Πως να κλειδώσετε τις συνομιλίες WhatsApp στα τηλέφωνα

Πως να κλειδώσετε τις συνομιλίες WhatsApp στα τηλέφωνα

Το WhatsApp είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρείτε επαφή με φίλους και συγγενείς. Μερικές φορές, μπορεί να θέλετε να κρατήσετε μερικές συνομιλίες μυστικές από αυτούς. Είτε σχεδιάζετε μια έκπληξη, είτε επικοινωνείτε με τον πρώην σας είτε κάποιες επαγγελματικές συνομιλίες με ευαίσθητα δεδομένα – μπορείτε να κλειδώσετε αυτές τις συνομιλίες χρησιμοποιώντας έναν μυστικό κωδικό. Αυτό εμποδίζει οποιονδήποτε να σκοντάψει σε αυτούς τους ιδιώτες κατά λάθος. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Chat Lock στο WhatsApp. Αυτή η δυνατότητα περιορίζεται στο WhatsApp σε Android και iPhone.

Πώς να κλειδώσετε τις συνομιλίες στο WhatsApp

Όπως ο μηχανισμός για την ασφάλεια των εφαρμογών στο Android ή το iPhone σας, το WhatsApp σάς επιτρέπει να κλειδώνετε τις συνομιλίες. Αυτές οι συνομιλίες θα είναι κρυφές από τη σελίδα WhatsApp αφού τις κλειδώσετε. Επίσης, όταν λαμβάνετε μηνύματα από αυτές τις κλειδωμένες συνομιλίες, οι ειδοποιήσεις κρύβουν το όνομα της επαφής και το περιεχόμενο του μηνύματος. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να κλειδώσετε τις συνομιλίες στο Android ή το iPhone σας.

Σε βλέπουν…Η δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο καταγράφεται από την κυβέρνησή σας, τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου, τους προγραμματιστές εφαρμογών/πρόσθετων/IPTV και όλους τους ιστότοπους μέσω της αναγνωριστικής σας διεύθυνσης IP | Πάρε τώρα την προσφορά απο το NORDVPN

Πώς να διαγράψετε πολλές ή όλες τις συνομιλίες και τα μηνύματα στο WhatsApp

Πώς να κλειδώσετε το Telegram χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασης σε κινητό και επιτραπέζιο υπολογιστή

Πώς να κλειδώσετε το προφίλ σας στο Facebook

Σε Android

 • Ανοίξτε το WhatsApp και πατήστε παρατεταμένα σε οποιαδήποτε συνομιλία ή ομάδα θέλετε να κλειδώσετε.
 • Πατήστε το τρεις κάθετες κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, επιλέξτε το Κλείδωμα συνομιλίας επιλογή.
 • Πραγματοποιήστε έλεγχο ταυτότητας με το δακτυλικό αποτύπωμα ή την αναγνώριση προσώπου για να κλειδώσετε την επιλεγμένη συνομιλία.

Στο iPhone

 • Ανοίξτε το WhatsApp και πατήστε παρατεταμένα σε οποιαδήποτε συνομιλία ή ομάδα θέλετε να κλειδώσετε.
 • Πατήστε στο Κλείδωμα συνομιλίας επιλογή από το μενού.
 • Πραγματοποιήστε έλεγχο ταυτότητας με το Face ID ή το Touch ID για να κλειδώσετε τη συνομιλία.

Εάν δεν έχετε βιομετρικά στοιχεία για την ασφάλεια στο τηλέφωνό σας, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα σας ζητά να ρυθμίσετε το δακτυλικό αποτύπωμα ή το αναγνωριστικό προσώπου (σε iPhone) προτού ενεργοποιήσετε το κλείδωμα.

Αποκτήστε πρόσβαση σε κλειδωμένες συνομιλίες στο WhatsApp

Οι κλειδωμένες συνομιλίες θα εμφανιστούν στο Κλειδωμένες συνομιλίες φάκελο στην κορυφή όλων των συνομιλιών σας. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις Κλειδωμένες συνομιλίες, πατήστε σε αυτό και επαληθεύστε την πρόσβασή σας με τα επιλεγμένα βιομετρικά στοιχεία.

Σημειώστε ότι οι κλειδωμένες συνομιλίες εμφανίζονται όταν αναζητάτε τις συνομιλίες στο WhatsApp. Αλλά μην ανησυχείτε, μπορείτε να ανοίξετε αυτές τις συνομιλίες μόνο μετά από έλεγχο ταυτότητας με δακτυλικό αποτύπωμα ή Face ID.

Μπορείτε να αποκρύψετε πλήρως τον φάκελο κλειδωμένων συνομιλιών

Ενώ ο φάκελος Κλειδωμένες συνομιλίες παραμένει στην κορυφή των συνομιλιών, μπορεί να κάνει οποιονδήποτε περίεργο. Για να μην είναι προφανές ότι αποκρύπτετε συνομιλίες, μπορείτε να αποκρύψετε τον φάκελο Κλειδωμένες συνομιλίες ώστε να μην εμφανίζεται στην κορυφή. Μετά από αυτό, μόνο εσείς έχετε πρόσβαση με έναν μυστικό κωδικό. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον μυστικό κωδικό για να αποκρύψετε τον φάκελο Κλειδωμένες συνομιλίες.

