Πώς να απενεργοποιήσετε το Scroll Lock στο Excel

Πώς να απενεργοποιήσετε το Scroll Lock στο Excel σε Windows και Mac

Ενώ Το Microsoft Excel είναι ένα ισχυρό εργαλείο, η κατανόηση της διεπαφής του και η εύρεση διαφόρων ρυθμίσεων και επιλογών μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά για τους νεοφερμένους. Εάν βρίσκεστε σε παρόμοια θέση και θέλετε να απενεργοποιήσετε το κλείδωμα κύλισης στο Excel, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

Σε αυτό το άρθρο, θέλουμε να σας δείξουμε πώς να απενεργοποιήσετε το κλείδωμα κύλισης στο Microsoft Excel. Θα σας βοηθήσουμε επίσης να επαναφέρετε τη γραμμή κύλισης εάν λείπει από το υπολογιστικό φύλλο σας. Τι κάνει όμως το κλείδωμα κύλισης στο Excel; Πώς μπορώ να ξέρω αν είναι ενεργοποιημένο; Ας ανακαλύψουμε.

Το Scroll Lock στο Excel επηρεάζει τον τρόπο κύλισης σε ένα υπολογιστικό φύλλο. Όταν είναι ενεργοποιημένο, μπορείτε να πλοηγηθείτε στο υπολογιστικό φύλλο χωρίς να αλλάξετε το ενεργό κελί (το τρέχον επιλεγμένο κελί).

Αντί να μετακινήσετε το ενεργό κελί, τα πλήκτρα βέλους θα κάνουν κύλιση ολόκληρου του φύλλου πάνω, κάτω, αριστερά ή δεξιά. Επιπλέον, ο τροχός του ποντικιού θα πραγματοποιήσει κύλιση στο φύλλο, επιτρέποντάς σας να πλοηγηθείτε στις γραμμές ή τις στήλες χωρίς να αλλάξετε το ενεργό κελί.

Διαβάστε επίσης: Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα Reversed Caps Lock στα Windows

Πώς να ελέγξετε εάν το Scroll Lock είναι ενεργοποιημένο στο Excel

Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν το κλείδωμα κύλισης είναι ενεργοποιημένο στο Excel, ρίξτε μια ματιά στη γραμμή κατάστασης στην κάτω γωνία του υπολογιστικού φύλλου. Θα δείτε μια ένδειξη που λέει “Κλείδωμα κύλισης”.

Ελέγξτε το Κλείδωμα κύλισης

Εάν δεν το βλέπετε, κάντε δεξί κλικ στη γραμμή κατάστασης. Ελέγξτε αν λέει “ενεργό” δίπλα στο Scroll Lock στη λίστα επιλογών.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τσεκάρει την επιλογή Κλείδωμα κύλισης σε αυτήν τη λίστα, ώστε να υπάρχει μια ένδειξη στη γραμμή κατάστασης εάν είναι ενεργοποιημένη.

Κλείδωμα κύλισης Excel

Ακολουθούν τρεις τρόποι για να απενεργοποιήσετε το κλείδωμα κύλισης στο Microsoft Excel. Ας ξεκινήσουμε.

1. Απενεργοποιήστε το κλείδωμα κύλισης χρησιμοποιώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου

Εάν παρατηρήσετε προσεκτικά, θα παρατηρήσετε ότι το πληκτρολόγιο των Windows έχει ένα πλήκτρο Scroll Lock. Όταν χρησιμοποιείτε αυτό το κλειδί, απενεργοποιεί το κλείδωμα κύλισης στην ανοιχτή εφαρμογή. Επομένως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το κλειδί για να απενεργοποιήσετε το κλείδωμα κύλισης στο Microsoft Excel.

Πλήκτρο κλειδώματος κύλισης

Σε Mac: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον συνδυασμό πλήκτρων fn + Shift + F12 για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία κλειδώματος κύλισης.

Fn Shift f12

2. Απενεργοποιήστε το Κλείδωμα κύλισης με χρήση πληκτρολογίου οθόνης (Windows)

Εάν δεν βρείτε το πλήκτρο Scroll Lock στο πληκτρολόγιό σας, μην ανησυχείτε. Υπάρχει μια εναλλακτική μέθοδος για να κάνετε το ίδιο.

Τα Windows διαθέτουν ένα πληκτρολόγιο οθόνης επιλογή που παρέχει ένα εικονικό σύνολο πλήκτρων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην οθόνη σας. Αυτό το πληκτρολόγιο έχει το πλήκτρο κλειδώματος κύλισης και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να απενεργοποιήσετε το κλείδωμα κύλισης ενώ το Excel είναι ανοιχτό.

Ανοίξτε την εφαρμογή Πληκτρολόγιο οθόνης από το μενού έναρξης. Μπορείτε να αναζητήσετε το ίδιο χρησιμοποιώντας τη γραμμή αναζήτησης.

Ανοίξτε το πληκτρολόγιο στην οθόνη

Μόλις το ανοίξετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο ScrlLk για να το απενεργοποιήσετε στο Excel.

ScrlLck

3. Απενεργοποιήστε το Scroll Lock χρησιμοποιώντας VBA (Windows)

Εναλλακτικά, μπορείτε να εκτελέσετε μια μακροεντολή για να απενεργοποιήσετε το κλείδωμα κύλισης. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε.

Βήμα 1: Χρησιμοποιήστε το Alt + F11 στα Windows ή το Option + F11 στο Mac για να ανοίξετε το πρόγραμμα επεξεργασίας VBA στο Microsoft Excel.

Βήμα 2: Στο πρόγραμμα επεξεργασίας VBA, κάντε κλικ στην καρτέλα Εισαγωγή και επιλέξτε Μονάδα για να εισαγάγετε μια νέα λειτουργική μονάδα.

Εισαγωγή μονάδας

Βήμα 4: Αντιγράψτε και επικολλήστε τον ακόλουθο κώδικα στη λειτουργική μονάδα:

Sub TurnOffScrollLock()
    Application.SendKeys "{SCROLLLOCK}"
End Sub
Εισαγάγετε τον κωδικό VBA

Βήμα 5: Κλείστε το πρόγραμμα επεξεργασίας VBA.

Βήμα 6: Πατήστε Alt + F8 στα Windows ή Option + F8 σε Mac. Επιλέξτε TurnOffScrollLock και κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση για να εκτελέσετε τη μακροεντολή.

Εκτελέστε Macro

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να απενεργοποιήσετε το κλείδωμα κύλισης στο Microsoft Excel. Εάν έχετε περισσότερες ερωτήσεις, ανατρέξτε στην ενότητα Συχνές ερωτήσεις παρακάτω.

1. Γιατί δεν μπορώ να βρω τη γραμμή κύλισης στο Microsoft Excel;

Κάντε κλικ στην επιλογή Αρχείο στη γραμμή εργαλείων. Κάντε κλικ στο Επιλογές > Για προχωρημένους και κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να βρείτε την ενότητα “Επιλογές εμφάνισης για αυτό το βιβλίο εργασίας”. Επιλέξτε τα πλαίσια για «Εμφάνιση οριζόντιας γραμμής κύλισης» και «Εμφάνιση κάθετης γραμμής κύλισης» και κάντε κλικ στο OK. Αυτό θα επαναφέρει τις γραμμές κύλισης στο Excel.

2. Γιατί δεν μπορώ να πραγματοποιήσω κύλιση σε μια συγκεκριμένη περιοχή υπολογιστικού φύλλου στο Excel;

Κάντε κλικ στο κουμπί Προγραμματιστής στη γραμμή εργαλείων και μεταβείτε στις Ιδιότητες. Διαγράψτε οποιοδήποτε εύρος εμφανίζεται στο πεδίο Περιοχή κύλισης. Κάνοντας αυτό θα διασφαλίσετε ότι η κύλιση δεν περιορίζεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή.
Σημείωση: Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το κουμπί Προγραμματιστής στη γραμμή εργαλείων, μεταβείτε στο Αρχείο > Επιλογές > Προσαρμογή κορδέλας > επιλέξτε το πλαίσιο για Προγραμματιστής.

3. Το κλείσιμο του Microsoft Excel απενεργοποιεί το κλείδωμα κύλισης;

Όχι, το κλείσιμο του Microsoft Excel δεν θα απενεργοποιήσει το κλείδωμα κύλισης. Θα παραμείνει ενεργό μόλις το ανοίξετε ξανά.

4. Μπορώ να απενεργοποιήσω το Scroll Lock για συγκεκριμένα φύλλα σε ένα βιβλίο εργασίας;

Όχι, η ρύθμιση Scroll Lock ισχύει καθολικά για ολόκληρη την εφαρμογή Excel.

Πάρτε τον έλεγχο του φύλλου εργασίας σας

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας βοηθήσει να απενεργοποιήσετε το κλείδωμα κύλισης στο Microsoft Excel.

Πρόταση του techvortex – Καλύτερο VPN ποιότητας-τιμής

Διαβάστε επίσης: Πώς να διορθώσετε το #NUM! Σφάλματα στο Microsoft Excel

Τρόπος χρήσης και προσαρμογής της γραμμής κατάστασης στο Microsoft Excel

Τρόπος εναλλαγής χρωμάτων γραμμής και στηλών στο Microsoft Excel

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *