Asana: Ποιο πακέτο διαχείρισης έργου είναι κατάλληλο για εσάς;

You are currently viewing Asana: Ποιο πακέτο διαχείρισης έργου είναι κατάλληλο για εσάς;

Το Asana είναι η καλύτερη επιλογή λογισμικού διαχείρισης έργων εκεί έξω, προσφέροντας μια σειρά από ισχυρές δυνατότητες και μια εξαιρετική διεπαφή. Παρακάτω, εξετάζουμε σε βάθος την τιμολόγηση και τα σχέδια της Asana για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για εσάς.

Όπως συζητάμε στην ανασκόπησή μας στο Asana, είναι η δύναμη ενός εργαλείου διαχείρισης έργου. Στην καρδιά του βρίσκεται η προβολή λίστας, η οποία είναι ένας κεντρικός πίνακας που μπορεί να υποδιαιρεθεί σε ομάδες (όπως “Εκκρεμεί”, “Εργασία σε αυτό” κ.λπ.) και να προσαρμοστεί ατελείωτα με έναν τεράστιο αριθμό επιπλέον στηλών. Όλες αυτές οι πληροφορίες μεταφέρονται και σε άλλες προβολές: Το Asana προσφέρει επίσης γραφήματα Gantt, πίνακες kanban και πολλά άλλα, τα οποία μετατρέπουν τις πληροφορίες που εισάγονται στην προβολή λίστας, ώστε η ομάδα σας να μπορεί να δει τον φόρτο εργασίας της με τον καλύτερο τρόπο.

Εκτός από αυτά τα βασικά, το Asana προσφέρει επίσης μερικές εκπληκτικές προηγμένες λειτουργίες, όπως έναν διαχειριστή φόρτου εργασίας που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε κάθε μέλος των εργασιών μιας ομάδας, προηγμένες λειτουργίες αναφοράς και τη δυνατότητα παρακολούθησης πολλών έργων τόσο τώρα όσο και στο μέλλον.

Ελέγξτε τις τιμές στο Asana


Asana: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Όπως όλα τα άλλα εργαλεία διαχείρισης έργων, το Asana έχει απλώσει τις δυνατότητές του σε πολλά σχέδια τιμολόγησης. Σε αντίθεση με τα περισσότερα, όμως, έχει μόνο τρία, τα οποία μας αρέσει να θεωρούμε βασικά, ενδιάμεσα και προχωρημένα. Αν ανεβείτε στις βαθμίδες, προσθέτετε στον αριθμό χαρακτηριστικών και, αντίστοιχα, την τιμή. Ας δούμε τι υπάρχει σε κάθε συσκευασία.

Βασικό σχέδιο Asana: Δωρεάν

Το βασικό πακέτο της Asana είναι το δωρεάν σχέδιό της για έως και 15 άτομα και στη συλλογή μας για το καλύτερο δωρεάν λογισμικό διαχείρισης έργων, κέρδισε την πρώτη θέση. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι προσφέρει όλα όσα χρειάζεται μια μικρή ομάδα για να συνεχίσει τις λειτουργίες της, όπως έναν πίνακα, μια λίστα, ένα ημερολόγιο και ορισμένες αξιοπρεπείς λειτουργίες επισκόπησης. Έρχεται επίσης με απεριόριστο χώρο αποθήκευσης αρχείων, αν και το μέγεθος του αρχείου περιορίζεται στα 100MB.

Καθώς το ελεύθερο λογισμικό πηγαίνει, το σχέδιο της Asana είναι τόσο καλό όσο γίνεται. Πολύ λίγοι ανταγωνιστές πλησιάζουν ακόμη και, με τα μεγαλύτερα ονόματα πιθανώς να είναι το ClickUp. Το Wrike είναι επίσης συμπαγές. Εάν είστε νέος στη διαχείριση έργων και διευθύνετε μια μικρή ομάδα, το Asana θα πρέπει να είναι ο πρώτος σας σταθμός, επειδή προσφέρει τόσους πολλούς πόρους για νέους χρήστες.

Η ενσωμάτωση γίνεται εύκολα χάρη σε μια στοίβα εκμάθησης, και υπάρχουν πολλά άρθρα υποστήριξης που θα σας βοηθήσουν στο δρόμο σας.

Πρόγραμμα Asana Premium: 9,49 £ ανά χρήστη ανά μήνα

Εάν φτάσετε στα όρια του Βασικού σχεδίου, η επόμενη βαθμίδα του Asana μπορεί να είναι ενδιαφέρουσα. Ονομάζεται Premium, κοστίζει 9,49 £ ανά χρήστη ανά μήνα όταν πληρώνετε ετησίως (είναι περισσότερο αν επιλέξετε να πληρώνετε από μήνα σε μήνα) και προσθέτει μια υπερπληθώρα λειτουργιών, όλες χρήσιμες για μεσαίες επιχειρήσεις.

Αυτά περιλαμβάνουν επιπλέον προβολές, όπως ένα εύχρηστο χρονοδιάγραμμα, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσθέτετε τα δικά σας πεδία σε λίστες, προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας φορμών που ενσωματώνονται απευθείας με εργασίες, καθώς και προηγμένες λειτουργίες σχεδιασμού, όπως ορόσημα για τον καθορισμό ενός μακροπρόθεσμου οδικού χάρτη.

Το Premium ξεκλειδώνει επίσης αυτό που η Asana αποκαλεί Workflow Builder, που είναι το εργαλείο αυτοματοποίησής της. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για μεγάλες ομάδες, καθώς επιτρέπει τη ρύθμιση συντομεύσεων, οι οποίες αφαιρούν μεγάλο μέρος της χειρωνακτικής εργασίας από τη διαχείριση έργου.

Τούτου λεχθέντος, με μόλις 10 £ ανά χρήστη ανά μήνα, το Premium δεν είναι φθηνό. Μακάρι να γίνει ένα μικρό βήμα μεταξύ Basic και Premium που να καταργούνται τα όρια στον αριθμό των χρηστών, χωρίς να αναλαμβάνονται όλες οι προηγμένες λειτουργίες. Το ClickUp και το Trello έχουν ένα τέτοιο επίπεδο, για παράδειγμα, οπότε δεν θα ήταν καινοτομία.

Επιχειρηματικό σχέδιο Asana: 21 £ ανά χρήστη ανά μήνα

Το τελικό σχέδιο της Asana ονομάζεται Business, φτάνοντας σε 21 £ ανά χρήστη ανά μήνα όταν πληρώνει ετησίως. Ωστόσο, για τη σωστή εταιρεία –σχεδόν σίγουρα μια μεγάλη, με πάνω από μερικές εκατοντάδες άτομα– είναι βέβαιο ότι θα προσφέρει καλή αξία.

Το Asana Business έχει πολλές δυνατότητες που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε πολλά έργα ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένων των χαρτοφυλακίων, όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα όσα συμβαίνουν ανά πάσα στιγμή, και το Εργαλείο δημιουργίας φόρτου εργασίας που αναφέρθηκε προηγουμένως. Επίσης, μέρος αυτής της βαθμίδας είναι προηγμένες δυνατότητες αναφοράς και ορισμένες λειτουργίες μακροπρόθεσμης παρακολούθησης.

Τέλος, το Business plan συνοδεύεται και από τη δυνατότητα δημιουργίας προσαρμοσμένων κανόνων για τους χρήστες. Μας αρέσει η επιπλέον ασφάλεια που προσφέρει, καθώς διασφαλίζει ότι μόνο οι υπάλληλοι ανώτατου επιπέδου μπορούν να κάνουν αλλαγές ανώτατου επιπέδου.

Ελέγξτε τις τιμές στο Asana


Το Asana έχει δωρεάν δοκιμή;

Επί του παρόντος, η Asana προσφέρει μια δοκιμή 30 ημερών τόσο του Premium όσο και του επιχειρηματικού σχεδίου. Σας συνιστούμε να το χρησιμοποιήσετε όταν εξετάζετε το Asana, καθώς είναι ο μόνος καλός τρόπος για να καταλάβετε ποιες λειτουργίες θα χρειαστείτε.

Όσο καλό κι αν είναι το Asana, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ακριβό. Δεν βοηθάει το γεγονός ότι υπάρχουν μόνο τρία σχέδια, καθένα από τα οποία κάνει ένα τεράστιο άλμα σε λειτουργικότητα και τιμή από το προηγούμενο. Για παράδειγμα, μπορεί να χρειάζεται απλώς να προσθέσετε περισσότερους χρήστες στο Βασικό πρόγραμμα, οπότε η πληρωμή άνω των 100 £ ετησίως ανά χρήστη είναι απλώς υπερβολική.

Ως αποτέλεσμα, η Asana δεν θα είναι για όλους. Άλλοι ισχυροί υποψήφιοι περιλαμβάνουν το ClickUp και το Wrike, αν και το Trello είναι επίσης εξαιρετικό για οποιονδήποτε χρειάζεται απλώς έναν πίνακα kanban.

Διαβάστε επίσης:ClickUp: Ποιο πακέτο ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της επιχείρησής σας;

Καλύτερο λογισμικό διαχείρισης έργων για ελεύθερους επαγγελματίες 2023

Trello: Ποιο πρόγραμμα να επιλέξετε;

Αφήστε μια απάντηση