Ανοίξτε το φάκελο Κλειδωμένες συνομιλίες και πατήστε Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία. (Σε Android, πατήστε τρεις τελείες > Ρυθμίσεις κλειδώματος συνομιλίας).

Στη σελίδα ρυθμίσεων συνομιλίας, ενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στο Απόκρυψη κλειδωμένων συνομιλιών και μετά πατήστε στο Δημιουργία μυστικού κώδικα κουμπί. Εισαγάγετε έναν μυστικό κωδικό με τουλάχιστον 4 γράμματα που μπορεί να περιλαμβάνει αλφάβητα, αριθμούς, σύμβολα ή ακόμα και emoji. Τέλος, εισαγάγετε ξανά τον κωδικό για να τον επιβεβαιώσετε.

Μπορεί να σας φανεί περίεργο το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να εισάγετε τον Μυστικό Κωδικό όταν χτυπάτε Σβήνω από την οθόνη Αλλαγή μυστικού κωδικού για να αφαιρέσετε εντελώς τον μυστικό κωδικό.

Αποκτήστε πρόσβαση στον φάκελο κλειδωμένων συνομιλιών στο WhatsApp

Εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο φάκελο, πατήστε το Εικονίδιο αναζήτησης στην επάνω δεξιά γωνία και πληκτρολογήστε τον Μυστικό κωδικό. Θα λάβετε την επιλογή Κλειδωμένες συνομιλίες στα αποτελέσματα αναζήτησης. Σημειώστε ότι το εικονίδιο κλειδώματος δίπλα του εμφανίζεται ξεκλείδωτο – επειδή εισαγάγατε τον μυστικό κωδικό. Πατήστε Κλειδωμένες συνομιλίες φάκελο για να ανοίξετε τις συνομιλίες και δεν χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσετε βιομετρικά στοιχεία.

Ξεκλείδωμα ή κατάργηση συνομιλιών από τον φάκελο κλειδωμένων συνομιλιών

Όταν αισθάνεστε ότι μια Κλειδωμένη συνομιλία δεν χρειάζεται να κρυφτεί, μπορείτε να την ξεκλειδώσετε ή να την αφαιρέσετε από το φάκελο Κλειδωμένες συνομιλίες. Μετά από αυτό, αυτή η συνομιλία θα εμφανιστεί ανάμεσα στις άλλες ορατές συνομιλίες. Εδώ είναι τι χρειάζεστε δ

Σε Android

 • Για να ξεκλειδώσετε ή να αφαιρέσετε οποιαδήποτε συνομιλία από το Κλειδωμένες συνομιλίες φάκελο, ανοίξτε το φάκελο και πατήστε παρατεταμένα στη συνομιλία που θέλετε να ξεκλειδώσετε.
 • Πατήστε στο μενού με τρεις κάθετες κουκκίδες στην επάνω γραμμή και, στη συνέχεια, επιλέξτε το Ξεκλείδωμα συνομιλίας επιλογή.
 • Πραγματοποιήστε έλεγχο ταυτότητας με βιομετρικά στοιχεία για να ξεκλειδώσετε τη συνομιλία.
 • Μετά από αυτό, η συγκεκριμένη συνομιλία/συνομιλία θα είναι ορατή μαζί με τις άλλες και δεν θα εμφανίζεται στο Κλειδωμένες συνομιλίες ντοσιέ.

Στο iPhone

 • Για να ξεκλειδώσετε οποιαδήποτε συνομιλία από το φάκελο Κλειδωμένες συνομιλίες, ανοίξτε το φάκελο και πατήστε παρατεταμένα σε οποιαδήποτε συνομιλία θέλετε να ξεκλειδώσετε.
 • Πατήστε στο Ξεκλείδωμα συνομιλίας επιλογή από το μενού.
 • Πραγματοποιήστε έλεγχο ταυτότητας με βιομετρικά στοιχεία για να ξεκλειδώσετε αμέσως τη συνομιλία.
 • Μετά από αυτό, η συγκεκριμένη συνομιλία/συνομιλία θα είναι ορατή μαζί με τις άλλες και δεν θα εμφανίζεται στο Κλειδωμένες συνομιλίες ντοσιέ.

Το κλείδωμα των συνομιλιών λειτουργεί μόνο σε τηλέφωνα, κυρίως

Η λειτουργία Κλείδωμα συνομιλίας του WhatsApp με χρήση μυστικού κωδικού λειτουργεί κυρίως σε Android και iPhone. Κατά τη χρήση λογαριασμών WhatsApp στην επιφάνεια εργασίας, στον ιστό ή σε οποιαδήποτε συνδεδεμένη συσκευή, αυτές οι κλειδωμένες συνομιλίες είναι ορατές χωρίς έλεγχο ταυτότητας ή μυστικό κωδικό. Αυτό σημαίνει ότι κανένας φάκελος κλειδωμένων συνομιλιών δεν θα εμφανιστεί εκεί.

Φυσικά, μπορείτε να αφαιρέσετε συνδεδεμένες συσκευές στις οποίες οι άλλοι μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση και να εμποδίσετε τους χρήστες να δουν αυτές τις κλειδωμένες συνομιλίες. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κλείδωμα οθόνης για το WhatsApp, ώστε κανείς να μην μπορεί να συνδέσει τον λογαριασμό σας WhatsApp με άλλη συσκευή και να δει τις μυστικές συνομιλίες σας.

Διαβάστε επίσης:

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *