κινούμενα σχέδια που δεν λειτουργούν στο PowerPoint στα Windows

Κορυφαίες 7 επιδιορθώσεις για κινούμενα σχέδια που δεν λειτουργούν στο PowerPoint στα Windows

Η έντεχνη ενσωμάτωση των κινούμενων εικόνων μπορεί να σας βοηθήσει να μετατρέψετε μια κοσμική προβολή διαφανειών σε μια μαγευτική οπτική απόλαυση. Το Microsoft PowerPoint προσφέρει μια ποικιλία κινούμενων εικόνων που μπορείτε να εφαρμόσετε σε κείμενο, εικόνες και άλλα αντικείμενα Κάντε την παρουσίασή σας δυναμική. Τι γίνεται όμως αν αυτά τα κινούμενα σχέδια σταματήσουν να λειτουργούν στο PowerPoint για Windows;

Είτε τα κινούμενα σχέδια παίζονται λανθασμένα είτε αρνούνται να παίξουν καθόλου, αυτός ο οδηγός μπορεί να βοηθήσει. Περιλαμβάνει μερικές χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε τα κινούμενα σχέδια του PowerPoint να λειτουργούν ξανά στον υπολογιστή σας με Windows 10 ή 11.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Πώς να αλλάξετε ή να αφαιρέσετε κινούμενα σχέδια από διαφάνειες του PowerPoint

1. Ελέγξτε τη σειρά κινούμενων εικόνων και τους κανόνες ενεργοποίησης

Πριν δοκιμάσετε οτιδήποτε άλλο, καλό είναι να ελέγξετε το σετ εφέ κινούμενων εικόνων και ενεργοποιήσεις στην παρουσίασή σας στο PowerPoint. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε.

Βήμα 1: Ανοίξτε την παρουσίασή σας στο PowerPoint, μεταβείτε στην καρτέλα Κινούμενα σχέδια στο επάνω μέρος και επιλέξτε την επιλογή Παράθυρο κινούμενων εικόνων από την ομάδα Προηγμένες κινούμενες εικόνες.

Παράθυρο κινούμενων σχεδίων στο PowerPoint

Βήμα 2: Από τις ρυθμίσεις του παραθύρου κινούμενων εικόνων, θα δείτε μια λίστα με όλα τα κινούμενα σχέδια στη δεξιά πλευρά. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα κινούμενα σχέδια παρατίθενται με την επιθυμητή σειρά. Εάν όχι, χρησιμοποιήστε τα βέλη πάνω και κάτω για να τα αναδιατάξετε.

Αναδιάταξη κινούμενων εικόνων στο PowerPoint

Βήμα 3: Κάντε δεξί κλικ στα κινούμενα σχέδια για να αλλάξετε την ενεργοποίηση τους. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Αναπαραγωγή για να ελέγξετε τα κινούμενα σχέδια σας.

Κινούμενα σχέδια και εφέ

Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα για να ελέγξετε τα εφέ κινούμενων εικόνων και τους κανόνες ενεργοποίησης για όλες τις διαφάνειές σας. Εάν τα κινούμενα σχέδια δεν παίζουν ακόμη και μετά από αυτό, συνεχίστε με τις παρακάτω επιδιορθώσεις.

2. Ελέγξτε τις Ρυθμίσεις προβολής διαφανειών

Το Microsoft PowerPoint ενδέχεται να μην αναπαράγει κινούμενα σχέδια κατά τη διάρκεια προβολών διαφανειών, εάν κατά λάθος έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή “Εμφάνιση χωρίς κινούμενα σχέδια”. Δείτε πώς μπορείτε να το απενεργοποιήσετε.

Βήμα 1: Ανοίξτε την παρουσίασή σας στο PowerPoint, μεταβείτε στην καρτέλα Παρουσίαση και κάντε κλικ στο κουμπί Ρύθμιση προβολής παρουσίασης.

Ρύθμιση προβολής διαφανειών στο PowerPoint

Βήμα 2: Στην περιοχή Εμφάνιση επιλογών, καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου “Εμφάνιση χωρίς κίνηση”. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK.

Εμφάνιση χωρίς κινούμενα σχέδια στο PowerPoint

Μετά από αυτό, πατήστε F5 για να ξεκινήσει η παρουσίαση και ελέγξτε αν λειτουργούν τα κινούμενα σχέδια.

3. Κάντε κλικ στο κουμπί εγγραφής

Το PowerPoint δεν παίζει κινούμενα σχέδια όταν προσπαθείτε να το κάνετε καταγράψτε την παρουσίασή σας? Αυτό μπορεί να συμβεί αν κάνετε κύλιση στις διαφάνειές σας και δεν έχετε κάνει κλικ στο κουμπί Εγγραφή. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

Βήμα 1: Ανοίξτε την παρουσίασή σας στο Microsoft PowerPoint. Μεταβείτε στην καρτέλα Εγγραφή και κάντε κλικ στο κουμπί Από την αρχή ή Από την τρέχουσα διαφάνεια.

Καρτέλα Εγγραφή στο PowerPoint

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο κουμπί Εγγραφή στο επάνω μέρος. Μετά από αυτό, το PowerPoint θα παίξει και θα καταγράψει την παρουσίασή σας με κινούμενα σχέδια.

Εγγραφή παρουσίασης PowerPoint

4. Απενεργοποιήστε την επιτάχυνση υλικού

Τέτοια ζητήματα με κινούμενα σχέδια μπορεί επίσης να προκύψουν εάν η δυνατότητα επιτάχυνσης γραφικών υλικού δυσλειτουργεί στο PowerPoint. Μπορείτε να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα στιγμιαία για να δείτε εάν αυτό διορθώνει προβλήματα με τα κινούμενα σχέδια του PowerPoint.

Βήμα 1: Ανοίξτε το PowerPoint στον υπολογιστή σας και κάντε κλικ στο μενού Αρχείο στην επάνω αριστερή γωνία.

Μενού Αρχείο στο PowerPoint

Βήμα 2: Επιλέξτε Επιλογές από την αριστερή πλαϊνή γραμμή.

Επιλογές PowerPoint

Βήμα 3: Επιλέξτε την καρτέλα Για προχωρημένους. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Εμφάνιση και καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου που λέει “Απενεργοποίηση επιτάχυνσης γραφικών υλικού Παρουσίασης”. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK.

Απενεργοποιήστε την επιτάχυνση υλικού στο PowerPoint 1

Αφού ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα, ελέγξτε αν το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει.

5. Ανοίξτε το PowerPoint σε ασφαλή λειτουργία

Κατά καιρούς, τα πρόσθετα τρίτων μπορεί να έρχονται σε διένεξη με το Microsoft PowerPoint, με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται το παράθυρο κινούμενων εικόνων. Εάν υποψιάζεστε ότι συμβαίνει αυτό, μπορείτε να ανοίξετε το PowerPoint σε ασφαλή λειτουργία. Για αυτό, πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows + R για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση. Τύπος powerpnt /safe στο πεδίο Άνοιγμα και πατήστε Enter.

Ανοίξτε το PowerPoint σε ασφαλή λειτουργία

Αφού ανοίξετε το PowerPoint σε ασφαλή λειτουργία, ελέγξτε εάν τα κινούμενα σχέδια λειτουργούν. Εάν το κάνουν, είναι πιθανό ένα από τα πρόσθετά σας να προκαλεί το πρόβλημα. Για να το αναγνωρίσετε, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε όλα τα πρόσθετα και στη συνέχεια να τα ενεργοποιήσετε ξανά ένα προς ένα.

Βήμα 1: Ανοίξτε το PowerPoint και κάντε κλικ στο μενού Αρχείο στην επάνω αριστερή γωνία.

Μενού Αρχείο στο PowerPoint

Βήμα 2: Επιλέξτε Επιλογές από το αριστερό παράθυρο.

Επιλογές PowerPoint

Βήμα 3: Στο παράθυρο Επιλογές του PowerPoint, μεταβείτε στην καρτέλα Πρόσθετα. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στην επιλογή Διαχείριση και επιλέξτε Πρόσθετα COM. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Μετάβαση δίπλα του.

Πρόσθετα PowerPoint

Βήμα 4: Καταργήστε την επιλογή όλων των πλαισίων για να απενεργοποιήσετε τα πρόσθετά σας και κάντε κλικ στο OK.

Απενεργοποιήστε τα πρόσθετα PowerPoint

Επανεκκινήστε το Microsoft PowerPoint και ενεργοποιήστε τα πρόσθετά σας ένα κάθε φορά. Θα χρειαστεί να ελέγξετε τα κινούμενα σχέδια αφού ενεργοποιήσετε κάθε πρόσθετο. Όταν βρείτε το προβληματικό πρόσθετο, σκεφτείτε να το αφαιρέσετε οριστικά.

6. Επισκευάστε την παρουσίασή σας

Εάν τα κινούμενα σχέδια δεν λειτουργούν μόνο σε μια συγκεκριμένη παρουσίαση PowerPoint, μπορείτε να δοκιμάσετε να την επιδιορθώσετε. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε αυτά τα βήματα:

Βήμα 1: Ανοίξτε το Microsoft PowerPoint και κάντε κλικ στο μενού Αρχείο στην επάνω αριστερή γωνία.

Μενού Αρχείο στο PowerPoint

Βήμα 2: Επιλέξτε Άνοιγμα από την αριστερή πλαϊνή γραμμή και κάντε κλικ στην επιλογή Αναζήτηση.

Περιηγηθείτε στο αρχείο PowerPoint

Βήμα 3: Περιηγηθείτε και επιλέξτε το αρχείο σας. Κάντε κλικ στο βέλος προς τα κάτω δίπλα στο Άνοιγμα για να επιλέξετε Άνοιγμα και επιδιόρθωση.

Επιδιόρθωση αρχείου PPT

Περιμένετε μέχρι το PowerPoint να επιδιορθώσει την παρουσίασή σας και να την ανοίξει. Μετά από αυτό, ελέγξτε αν το πρόβλημα εξακολουθεί να εμφανίζεται.

7. Εκτελέστε το εργαλείο επιδιόρθωσης του Office

Εάν τίποτα δεν λειτουργεί, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με κάποιο από τα βασικά στοιχεία αρχεία που σχετίζονται με το Microsoft PowerPoint. Σε αυτήν την περίπτωση, η καλύτερη επιλογή σας είναι να εκτελέσετε το εργαλείο επιδιόρθωσης του Office, το οποίο μπορεί να εντοπίσει και να διορθώσει αυτόματα προβλήματα με εφαρμογές του Office όπως το PowerPoint.

Βήμα 1: Πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows + R για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση. Τύπος appwiz.cpl στο πλαίσιο και πατήστε Enter.

Ανοίξτε Προγράμματα και δυνατότητες στα Windows

Βήμα 2: Επιλέξτε τη σουίτα Microsoft Office και κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή.

Επισκευή MS Office Suite

Βήμα 3: Επιλέξτε την επιλογή Online Repair και κάντε κλικ στο Repair.

Επισκευή εφαρμογών γραφείου

Animate Brilliance

Η προσθήκη κινούμενων εικόνων στις παρουσιάσεις σας στο PowerPoint είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κρατήσετε το κοινό σας αφοσιωμένο. Τέτοια ζητήματα με το PowerPoint δεν θα πρέπει να σας αναγκάσουν να συμβιβαστείτε με μια βαρετή παρουσίαση ή να αναζητήσετε μια εναλλακτική. Αν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές, θα λύσετε το υποκείμενο πρόβλημα και θα αποκαταστήσετε την κανονικότητα.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης:Πώς να κάνετε καμπύλες κειμένων στο Microsoft PowerPoint

Πώς να δημιουργήσετε έναν πίνακα περιεχομένων στο PowerPoint

Πώς να αφαιρέσετε το υποσέλιδο από τις διαφάνειες του PowerPoint

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *