καλώδιο usb-c σε usb-c

Τη στιγμή της γραφής, μόνο τα μοντέλα iPhone 15 και 15 Pro χρησιμοποιούν το καλώδιο USB-C σε USB-C. Είναι μια από τις σημαντικότερες διαφορές μεταξύ των μοντέλων iPhone 15 και iPhone 14 και σηματοδοτεί τη μετάβαση των iPhone από την παλιά θύρα Lightning στη θύρα USB-C.

Το USB-C βελτιώνει το iPhone με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, το USB-C είναι πολύ πιο καθολικό. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν ένα καλώδιο φόρτισης για μια ποικιλία συσκευών.

Καλώδιο Lightning σε USB-C και Lightning σε USB-A

λευκός κεραυνός σε usb-ένα καλώδιο πάνω από τρία iphone

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο Lightning σε USB-C ή Lightning σε USB-A εάν διαθέτετε ένα από αυτά τα μοντέλα iPhone:

 • iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro και 14 Pro Max
 • iPhone 13, 13 mini, 13 Pro και 13 Pro Max
 • iPhone 12, 12 mini, 12 Pro και 12 Pro Max
 • iPhone 11, 11 Pro και 11 Pro Max
 • iPhone SE (1η, 2η και 3η γενιά)
 • iPhone X, XR, XS και XS Max
 • iPhone 8 και 8 Plus
 • iPhone 7 και 7 Plus
 • iPhone 6, 6 Plus, 6S και 6S Plus
 • iPhone 5, 5C και 5S

Μεταξύ αυτών των δύο τύπων καλωδίων, ένα καλώδιο USB-C σε Lightning θα φορτίζει το iPhone σας πολύ πιο γρήγορα από το αντίστοιχο USB-A σε Lightning, επομένως εάν ο ταχύτερος χρόνος φόρτισης είναι μία από τις προτεραιότητές σας, σας προτείνουμε να επιλέξετε το πρώτο.

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το τροφοδοτικό. Για παράδειγμα, εάν έχετε ήδη μετασχηματιστή USB-A, μπορείτε να επιλέξετε να αγοράσετε ένα καλώδιο Lightning σε USB-A. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα με αυτόν τον τρόπο, επειδή δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα για να αγοράσετε ένα νέο τροφοδοτικό μόνο για να ταιριάζει με ένα νέο καλώδιο.

30-Pin σε καλώδιο USB-A

iPhone 4 με καλώδιο φορτιστή 30 ακίδων συνδεδεμένο

Η αρχική θύρα iPhone 30 ακίδων χρησιμοποιήθηκε από το 2007 έως το 2012. Τα παρακάτω iPhone χρειάζονται καλώδιο 30 ακίδων σε USB-A:

 • iPhone 4 και 4S
 • iPhone 3G και 3GS
 • iPhone (1ης γενιάς)

Τι τροφοδοτικό χρειάζομαι για το iPhone μου;

7 αντάπτορες ρεύματος iPhone σε λευκή επιφάνεια

Υπάρχουν πολλά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επεξεργασία του μετασχηματιστή ρεύματος που χρειάζεστε για το iPhone σας. Πρώτον, ο πιο σημαντικός κανόνας είναι να βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε ένα με τη σωστή θύρα USB για το καλώδιο iPhone σας, όπως αναφέραμε εν συντομία νωρίτερα.

Εάν διαθέτετε καλώδιο USB-C σε USB-C ή καλώδιο Lightning σε USB-C, θα χρειαστείτε ένα τροφοδοτικό USB-C. Εάν αγοράσετε ένα καλώδιο 30-Pin σε USB-A ή Lightning σε USB-A, θα χρειαστείτε ένα τροφοδοτικό USB-A.

Πρόσθετα σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη περιλαμβάνουν την ισχύ του μετασχηματιστή ρεύματος που αγοράζετε. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο πιο γρήγορα θα φορτίζει η συσκευή σας, αλλά σημειώστε ότι ο προσαρμογέας θα είναι επίσης μεγαλύτερος.

Ένας μετασχηματιστής 5W είναι μικρότερος από τον αντίστοιχο των 20W, ενώ ένας μετασχηματιστής ισχύος 30W είναι μεγαλύτερος και ταχύτερος από τους δύο προαναφερθέντες. Δεν έχει μεγάλη σημασία για ποια watt θα πας αφού όλα λειτουργούν, απλώς σε διαφορετικές ταχύτητες.

Επίσης, ελέγξτε ότι ο προσαρμογέας έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί στη χώρα σας. Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα πριν από το ταξίδι, αξίζει να σκεφτείτε να το αγοράσετε Apple World Travel Adapter Kitεπομένως δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως το iPhone σας ή άλλα προϊόντα της Apple καταστραφούν από τους κατώτερους διεθνείς προσαρμογείς βυσμάτων.

Ασύρματοι Φορτιστές

Το iPhone φορτίζεται με φορτιστή MagSafe

Αν και πιο αργός από την ενσύρματη φόρτιση, ο ασύρματος φορτιστής είναι μια εναλλακτική λύση στα καλώδια φόρτισης. Είναι πιο βολικό και πιο προσεγμένο γενικά. Όλα τα μοντέλα από το iPhone 8 και το 8 Plus και μετά υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση Qi, αν και δεν περιλαμβάνεται ασύρματος φορτιστής στη συσκευασία.

Το iPhone 12 και τα νεότερα μοντέλα υποστηρίζουν επίσης την τεχνολογία MagSafe που επιτρέπει την εύκολη τοποθέτηση αξεσουάρ και ταχύτερη ασύρματη φόρτιση 15 W. Τα μοντέλα iPhone 15 και iPhone 15 Pro υποστηρίζουν επίσης το πρότυπο ασύρματης φόρτισης Qi2, το οποίο ξεκλειδώνει την ασύρματη φόρτιση 15 W όταν χρησιμοποιείται με αξεσουάρ συμβατό με Qi2.

Χρειάζεται να αγοράσω επίσημα καλώδια Apple και μετασχηματιστές ρεύματος για το iPhone μου;

Καλώδιο φόρτισης συνδεδεμένο στη θύρα Lightning του iPhone

Τώρα που γνωρίζετε ποιον τύπο καλωδίου ή μετασχηματιστή ρεύματος πρέπει να αγοράσετε για το iPhone σας, ίσως αναρωτιέστε αν είναι καλύτερο να αγοράσετε επίσημα αξεσουάρ της Apple ή αυτά που κατασκευάζονται από τρίτο μέρος.

Υπάρχουν πολλοί φτηνοί φορτιστές και καλώδια τρίτων κατασκευαστών εκεί έξω, αλλά μπορεί να μην είναι ασφαλή και είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα καλώδια iPhone δεν φαίνεται να διαρκούν. Οποιαδήποτε ζημιά υλικού που προκαλείται από αξεσουάρ τρίτων μπορεί να ακυρώσει την εγγύηση του iPhone σας.

Επομένως, είναι καλύτερο να αγοράσετε είτε επίσημα αξεσουάρ της Apple είτε πιστοποιημένα από MFi. Το MFi σημαίνει Made for iPhone, μια πιστοποίηση της Apple που επιτρέπει στους κατασκευαστές να έχουν πρόσβαση σε αδειοδοτημένη τεχνολογία για την παραγωγή ασφαλών αξεσουάρ Apple.

Αποκτήστε το κατάλληλο καλώδιο φόρτισης και τον προσαρμογέα ρεύματος για το iPhone σας

Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα σωστά αξεσουάρ φόρτισης, επιβεβαιώστε πρώτα το μοντέλο iPhone που έχετε. Το μοντέλο του iPhone σας είναι ο παράγοντας που καθορίζει τον τύπο του καλωδίου φόρτισης που χρειάζεστε. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο φόρτισης αντιστοιχεί στο τροφοδοτικό.

Αφού σημειώσετε τον τύπο καλωδίου και το τροφοδοτικό που χρειάζεστε, θυμηθείτε να ελέγξετε ότι τα αξεσουάρ φόρτισης που αγοράζετε είναι επίσημα προϊόντα Apple ή αξεσουάρ με πιστοποίηση MFi.

Διαβάστε επίσης:Φορητή οθόνη KYY K3 1080P USB-C 15,6 ιντσών

Επεξηγούνται οι τύποι και οι προδιαγραφές καλωδίων HDMI

Πώς να φορτίσετε το Apple Watch

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *