Το Android 15 βελτιώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Το Android 15 βελτιώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε κατάσταση αναμονής έως και 3 ώρες σε ορισμένες συσκευές

Σημαντικά σημεία

  • Η Google λέει ότι έχει επιταχύνει το πόσο γρήγορα τα τηλέφωνα μπαίνουν στη λειτουργία doze κατά 50% στο Android 15.
  • Το αποτέλεσμα είναι ότι ορισμένες συσκευές έχουν έως και 3 ώρες μεγαλύτερη τροφοδοσία σε αναμονή στο πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα.
  • Αυτή η βελτίωση θα έρθει σε όλες τις συσκευές που λαμβάνουν την ενημέρωση Android 15.

Κάθε σημαντική ενημέρωση Android φέρνει μερικές λειτουργίες υψηλού επιπέδου, που απευθύνονται στον χρήστη που τραβούν ένα σωρό μάρκετινγκ και προσοχή, αλλά επίσης κάνουν πολλές χαμηλού επιπέδου, χαμηλού επιπέδου αλλαγές που μπορεί να είναι εξίσου σημαντικές από προοπτική εμπειρίας χρήστη.

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TechVortex⁩ στο Viber  

 PIA VPN | Το #1 Πιο Έμπιστο VPN Στην Ελλάδα | Απόκτησε 2 έτη + 4 μήνες δωρεάν με 1.85€/μήνα

Διαβάστε επίσης :Πώς να βρείτε την έκδοση Android ενός τηλεφώνου Android

Πώς να σταματήσετε διαφημίσεις στο YouTube

Πάρτε ως παράδειγμα την επερχόμενη ενημέρωση Android 15. Στο συνέδριο προγραμματιστών Google I/O 2024 αυτής της εβδομάδας, ανακοινώθηκε η δεύτερη έκδοση beta του Android 15 με λειτουργίες που προσελκύουν τίτλους, όπως Ιδιωτικός χώρος, Ζεύγη εφαρμογών, βελτιωμένες υπηρεσίες ανίχνευσης κλοπής και πολλά άλλα. Αλλά κατά τη διάρκεια του I/O, η Google μοιράστηκε επίσης αθόρυβα μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία σχετικά με το Android 15, όπως ότι βελτιώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε κατάσταση αναμονής έως και τρεις ώρες σε ορισμένες συσκευές.

Android 15

Στο Google I/O, ζήτησα από τον Dave Burke, Αντιπρόεδρο Μηχανικής για την πλατφόρμα Android, και τον Sameet Samat, Πρόεδρο του Android Ecosystem, να εξηγήσουν πώς η Google πέτυχε τις βελτιώσεις στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας που ανακοίνωσαν ως μέρος της τελευταίας έκδοσης του Wear OS . Εάν χάσατε την ανακοίνωση, η Google είπε βασικά ότι οι μαραθώνιοι τρεξίματα με έξυπνα ρολόγια με Wear OS 5 καταναλώνουν έως και 20% λιγότερη ενέργεια από ό,τι στο Wear OS 4. Ο Samat είπε ότι αυτή η συγκεκριμένη βελτίωση επιτεύχθηκε κάνοντας μια ποικιλία βελτιστοποιήσεων, με ένα παράδειγμα είναι μια μείωση του χρόνου που χρειάζεται για να επιστρέψει ο κύριος επεξεργαστής εφαρμογών (AP) της συσκευής σε κατάσταση ύπνου αφού ξυπνήσει για να γράψει ορισμένα δεδομένα υγείας. (Για την πλήρη συνέντευξη με τους Dave Burke και Sameet Samat, δείτε το επεισόδιο 44 του ο Android Faithful podcast του οποίου είμαι συν-οικοδεσπότης).

Ο Samat συνέχισε μιλώντας για το πώς το Wear OS 5 αναβάλλει πλέον ακόμη περισσότερες εργασίες στο παρασκήνιο στη στιγμή που το ρολόι σας φορτίζει σε σχέση με τον καρπό σας. Το να αποφασίσετε πότε είναι καλύτερο να εκτελείτε εργασίες στο παρασκήνιο είναι μια τεράστια πρόκληση όχι μόνο για το Wear OS αλλά για όλο το Android. Το Android προσπαθεί έξυπνα να αναβάλει και να εκτελέσει όσες εργασίες παρασκηνίου ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια επιλεγμένων «παραθύρων συντήρησης», ενώ η συσκευή βρίσκεται σε κατάσταση αδράνειας για κάποιο χρονικό διάστημα και η οθόνη της είναι απενεργοποιημένη. Αυτή η κατάσταση – που ονομάζεται λειτουργία doze – είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό του συστήματος διαχείρισης ενέργειας του Android από το Android 6.0 και βλέπει περαιτέρω βελτιώσεις στο Android 15, σύμφωνα με τον Dave Burke.

Ο Burke ακολούθησε την απάντηση του Samat αναφέροντας ορισμένες γενικές βελτιώσεις εξοικονόμησης ενέργειας που θα έρθουν σε όλες τις συσκευές Android στο μέλλον. Συγκεκριμένα, λέει ότι στο Android 15, η εταιρεία επιτάχυνε το χρόνο για να κοιμηθεί κατά 50%. Αυτό σημαίνει ότι οι συσκευές με Android 15 θα εισέλθουν στη λειτουργία doze κατά 50% πιο γρήγορα από ό,τι στο Android 14. Το αποτέλεσμα είναι μια βελτίωση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε κατάσταση αναμονής, έως και τρεις ώρες σε ορισμένες συσκευές που δοκίμασε η Google.

«Για το Android 15, έχουμε επιταχύνει τον χρόνο για ύπνο (doze είναι όταν μπαίνουμε σε κατάσταση ηρεμίας) κατά 50%. Έτσι μπαίνουμε στο doze 50% πιο γρήγορα και το αποτέλεσμα είναι σε ορισμένες συσκευές που δοκιμάσαμε έως και 3 ώρες μεγαλύτερη ισχύ αναμονής. Και αυτό είναι μια γενική βελτίωση στο 15 που ισχύει για όλες τις συσκευές.» Dave Burke, Αντιπρόεδρος Μηχανικής για την πλατφόρμα Android.

Δεδομένου ότι πρόκειται για μια αλλαγή σε ένα βασικό χαρακτηριστικό του Android, αυτή η βελτίωση θα επεκταθεί σε όλες τις συσκευές που λαμβάνουν ενημέρωση για Android 15. Αυτό περιλαμβάνει το Wear OS, αν και αξίζει να σημειωθεί ότι η επερχόμενη ενημέρωση πλατφόρμας Wear OS 5 βασίζεται στο Android 14, όχι Android 15. Ωστόσο, αυτή είναι μια βελτίωση που πρέπει να περιμένουμε με ανυπομονησία στην ενημέρωση Wear OS 6 του επόμενου έτους, με την προϋπόθεση ότι η Google θα συνεχίσει τον ετήσιο κύκλο της κυκλοφορίας των ενημερώσεων της πλατφόρμας Wear OS. Αν και αυτή η συγκεκριμένη βελτίωση δεν θα έρθει στη φετινή κυκλοφορία του Wear OS 5, η άλλη βελτίωση που σχετίζεται με τις μπαταρίες που αναφέραμε θα συμβεί, όπως και τα νέα χαρακτηριστικά, όπως η εφαρμογή εκκίνησης εφαρμογών που βασίζεται σε πλέγμα και ο πίνακας ελέγχου απορρήτου.

 

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *