Το Word δεν μπόρεσε να δημιουργήσει το αρχείο εργασίας

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα “Το Word δεν μπόρεσε να δημιουργήσει το αρχείο εργασίας” στο Microsoft Word

Το μήνυμα σφάλματος «Το Word δεν μπόρεσε να δημιουργήσει το αρχείο εργασίας. Ελέγξτε τη μεταβλητή περιβάλλοντος θερμοκρασίαςΌταν προσπαθείτε να αποθηκεύσετε, να ανοίξετε ή να κάνετε προεπισκόπηση ενός εγγράφου του Word μπορεί να σας εμποδίσει να εργαστείτε σε αυτό. Αυτό το σφάλμα υποδηλώνει ότι υπάρχει πρόβλημα με τη θέση ή τις ρυθμίσεις των προσωρινών αρχείων που χρησιμοποιεί το Word για την αποθήκευση δεδομένων.

Τα προσωρινά αρχεία είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Word, καθώς βοηθούν στην αυτόματη αποθήκευση των εγγράφων σας ή στην επαναφορά των αλλαγών σε αυτά. Ωστόσο, αυτά τα προσωρινά αρχεία του Word μπορεί να καταστραφούν, να διαγραφούν ή να τοποθετηθούν σε λάθος μέρος σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό, σφάλματα δίσκου, αλλαγές μητρώου ή εσφαλμένη αλλαγή ρυθμίσεων.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να διορθώσετε αυτό το σφάλμα και να επαναφέρετε τη λειτουργικότητα του Word. Για να διορθώσετε το Word δεν μπόρεσε να δημιουργήσει το σφάλμα αρχείου εργασίας στο Microsoft Word, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Τι είναι η λειτουργία περιβάλλοντος YouTube και τι κάνει

Πώς να διορθώσετε εύκολα την υψηλή CPU του YouTube

Εκτελέστε μια σάρωση SFC και ελέγξτε για σφάλματα δίσκου

Πριν δοκιμάσετε πιο δραστικές διορθώσεις, θα πρέπει να ελέγξετε ότι τα αρχεία του συστήματός σας δεν είναι κατεστραμμένα και ότι δεν υπάρχουν σφάλματα δίσκου στον υπολογιστή σας. Εάν ο υπολογιστής σας έχει πρόβλημα, το Word δεν θα μπορεί να λειτουργήσει σωστά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Έλεγχος αρχείων συστήματος (SFC) και Ελέγξτε το δίσκο (CHKDSK) εργαλεία για τον έλεγχο σφαλμάτων δίσκου και κατεστραμμένων αρχείων συστήματος. Αυτά τα εργαλεία μπορούν να σαρώσουν και να επιδιορθώσουν τυχόν κατεστραμμένα ή λείπουν αρχεία συστήματος και τομείς δίσκου που επηρεάζουν τη λειτουργικότητα του Word.

Πώς να εκτελέσετε μια σάρωση SFC

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να εκτελέσετε μια σάρωση SFC στον υπολογιστή σας με Windows 11.

 1. Ανοίξτε το μενού Έναρξη και πληκτρολογήστε cmd στο πλαίσιο αναζήτησης. Εάν προτιμάτε, μπορείτε να επιλέξετε να αναζητήσετε (και να χρησιμοποιήσετε) PowerShell ή Τερματικό Windows αντι αυτου.
 2. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το Γραμμή εντολών επιλογή και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.
 1. Στο Παράθυρο γραμμής εντολώντύπος sfc /scannow και πατήστε Εισαγω.
 1. Περιμένετε να ολοκληρωθεί η σάρωση και διορθώστε τυχόν προβλήματα που εντοπίσει. Εάν σας ζητηθεί, ακολουθήστε τυχόν πρόσθετες οδηγίες στην οθόνη.
 2. Μόλις ολοκληρωθεί, βγείτε από το παράθυρο της γραμμής εντολών και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Πώς να εκτελέσετε μια σάρωση CHKDSK

Για να εκτελέσετε μια σάρωση CHKDSK, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

 1. Ανοίξτε το μενού Έναρξη και πληκτρολογήστε cmd στο πλαίσιο αναζήτησης. Αν προτιμάτε, αναζητήστε (και χρησιμοποιήστε) PowerShell ή Τερματικό Windows αντι αυτου.
 2. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το Γραμμή εντολών επιλογή και επιλέξτε Εκτελέστε ως διαχειριστής.
 1. Στο Γραμμή εντολών παράθυρο, τύπος chkdsk /r /f και πατήστε Εισαγω.
 2. Θα σας ζητηθεί να προγραμματίσετε τη σάρωση την επόμενη φορά που θα επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Εάν σας ζητηθεί, πληκτρολογήστε Υ και πατήστε Εισαγω.
 1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και αφήστε τη σάρωση να εκτελεστεί. Ακολουθήστε τυχόν πρόσθετες οδηγίες στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εάν σας ζητηθεί.
 2. Όταν ολοκληρωθεί, βγείτε από το Γραμμή εντολών παράθυρο και επανεκκινήστε ξανά τον υπολογιστή σας.

Αφού εκτελέσετε αυτές τις σαρώσεις, προσπαθήστε να ανοίξετε ή να αποθηκεύσετε ξανά το έγγραφό σας στο Word και δείτε εάν το σφάλμα έχει διορθωθεί.

Ελέγξτε τις μεταβλητές του περιβάλλοντος σας

Εάν δείτε το σφάλμα “Το Word δεν μπόρεσε να δημιουργήσει το αρχείο εργασίας”, θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι λείπει μια απαιτούμενη μεταβλητή περιβάλλοντος στον υπολογιστή σας. Οι μεταβλητές περιβάλλοντος είναι ρυθμίσεις συστήματος που λένε στα Windows πού να εντοπίζουν και να αποθηκεύουν συγκεκριμένα αρχεία για διάφορες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του Word.

Εάν αυτή η μεταβλητή δεν έχει ρυθμιστεί σωστά, το Word ενδέχεται να μην έχει πρόσβαση ή να δημιουργήσει τα προσωρινά του αρχεία. Για να διορθώσετε αυτό το ζήτημα, πρέπει να προσθέσετε μια νέα μεταβλητή περιβάλλοντος στις ρυθμίσεις του συστήματός σας ακολουθώντας αυτά τα βήματα.

 1. Κάντε δεξί κλικ στο μενού Έναρξη και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
 1. Σε Ρυθμίσειςπατήστε Σύστημα > Σχετικά με.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Σχετικοί σύνδεσμοι και πατήστε το Προηγμένες ρυθμίσεις συστήματος επιλογή.
 1. Στο Ιδιότητες συστήματος παράθυρο, επιλέξτε το Μεταβλητές Περιβάλλοντος κουμπί.
 1. Κάτω από Μεταβλητές χρήστη στο επάνω μέρος, πατήστε Νέος.
 2. Στο Όνομα μεταβλητής πεδίο, τύπος %προφίλ χρήστη%.
 3. Στο Μεταβλητή τιμή πεδίο, τύπος C:\Users\<όνομα χρήστη>που <όνομα χρήστη> είναι ο σωστός φάκελος χρήστη.
 4. Τύπος Εντάξει για έξοδο από κάθε μενού και αποθήκευση της νέας σας μεταβλητής.
 1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και προσπαθήστε να ανοίξετε ή να αποθηκεύσετε ξανά το έγγραφο του Word για να δείτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Απενεργοποιήστε το παράθυρο προεπισκόπησης

Μια άλλη πιθανή λύση για το σφάλμα “Το Word δεν μπόρεσε να δημιουργήσει το αρχείο εργασίας” είναι να απενεργοποιήσετε το Παράθυρο προεπισκόπησης στην Εξερεύνηση αρχείων. Το παράθυρο προεπισκόπησης είναι μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπηση αρχείων χωρίς να τα ανοίγετε στις αντίστοιχες εφαρμογές τους.

Ωστόσο, έχει αναφερθεί ότι αυτή η δυνατότητα προκαλεί διενέξεις με το Word και, ως εκ τούτου, το εμποδίζει να δημιουργήσει ή να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωρινά αρχεία του. Εάν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να το απενεργοποιήσετε.

Για να απενεργοποιήσετε το παράθυρο Προεπισκόπηση, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

 1. Ανοιξε Εξερεύνηση αρχείων και πλοηγηθείτε σε οποιονδήποτε φάκελο που περιέχει έγγραφα του Word.
 2. Τύπος Θέα στη γραμμή μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε προβολή > Προεπισκόπηση τζάμι για να το απενεργοποιήσετε, βεβαιωθείτε ότι η ρύθμιση είναι ανεξέλεγκτος.
 1. Κλείσε Εξερεύνηση αρχείων και προσπαθήστε να ανοίξετε ή να αποθηκεύσετε ξανά το έγγραφό σας στο Word.

Δημιουργήστε έναν φάκελο προσωρινών αρχείων Internet

Αν και είναι περίεργο να το προτείνουμε, μπορεί να λάβετε το σφάλμα “Το Word δεν μπόρεσε να δημιουργήσει το αρχείο εργασίας” επειδή το Φάκελος προσωρινών αρχείων Internet λείπει ή είναι κατεστραμμένο. Ο φάκελος Προσωρινά Αρχεία Διαδικτύου είναι ένας φάκελος που αποθηκεύει αποθηκευμένα δεδομένα από τοποθεσίες web που επισκέπτεστε.

Παραδόξως, το Word χρησιμοποιεί επίσης αυτόν τον φάκελο για να αποθηκεύσει ορισμένα από τα προσωρινά του αρχεία, όπως προεπισκοπήσεις και μικρογραφίες. Συνιστάται από τη Microsoft να δημιουργήσετε έναν νέο προσωρινό φάκελο Internet Files στο προφίλ χρήστη σας για να επιλύσετε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας αυτά τα βήματα.

 1. Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων και μεταβείτε σε C:\Users\<όνομα χρήστη>\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCacheπου <όνομα χρήστη> είναι το σωστό όνομα φακέλου για τον λογαριασμό χρήστη σας.
 1. Τύπος Προβολή > Εμφάνιση στη γραμμή μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε Κρυφά αντικείμενα για εμφάνιση όλων των κρυφών αρχείων.
 1. Αν ένα Περιεχόμενο.Λέξη ο φάκελος υπάρχει ήδη στο INetCache φάκελο, κάντε δεξί κλικ και πατήστε Διαγράφω.
 1. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στον κενό χώρο και επιλέξτε Νέος > Ντοσιέστη συνέχεια ονομάστε το νέο φάκελο Περιεχόμενο.Λέξη.
 1. Κλείστε την Εξερεύνηση αρχείων και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Αφού κάνετε επανεκκίνηση, δοκιμάστε να ανοίξετε το αρχείο Word για να δείτε εάν το πρόβλημα έχει επιλυθεί.

Επιδιορθώστε τις καταχωρήσεις του Microsoft Word στο μητρώο των Windows

Η τελευταία μέθοδος που μπορείτε να δοκιμάσετε να διορθώσετε το σφάλμα “Το Word δεν μπόρεσε να δημιουργήσει το αρχείο εργασίας” είναι να καταχωρήσετε ξανά τις προεπισκοπήσεις αρχείων του Office στο μητρώο των Windows. Αυτό μπορεί να βοηθήσει εάν υπάρχουν καταχωρήσεις μητρώου για το Word που είναι κατεστραμμένες ή λείπουν, αλλά η επιδιόρθωση της εγκατάστασης του Office δεν έχει επιλύσει το πρόβλημα.

Για να καταχωρήσετε ξανά το Word και άλλα αρχεία του Office στο μητρώο, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

 1. Κάντε δεξί κλικ στο μενού Έναρξη και επιλέξτε Τρέξιμο.
 1. Σε Τρέξιμοτύπος regedit και πατήστε Εντάξει.
 1. Πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στο μητρώο, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας πρώτα πατώντας Αρχείο > Εξαγωγή στο Επεξεργαστής Μητρώου παράθυρο. Αυτό θα σας επιτρέψει να επαναφέρετε τυχόν αλλαγές που κάνετε. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε διαθέσιμο ένα πρόσφατο σημείο επαναφοράς συστήματος.
 1. Στο Επεξεργαστής Μητρώου παράθυρο, μεταβείτε στο HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{84F66100-FF7C-4fb4-B0C0-02CD7FB668FE} πληκτρολογήστε και διαγράψτε το κλειδί. Αυτό είναι ένα απαραίτητο κλειδί μητρώου για την προεπισκόπηση αρχείων του Word στην Εξερεύνηση αρχείων.
 1. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{65235197-874B-4A07-BDC5-E65EA825B718} και διαγράψτε το. Αυτό είναι το κλειδί μητρώου για την προεπισκόπηση αρχείων PowerPoint στην Εξερεύνηση αρχείων.
 1. Τέλος, πλοηγηθείτε στο HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{00020827-0000-0000-C000-000000000046} και διαγράψτε το κλειδί. Αυτό είναι το κλειδί μητρώου για προεπισκόπηση αρχείων Excel στον File Explorer.
 1. Κλείστε τον Επεξεργαστή Μητρώου και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Επιδιόρθωση προβλημάτων με το Microsoft Word

Το σφάλμα “Το Word δεν μπόρεσε να δημιουργήσει το αρχείο εργασίας” είναι προβληματικό, αλλά χάρη στα παραπάνω βήματα, μπορείτε να επιλύσετε γρήγορα το πρόβλημα. Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο του Word στη συνέχεια, φροντίστε να ξεκινήσετε ελέγχοντας δύο φορές τα άδειά σας και να εκτελέσετε πρώτα μερικά κοινά βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων.

Δεν έχετε αντίγραφο του Word; Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ανοίξετε ένα έγγραφο του Word χωρίς το Word, συμπεριλαμβανομένης της εξαγωγής του εγγράφου του Word στα Έγγραφα Google.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *